tort z bitą śmietaną - 1328 przepisów (strona:50/89)

Pavlova z kremem i owocami 321

powodu Tort Pavlova robi taką ” furorę „.Kto raz spróbował , ten już chyba nigdy więcej nie przejdzie obojętnie wobec tej słodkości.Jak wiemy jest to rodzaj torcika bezowego , udekorowanego najczęściej bitą śmietaną i świeżymi owocami … a jego nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej , dla której to pierwszy raz został przygotowany.Ja mam dla Was wersję

Ostra na Słodko
Crumble truskawkowe z czekoladą (truskawki z kruszonką) 170

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepyszny deser lub jak kto woli - ciasto.  Truskawki z kruszonką doskonale smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów, bitą

Di gotuje
Niepoprawna rozkosz. CIASTO "CZARNY LAS" wg Karmel-itki. 480

*********************************** Niepoprawna rozkosz? Oj, tak. Ciasto niby niewinne, po prostu kakaowy biszkopt z kremem czekoladowym i wiśniami, pokryte warstwą bitej śmietany w stylu straciatella, bo z potartą

W kuchni Karmel-itki
TORT MARS + FILMIK 177

szklanka cukru 1/4 szklanka oleju 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia herbatka do nasączenia ciasta           masa : 400 ml śmietany 30 %  3 śmietan fixy aby masa się dobrze zastygła lub nawet 4  3 batoniki mars + 5 łyżek mleka 2 cukry waniliowe 2 łyżki cukru 1 duża łyżka z czubkiem nutelli(...)kawałki, rozpuszczamy z mlekiem i ciągle mieszamy, studzimy.  Bitą śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy ostudzone marsy, dodajemy nutellę i śmietan - fixy, chwilkę miksujemy.  Biszkopt nasączamy słodką herbatką. Na blat ciasta wykładamy część masy, na to ponownie ciasto, nasączamy, rozkładamy resztę masy i wyrównujemy brzegi.  Tort chłodzimy. Po 1-2 godzinach rozkładamy na wierzchu kajmak. Natomiast marsy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 108

szklanki kakao • 2 szklanki mąki • 1 cukier waniliowy • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody • 1/2 łyżeczki soli • 1 szklanka mleka • 1/2 szklanki oleju Bita śmietana: • 1/2 litra śmietany 30-36% • 4 czubate łyżki cukru pudru • 250 g serka mascarpone • 1 słoiczek (szklanka) dżemu żurawinowego Piana zaparzana • 4 białka • 300 g cukru • 1/2 szklanki wody(...)mokry,  to piec jeszcze po 5-10 minut. Krem śmietankowy • Serek mascarpone rozmiksować na gładką masę. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. • Połączyć mascarpone ze śmietaną bez zbędnego ubijania. Składanie tortu • Jeden blat ułożyć na tortownicy, rozłożyć 1/2 dżemu żurawinowego, na to 1/3 kremu śmietanowego. Położyć drugi blat

To co kocham
Tort bezowy Pavlova z kremem z bitej śmietany i sera mascarpone z owocami 235

Delikatna beza Pavlova jest smaczna i wbrew pozorom prosta w przygotowaniu. Po odpowiednim wysuszeniu w piekarniku ma kruchą i lekko chrupiącą warstwę zewnętrzną. W środku natomiast

Przepisy Kulinarne
Czekoladowe babeczki z wtopioną czekoladą 155

żadnych dodatków. Jeżeli jednak chcielibyście je udekorować- możecie to zrobić za pomocą bitej śmietany, lub jednym z polecanych na naszym blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym, bananowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!!   Artykuł Czekoladowe babeczki z wtopioną czekoladą pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Deser truskawkowy z czekoladowym makaronem 171

Myślę, że gdyby ktoś mi powiedział wcześniej, że deser z makaronem może być równie pyszny jak tort, czy ciasto, to chyba bym go wyśmiała. W tej

Passions hobbies life
Tarta z crème pâtissière i galaretką 87

Crème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a

Słodki Blog
Cytrynowy sernik gotowany na herbatnikach 258

Na blogu dawno nie było nic słodkiego, a ja Wam proponuję obłędny sernik bez pieczenia. Masę serową ugotowałam i przełożyłam herbatnikami. Wierzch udekorowałam bitą śmietaną

Czerwień i błękit
Ganasz czekoladowy do ciast i deserów 356

Polewa czekoladowa w wersji ganasz, czyli na śmietance 30% (lub 36%) - idealna do tortów i innych ciast oraz do wszelkich słodkich deserów. Świeżo przygotowana polewa, najlepiej bez masła, zanim jeszcze wystygnie świetnie nadaje się do konsumpcji jako gorąca czekolada, np. z dodatkiem bitej śmietany (najlepiej niesłodkiej). Można też część gorzkiej czekolady zastąpić czekoladą mleczną, a nawet z bakaliami, dla urozmaicenia

Anioszek w kuchni
Beza. Wszystko co najważniejsze 266

Beza francuska, klasyczna, jest świetnym, delikatnym i bardzo wdzięcznym ciastem. Jeśli tylko opanujecie podstawy jej wykonania, będziecie w stanie zrobić wiele ciast, ciasteczek a także pyszne torty ze świeżymi owocami. A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE. Podstawową proporcją tego ciasta jest 50g cukru na jedno białko (białko jaja rozmiaru M ma ok.32-34g). Czyli – bierzemy 3 białka + 150g cukru, 4 białka + 200g cukru(...)godzinę 20minut w piekarniku z termoobiegiem, w 120⁰C. Podałam z bitą śmietaną z likierem Bailey’s (dodany na sam koniec ubijania, 2 łyżeczki na 120ml śmietany kremówki) i świeżymi truskawkami.   Kiedy tylko zacznie się sezon na świeże, polskie owoce przepis na wykwintny tort Pavlova też będzie. I na torcik bezowy z kremem kawowym na spirytusie. I wierzę

Karo in the Kitchen
Pavlova z czekoladą i marakują 158

Krem z bitej śmietany i greckiego jogurtu i marakuja świetnie balansują słodką bezę . To wspaniały deser nie tylko na Sylwestra. Można go przyrządzić szybko i bez problemu o każdej porze roku. Jeszcze szybciej znika z talerza. Kochani, bawcie się dobrze. Bądź co bądź to Sylwester! Do usłyszenia w Nowym Roku 2017! Pavlova z czekoladą Składniki: na tort 8-10 porcji

codojedzenia
Mandarynkowy tort na Walentynki 184

ciasto przygotować, to warto się za nie zabrać nieco wcześniej).Jakiś czas temu C. stwierdził, że zjadłby biszkopcik... Nie ma sprawy, pomyślałam. Z biszkopciku wyszedł pokaźny i naprawdę pyszny tort - ozdobiony mandarynkowym sercem idealnie nada się na świętego Walentego. Jest lekki, wilgotny, poza kremem maślanym (z którego śmiało można zrezygnować na rzecz ubitej kremówki), bardzo delikatny i nieprzesłodzony. Biszkopt jest(...)bitej śmietany.Na wierzchu krem maślany, który ładnie trzyma całość, ale jak napisałam wyżej, nie jest on koniecznością. Całość nie jest trudna, ale dość czasochłonna - biszkopt musi mieć czas na ostygnięcie, galaretka - żeby się ściąć. Warto przygotować go dzień przed podaniem - wtedy smaki się przegryzą, biszkopt dodatkowo zwilgotnieje, a smak i wygląd z pewnością zaskoczą ukochaną osobę.Tort mandarynkowySkładniki

Pożeraczka, czyli raz adobrze