Karkówka w piwie

Karkówka w piwie

Karkówka w piwie

Przepis na : obiad

Karkówka w piwie Delikatniejszej pieczonej karkówki jeszcze nie jadłam. Dodanie piwa do karkówki spowoduje, że mięso bardzo skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A dodając kurki, sos, nabierze aksamitnego, grzybowego posmaku. Całość jest bardzo wyborna, świetnie nadaje się na świąteczny stół, bądź wykwintny obiad niedzielny. Składniki: karczek (u mnie prawie 2 kg) 3 duże cebule 300 g kurek, bądź 500 g pieczarek 250 ml piwa mąka do obtoczenia mięsa sól pieprz papryka słodka g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu na moim stole...

Autor

Elwira Masłowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, mięso, karkówka, obiad, pieczona karkówka, karkówka pieczona, świąteczne, papryka, świąteczne przepisy, sosy, karczek, pieczarki, karkówka na obiad, mięsa pieczone, kurki przepis na obiad, karkówka w cebuli, mięso na obiad, bez pieczenia, pieczarki do obiadu, pieczarki w sosie, sos z kurek

Inne przepisy z na moim stole...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.