tarta - 42848 przepisów (strona:881/2857)

Filet z kurczaka z porem, marchewką i kapustą pekińską pod ciastem francuskim 88

mnie dziś to obsmażone kapusta pekińska, pory i marchewka oraz obowiązkowo mozzarella. około 500 g piersi kurczaka 1 duży por 1/4 główki kapusty pekińskiej 1 mała marchewka 200 g tartej mozzarelli 1 op. ciasta francuskiego majonez szczypta curry sól, pieprz opcjonalnie – jajko do posmarowania ciasta Pora kroimy na półplasterki. Oprószamy solą. Kapustę pekińską drobno siekamy. Marchewkę obieramy, kroimy(...)mięso kroimy na porcje. Każdy kawałek oprószamy solą oraz pieprzem. Układamy na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Wierzch smarujemy niewielką ilością majonezu. Wykładamy przygotowany farsz. Wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Przykrywamy ciastem francuskim (ciasto rozwijamy i kroimy na prostokąty wielkości porcji mięsa). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 30 minut (do zarumienienia

Smaki Na Talerzu
ROLADKI Z SEREM SZYNKA I PIECZARKAMI 148

Spróbujcie sami Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 15 pieczarek 20 dag sera żółtego w kawałku 20 dag szynki np drobiowej  kilka gałązek natki pietruszki bułka tarta do panierki dwa jajka sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: *Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach, wrzucamy na rozgrzana patelnię z odrobiną oleju, oprószamy solą i pieprzem, zrumieniamy(...)plastry, każdy plaster cieniutko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa wykładamy grubą warstwę farszu, zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami.  * Każdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej.  * Na mocno rozgrzany głęboki olej wykładamy roladki, smażymy do zrumienienia z obu stron.  * Podajemy z frytkami i ulubioną surówką

Z Majeczką w kuchni
Wiejski kociołek z klopsikami 143

klopsikami Sycące, kolorowe i przepyszne danie jednogarnkowe. Świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wołowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 5-6 młodych ziemniaków 1 cebula 1 młoda cukinia 1 marchew 1 czerwona papryka 2 łyżki posiekanych(...)pietruszka, bazylia, oregano itp 1 niepełna szklanka bulionu warzywnego lub rosołu pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia       *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron *** *** Mięso

Blog z Apetytem
Kotlety ziemniaczane 203

jajko L 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 mała cebula zielona pietruszka lub koperek sól  pieprz 1  płaska łyżeczka majeranku Bułka tarta do panierowania Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, jeżeli nie macie akurat takiej praski pod ręką można zetrzeć ziemniaki na tarce o najdrobniejszych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zrumienić(...)odrobinie masła, dodać do ziemniaków. Zieleninę siekamy drobno dodajemy do masy ziemniaczanej wraz z przyprawami, mąką i jajkiem. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety,  obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego

Andzia Pichci
Pieczeń z cukinii i marchewki 109

świetnie smakuje podana na ciepło, np. z sosem pieczarkowym.  Składniki na 6 porcji: 3 sztuki młodej cukinii (około 1 kg) 1 duża marchewka 1 cebula 3/4 szklanki bułki tartej (100 g) 1/3 szklanki kaszy manny (65 g) 3 jajka sól, pieprz 1 łyżeczka kurkumy papryka słodka i ostra 1 łyżeczka czosnku kolorowego* 3-4 łyżki oliwy z oliwek(...)międzyczasie marchewkę obrać i także zetrzeć na tarce (ale na średnich oczkach). Gdy warzywa puszczą sok to należy je bardzo mocno odcisnąć. Następnie dodać do nich marchewkę, przyprawy, bułkę tartą, kaszę manną, wbić jajko i posiekaną natkę pietruszki (2 gałązki można zostawić w całości do dekoracji). Masę wymieszać. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć

Ugotować
Udka kurczaka po kujawsku 109

łyżki keczupu 2 łyżki majonezu 4 łyżki bułki tartej sól, słodka papryka, ulubione suszone zioła (u mnie tymianek i oregano)  Mięso natrzeć przyprawami i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Majonez wymieszać z keczupem. Mięso ułożyć na blasze i posmarować masą keczupowo-majonezową. Wierzch każdego udka posypać bułką tarta. Mięso piec w piekarniku nagrzanym

My simple kitchen
Kotlety jęczmienne 76

kaszy jęczmiennej, z powstałej masy, dobrze tworzy się kotlety. POTRZEBUJEMY 100 g kaszy jęczmiennej 1 szklanka mleka 1 cebula 1 marchewka 2 jajka ½ kubka jogurtu naturalnego 1 łyżka bułki tartej Natka pietruszki Przyprawy Oliwa lub olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Kaszę przelać wodą i dokładnie odsączyć. W garnku zagotować mleko i do niego wsypać kaszę. Gdy całość ponownie się zagotuje(...)patelni z oliwą lub olejem podsmażyć cebulę, potem dodać marchewki. Całość poddusić i również odstawić pod przykryciem. Następnie wymieszać kaszę i dodać jajka, jogurt, posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą. Przyprawić całość. Po wymieszaniu można formułować kotlety i smażyć je z obu stron na patelni na oleju lub oliwie. Smacznego Przepisy na pozostałe wege-kotlety znajdziecie tu: Kotlety

Fleksitarianizm.pl
Grillowane kotleciki wieprzowe z oliwkami i cukinią 107

cukinii 2-3 łyżeczki bułki tartej 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Mięso umieszczamy w misce. Oliwki i cukinię kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa. Cukinię można zetrzeć na tarce na większych oczkach. Do wszystkich składników dodajemy jajko, posiekaną natkę z pietruszki i ajwar. Dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku

Moja smaczna kuchnia
Kotlety z boczniaków 152

Moje kotlety wyszły bardzo delikatne w smaku, były b. smaczne. Składniki : 25 dag boczniaków mała cebula 1 gotowane jajo 1 surowe jajko bułka tarta połowa kostki rosołowej sól, pieprz czarny, papryka mielona ostra Przygotowanie: Umyte grzyby wrzucić na wrzątek(...)kostką rosołową, gotować chwilę Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażyć na oleju Jajko ugotować Obgotowane grzyby, jajko, cebulę zblendować, wbić surowe jajko, dodać sól, pieprz. paprykę oraz tyle bułki tartej by uzyskać konsystencję masy podobnej do mielonych kotletów mięsnych Mokrą ręką formować małe kotlety, obtaczać w mące. smażyć na gorącym oleju

Proste Potrawy
Dorsz po włosku - z pomidorami i bazylią 108

wyszło Dorsz po włosku - z pomidorami i bazylią 2 filety z dorsza 1 duży pomidor 1 cebula świeże liście bazylii świeży tymianek  oregano 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka oliwy z oliwek kulka sera mozzarella pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku Filety z dorsza osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Następnie musimy przygotować pomidory: sparzamy, obieramy(...)zająć się pozostałymi składnikami: zioła siekamy drobniutko. Dodajemy do pomidorów. Dolewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną w drobniutką kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Teraz możemy dodać bułkę tartą oraz starty na tarce o grubych oczkach ser mozzarella Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.  Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Jogurtowe Krokiety Z Farszem Ziemniaczano Pieczarkowy 437

pieczarek 1 mała cebula 2-3 łyżki startego sera mozzarella 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku oliwa/olej do smażenia Panierka bez jajek: około 1/2 szkl mleka bułka tarta Oczywiście możecie zrobić tradycyjna panierkę z dodatkiem jajka, ja tym razem chciałam aby były lżejsze krokiety. 1. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe i odstawiamy na 10-15 minut(...)ziemniakami oraz mozzarellą, ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku. 4. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu i składamy w kopertę, zamaczamy w mleku bądź jajku oraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Ps. farsz przed nakładaniem na naleśniki możemy sobie podzielić na "kupki" aby w każdym krokiecie  było go po równo

Gotowanie...to proste !
Szybka tarta z ricottą i jagodami na cięście francuskim 181

francuskim - przepis:  Płat ciasta francuskiego 200 g sera ricotta 300 g mieszanki jagód (mogą być mrożone) 5 łyżek cukru Mleko do posmarowania ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić tartę z jagodami na cieście francuskim? Do jagód dodajemy 3 łyżki cukru, mieszamy. Do ricotty dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy.  Na środek ciasta francuskiego wykładamy ricottę, a na nią jagody(...)Boki ciasta zawijamy, aby otrzymać prostokątną tartę.  Boki ciasta francuskiego smarujemy mlekiem. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 20-25 min. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
Mielone ze śliwką otulone wędzonym boczkiem 134

obiadowe z sezonowymi owocami. Składniki: 500g fileta z kurczaka 300g mięsa z łopatki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżki majeranku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 10 plastrów wędzonego boczku 10 sztuk śliwki węgierki sól pieprz olej Wykonanie: 1. Mięso z łopatki i fileta z kurczaka zmielić maszynką do mielenia mięsa. Cebulę(...)zeszklić na oleju i pozostawić do wystudzenia. Natkę z pietruszki drobno posiekać. Zmielone mięso przełożyć do dużej miski, dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę z pietruszki, majeranek, bułkę tartą, jajko i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Z mięsnej masy uformować kulki o średnicy około 6 cm wkładając

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce 117

łyżeczka ketchupu 1 płaska łyżeczka brązowego cukru 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól , słodka papryka do smaku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki wody Mięso wkładamy do miski , dodajemy do niego jajko , bułkę tartą , wodę i sól do smaku . Następnie majonez, ketchup , czosnek, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem , odsączoną kukurydzę i siekaną drobno kolendrę . Wyrabiamy

Ogrodnik w podróży
Pulpety w sosie z kurek 131

jajko  * 3 - 4 łyżki bułki tartej * 1 nieduża cebula * 1 ząbek czosnku * przyprawy: sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki * 2 łyżki masła * mąka Na sos z kurek: * 500 g kurek * 200 ml śmietanki 30 % * 2 łyżki masła * 1/2 cebuli * sól * natka pietruszki Do mięsa mielonego wbiłam jajko, dosypałam bułkę tartą, przecisnęłam ząbek czosnku. Cebulkę pokroiłam

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania