piec torty, a to czy uda się biszkopt, czy wyjdzie smaczny, czy jakoś uda mi się go ozdobić. Z efektu wizualnego i smakowego jestem zadowolona i wszystkim polecam ten tort. Mistrzem ozdabiania potraw kulinarnych nie jestem, ale się staram. Przepis podpatrzony u Asi i lekko zmodyfikowany. Składniki na tortownice 28-30 cm: Biszkopt: - 10 jajek; - 3/4 szklanki cukru(...)poprzek na 3 części. Pierwszy dolny blat położyć na tortownicy, skropić połową przygotowanej konfitury oraz 1/3 bitej śmietany. Położyć drugi blat, skropić resztą konfitury i 1/3 śmietany. Położyć ostatni górny blat biszkoptu, wierzch i boki obłożyć resztą śmietany. Boki obsypać posiekanymi pistacjami. Górę tortu ozdobić malinami. Wstawić do lodówki do czasu podania. Tort będzie już gotowy po godzinie. Nasz tort
dom-agi.plopakowania budyniu waniliowego pół kostki masła 3 łyżki cukru 600 ml. mleka 2 łyżeczki żelatyny POLEWĘ: 100 g. masła 8 łyżek cukru 2 łyżki kakao łyzka wody Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną oraz ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Dodajemy do białek szczyptę soli i ubijamy na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ucieramy żółtka(...)torcika. ZDOBIENIE: Zastygnięte warstwy utworzą zwartą całość. Za pomocą noża- oddzielamy delikatnie boki i podstawę ciasta od tortownicy i wykładamy torcik na paterę. Śmietanę ubijamy. Bitą śmietanę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką typu zamknięta gwiazda. Robimy śmietanowe zdobienia- jedno, obok drugiego u podstawy tortu. Śmietanowe zdobienia robimy również na górze tortu- tym razem zachowując pewną odległość
Domowe TortyTen pyszny i pięknie się prezentujący tort zachwyci Waszych gości. Jagody nie tylko nadają mu smak, ale również sprawiają, że krem jest pięknie fioletowy. Świetnym dopełnieniem
Passions hobbies lifeWłaśnie dziś mijają dwa lata odkąd mój pierwszy wpis pojawił się na blogu. Z każdym dniem uczę się gotować, lepiej dobierać smaki i przede wszystkim stwarzać
dom-agi.plurodziny zrobiłam właśnie ten tort- słynny Szwarcwaldzki. Pełen wiśni, składający się z 3 blatów mocno czekoladowego i dobrze nasączonego ciasta oraz kremu z bitej śmietany. Biorąc pod uwagę, że na imprezie były dzieci, tort zrobiłam w wersji bezalkoholowej, ale nie martwcie się- w przepisie podałam również wersję tradycyjną z alkoholem. Warto również dodać, że przepis jest na naprawdę dużą porcję
Nastoletnie Wypiekaniedrożdżówką! Rozmrożonych ciast nie można ponownie zamrażać! JAKIE CIASTA MOŻNA MROZIĆ Mrozić można praktycznie wszystkie ciasta: drożdżowe, babeczki, bułeczki, serniki, kruche, szarlotkę, biszkoptowe, ciasteczka nawet torty, ciasta z kremem i ciasta z bitą śmietaną. Mrozić można również surowe ciasta: drożdżowe, kruche, francuskie, półfrancuskie. JAKICH CIAST NIE MOŻNA MROZIĆ Nie mrozimy ciast z galaretką, ciast bezowych, makaroników. Artykuł Jak mrozić
Dorota SmakujeBezy z kremem i owocami. Przepis na Thermomix. Składniki: 4 białka szczypta soli 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 250
Themo przepisygorące ciasto, faszerowane najczęściej słodkim serem lub dżemem. Idealne na śniadanie, ale ja mogłabym je jeść całe dnie! Można z nich przygotować wspaniały deser, tort naleśnikowy przełożony kremem i konfiturami, udekorować bitą śmietaną i owocami, gorącą czekoladą. Smakują obłędnie w każdej wersji, zarówno wytrawnej jak i słodkiej, uwielbiam! Są bazą do chrupiących krokietów, które uwielbiam z kapustą i grzybami
Zasmakuj KuchniTorcik biszkoptowy chodził już za mną od długiego czasu. Wykorzystałam sezon na jeżyny i dodałam je do kremu. Delikatny, puszysty biszkopt, śmietanka z mascarpone i kwaskowe
Pieguskowa KuchniaTorcik biszkoptowy chodził już za mną od długiego czasu. Wykorzystałam sezon na jeżyny i dodałam je do kremu. Delikatny, puszysty biszkopt, śmietanka z mascarpone i kwaskowe
Pieguskowa KuchniaOd razu jak zobaczyłam to ciasto postanowiłam , że je zrobię. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje niebiańsko :) Sam kolor sprawia, że się uśmiechamy a gdy
Różne smaki w kuchniTu widać lekko zielone zabarwienie kremu: Przepis autorski (mój). Nie ważne czy jest jakaś okazja - czy pora roku, bo taki torcik zawsze rewelacyjnie smakuje i
Di gotujeCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuTort robiłam na zamówienie w ostatniej chwili. Dekoracja miała być skromna za to bogate, owocowe wnętrze. Składniki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty