orzechów laskowych Tort orzechowy to niezwykle wyrafinowany smakołyk, szczególnie ten przygotowany z orzechów laskowych. Jego delikatny, smak idealnie komponuje się z nutą rumu i aksamitną gładkością bitej śmietany z serkiem mascarpone. Chociaż tort z orzechów laskowych jest o wiele delikatniejszy niż też z orzechów włoskich, to jest pieczony stosunkowo rzadko. Oto prosty przepis na wspaniały tort orzechowy. Biszkopt z orzechów
Gotujemy i jemyorzechów laskowych Tort orzechowy to niezwykle wyrafinowany smakołyk, szczególnie ten przygotowany z orzechów laskowych. Jego delikatny, smak idealnie komponuje się z nutą rumu i aksamitną gładkością bitej śmietany z serkiem mascarpone. Chociaż tort z orzechów laskowych jest o wiele delikatniejszy niż też z orzechów włoskich, to jest pieczony stosunkowo rzadko. Oto prosty przepis na wspaniały tort orzechowy. Biszkopt z orzechów
KorniszonkiTort pięknie pachnący, przepełniony aromatem róży, zarówno świetnie wygląda jak i smakuje. Niestety nie udało mi się na zdjęciach uchwycić ombre, który niezaprzeczalnie dodaje uroku tortu
RAROSSATen prostokątny tort składa się z czterech biszkoptowych warstw. Do przełożenia blatów i pokrycia tortu użyłam dwóch rodzajów kremów zabarwionych na różowo sokiem malinowym. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneTorcik który przyrządziłam na drugie urodziny dziecka. Z biszkoptem nasączonym sokiem owocowym i masą kokosowo-malinową. Bardzo delikatny w smaku :) W tym roku postanowiłam zrezygnować z użycia bitej śmietany. Zamiast tego do masy dodałam ubite mleczko kokosowe. Spróbujcie a nie pożałujecie :) Całą relację z urodzin na świeżym powietrzu znajdziecie tu —>KLIK biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)największych obrotach. Dodajemy mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części i nasączamy go sokiem. Przekładamy go masą którą rozsmarowujemy również […] Artykuł Tort malinowo-kokosowy (bez bitej śmietany) pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blognajlepsza okazja do tego, żeby nadrobić tę zaległość. To mój ulubiony tort! Banoffie - czyli połączenie banana, bitej śmietany i kremu karmelowego to coś czemu nie jestem w stanie się oprzeć. I chyba nie tylko ja. Dzieciaki go uwielbiają! Co do dekoracji to oczywiście zagalopowałam się trochę z bitą śmietaną pod masę cukrową. Szkolny błąd. Dobrze, że dekorowanie zakończyłam
Kulinarne Inspiracjepłaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 utrwalacz do bitej śmietany (opcjonalnie) Dodatkowo: masło orzechowe orzeszki ziemne kajmak kawa na poncz słodycze do dekoracji, u mnie batoniki Snickers, krówki i batoniki Twix Biszkopt pieczemy według przepisu . Moje piekłam(...)wcześniej, żeby biszkopty miały dużo czasu na ostygnięcie. Przekrawamy biszkopty na 4 spody i układamy na kawałkach papieru do pieczenia – w ten sposób będzie je łatwiej przenosić podczas składania tortu. Ubijamy na gładką masę mascarpone i kremówkę z cukrem pudrem. Kładziemy pierwszy ze spodów na paterze lub talerzu, pod spód można włożyć szerokie paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy
CiastkozercyPaździernik to w mojej rodzinie miesiąc urodzin, a jak urodziny to tort :) Dziś chcę Wam pokazać tort jaki upiekłam na urodziny brata. Jest to klasyczny tort na kakaowym biszkopcie, naponczowany, przełożony bitą śmietaną i powidłami. Ozdobiłam go ostatnio bardzo modną metodą "drip cake" czyli czekoladą, która wygląda jakby spływała z ciasta. Wygląda to bardzo efektownie a jest bardzo proste
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuZimne spody ponczujemy niewielką ilością likieru kokosowego, przekładamy cienko śmietaną. Potem cały tort smarujemy śmietaną. Wafelki kokosowe mielimy w malakserze lub rozdrabniamy wałkiem na bardzo drobno. I obtaczamy nimi boki tortu. Tort dekorujemy według własnej inwencji :-) Ja tylko porobiłam rozety z bitej śmietany, udekorowałam je kuleczkami i na środek dałam kokardę :-) I gotowe Tort jest przepyszny
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPrzełożyć krem do misy miksera i ubijać krótko, tylko do lekkiego napowietrzenia kremu, uwaga! krem łatwo się warzy, nie można miksować zbyt długo. Krem do przyozdobienia: 600 ml śmietany kremówki 30% (zimnej, z lodówki) 500 gr serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 1 łyżki cukru pudru Do misy miksera wlać śmietankę, dodać serek, zmiksować krótko, na gładki krem, dodać cukier zmiksować(...)połową pozostałej nalewki, wyłożyć resztę kremu z białej czekolady, wyłożyć resztę dżemu. Położyć trzeci blat. Nasączyć pozostałą nalewką. Tort schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Tort cieniutko posmarować warstwą kremu z bitej śmietany i serka. Następnie krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylko 1 M (Wiltona). Trzymając rękaw pionowo do powierzchni tortu wyciskać spiralki. Zaczynać od dolnej krawędzi. Wyciskać
moj przepis najuż jubilatka, dla której był robiony zażyczyła sobie, by był niebieski i miał pszczoły. Jego wizja kształtowała się w ponadgodzinnej rozmowie. Koniec końców powstał klasyczny tort na białym biszkopcie z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz jagodami, które podczas krojenia miały uwalniać swój niezwykły kolor. Wierzch tortu ozdobiłem zaś kwiatami z borówek i wspomnianymi pszczołami. Zderzenie białego kremu
Food SquareKawowy biszkopt, przełożony pysznym kremem cappuccino ( na bazie białej czekolady, śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby paseczki z białej i czarnej czekolady oraz bita śmietana. To jeden z tych tortów, które znikają w krótkim czasie po wystawieniu ich na stół i którym trudno się oprzeć lub skończyć na jednym kawałku Zapraszam do przepisu i życzę Smacznego! SKŁADNIKI
Domowe Tortypiętrowy. Teraz w sezonie letnim najlepiej smakują takie z owocami. Nie są takie ciężkie jak torty z kremami, za którymi osobiście nie przepadam. Ten tort upiekłam na 18 urodziny dla córki znajomej. Biszkopt, bita śmietana i mnóstwo owoców to pyszna propozycja na letni tort. Mam nadzieję, że jak na pierwszy piętrowy torcik to wyszło nieźle i mam nadzieję, że smakował
Ewa w kuchniserio!) i maliny więc wykombinowałam takie oto cudo, które celowo ma klimat „swojski”, tj. nie oklejałam go całego kremem, zresztą to nie krem a bita śmietana. Ps. Najlepszą rekomendacją dla tego tortu jest fakt, że Miśka stwierdziła, że robię najlepsze tory na świecie #dumnamama Składniki na ciasto: 500 g suchej kaszy gryczanej (należy ją zmielić na mąkę(...)trakcie miksowania sami wyczujecie czy masa nie jest za sucha) 200 g cukru pudru (użyłam zmielonego ksylitolu) 200 ml wody po gotowanej ciecierzycy łyżeczka proszku do pieczenia „Bita śmietana”/krem: 2 puszki zimnego mleka kokosowego (co najmniej 12 h w lodówce) 100 g cukru pudru (może być ksylitol) słoik dżemu malinowego lub 400 g świeżych malin (zblendowanych) łyżka
greenscarftort okazał się pyszny, bardzo delikatny i słodki za sprawą bitej śmietany i białej czekolady. Słodycz delikatnie przełamuje zielona warstwa musu z kiwi, dlatego cytat ze Shreka opisujący Fionę ... " za dnia pięknością w nocy zaś szkaradą" idealnie pasuje i trafnie opisuje także i mój tort. Składniki: biszkopt 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)obrać i pokroić na małe kawałki lub kostkę. Wyłożyć na śmietanowy krem. Rozsmarować cienką warstwę kremu i przykryć trzecim blatem. Cały tort pokryć pozostałym kremem śmietanowym. Boki posypać startą białą czekoladą. Ozdobić pokrojonym kiwi i bitą śmietaną według uznania. Na zdjęciach przedstawiam dwie propozycje zdobień
Pysznie & Pięknie