tarty - 13589 przepisów (strona:644/906)

Sałatka z jajkiem i buraczkami z sosem jogurtowo-chrzanowym 235

miała dużo octu tak jak często bywa w przypadku kupnych buraczków). Do tego ich kształt (kulki) umożliwia pokrojenie ich tak jak chcemy, a przy tym w odróżnieniu od buraczków tartych te są fajnie chrupkie. Całości dopełnia naturalny skład - buraki, woda, ocet, cukier i sól - czyli tak, jak się robi w domu, bez żadnych polepszaczy i konserwantów:) Przypominam też

Kto ugości moich gości?
Przepis na… – Uova in purgatorio, włoskie sacrum jedzenia 313

formie i wyraziste w smaku. Idealne na pożywną kolację lub lekki obiad. Porcja dla 2 osób: 6 jaj 500 ml passaty pomidorowej – przepis tutaj cebula pół szklanki tartej mozzarelli cztery ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz, bazylia Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek i poszatkowaną cebulę. Kiedy oddadzą swój smak i lekko się przyrumienią, zalewamy je passatą. Gotujemy

Bon Ton Italia
Sałatka kalafiorowa z żółtym serem 400

panierce . Zostało mi całkiem sporo ugotowanego kalafiora więc szybko zrobiłam z niego sałatkę. Polecam! Składniki: 1/2 dużego ugotowanego kalafiora 2 pomidory 2 jajka na twardo cebula dymka garść tartego żółtego sera 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kalafior podzielić na drobne różyczki. 2. Pomidory i jajka pokroić w kostkę. Dymkę posiekać. 3. Przygotować

Kuchnia domowa Ani
Szwedzkie klopsiki 214

oknem taka plucha jak dziś. Składniki klopsiki 250g mielonego mięsa wołowego 250g mielonego mięsa wieprzowego posiekane pół pęczka natki posiekane pół pęczak szczypiorku 1 jajko 80ml mleka 70g bułki tartej 8 zmielonych ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu sos sok z 1/2 cytryny 1 łyżka mąki szklanka bulionu wołowego lub wieprzowego 2 łyżki śmietany

W kuchni wieczorem
8 rzeczy, których nigdy nie rób we Włoszech 300

zabieraj piasku z plaży na pamiątkę   – można za to dostać mandat. Regulaminy niektórych plaż zabraniają także budowania zamków z piasku i kopania dołków.   8. Nie posypuj tartym serem spaghetti lub risotto z owocami morza   – spowodowałoby to zmieszanie się intensywnych aromatów i przyćmiło „morski” charakter potrawy

Bon Ton Italia
Lazania z Przyprawą Hiszpańską Rafex 167

mięsa mielonego 1 opakowanie płatów lasagne Primo Gusto  500 g  6 pieczarek 1 cebula Vegeta , pieprz do smaku 1 łyżka   Przyprawy Hiszpańskiej Rafex około 2 szklanek tartego sera najlepiej parmezanu  4 łyżki oliwy 1 łyżka ziół prowansalskich Wykonanie: Oliwę rozgrzać , dodać posiekaną cebulę , pokrojone pieczarki i mięso , podsmażać około 10 minut  Następnie dodać przyprawy

Sama słodycz i szczypta chili
Koktajl Awocado-Banan-Limonka 162

Składniki: (na 1 porcję) 250 ml schłodzonego kefiru pół awokado pół banana kilka kropli soku z limonki Dekoracja: szczypta kakao szczypta tartej czekolady deserowej opcjonalnie: łyżeczka koktajlu z czerwonego buraka-Przepis znajdziesz poniżej. Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki połączyć na gładki mus przy pomocy blendera bądź blendera ręcznego 2. Dekorować kakao bądź startą czekoladą, 3. Idealnie smakuje z kleksem koktajlu

KreatywnePiny
WEGEBURGERY 200

Jadłonomii .  SKŁADNIKI: 2 szklanki kaszy jaglanej 3,5 szklanki wody 1 cebula 2 szklanki startej marchwi 0,5 szklanki prażonego słonecznika 0,5 szklanki maki ziemniaczanej lub bułki tartej 1/4 oleju rzepakowego 4 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżeczki chili 2 łyżki siekanej pietruszki sol pieprz WYKONANIE: Kaszę jaglaną sparz na sitku wrzątkiem i przelej gorącą wodą

Słodko-Słony Świat Ilony
Migdałowe bułeczki drożdżowe z prażonymi orzechami 145

Pyszne, słodkie, migdałowe bułeczki z karmelizowanymi orzeszkami.  Słodko polecam :) Składniki: 50 g tartych migdałów BackMit, 25 g drożdży, 50 g +250 g maki pszennej, 150 ml mleka, 50 g cukru brązowego, 2 żółtka, 50 g miękkiego masła, szczypta soli, 2 łyżki cukru białego, 100 g prażonych orzeszków ziemnych nie solonych, ponadto: mąka do podsypania, tłuszcz do smarowania formy

Moniki Smakołyki
Pieczony pstrąg na puree z marchewki 243

ryby kilka łodyżek natki kolendry Puree z marchewki, chrzanu i mascarpone: 1 kg marchwi 1 cebula szalotka 1,5 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mascarpone 2 łyżki tartego chrzanu (ze słoika) 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry (roztartych w moździerzu) sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Na początku przygotowujemy glazurę

Poezja smaku
Fajitas z kurczaka 126

limetki 8 pszennych tortilli olej (do smażenia) oliwa z oliwek S&P Dodatki: 150ml jogurtu naturalnego ( lub kwaśnej śmietany) guacamole (2 awokado, cebula, sok z limetki) 150g tartego sera sałata lodowa Salsa: 1/2 - 1 czerwone chilli 20 pomidorków koktajlowych kolendra 1 limetka S&P Paprykę kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka. Pierś z kurczaka również

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Papryka faszerowana 152

mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 1 torebka podgotowanego ryżu 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili ( jeżeli ktoś woli bardziej ostre to cała) 4 duże pieczarki 2 łyżki tartego żółtego sera tymianek bazyli suszona lub świeża S&P Drobno kroimy: cebulę, czosnek i chili. Paprykę również kroimy w kostkę. Nastawiamy wodę na ryż, solimy. Rozgrzewamy olej

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
kotlety z cukinii i serem fetta 95

Produkty: 1 cukinia 1/2 kostki serka fetta 2/3 szklanki bułki tartej 1 ząbek czosnku 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka pieprzu jak ktoś lubi 1 łyżeczka kminku

Ugotujmy Coś
Żeberka zapiekane w ziemniakach i kaszy gryczanej 325

Kolejna wersja żeberek, tym razem zapieczonych w tartych ziemniakach z dodatkiem kaszy gryczanej.     Składniki: -ok. 1 kg żeberek -ok. 1,5 kg ziemniaków -10 dkg wędzonego boczku -10 dkg kaszy gryczanej -1 cebula -1 szklanka mleka -pieprz ziołowy -sól -olej Żeberka peklujemy na noc w marynacie, jak do mięs pieczonych. Po zamarynowaniu płuczemy, osuszamy i dzielimy

Maminek kulinarny
Risotto z zielonym groszkiem 193

Gotować przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem. Gdy ryż zmięknie i odparuje większość płynu, ściągnąć patelnię z ognia i wymieszać risotto z pesto. Porcje nałożyć na talerze i posypać tartym serem

W poszukiwaniu inspiracji