opakowania budyniu waniliowego pół kostki masła 3 łyżki cukru 600 ml. mleka 2 łyżeczki żelatyny POLEWĘ: 100 g. masła 8 łyżek cukru 2 łyżki kakao łyzka wody Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną oraz ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Dodajemy do białek szczyptę soli i ubijamy na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ucieramy żółtka(...)torcika. ZDOBIENIE: Zastygnięte warstwy utworzą zwartą całość. Za pomocą noża- oddzielamy delikatnie boki i podstawę ciasta od tortownicy i wykładamy torcik na paterę. Śmietanę ubijamy. Bitą śmietanę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką typu zamknięta gwiazda. Robimy śmietanowe zdobienia- jedno, obok drugiego u podstawy tortu. Śmietanowe zdobienia robimy również na górze tortu- tym razem zachowując pewną odległość
Domowe TortyTen pyszny i pięknie się prezentujący tort zachwyci Waszych gości. Jagody nie tylko nadają mu smak, ale również sprawiają, że krem jest pięknie fioletowy. Świetnym dopełnieniem
Passions hobbies lifeWłaśnie dziś mijają dwa lata odkąd mój pierwszy wpis pojawił się na blogu. Z każdym dniem uczę się gotować, lepiej dobierać smaki i przede wszystkim stwarzać
dom-agi.pldrożdżówką! Rozmrożonych ciast nie można ponownie zamrażać! JAKIE CIASTA MOŻNA MROZIĆ Mrozić można praktycznie wszystkie ciasta: drożdżowe, babeczki, bułeczki, serniki, kruche, szarlotkę, biszkoptowe, ciasteczka nawet torty, ciasta z kremem i ciasta z bitą śmietaną. Mrozić można również surowe ciasta: drożdżowe, kruche, francuskie, półfrancuskie. JAKICH CIAST NIE MOŻNA MROZIĆ Nie mrozimy ciast z galaretką, ciast bezowych, makaroników. Artykuł Jak mrozić
Dorota SmakujeBezy z kremem i owocami. Przepis na Thermomix. Składniki: 4 białka szczypta soli 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 250
Themo przepisygorące ciasto, faszerowane najczęściej słodkim serem lub dżemem. Idealne na śniadanie, ale ja mogłabym je jeść całe dnie! Można z nich przygotować wspaniały deser, tort naleśnikowy przełożony kremem i konfiturami, udekorować bitą śmietaną i owocami, gorącą czekoladą. Smakują obłędnie w każdej wersji, zarówno wytrawnej jak i słodkiej, uwielbiam! Są bazą do chrupiących krokietów, które uwielbiam z kapustą i grzybami
Zasmakuj KuchniTorcik biszkoptowy chodził już za mną od długiego czasu. Wykorzystałam sezon na jeżyny i dodałam je do kremu. Delikatny, puszysty biszkopt, śmietanka z mascarpone i kwaskowe
Pieguskowa KuchniaTorcik biszkoptowy chodził już za mną od długiego czasu. Wykorzystałam sezon na jeżyny i dodałam je do kremu. Delikatny, puszysty biszkopt, śmietanka z mascarpone i kwaskowe
Pieguskowa KuchniaOd razu jak zobaczyłam to ciasto postanowiłam , że je zrobię. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i smakuje niebiańsko :) Sam kolor sprawia, że się uśmiechamy a gdy
Różne smaki w kuchniTu widać lekko zielone zabarwienie kremu: Przepis autorski (mój). Nie ważne czy jest jakaś okazja - czy pora roku, bo taki torcik zawsze rewelacyjnie smakuje i
Di gotujeCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuTort robiłam na zamówienie w ostatniej chwili. Dekoracja miała być skromna za to bogate, owocowe wnętrze. Składniki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Beziki robiłam już kilkadziesiąt razy w życiu i zawsze mi wychodzą. Od dawna przymierzałam się do zrobienia tego wspaniałego deseru. …
My Blueberry CornerWaszych ulubionych słodkości również należą truskawki, czekolada i bita śmietana? Jeśli tak to przedstawiam Wam tort Waszych marzeń :) Trzeba co prawda zainwestować w niego nieco czasu ale efekt końcowy zdecydowanie wynagradza włożony trud. Zaczynając od spodu - mocno czekoladowe, wilgotne brownie otulone delikatnym, puchowym wręcz kremem na bazie śmietany. I na koniec najważniejsze - świeże, soczyste truskawki zalane truskawkową galaretką. Naprawdę polecam
Milion Smaków