tort z bitą śmietaną - 1328 przepisów (strona:55/89)

Tort Kinder 1363

może być niedobry :) Tort piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 3 łyżki kakao (płaskie) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru Składniki na krem: 400 g śmietany kremówki 200-250 g mlecznej czekolady 1 śmietanyFix lub inny utrwalacz do bitej śmietany +kawa rozpuszczalna(...)ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy ją pod przykryciem do lodówki – najlepiej na całą noc. Biszkopty przekrawamy na 3 spody. Można poukładać je sobie na kawałkach papieru do pieczenia wtedy

Ciastkozercy
Torcik Latte Macchiato. 159

     Pyszny, puszysty, czekoladowy biszkopt, a na nim warstwy kremu, które łącząc się w każdym kęsie, pieszczą podniebienie bogactwem smaku. Intensywny smak czekolady, kremowy

Rozpustne gotowanie
Tort czekoladowy z porzeczkową nutą dla dzieci 120

łyżek kakao Decomorreno, 2 śmietanfixy, 1/2 szklanki cukru pudru , dżem z czarnej porzeczki lub inny. Poncz: 2 pomarańcze, 1/2 cytryny, 1/2 szklanki wody, 3 łyżeczki cukru Do dekoracji: bita śmietana (wykorzystana z kremu), dżem porzeczkowy, ażurki czekoladowe, truskawki. Przygotowanie:  Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy stopniowo po 1 żółtku ciągle miksując. Następnie powoli wsypujemy mąkę(...)kakao. Resztę odkładamy do drugiej miseczki i również miksujemy, ale bez żadnych dodatków. W innej miseczce miseczce ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixem. Około 2/3 śmietany przekładamy do masy z kakao, a resztę do serka bez kakao. Bitą śmietanę dodajemy stopniowo do serka - mieszając ręcznie. Poncz: wyciskamy sok z pomarańczy i cytryny i mieszamy z osłodzoną wodą

Państwo Wojtczuk gotują
Tort bezowy śmietanowy z owocami lata 122

Bitą śmietanę ( schłodzoną) przelewamy do miski i ubijamy chwilę samą tak, aby zwiększyła objętość. Następnie  dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan fixem– ubijamy aż będzie sztywna. Spody bezowe najlepiej przygotować wcześniej bo muszą być wystudzone do przekładania śmietaną. Jak będą zimne to kolejno nakładamy masę śmietanową, borówki. Przykrywamy tort drugim spodem (spód drugi przed przykryciem smarujemy cienko

Kubki smaku
Torcik kawowy z bitą śmietaną 172

Torcik kawowy, to ciasto doskonałe  nie tylko do kawy.  Dlaczego kawowy? Otóż zarówno do ciasta, jak i do masy dodajemy kawę rozpuszczalną. Esencja smaku

W kuchennym oknie Ewy
Sos czekoladowy do deserów. 171

     Co zrobić, żeby deser smakował obłędnie? Dodać do niego czekoladę! Jeśli też tak uważacie mam dla Was wspaniały przepis na sos czekoladowy, idealny

Rozpustne gotowanie
Jagodowy deser chia 124

Lekko kwaśny spód, ale dzięki dodatkowi słodkiej bitej śmietany deser jest idealnie zbalansowany. Przygotowanie deseru zajmuje dosłownie 20 minut, więc jest to idealny deser, gdy goście mają nas zaskoczyć w naszym domu i nie mamy czasu na przygotowanie niczego innego. Jagodowy deser chia -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 948

możemy eksperymentować. Możemy zrobić go zarówno na bitej śmietanie, wtedy jest on ciężki a ciacho całe typowo tortowe. Możemy też zrobić lekki krem na bazie greckich jogurtów, dosłodzić dowolnym słodzidłem w ilości takiej jak lubimy i mamy dość lekkie ciacho. W internecie spotkacie dwie wersje Mchu. Z krojeniem na blaty jak tort i bez takiego przekrawania. Wybór jak zwykle należy

Mieszam w Garnku
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 498

mojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie

moj przepis na
Sernik jagodowo-malinowy na zimno 1299

Sernik jagodowo-malinowy na zimno to ciasto idealne na letnie upały, gdyż nie wymaga pieczenia. Dostępność sezonowych owoców sprawia, że zamiast pieczonych tortów, na specjalną okazję

Smakołyki Bereniki
Czekoladowy brzoskwiniowiec 85

ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, które wyjątkowo łatwo sami wykonacie- a efekt końcowy będzie bardzo profesjonalny Poniżej przepis – sporządzony krok po kroku z dołączonymi zdjęciami. Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY : 6 jajek szklanka mąki pszennej 150g. masła/margaryny do pieczenia 150g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA MASĘ : 500ml. śmietany kremówki(...)cytrynowa SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 250g. margaryny do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody szklanka cukru DODATKOWO: brzoskwinie w puszce pół tabliczki ciemnej czekolady (na zdobienia czekoladowe) 200 ml. śmietany kremówki (do ozdoby) Wykonanie Ciasta: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Dno blachy [standardowa blacha do pieczenia, wymiary 25 na 36 cm.] smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą lub kaszą manną. Czekoladę umieszczamy razem

Domowe Torty
Serce urodzinowe -torcik 385

 Dzisiaj są urodziny mojej córki :) Mija kolejny rok- nasze dzieci rosną, a czas ucieka...To serce w małym prezencie urodzinowym jest dla Niej od nas

Smaki Edyty
Kukułkowa Rozkosz 104

lodówki i ubić na sztywno jak bitą śmietanę. Dodać parę łyżek (2-3) masy kajmakowej do smaku (pozostałą można wykorzystać do ozdobienia torciku).  Żelatynę zalewamy wrzątkiem i wlewamy chłodną do masy, dokładnie miksujemy. około 1/3 nakładamy na masę kajmakową. Przykrywamy drugą połową biszkoptu, nasączamy i nakładamy pozostałą część kremu na górę tortu i boki. Przyozdobić wedle upodobania

My sweet a life
Kopiec kreta 161

soku z cytryny Małą formę do tortów wykładamy papierem do pieczenia. Około 300g ciasteczek rozgniatamy wraz z masłem. Powstaje nam lepka, plastyczna masa. Wówczas rozprowadzamy ją w tortownicy mocno dociskając i pozostawiając nieco wyższe brzegi. Ciasto umieszczamy w zamrażalniku. W czasie kiedy spód się chłodzi przygotowujemy krem. Śmietanę kremówkę miksujemy na bitą pianę. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder oraz

Kolizje Smaków
tort kokosowy 174

Bliskim Wschodzie. Wyjątkowy smak tort zawdzięcza połączeniu tych dwóch egzotycznych smaków i aromatów, kokosa i róży.    Składniki: Biszkopt 6 dużych jaj w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru 1 niepełna szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Krem kokosowy 1 puszka schłodzonego mleka kokosowego 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny(...)bitej śmietany do pierwszej masy (nie odwrotnie) delikatnie mieszając. Krem chowamy do lodówki aby stężał.  Do nasączenia biszkoptu  Gorącą wodę mieszamy z cukrem, aż się rozpuści. Następnie dodajemy sok z cytryny i wodę różaną. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony biszkopt odkrawamy od boków tortownicy i kroimy na 3 blaty. Blaty nasączamy przygotowanym płynem, nakładamy krem. Na koniec tort smarujemy

Smakowity Blog Kulinarny