tarta - 42848 przepisów (strona:881/2857)

Kotlety pieczarkowe z kaszy gryczanej 150

palonej kaszy gryczanej,   8 niewielkich pieczarek, 2 całe dymki, 100 g żółtego sera, 2 jajka,   4 łyżki mąki gryczanej/ryżowej/pszennej, 1 płaska łyżeczka tymianku, bułka tarta (u mnie bezglutenowa) sól i pieprz do smaku, olej do smażenia. Sposób przygotowania kotletów pieczarkowych z kaszy gryczanej: Kaszę płuczę, zalewam 300 ml wody, dodaję pół łyżeczki soli(...)wystudzoną kaszą gryczaną. Dodaję całe jajka, mieszam, dodaję mąkę i mieszam dokładnie. Masa wydaje się dość sypka ale bez problemu udaje się z niej uformować kotleciki które obtaczam w tartej bułce i smażę na patelni z gorącym olejem. W czasie smażenia jajko zwiąże składniki i kotleciki nie powinny się rozpadać. Kotlety pieczarkowe z kaszy gryczanej gotowe

Gotuj Się Kto Może
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 130

COBB – Egg, Avocado, Tomato, Chicken, Onion, Bacon, Blue cheese. Składniki: garść sałaty lub rukoli awokado pokrojone w kostkę i skropione łyżka soku z cytryny, żeby nie ściemniało tarty żółty ser lub pokruszony ser pleśniowy bleu pomidor pokrojony w kostkę kawałek papryki pokrojony w kostkę – opcjonalnie pierś z kurczaka, smażona lub grillowana i pokrojona w kostkę czerwona cebula

Ugotowane pozamiatane
Szparagi w cieście francuskim 188

ęcie. Bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ok. 150 g ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów cienko pokrojona szynka, np. suszona parmeńska lub gotowana tarty ser, np. parmezan, żółty, mozzarella jajko sezam Przygotowanie: Szparagi płuczemy, osuszamy, odłamujemy zdrewniałe końce, które wyrzucamy. Pozostałe łodyżki obtaczamy w oliwie. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni(...)Wycinamy kwadraty z ciasta i układamy je na blaszce do pieczenia. Przykrywamy plasterkiem lub połową większego plasterka szynki, na środek, po skosie, układamy po 2 szparagi, pośrodku posypać tartym serem. Najpierw owijamy szynkę wokół szparagów, a następnie dokładnie zlepiamy ciasto pośrodku. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy przez ok. 15 minut do zrumienienia się ciasta

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron ze szparagami i pieczarkami 164

moment będziemy mieć dostępne wszystkie młode warzywa. Na naszych talerzach znów zagoszczą kolory. Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego warto korzystać i przygotowywać z nich zupy, tarty, dodawać do pizzy, risotto, omletów lub makaronu. U mnie właśnie całkiem nieźle spisały się w połączeniu z makaronem i pieczarkami. Cytryna orzeźwia całość. Mmmm to smak wczesnego lata. Podaję przepis(...)Makaron ze szparagami i pieczarkami: 250 g makaronu (np. typ kokardki) 200 g pieczarek (u mnie brązowe) 8 zielonych szparagów ⅓ szklanki śmietanki 30% 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka tartego, dojrzewającego sera skórka otarta z cytryny 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy sól morska, świeżo mielony pieprz Makaron kokardki (farfalle) gotujemy w osolonym wrzątku

Poezja smaku
NUGGETSY 168

jajko 1 łyżka oleju 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka soli łyżeczka przyprawy do mięs lub inna np. do kurczaka lub kebaba trochę pieprzu bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia WYKONANIE: Mięso obieramy z żyłek, osuwamy chrząstki itp. Kroimy w poprzek piersi (na nieduże kawałki)  Jogurt mieszamy z jajkiem, olejem, mąkami(...)oraz przyprawami na gładką masę. Dodajemy nasze mięso i dobrze mieszamy. Możemy odstawić na godzinę do lodówki żeby przeszło przyprawami lub zaraz smażyć. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i surówką.  Świetne również na zimno jako zakąska. Smacznego

Pani na deser
Pulpety wieprzowe w sosie musztardowym. Krok po kroku. 133

łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia pulpetów sól, pieprz czarny   Sos:   800 ml wody lub lekkiego wywaru mięsnego lub warzywnego 4-5 łyżek musztardy stołowej (ja użyłem musztardy Roleskiego ) 100 ml śmietanki 30% UHT 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz czarny   Przygotowanie: Do mięsa dodaj jajko, musztardę, majonez, oregano, bułkę tartą

kuron.com.pl
Galette z truskawkami i migdałami (Galette di fragole e mandorle) 165

truskawki rozpoczynam  najprostsz ą  z najprostszych  rustykaln ą  tart ą   galette. Tarta o francuskim rodowodzie odróżnia si ę  od zwykłych tart tym,  ż e nie wymaga użycia formy do pieczenia. Wystarczy wyłożyć na środek kruchego ciasta truskawki, następnie zawinąć brzegi ciasta do środka i już jest gotowa do pieczenia.  Dodatkiem

La grande e la piccola cuoca
SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, PESTO Z ORZECHÓW WŁOSKICH I BAZYLII I POMIDORKAMI 103

zielonych szparagów kilka pomidorków koktajlowych kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek 3-4 płaty szynki parmeńskiej pesto spora garść świeżych listków bazylii garść orzechów włoskich sól, pieprz czarny tarty parmezan Wykonanie Przygotujmy pesto! Bazylię i orzechy umieszczamy w blenderze, rozdrabniamy. W dużym garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojone na części szparagi. Podsmażamy na małym(...)wodzie. Odcedzony przekładamy do garnka i łączymy z pozostałymi składnikami, dodajemy także pesto. Delikatnie mieszamy i jeszcze podsmażamy kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron wykładamy na talerze, posypujemy tartym parmezanem. Artykuł SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, PESTO Z ORZECHÓW WŁOSKICH I BAZYLII I POMIDORKAMI pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Pulpety z makaronem w sosie pomidorowym – danie jednogarnkowe 266

bułki tartej lub kaszki manny przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek 1 szklanka makaronu (u mnie kolorowe mini rurki) pół pęczka koperku 0.5 litra bulionu warzywnego lub mięsnego 0,5 szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżka koncentratu pomidorowego 0,5 szklanki mąki olej do smażenia         *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą

Blog z Apetytem
PIZZERINKI + FILMIK 124

zagniatamy. Dzielimy na porcje ( u mnie 10 ) i rozwałkowujemy na placki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem.  Smarujemy po wierzchu ketchupem, rozkładamy salami, szynkę, podpieczone pieczarki, kukurydzę i tarty ser.  Pizzerinki pozostawiamy na 10 minut aby podrosły.  Pieczemy w nagrzany piekarniku do 190 % C, około 20 minut.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Szparagi smażone z szynką i serem 159

wyszło 5 roladek, w każdej po 3 szparagi. Składniki na 2 porcje: pęczek białych szparagów 5 plasterków szynki* 5 plasterków sera  Dodatkowo: 2 jajka mąka, bułka tarta sól, cukier masło  *plastry szynki powinny być duże, aby bez problemu można było zawinąć w nie szparagi Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce i gotować przez kilka minut w wodzie(...)szparagi. Następnie zawinąć je w rulony a końce spiąć wykałaczką. Roladki panierować kolejno w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor z każdej strony. Podawać na ciepło lub na zimno. Przed podaniem wyjąć wykałaczki

My simple kitchen
Drobiowe burgery z mega chrupiącymi ziemniaczkami 146

podać zamiast tradycyjnych kotletów mielonych. Pycha! Składniki (na 6 małych burgerów): 500g mielonego mięsa z piersi z kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 mała szalotka 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku łyżka posiekanych, świeżych ziół – u mnie pietruszka, szczypiorem i rozmaryn 2-3 łyżki oleju do smażenia Dodatkowo: 6 małych bułeczek – przekrojonych(...)przyrządzenia mięsa na burgery, ponieważ przed usmażeniem burgery odstawać swoje w lodówce. Mięso z kurczaka mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekane bardzo drobno zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną szalotkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy dłońmi – tak najlepiej jest wyczuć

Smaczna Strona
Lekkie kotlety ryżowe z sosem pomidorowym 144

lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mieszanki przypraw do mięsa (np. do kurczaka) 1/2 łyżeczki chrzanu 2 łyżki mąki z ciecierzycy lub grochowej bułka tarta do obtoczenia olej lub inny tłuszcz do obsmażenia Sos: 400 g zblendowanych pomidorów 1 łyżeczka papryki mielonej 1/2 łyżeczki soli przygotowanie Ryż ugotuj – na 100 g ryżu potrzebujesz(...)posiekaną cebulę, startą na małych oczkach tarki marchewkę, kleik z siemienia lnianego, sól, przyprawę, chrzan oraz mąkę z ciecierzycy. Wszystkie składniki wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej i obsmaż z obydwu stron. Obsmażone kotlety włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza, piecz 25 minut. Aby przygotować sos, zblendowane pomidory wymieszaj z papryką oraz solą, całość

Via Gusto
Kruche ciasto bezglutenowe z rabarbarem i pianką 190

kokosowego lub śmietany Pianka: 2 budynie bezglutenowe (ja użyłam malinowych dlatego pianka jest różowa), 5 białek, ½ szklanki cukru. Nadzienie: 1 kg rabarbaru, 4 łyżki cukru, 3 łyżki bezglutenowej bułki tartej (bułka wchłonie sok z rabarbaru dzięki czemu ciasto nie będzie zbyt mokre) Sposób przygotowania: Białka oddzielam od żółtek – żółtka wrzucam do szklanki a białka do miski, w której można(...)25cm (spód i brzegi). (Tortownicę można też po prostu wylepić ciastem ale ja jakoś wolę wałkować ;) ). Smaruję cisto odrobiną białka i rozkładam na nim rabarbar, posypuję cukrem i bułką tartą. Do białek dodaję odrobinę soli i ubijam je na sztywno, ciągle mieszając dodaję cukier i budynie w proszku. Wykładam piankę na rabarbar. Wyjmuję resztę cista z lodówki

Gotuj Się Kto Może
Pierś kurczaka w czosnku niedźwiedzim z białą kaszą gryczaną i tartym burakiem 153

chodzi o buraki, to skorzystałam z gotowych gotowanych buraków (z Lidla), ale można też ugotować surowe buraki w skórce i przed starciem obrać. Podaję je bez żadnych dodatków, tylko trę na tarce. Czosnek niedźwiedzi do złudzenia przypomina tu bardzo dobrze doprawiony szpinak, z tą małą różnicą, że niemal nie trzeba go doprawiać. Po prostu jest taki dobry. Domownicy dopiero(...)tłuszcz: 9g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 3,6 WW i 2,4 WBT SMACZNEGO! Artykuł Pierś kurczaka w czosnku niedźwiedzim z białą kaszą gryczaną i tartym burakiem pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog

Proponowane wyszukiwania