tort z bitą śmietaną - 1328 przepisów (strona:34/89)

Prosty torcik z truskawkami i bitą śmietaną 433

spinamy specjalną obręczą do tortów. Jeśli ciasto jest bardzo suche można go lekko skropić zimną przegotowaną wodą. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy razem cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy śmietan – fixy. Gdy śmietana jest już dobrze ubita, smarujemy nią spód biszkoptu, układamy na niej całe, wystudzone truskawki, przykrywamy je śmietaną (pozostawiając około 3 łyżek śmietany, do posmarowania wierzchu ciasta(...)następnym blatem ciasta. Wierzch ciasta smarujemy cienko bitą śmietaną, a następnie posypujemy czekoladą startą na grubych oczkach. Tort przechowujemy cały czas w lodówce. Najlepiej zrobić go dzień wcześniej, by lepiej się kroił. Ciasto po wierzchu można ozdobić truskawkami. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 169

kawałek biszkoptu, który odcięliśmy. Można dodatkowo posypać orzechami i płatkami migdałów. To jak będzie wyglądało ciasto zależy od waszej inwencji twórczej. Tort jest prosty, rustykalny i fajnie wygląda. Smacznego! Post Biszkopt czekoladowy z bitą śmietaną i owocami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
DINO PARTY CZEKOLADOWY TORT Z KREMEM ORZECHOWO-ŚMIETANOWYM 209

łyżką masło z bitą śmietanom KREM ŚMIETANOWO - KOKOSOWY (na jedną warstwę) SKŁADNIKI: 600 ml. śmietanki kremówki bardzo zimnej ( wkładam na ok godzinę do zamrażarki) pół szklanki cukru pudru 3 wafelki princessa kokosowa 2 śmietan- fix PRZYGOTOWANIE: śmietankę miksuję na pianę pod koniec dodaję partiami cukier dosypuję śmietan-fix wrzucam pokruszone wafelki, mieszam łyżką PRZYGOTOWANIE TORTU: pierwszy blat nasączam naparem(...)drugi biszkopt nasączam naparem z herbaty, smaruję dżemem nakładam kokosową bitą śmietanę zostawiam trochę na wulkan) przykrywam kolejnym blatem, nasączam i smaruję kremem z masła orzechowego. WULKAN: Piekę biszkopt ( przepis jak wyżej) wykrawam z niego koła, przekladam masą kokosowo- śmietanową pozostały biszkopt kruszę i obsypuję nim wulkan i tort

Upiecz sobie babeczkę
Szpinakowy tort naleśnikowy z cytrynowym kremem maślanym 122

dodaj do niej również otartą skórkę z cytryny. Dekoracja Przed podaniem śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem i udekoruj nią wierzch tortu naleśnikowego za pomocą rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki. Obok bitej śmietany ułóż otwarte owoce physalis. Możesz wykorzystać również dowolne inne sezonowe owoce, np. truskawki

Food Square
letni tort bez pieczenia 221

Składniki: - 400 g podłużnych biszkoptów - 330 ml śmietanki 30% - 250 g mascarpone - 1/2 szklanki cukru pudru (lub mniej, w zależności jak słodkie desery lubicie) - łyżka żelatyny

Cook&Love
Ciasto mech leśny z bitą śmietaną i jagodami 165

Niedawno robiłam pizzę ze szpinakiem i pozostało mi sporo tej rośliny warzywnej. Zdecydowałam się zużyć szpinak do zrobienia małego zielonego tortu. Tak powstało moje pierwsze Ciasto mech leśny z bitą śmietaną i jagodami. Składniki: - 200 g świeżego szpinaku (może być też mrożony) - 2 jajka - 1/3 szklanki oleju rzepakowego - 3/4 szklanki cukru - 1 mały cukier waniliowy - 1 szklanka mąki

Kuchnia co dnia
Tort czekoladowy z mascarpone i malinami 247

Moooocno czekoladowy tort z masą na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z dodatkiem malin. Łatwy do przygotowania a efekt jest pyszny, polecam! :) Składniki na tortownicę o śr. 28 cm: (Inspiracja: :" Ulubione przepisy ") Ciasto czekoladowe:  150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 200 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Simply Food
SZAMPAŃSKA WUZETKA 149

To już ostatni mój przepis w tym roku... Aby zakończyć rok 2017 postanowiłam upiec imprezowe ciasto - szampańską wuzetkę🍸 Tradycyjna wuzetka z przepisu mojej babci wzbogacona przeze

Kuchnia MagdaLeny
Tort z frużeliną wiśniową 196

kremówki 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek wiśnie z frużeliny pokruszony wafelek Kremówkę delikatnie ubić, dodać cukier i ubić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyjąć tort z lodówki i obłożyć go masą z bitej śmietany. Przyozdobić według uznania. Gotowe J Wpis bierze udział w konkursie

Kulinarna (nie)codzienność
Tort myszka Miki 265

Tort urodzinowy dla małego Maksia, fana myszki Miki. Składniki Biszkopt x 3 ( 21 cm ) 3 x 2 jajka 3 x 2/3 szkl mąki 3 x 1/3

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Torcik adwokatowy 123

Dzisiaj na moim stole pojawił się torcik adwokatowy z owocami. Pyszny tort na wyjątkowe okazje.  Jego wyjątkowy smak  to bita śmietana z adwokatem.   Składniki:  Biszkopt kakaowy:  3 jajka pół szklanki cukru  4 łyżki oleju 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżki octu Białka ubijamy na sztywno

Pyszności Słodkości
Tort komunijny okrągły 238

Moja kolejna propozycja skromnego tortu komunijnego z czekoladowo- śmietanowym wnętrzem. Składniki Biszkopt jasny 2 szt ( tortownica 24 cm) 2x 3 jajka 2x 3/4 szkl mąki 2x

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort komunijny kwadratowy 290

Wielkimi krokami zbliża się sezon komunijny. To moja propozycja skromnego, kwadratowego tortu z malinowo- czekoladowym wnętrzem. Biszkopt 3 szt ( 21 x 21) 3x 3 jajka 3x

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort mimoza 235

kremu budyniowego, dodajemy łyżkami ubitą śmietanę. Delikatnie mieszamy do połączenia się kremów. Składanie tortu: Brzegi górnego krążka tortu przycinamy pod kątem ok 45°, tak aby potem torcik przybral ksztalt kopuły (odwórconej miski). Dolny krążek nasączamy ponczem( u mnie sok ananasowy/woda/cukier), rozprowadzamy 1/3 kremu, na krem kładziemy kawałeczki ananasa, przykrywamy drugim, uprzednio nasączonym krążkiem. Tort pokrywamy pozostałym kremem i równomiernie obsypujemy(...)okruchami ciasta biszkoptowego. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Wersji tortu mimosa jest kilka. Ta klasyczna jest bez owoców, krem budyniowy wymieszany z bitą śmietaną, jest na bazie samych żółtek ( crema pasticera), a poncz jest alkoholowy. W klasyczniej wersji dolny krążek wydrąża się, a okruszki używa do posypania. Moja wersja to raczej mimozowa fantazja. Wy możecie puśćić

Mia Cucina Sofieta
Tort Mimoza ( włoski torta mimosa) 169

ubić na sztywno, dodać cukier, miksować do rozpuszczenia.  Wykonanie tortu; Trzy blaty układamy na sobie i delikatnie ścinamy brzegi formując kopułę.  Na paterze układamy jeden blat, ponczujemy go, smarujemy połową bitej śmietany i 1/3 części budyniu. Układamy drugi blat (ja położyłam z barwnikiem) znów ponczujemy, smarujemy pozostałą bitą śmietaną i połową budyniu. Układamy 3 blat, ponczujemy

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania