tort z bitą śmietaną - 1328 przepisów (strona:63/89)

Jagodowy torcik bezowy 115

"Jakie plany na weekend? Ja będę całą sobotę i niedziele leniuchować :) Planuję spotkać się z przyjaciółmi, dobrze zjeść i się trochę pobawić, żadnej cięższej pracy czy

Słodkie Przyjemności
Deser malinowy 386

serdecznie do zerknięcia na wpis z przepisem na tort malinowy , drożdówki z serem i malinami , prostą tartę z malinami na spodzie Oreo (bez pieczenia!) lub malinowe makaroniki . Składniki na deser malinowy: 50 g herbarników 50 g płatków owsianych 50 g masła 400 g białego twarogu na sernik 200 ml śmietany kremówki + 200 ml do dekoracji 4-5 łyżek cukru(...)energicznie mieszamy. Zaprawioną żelatynę wlewamy do reszty sera i miksujemy. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej i mieszamy delikatnie drucianą trzepaczką lub szpatułką. Masę przelewamy do przygotowanych słoiczków/szklanek i wkładamy do lodówki do stężenia (min. pół godziny). Gotowy mus dekorujemy bitą śmietaną i malinami. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram

Ciastkozercy
Lekki torcik owocowy z dżemem porzeczkowym, cynamonowym jabłkiem i śmietanowo-budyniowym kremem 148

Wpadło mi w ręce kilka słoiczków przetworów Stovit. Pokazywałam je Wam na facebooku, gdzie przyznałam się, ze do tej pory myślałam, że Stovit to tylko dżemy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tort czekoladowy z wiśniami i amaretto 197

łyżka zimnej wody  2 łyżki wrzątku Przygotowanie: Kremówkę ubijamy i odstawiamy w chłodne miejsce.  Czekoladę topimy (w kąpieli wodnej lub w mikrofali) i łączymy z bitą śmietaną, ubijając delikatnie mikserem.  Żelatynę zalewamy 1 łyżką zimnej wody i odstawiamy na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie stężałą żelatynę zalewamy dwoma łyżkami wrzącej wody i mieszamy(...)pomocą noża oddzielamy od boków ciasta papier.  Przygotowujemy polewę. Polewa Składniki: 100 g śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy śmietankę z połamaną czekoladą. Kiedy czekolada się rozpuści, odstawiamy do wystygnięcia.  Gęstą polewą polewamy tort.  Kroimy, kiedy polewa zastygnie.  Smacznego

bistro mama
Muffinki walentynkowe 99

szklanka = 250 ml)   1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 2 łyżki kakao 1 jajko   1/2 szklanki mleka   1/4 szklanki oleju   Moja dekoracja: bita śmietana nadzienia cukiernicze o różnych smakach posypka cukrowa w kształcie serduszek W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche(...)Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować wg uznania. (*) Tym razem użyłam tulipanów , które podkreśliły walentynkowy charakter muffinków. Dodatkowo ciastka umieściłam na podkładzie (co prawda pod tort) w kształcie serduszka. Podkład z jednej strony jest srebrny, a z drugiej złoty. Tulipany oraz podkład pochodzą ze sklepu Cuki Alfatec . Polecam

Di gotuje
Coraz WIĘCEJ kofeiny na Festiwalu Kawy 154

Ceny są zachęcająco przystępne :- od 1 PLN za całkiem duże ciasteczko, przez 5 PLN za bajaderkę, czy 8 PLN za strudel, albo 12 PLN za okazałą bezę z mascarpone. Torty oraz serniki również w atrakcyjnych cenach i serwowane w solidnych porcjach :) Zza witryny kuszą autorskie desery o przeróżnych kombinacjach smakowych i rozmaitych kształtach - także jako popularne ostatnio w cukiernictwie kopułki(...)tutaj rozkoszowałam się filiżanką tak pełną aromatu i smaku , że dodatki okazały się niepotrzebne. Serio, bardzo dobra kawa! Profiteroles - czyli po polskiemu po prostu ptysie :) Zwykle nadziane są bitą śmietaną lub kremem budyniowym. W tym przypadku jednak króluje delikatne mascarpone . Ciasto ptysiowe okazało się przyjemnie miękkie , o ciekawej fakturze za sprawą kruszonki - zwracam zwykle na nie baczną uwagę, bo przy

Grunt to przepis!
Babeczki potworki 140

cukru pudru 500 g serka mascarpone barwnik lub barwniki spożywcze 2 op. śmietan fix [opcjonalnie, jednak szczególnie polecam! Nie zmienia on smaku, ani koloru- za to utrzymuje właściwą konsystencję bitej śmietany. Będziecie więc mieli większą pewność że kudełki Waszych potworków, będą wyglądały jak kudłate włoski- a nie jak rozmyte macki ośmiornicy ] Przepis: BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia(...)foremek [ starajcie się unikać narzędzi typu nóz czy widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona powoli gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder (wymieszany ze smietan fix’em) oraz serek mascarpone. Ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Możecie zdecydować się na tylko

Domowe Torty
Galaretka z pomarańczowej herbaty z morelami 156

5 porcji 5 torebek herbaty pomarańczowej 3 morele 1 litr wody 5 łyżeczek cukru 1 łyżeczka kwasku cytrynowego 4 łyżeczki żelatyny Gotujemy wodę w garnku. Gdy

Humanistka w kuchni
"Nic się nie stało! Chłopaki, nic się nie stało.." 153

Polska - Czesi0:1Dlaczego mnie to nie dziwi?Chyba niewielu było przekonanych, że nam się uda. Ale pełninadziei, zjednoczenia i radośni, wierzyliśmy... "Może akurat, może jednak?"Niestety

W kuchni Karmel-itki
Cytrynowy puch 152

Naszła mnie ostatnio ochota na coś słodkiego, kwaskowego i delikatnego jednocześnie. Przeglądając mój notes z przepisami natknęłam się na Cytrynowy puch. Czas wykonania ciasta jest dość

paapilotkaa
TORT RAFFAELLO 193

mąki 6 jaj 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka tłuszczu (masła lub margaryny) Składniki na krem Raffaello: 500 ml słodkiej śmietany kremówki 30% 2 bite śmietany Śnieżki 100 g wiórków kokosowych 1 duży wafelek typu "Grześ" Sposób przygotowania biszkoptu: Żółtka wybić do misy. Białka wybić do większej misy i wstawić do lodówki, po schłodzeniu ubić(...)blachę wyłożoną srebrem. Piec w temperaturze 160-180 stopni Celsjusza. Wymiary blachy: okrągła o średnicy Sposób przygotowania kremu: Śmietanę zmiksować ze Śnieżką, dodać wiórki kokosowe i starty na tarce o grubych oczkach wafelek, wymieszać ręcznie.   Sposób przygotowania tortu: Biszkopt przekroić na dwa blaty. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu i równomiernie rozsmarować. Na krem położyć drugi blat biszkoptu. Wyłożyć

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Tort serowo-truskawkowy 122

serowo-truskawkowy!!!  Ten przepis podpatrzony został na Kwestii Smaku. Niełatwy, ale efekt końcowy jest obłędny. Tort ten króluje od dawna na przyjęciach urodzinowych w mojej rodzinie. Gorąco polecamy! :) Tort serowo-truskawkowy (na podstawie przepisu Kwestii Smaku) Składniki: S pód ciasta: 200 g kruchych ciasteczek (maślane, kokosowe) ¼ kostki miękkiego masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (u mnie „Mój ulubiony(...)posmarowania części serowej: 150 g gęstej śmietany 12% Masa truskawkowa: 450-500 g świeżych truskawek (mogą być mrożone) 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki brązowego, nierafinowanego cukru pudru (wystarczy zmielić brązowy cukier w młynku do kawy) 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego. 1 pełna łyżka stołowa żelatyny oraz do bitej śmietany: 500 ml zimnej śmietany

Moja Mama Gotuje
Crumble z bananem i kiwi wg Di 178

Korzystając z moich przepisów (nawet przy inspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Przepyszny deser lub

Di gotuje
Mini Pavlova, na Urodziny Bloga. 104

Pavlova, to wyjątkowo urodziwy torcik bezowy. Bardzo prosty w przygotowaniu, powstaje z kilku składników.  Jednak chciałabym uprzedzić początkujących kucharzy, że dopóki nie nabiorą wprawy w

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania