mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą
moj przepis nacukru 1 i 1/3 szklanki oleju 3 jajka 2 szklanki mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g śmietany 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego (do bitej śmietany) 1 łyżeczka cukru pudru (do bitej śmietany) 2 śmietan-fixy 1 owoc mango Rozmrażamy szpinak i odsączmy dokładnie. Jajka miksujemy z cukrem. Wlewamy powoli olej, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę(...)formy i zostawiamy do wystygnięcia. Nożem obcinamy wierzch ciasta i kruszymy go na talerzu na drobne kawałki. Będziemy tymi kawałkami posypywać ciasto. Ubijamy śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Bitą śmietanę wykładamy na ciasto i równo wygładzamy. Teraz miksujemy na jednolitą masę 2/3 mango. 1/3 kroimy w drobną kostkę. Zmiksowane mango wylewamy
Marder&Marder Manufacture************************************ Kiedy za oknem zimno, ciemno, nieprzyjemnie, dopada mnie ochota na coś, co rozgrzeje, nasyci i jednocześnie dostarczy przyjemnych doznań smakowych. Jednocześnie znów postanowiłam wykorzystać dobrodziejstwa otrzymane
W kuchni Karmel-itki;-) Chyba Was troszkę zaskoczyłam taką formą babki wielkanocnej, ale co tam! Jest pyszna, kremowa, cytrusowa i ma truskawki! To co lubię najbardziej! Babka ucierana na oleju
SMYKWKUCHNImojprzepisna.pl | Tarta Truskawkowa Chmurka Lekka jak chmurka, pyszna, krucha, rozpływająca się w ustach, nigdy nie ma się jej dość. Taka właśnie się moja tarta Truskawkowa Chmurka
moj przepis naSzybki, prosty i jaki smaczny śmietankowo -truskawkowy torcik z płatkami migdałowymi. Składniki:15 okrągłych biszkoptów,400 ml kremówki 30%,3 łyżki cukru pudru,2
Aga w kuchniOd dawna miałam ochotę na kruche rurki z kremem. W mojej miejscowości są w sprzedaży rurki z bitą śmietaną i karmelem, są po prostu pyszne
moj przepis napudru 3 czubate łyżki nutelli 1 czubata łyżeczka żelatyny ok. 80 ml wrzątku Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Mascarpone i kremówkę ubić na puszystą masę, sztywniejszą niż bita śmietana. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz nutellę. Jeżeli używacie robota planetarnego jak ja, proponuje wyłączyć go i dodać w jednej porcji nutellę. Chodzi o to by nie miksować(...)gdyż nie sklei się z biszkoptem. Po tym czasie ułożyć drugą warstwę biszkopta. Dekoracja: 150 g mascarpone 90 ml śmietany kremówki 2 łyżki nutelli 100 g gorzkiej czekolady około 10-15 truskawek do dekoracji Wszystkie składniki zmiksować. Obłożyć musem tort. Czekoladę zetrzeć na tarce, bądź użyć obieraczki do warzyw. Powstałymi wiórkami obłożyć boki tortu. Truskawki pokroić na plasterki. Ułożyć
Moja Galeria SmakuCiasto jest znakomitym połączeniem smaku słodkich gruszek i niezwykle aromatycznego cynamonu, upojonych w aksamitnie lekkim smaku białego, półsłodkiego wina. Składniki: Biszkopt : 2 jajka 1/2 szklanki cukru
Szalona Kuchnia EwelinySzybkie ciasto bez pieczenia. Idealne ,kiedy nam się nie chce stać i patrzeć w okno piekarnika. Składniki - - opakowanie biszkoptów do tiramisu -sok porzeczkowy -galaretka porzeczkowa (bądz
Z Kuchni Do KuchniGALAktyczne pucharki powstały, bo zostały mi galaretki z tortu czekoladowo-kokosowego, do którego potrzebowałam zaledwie odrobiny galaretek każdego koloru. Mnie wyszły dwie porcje, zużywając pół opakowania każdej galaretki, jednak przepis podaję Wam na 4 porcje, by nie bawić się w odmierzanie. Dlaczego GALAktyczne? No od galaktyki i galaretek ;). Wystarczy spojrzeć na zdjęcia oraz kolory... i wszystko staje się jasne! Chyba(...)porcje) 1 zielona galaretka agrestowa+450 ml gorącej wody 1 galaretka malinowa+ 450 ml gorącej wody 1 niebieska galaretka+450 ml gorącej wody 1 pomarańcza 1 banan garść truskawek bita śmietana do dekoracji (polecam z odrobiną serka mascarpone- będzie sztywniejsza) Przygotowanie: Wszystkie galaretki rozpuścić w 3 osobnych miseczkach w 450 ml gorącej wodzie. Pozostawić na kuchennym blacie do wystudzenia. Zieloną
Nastoletnie Wypiekanieciasta. Trochę podpytałem, trochę poczytałem i inspiracją miał być 3-BIT bez pieczenia, jednak nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie zmienił i w efekcie końcowym mamy tort czekoladowy ze smakami popularnego batona 3-BITa. Czego użyłem? Biszkopt: -150 gram gorzkiej czekolady 60% kakao -6 jajek -łyżeczka proszku do pieczenia -100 gram mąki TYP450 -łyżka masła -skórka z pomarańczy -100 gram(...)Stopniowo dodajemy budyń. Odstawiamy do lodówki. Masa śmietanowa. -440g śmietany 36% -3 łyżki cukru pudru -50g czekolady gorzkiej 60% Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy minutę. Dorzucamy startą czekoladę. Mieszamy delikatnie. Po ubiczu można dodać żelatyny około łyżeczki rozpuszczonej w dwóch łyżkach gorącej wody. Komponujemy tort: Biszkopt, masa budyniowa, biszkopt, kajmak. Całość pokrywamy śmietaną. Wkładamy
BaRepasCzasem przychodzi taki czas, że trzeba zrobić ciasto – czy to na urodziny czy na pożegnanie, a może po prostu jako guilty pleasure . Nieważne jednak jaki
A to pestka7 grudzień 2010. Pamiętna data dla całej mojej rodziny. Wtedy to na świat przyszła nasza najmłodsza pociecha. I właśnie w piątek minęło już dwa
Ciasteczkowy Potwórposzkodowany, szczególnie kiedy są pyszne mleczne desery. Tą wersję bitej śmietany pokochają alergicy. Pamiętajcie jednak żeby wybierać mleko kokosowe bez żadnych dodatków. Chodzi tutaj o mleko, które jest rozwarstwione na gęstą białą masę i wodę kokosową. To własnie z tej gęstej kokosowej masy ubijamy naszą śmietanę. Składniki: puszka mleka kokosowego 1/3 szklanki cukru pudru(...)otwarciu odlać płyn kokosowy. Gęstą masę ubijamy tak samo jak ze zwykłej śmietany 30% . Jak śmietana zacznie gęstnieć dodajemy stopniowo cukier puder (tutaj wedle uznania, może być więcej niż w przepisie lub mniej). Gotową ubitą śmietaną możemy dekorować torty, desery i co tylko chcecie Smacznego
Niezły Młynek