tort z bitą śmietaną - 1328 przepisów (strona:33/89)

Jak urządzić przyjęcie dla dziecka 137

stanie skupić się na gotowaniu lub zwyczajnie pobyć z rodziną i dorosłymi gośćmi. Doskonale sprawdzającą się atrakcją jest wspólne tworzenie tortu dla solenizanta. Wystarczy, aby przygotować podstawowe składniki np. upieczony biszkopt a najlepiej dwa, bitą śmietanę, polewę, dżem, nutellę i owoce. Z tych produktów dzieci będą mogły stworzyć swój własny tort, który wszyscy zjedzą ze smakiem. Przygotowanie przekąsek

Codogara
5 urodziny bloga Marder & Marder Manufacture - www.chleby.info 129

wiośnie, która już przecież niedługo nadejdzie. Ja bardzo lubię takie proste ciasta. Bo wbrew pozorom jest łatwe. Tylko po prostu długotrwałe. Biszkopt i bita śmietana. Czyż może być coś smaczniejszego? :) A przepis na tort dostaniecie jutro. Bądźcie więc czujni i zapraszamy :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto

Marder&Marder Manufacture
Tort ajerkoniakowy 191

początku roku obiecałam przepisy na klasyczne, niemieckie ciasta i desery. Znane, lubiane i bardzo smaczne. Jak Wielkanoc to oczywiście tort ajerkoniakowy. Ciemny, orzechowy biszkopt z czekoladową nutą, bitą śmietaną i dużo ajerkoniaku. To jest zdecydowanie ciasto tylko dla dorosłych. I chociaż uparłam się na ciasteczka-zajączki, tego ciasta nie mogą jeść dzieci. Jest mocno procentowe

dolcevitainmykitchen
CIASTECZKA MIGDAŁOWE AMARETTI + film 119

bardzo proste do przygotowania.  Idealne  dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast,  lodów i serników.  Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą.  SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder (150 g.) - 2 białka (60 g.) - likier amaretto (20 ml.) Potrzebne gadżety: ✔ Mikser

RITA food channel
Tort malinowo-czekoladowy z galaretką 199

Zapraszam na pyszny urodzinowy tort malinowo-czekoladowy z galaretką. Biszkopt, bita śmietana z mascarpone oraz maliny i Nutella to idealne połączenie na obchody 33 urodzin :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Mini Pavlova z mascarpone i frużeliną malinową 138

przygotowany specjalnie dla niej. Nie do końca wiadomo kto jest autorem tego deseru, ale jedno jest pewne - jest obłędny w smaku! Tort Pavlovej to bezowy torcik z bit ą  śmietaną i owocami. W moim przepisie do kremu dodałam serek mascarpone, a wierzch obficie oblałam frużeliną malinow ą . Beza i krem

kulinarne odsłony pati
Tort z malinową bitą śmietaną 121

moje kolejne urodziny. Postanowiłam upiec tort. Zrobiłam biszkopt (przepis tutaj ). Składniki na malinową bitą śmietanę. 2 duże kremówki (30%) 4 łyżki cukru pudru 1/2 szkl. soku malinowego  1 śmietan-fix Dodatkowo mały słoik dżemu malinowego (ewentualnie truskawkowego) poncz (1/2 szkl. wody gotujemy z sokiem z połowy cytryny i 3 łyżeczkami cukru)  Kwiatek wykonany z lukru plastycznego barwionego

tojestpyszne.blogspot.com
Rustykalna tarta (galette) ze śliwkami i masą migdałową 153

dotąd jej opublikować. Niech Was więc nie zdziwi dodatek brzoskwiń w moim wypieku.Tarta na urodziny?Wiecie, to cała ja. Od dziecka mam niewyjaśnioną awersje do bitej śmietany. W życiu zjadłam może ze 3 torty, które mi smakowały. Gdy byłam dzieckiem Mama kupowała mi na urodziny tort lodowy, a gdy podrosłam, tartę z budyniem i owocami, która była moim ulubionym ciastem

Chilli Czosnek i Oliwa
Francuski tort Malakoff 168

szkl. mleka 1 torebka budyniu waniliowego 4 łyżki cukru ( dodałam 2 łyżki ) 25 dag masła 3 łyżki cukru pudru 10 dag uprażonych płatków migdałowych Do dekoracji: bita śmietana małe herbatniki w czekoladzie Sposób przygotowania Zaczynamy od ugotowania budyniu. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Gdy budyń ostygnie miksujemy go z kremem , dodaja po 1 łyżce. Mieszamy składniki na poncz(...)pozostawieniu kremu na dekorację ). Wstawiamy do lodówki i gdy krem nam stwardnieje , wyjmujemy z tortownicy i boki tortu smarujemy resztą kremu. Boki i wierzch tortu posypujemy reszta płatków migdałowych. Wierzch dekorujemy rozetkami z bitej śmietany i herbatnikami. Wstawiamy do lodówki i jemy następnego dnia . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tort Czekoladowy z Malinami (Tort Czekoladowo Malinowy) 459

wierzchu ciasta powstanie wybrzuszenie, dlatego aby się go pozbyć - tuż po upieczeniu przewracamy placek do góry dnem. Za pomocą noża obkrawamy brzegi i wyjmujemy z formy. Studzimy.  Krem: Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem i jeszcze chwilę miksujemy (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Następnie masę dzielimy(...)przekrawamy na trzy krążki. Spód ciasta umieszczamy w tortownicy i wykładamy masę ze zmiksowanymi malinami. Przykrywamy środkowy krążek ciasta. Następnie wykładamy pozostałą bitą śmietanę układamy maliny lekko wbijając je do masy. Całość przykrywamy górną częścią tortu. Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej, błyszczącej

Słodka Strona
Tort Toffifee 246

zmielonych orzechów laskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka Krem Toffifee: 100 g czekoladek Toffifee 25 g masła 25 g płynnej słodkiej śmietany 30- 36% Bita śmietana: 400 g słodkiej śmietany 30- 36% 2 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki kakao Dodatkowo: czekoladki Toffifee do dekoracji kilka kruchych ciastek do dekoracji 100 g gorzkiej czekolady, startej Przygotowanie(...)się składników. Krem schłodzić w lodówce do zgęstnienia. 3. Bita śmietana: Śmietanę ubić na sztywno, dodać przesiany cukier puder oraz kakao, zmiksować.  4. Ostudzone ciasto przekroić na dwa równe krążki. Na pierwszym blacie ciasta rozsmarować 1/2 kremu Toffifee, a następnie połowę bitej śmietany. Przykryć II blatem ciasta. Boki wysmarować bitą śmietaną i obsypać startą, gorzką czekoladą. Na górze

Nastoletnie Wypiekanie
Francuski tort Malakoff 161

szkl. mleka 1 torebka budyniu waniliowego 4 łyżki cukru (dałam 2 łyżki) 25 dag masła 3 łyżki cukru pudru 10 dag uprażonych płatków migdałowych Do dekoracji: bita śmietana małe herbatniki w czekoladzie   Sposób przygotowania Zaczynamy od ugotowania budyniu. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Gdy budyń ostygnie miksujemy go z kremem , dodaja po 1 łyżce. Mieszamy składniki(...)pozostawieniu kremu na dekorację ). Wstawiamy do lodówki i gdy krem nam stwardnieje , wyjmujemy z tortownicy i boki tortu smarujemy resztą kremu. Boki i wierzch tortu posypujemy reszta płatków migdałowych. Wierzch dekorujemy rozetkami z bitej śmietany i herbatnikami. Wstawiamy do lodówki i jemy następnego dnia. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Tort kakaowy z kremem cappuccino i owocami 173

Tort w stylu rustykalnym na czterech grubych kakaowych blatach biszkoptowych przełożonych lekkim kremem z bitej śmietany o smaku czekoladowego cappuccino. Nasączony alkoholem, pełen owoców, zapachów i ciepłych kolorów. Ten prosty tort w stylu "naked cake", bez żadnych zdobień jest mało słodki, smaczny i naturalny

Przepisy Kulinarne
GRUSZKI KARMELIZOWANE Z BAKALIAMI, CZEKOLADĄ I BITĄ ŚMIETANĄ 208

 Jadą goście, jadą. Idą, kroczą, się zbliżają. A deser w powijakach. Będzie katastrofa? Nie u mnie!Z rzadko przygotowuję desery, zdecydowanie bardziej wolę upiec jakieś

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania