ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne lody kawoweBrownie kawoweDelikatnie kawowe ciasto z gruszkami(...)Ciasto latte-macchiato Sprawdzone przepisy Misiaczka PejzażCiasto carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek Smakosza Tort orzechowo-kawowy Zdrowie zależy ode mnie Likier kawowy Z miłości do słodkości Krówka Z pierniczona kawa
Moje domowe kucharzenieWitajcie. Dzisiaj proponuję lekki czekoladowy biszkopcik z masą z bitej śmietany i pomarańczami. I tym ciastem chciałabym się z Wami na krótki moment pożegnać, ponieważ gdy
dolcevitainmykitchenPyszny biszkoptowy torcik z masą truskawkową, bitą śmietaną, karmelem i czekoladą! Omonomonnn! ;-))) Ten torcik jest banalnie prosty w wykonaniu, nie zajmuje wiele czasu, dzięki użyciu
SMYKWKUCHNIkokosowego i jagód. Gwarantuję, że jeśli go wypróbujecie to następnym razem zastanowicie się czy do ciasta/tortu użyć tradycyjnej bitej śmietany. Krem kokosowo-jagodowy świetnie komponuje się z moim ulubionym ciastem jogurtowym. Ciasto jest wilgotne, pachnące kokosem i pomarańczą. Natomiast wisienką na torcie jest intensywna w smaku, gorzka czekolada. Niebo w gębie :) 240 g mąki pszennej 120 g mąki krupczatki
Mienta blogspienionym - mmm... Rozkosz. Bardzo lubię kawy na zimno, takie bardziej desery - z bitą śmietaną, syropami, lodami. I tutaj właśnie przechodzimy do sedna, czyli kawowych deserów właśnie. Nie potrafię się takim słodyczom oprzeć - kawowy sernik, beza, czy kawowy mus pochłonę bez wahania i wyrzutów sumienia.Po torcie został mi trzy żółtka, nie wiedziałam, co z nimi zrobić. Jak z nieba(...)też nieco sposób przygotowania (dodawanie żelatyny do ciepłej masy to moim zdaniem najłatwiejszy sposób, grudek nie będzie nigdy). Wyszło bosko! Naprawdę. Mus jest lekki, delikatny, mocno kawowy, mało słodki. Bita śmietana i truskawka wieńczą dzieło. Nie można się oprzeć. Mmm...Mus kawowySkładniki:(na 4 porcje)3 żółtka3 łyżki cukru3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej75 ml wrzątku2 listki żelatyny300 ml śmietany kremówki1
Pożeraczka, czyli raz adobrzelekki na bazie bitej śmietany. Bardzo, bardzo polecam! Składniki: - biszkopt z tego przepisu - krem: 500 ml śmietanki kremówki 200 gram malin 4 łyżki cukru pudru 150 gram borówek 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 3 łyżkach wody - Dodatkowo: 50 gram malin do dekoracji 100 gram borówek do dekoracji 150 ml śmietany kremówki na wierzch i boki tortu niepełna łyżka cukru
Wołowina od rekinawypieków. Bohater wielu przyjęć, w tym urodzin, ślubów, chrzcin i nie tylko. Przygotowywany na cieście biszkoptowym, przekładany kremem lub bitą śmietaną, wykończony lukrem bądź masą cukrową, piętrowy albo płaski – zawsze dopasowany do okazji i niezmiennie pyszny. Jednak smak tortu to nie wszystko. Ważna jest również odpowiednia jego dekoracja, która podkreśli wzniosły charakter uroczystości. Podpowiadamy, jak szybko i łatwo stworzyć
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneNastał nam nowy rok. Weszliśmy w niego tanecznym, imprezowym krokiem i jakże hucznie. I właśnie o tym huku chciałam dzisiaj napisać, licząc, ze podejmiecie temat
Codzienna kuchnia niecodziennaDostojny, pyszny, wyjątkowy tort na wyjątkowe okazje. Za jego wyjątkowy smak odpowiada gęsty krem na bazie kremówki i adwokata, którym został przełożony czekoladowy biszkopt. Do tego bita śmietana i czekoladowe wiórki w elemencie ozdoby. Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej 150 g. miękkiego masła 150 g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI(...)serka mascarpone 150 ml. śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 op. śmietan-fix [9g.] DODATKOWO: 250 ml. śmietany kremówki pół tabliczki gorzkiej czekolady DO NASĄCZANIA: Przestudzona, zapażona kawa sypana lub z ekspresu. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Domowe TortySzybki deser, jaki przygotowałam na wczorajsze urodziny męża. Tort będzie dopiero w weekend, a wczoraj aby uczcić czymś słodkim ten dzień zrobiłam panna cottę (oszukaną, bo
Kto ugości moich gości?bezowy kładziemy na talerzu. Śmietanę ubijamy na sztywno, z dodatkiem fixu, który zapobiegnie jej podochodzeniu wodą i z niewielką ilością cukru, z dodatkiem kardamonu dla wzbogacenia i nadania kwiatowego, lekkiego smaku. Połowę śmietany rozkładamy na dolnym blacie. Rozkładamy na śmietanie połowę naszykowanego rabarbaru. Delikatnie i ostrożnie nakładamy górny blat bezowy. Pokrywamy jego środek pozostałą bitą śmietaną, rozkładamy najpiękniejsze, najbardziej(...)opakowanie bezy w proszku albo beza naszykowana z 5 białek jajek M i 250g cukru 300ml schłodzonej śmietany 30 lub 36% tłuszczu 2 łyżeczki cukru pudru 5 nasion zielonego kardamonu – obranych, utartych na pył w moździerzu 1 op. fixu do bitej śmietany lub 1 łyżeczka glukozy w proszku 4-5 łodyg rabarbaru – mocno czerwonych, wąskich 5 łyżek cukru 100ml wody
Karo in the KitchenBezowy torcik składający się z jednego blatu bezowego, bitej śmietany i dużej ilości świeżych owoców. Łatwy w przygotowaniu, lekki i pyszny Blat bezowy najlepiej upiec 1
cool and mintyCiasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami Thermomix Składniki na ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami: 125 g gorzkiej czekolady 125 g mlecznej czekolady 125
Themo przepisysię zważy i czas pracy minimalny.Przepis jest na duże ciasto lub tort. Do zrobienia tego rozpływającego się w ustach kremu potrzebujesz:- 1000 g śmietany 30-36 % słodkiej- 1 czekolada gorzka 100 g- 2 czekolady mleczne 100 gŚmietanę doprowadź do wrzenia. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.Kiedy śmietana zawrze wyłącz gaz i wrzuć czekoladę.Dokładnie wymieszaj i odstaw(...)ostygnięcia. Gdy ostygnie włóż do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Gdy już jest całkowicie zimna ubij jak bitą śmietanę na dość sztywno, na wolnych obrotach. Ponownie schłódź. I zawsze trzymaj krem w lodówce. Możesz również zamrozić.SMACZNEGO.CMOK
Pasje Jolki