tarty - 13589 przepisów (strona:640/906)

Frittata mediterranea 201

pomidory w oleju z ziołami olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia z pomidorami, czosnkiem , bazylią  ser śróziemnomorski u mnie- ARLA APETINA w kostkach CLASSIC Z CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ -łyżka tartego parmezanu -listki bazylii, pietruszki natka -pieprz czerwony Warzywa pokroj w paseczki. Przygotuj wszystkie składniki. Ser odsącz z zalewy solankowej.To samo z groszkiem i oliwkami. Potrząśnij olejem tak ,aby dokładnie

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasteczka daktylowo-gryczane 227

rozgnieciony banan pół szklanki cukru 3/4 szklanki gryczanych płatków szklanka grubo siekanych daktyli Przygotowanie: Mąkę z proszkiem przesiać do miski, dodać miękkie masło i zmiksować- powstanie konsystencja bułki tartej. Dodać banana, cukier i sól. Ponownie zmiksować- ciasto będzie bardzo gęste. Dołożyć daktyle, wymieszać łyżką. Ciastka wykładać na blachę wyłożoną pergaminem w odstępach co najmniej 5 cm. Piec w temp

greenscarf
Pokrzywowe kotlety ziemniaczane z kapustą 170

kminkiem. Odcedzić dodać masło i ugnieść razem z czosnkiem. Do ziemniaków dodać drobno pokrojoną kapustę i poszatkowaną pokrzywę z natką. Doprawić do smaku. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Ja zjadłam z jogurtowym sosem... Smacznego

Gaździnka warzy
Sernik Dekoracyjny 396

żółtka i pozostałe składniki, po czym wszystko miksujemy. Ubijamy białka na sztywną pianę delikatnie łączymy z powstałą masą serową. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia,  połowę schłodzonego ciasta  trzemy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy masę serową, na nią trzemy drugą połowę ciasta. Sernik pieczemy około 1 godz w temperaturze 180 stopni C. Sernik po upieczeniu możemy posypać

kgwjanczewo
Chleb z jabłkiem i bananem 222

Składniki zaczynu : 35 g zakwasu, 160 g mąki żytniej typ 1400 / sitkowa */ 135 g wody, 180 g tartego jabłka ze skórką. Składniki mieszamy w misce i pozostawiamy pod przykryciem na 12- 14 godz. w ciepłym miejscu. Ciasto właściwe: cały zaczyn, 230 g mąki żytniej typ 720, 300 g mąki pszennej chlebowej  ( u mnie pszenna

Proste Potrawy
Spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym i mielonym mięsem 221

łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 1,5 łyżki bazylii 1 łyżka oregano 1 łyżka tymianku 2 łyżki słodkiej papryki mielonej 2 ząbki czosnku 1 łyżka tartego parmezanu 200g spaghetti 2 łyżki oliwy i szczypta soli do gotowania makaronu kilka listków świeżej bazylii do dekoracji Instrukcje Pomidory wraz sokiem wlewamy do głębokiego garnka lub patelni o nieprzywierającej

Kulinarna Pokusa
Sos pomidorowy 204

był mocno pikantny, możemy zwiększyć ilość pieprzu lub dodać nieco mielonej ostrej papryki. Jeśli pasuje to do docelowej potrawy, możemy na końcu sos zagęścić parmezanem lub podobnym do niego tartym serem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-71 {margin: auto;} #gallery-71 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-71 img {border: 2px solid

Kulinarna Pokusa
Penne z bakłażanem i pomidorkami 158

Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 1 średni bakłażan (ok. 350g) 150g pomidorków koktajlowych garść świeżych liści bazylii 1-2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól kilka łyżek tartego parmezanu do podania Instrukcje Bakłażana kroimy w dość dużą ok. 3cm kostkę i sprawiamy wg naszych porad jak przygotować bakłażana . Pomidorki kroimy wzdłużnie na połówki. Czosnek obieramy i drobno

Kulinarna Pokusa
Schab faszerowany śliwkami 255

Schab z tego przepisu podaję najpierw na ciepło z pieczonymi ziemniakami z nutą cytryny i rozmarynu oraz z kolorowymi sałatami. Po ostudzeniu doskonale smakuje jednak również z pieczywem i tartym chrzanem. Schab faszerowany śliwkami 2015-03-27 14:15:49 Dobrze przygotowany i podany faszerowany schab uświetni każdą okazję. Soczyste mięso nadziane śliwkami i upieczone pod glazurą z soku

Kulinarna Pokusa
Golonka pieczona z warzywami 221

się w nim kompletna potrawa, która przez zdecydowaną większość czasu „robiła się sama” i nie wymaga już innych dodatków. Choć nie będzie od rzeczy podać taką golonkę np. z tartym chrzanem. Zwolenników mięsa pieczonego z taką lub podobną mieszanką warzyw może zainteresować również nasza karkówka pieczona z warzywami w rękawie . Golonka pieczona z warzywami

Kulinarna Pokusa
Tortilla z nadzieniem paprykowo-pomidorowo-fasolowym 252

25cm) 1 średnia czerwona papryka (250g) 1 średnia żółta papryka (250g) 1 średnia cebula (150g) 400g mięsistych pomidorów 3/4 puszki czerwonej fasoli odsączonej z zalewy (ok. 180g) garść grubo tartego żółtego sera 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1/2 łyżeczki soli 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki Instrukcje Pomidory obieramy zgodnie z naszymi poradami i kroimy w grubą

Kulinarna Pokusa
Sałatka Cezar 269

podstawą zawsze pozostają sałata rzymska, grzanki oraz parmezan. Składniki(2 porcje): sałata rzymska pierś kurczaka 2 jajka ( Jeśli chcesz, żeby sałatka była delikatniejsza, możesz użyć jaj przepiórczych) 2 łyżki tartego parmezanu pieczywo na grzanki kilka pomidorków koktajlowych 3 fileciki anchois 2 ząbki czosnku 1 jajko, 2 ½ łyżki soku z cytryny, 1 łyżka musztardy dijon, sól i pieprz ½ szklanki oliwy

Piąty grzech główny
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 182

soli, 1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki zmielonych goździków, 1/4 łyżeczki zmielonego kardamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego, 2 duże jajka, 60 ml oleju, 150 g tartej marchewki, 70 g posiekanych orzechów włoskich, 50 g posiekanych migdałów, 100 g kawałków ananasa z puszki. Przygotowanie: W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia

Moniki Smakołyki
Młode brokuły z zielonymi szparagami. Pychotka ! 212

sosie (4 osoby) Składniki: 2 pęczki młodych brokułów 2 pęczki zielonych szparagów 1 kg ziemniaków 400 gr zielonej fasolki szparagowej 2 duże marchewki 1 słodka śmietanka 12% 1/2 szklanki tartego żółtego sera 1 serek Lazur rzeżucha pieprz, gałka muszkatołowa, sól Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Fasolkę z marchewką my ugotowaliśmy na parze, a brokuły i szparagi

vegetanie
Kotleciki z jarmużem 188

czosnek mielimy na gładką masę, przyprawiamy i odstawiamy na 15 minut. Formujemy kotleciki mogą być okrągłe, podłużne jak u mnie lub w formie małych paluszków. Obtaczamy w bułce tartej lub otrębach, rozgrzewamy patelnię, dodajemy dwie łyżki oleju i smażymy na małym ogniu z dwóch stron.    Takie kotleciki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno

NA MOIM TALERZU