Pokruszone, chrupiące pod zębami pełnoziarniste ciasteczka, przełamująca słodycz warstwa malinowa, puszysta bita śmietana i domowy krem Toffifee . Ten sam co w przepisie na tort Toffifee . Całość smakuję wyśmienicie! Serdecznie polecam ;) Składniki: (na 2 porcje) kilka sztuk pokruszonych ciastek pełnoziarnistych dwie garści malin 200 g śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny porcja(...)czekoladek Toffifee do dekoracji Przygotowanie: Ciastka drobno pokruszyć przy pomocy wałka. Maliny zmiksować blenderem na puree. Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec przesiany cukier puder oraz sok z cytryny. Na dno dwóch wysokich szklanek nakładać kolejno: pokruszone ciastka, puree z malin, bitą śmietanę i krem Toffifee. W razie potrzeby powtórzyć czynność. Udekorować czekoladkami Toffifee. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanieśrednicy 21-22 cm: - 10 białek - 45 dag cukru pudru - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki octu spirytusowego 10% - szczypta soli Masa śmietankowa: - 500 ml śmietany kremówki 30 % - 1 śmietana śnieżka w proszku - 2 śmietan fixy - 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: - 2 granaty - 1 kiwi 1. Wszystkie składniki na bezę powinny mieć temperaturę pokojową, więc godzinę przed planowanym pieczeniem białka(...)bitą śmietanę na sztywno, dodajemy cukier, śnieżkę i śmietan fixy, miksujemy i przekładamy dwa razy przygotowane spody bezowe, posypując na bitą śmietanę również owoce granatu. Na wierzchu układamy pokrojone w plastry kiwi i wysypujemy resztę granatu. Tort bezowy warto przekładać tuż przed przyjściem gości aby beza była krucha, bo im dłużej posiedzi ze śmietaną tym większe prawdopodobieństwo
Apetyczna babeczkaDziś tort truskawkowy ;) Na puszystym delikatnym biszkopcie nasączonym sokiem z cytryny i amaretto, przekładany masą z bitej śmietany i serka mascarpone, dżemem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Różowa poezja smaków! Zdjęcia nie oddają tego jaki był pyszny, musicie mi uwierzyć i sami wypróbować przepis :) Bazą tortu jest tak zwany biszkopt rzucany (bez proszku do pieczenia
W kuchennej krainiebitą śmietaną. Kwintesencja smaku deserów. Ponadto jedno jest pewne: wyglądem zaskoczy absolutnie każdego :) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut pieczenia + czas na chłodzenie Ilość porcji: blacha o średnicy 23 cm Składniki: Na ciasto: 150g cukru 115g mąki pszennej 40g masła 6 jajek Barwniki ½ szklanki herbaty Na krem 500ml śmietany kremówki(...)dekoracje. Nakrywamy następnym blatem i delikatnie nasączamy. Wstawiamy na chwilkę do lodówki. W kąpieli wodnej topimy elementy polewy. Polewamy wierzch tortu i wstawiamy do lodówki, aż zastygnie. Na sam koniec ozdabiamy wierzch ciasta bitą śmietaną. Smacznego
Kolizje Smakówzrobiony na bazie śmietany kremówki, mlecznej oraz gorzkiej czekolady i nutelli) tworzy pyszną harmonię smaków-dobrze znaną wszystkim wielbicielą kuleczek Ferrero. Bita śmietana, delikatnie podprażone orzeszki i kuleczki Ferrero Rocher w elemencie ozdoby, dodatkowo […] Artykuł Tort ala Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyodstawiamy do napęcznienia. 250 ml śmietany łączymy z 250 g sera mascarpone, dodajemy barwnik, w jakim ma powstać nasz tort (ja użyłam barwnika czarnego w żelu) i kontrolując kolor zaczynamy ubijać naszą masę. Pod koniec dodając do niej cukier z cukrem waniliowym i rozpuszczoną żelatynę. Gotowym kremem dość cienką warstwą smarujemy cały tort, resztę przekładamy do rękawa z ozdobną(...)idziemy ku górze. Gotowy tort wkładamy do lodówki na kilka godz (najlepiej na całą noc). Oczy, uszy, dziób sowy układamy na torcie przed samym podaniem, ponieważ masa cukrowa rozpuszcza się w kontakcie z bitą śmietaną. Jeżeli ktoś lubi masy maślane można śmiało próbować. Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia
Malinowe PocałunkiJeżeli nie przepadacie za przygotowywaniem tortów, to polecam to ciasto. Nie tylko świetnie się prezentuje, ale również smakuje jak wyborny tort. Poza tym wbrew pozorom jest
Passions hobbies lifePyszny torcik z bitą śmietaną i truskawkami, przygotowałam go w małej formie od firmy PapilArt . Letnią porą najlepiej smakują ciasta z sezonowymi owocami. Składniki
Bajeczna KuchniaPropozycja dla osób lubiących czekoladę. Ja jej słodycz przełamałam śliwkami. Można wykorzystać inne ulubione owoce np. maliny lub podawać ciasto z kleksem bitej śmietany, konfiturą morelową lub śliwkową. Ciasto czekoladowe jest moją wariacją tortu Sachera. Składniki na ciasto: 175 g gorzkiej czekolady 150 g masła 150 g cukru 6 żółtek 6 białek 150 g mąki pszennej szczypta
potrawyregionalneTorcik Wielkanocny Pyszny torcik z bitą śmietaną i gorzką czekoladą, przełożony dżemem. Bardzo smakowicie wygląda na Wielkanocnym stole . Rurki czekoladowe i posypkę waflową otrzymałam od Cukieteria.pl Składniki : 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sól -szczypta Krem 1 - szkl śmietany kremówki 36% 80 g gorzkiej(...)dodać czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia, ostudzić, schłodzić w lodówce. Następnie ubić na sztywno. Biszkopt przekroić na 3 blaty, posmarować każdy blat dżemem i kremem śmietanowym. Wierzch i boki tortu posmarować kremem, obłożyć rurkami czekoladowymi, tort związać wstążką. Wierzch posypać niebieską posypką waflową, ułożyć na niej jajeczka cukiernicze i baranka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusizachwyci zarówno smakiem jak i wyglądem-tort,który zawsze chciałam zrobić. Mowa tu o znanym na całym świecie Rainbow cake, czyli torcie tęczowym. Składa on się z 6 spodów w kolorach tęczy, są one przełożone bitą śmietaną, lub dowolnym białym kremem. Ja nie korzystałam z oryginalnego przepisu, tylko zrobiłam według własnego, i jestem zachwycona, ciasto rozpływa się w ustach
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutaki diabeł straszny jak to malują ;). Oczywiście do perfekcji jeszcze sporo brakuje, ale myślę, że z czasem i ja nabiorę wprawy. Tort Pavlova to duża biała beza wypełniona kremem z mascarpone i bitej śmietany, udekorowana owocami- to jest jej klasyczna wersja. Bardzo słodki deser, polecany szczególnie fanom bez i wszystkiego co słodkie do przesady. Nie przejmujcie się, jeśli za pierwszym
Nastoletnie WypiekanieNa wielkanocnych stołach królują baby. Zdetronizować je może tylko jakiś “chłop”;) Postanowiłam więc wymyślić takiego chłopaka. Elegancki, z zawodu advoccat i już po pierwszym spotkaniu
Wiszniówkagorzkiej czekolady: 400 gr gorzkiej czekolady u mnie Magnetik z Biedronki 600 ml śmietany 30% Śmietanę podgrzać do wrzenia, odstawić z palnika, wrzucić połamaną czekoladę, po minucie wymieszać, ostudzić, wstawić do lodówki na min. 12 godzin. Po tym czasie, tuż przed składaniem tortu, krem lekko ubić mikserem, tak aby trochę go napowietrzyć, ale nie za długo. Nasączenie: sok z jednej(...)część truskawkową wyłożyć pozostały krem z białej czekolady, na część malinową wyłożyć pozostały krem z gorzkiej czekolady. Wyłożyć trzeci blat. Nasączyć. Bitą śmietanę ubić z mascarpone na sztywny krem. Kremem wysmarować boki i wierzch tortu, szprycą wzdłuż dolnej krawędzi wycisnąć pasek kremu. Przyklejać biszkopt jeden koło drugiego, ściśle. Przewiązać wstążeczką. Wysypać mm, wyrównać. Tort jest bardzo duży i ciężki
moj przepis na