szczypta soli Farsz: 450 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 jajka ugotowane na twardo 10 dag żółtego sera sól, pieprz, gałka muszkatołowa Dodatkowo: jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia Naleśniki: Podane składniki zmiksować ze sobą na jednolite ciasto. Usmażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Farsz: Szpinak rozmrozić starając się, aby jak najwięcej wody(...)Wymieszać i doprawić całość do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwinąć w krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Krokiety smażyć na brązowo-złoty kolor z każdej stron (nie zapominając o bokach). Podawać gorące
My simple kitchenrazu więcej na zaś. PRZEPIS NA KOTLETY DROBIOWE W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Składniki na kotlety drobiowe w chrupiącej panierce: 2 piersi kurczaka sól morska pieprz 2 jajka mąka bułka tarta olej Jak zrobić kotlety drobiowe w chrupiącej panierce: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy(...)plastry i delikatnie rozbijamy. Każdy kotlet oprószamy sola i pieprzem. Jajka rozbijamy na talerz i roztrzepujemy widelcem. Kotlety obtaczamy w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoto z obu stron Artykuł Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujetaki domowy obiad, bez mięsa. Smacznego! SKŁADNIKI: 2 średnie cukinie 4 pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili oliwa makaron spaghetti i natka do podania, opcjonalnie tarty ser PRZYGOTOWANIE: Warzywa myję. Cukinię, pomidory i chili kroję w kosteczkę. Cebulę i czosnek obieram, siekam drobno. Podsmażam na kilku łyżkach oliwy, gdy cebula się zeszkli wrzucam posiekaną chili(...)mieszam, przyprawiam. W osolonym wrzątku gotuję makaron, 2 minuty krócej niż na opakowaniu. Gotowy wrzucam do sosu, mieszam, chwilę przesmażam razem do połączenia. Podaję od razu z natką i tartym serem
Zasmakuj Kuchnipolecam. SKŁADNIKI : 8 kotletów ze schabu 150 g sera żółtego 150 g szynki konserwowej sól, pieprz, oregano do smaku odrobina ketchupu mąka, jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE(...)Schab ubijamy, doprawiamy do smakiu. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po plastrze szynki, sera i podpieczonych pieczarek. Zawilamy kotlety i panierujemy w mace, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolipomidorowym Składniki(na 4 porcje): 500g mięsa mielonego wołowego 0,5kg ziemniaków 1 pomidor 3 łyżki koncentratu pomidorowego „Pudliszki” 1 papryka stożkowa 1 cebula 2 ząbki czosnku Bułka tarta Pęczek pietruszki ½ łyżeczki kminu rzymskiego w proszku ¼ łyżeczki papryki chili w proszku Pieprz Sól 2 łyżki oliwy 1/3 szklanki wody Tureckie(...)klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym – przepis Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, przekładamy do większej miski, dodajemy dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, dwie łyżki bułki tartej, oraz pęczek pietruszki drobno posiekanej. Dodajemy mięso mielone, ½ łyżeczki kminu rzymskiego, ¼ łyżeczki papryki chili, sól i pieprz do smaku, dwie łyżki oliwy i 1/3 szklanki wody. Wszystkie składniki dokładnie
Księga-Smakuprzedstawiam moje propozycje. Przede wszystkim można po prostu jeść szparagi saute - doprawione delikatnie solą morską i ugotowane mają swój niepowtarzalny smak. Drugi pomysł dla miłośników bułki tartej - ugotowane szparagi posypać podsmażoną bułką tartą na masełku. Kolejno mogę polecić dodanie szparagów (zielonych lub białych) do różnego rodzaju potraw warzywnych (np. leczo) lub zup - i tutaj mogę z czystym
MintTastełyżeczka pieprzu 1 łyżka topionego masła 1 łyżka tartej białej cebuli Kremowa rzodkiewka: pęczek rzodkiewki szczypta soli 200 gr kwaśnej śmietany (18%) Jak przygotować kotlety twarogowe z rzodkiewką . Do miski włożyć twaróg , dodać żółtka jajek, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, topione ale wystudzone masło, sól, pieprz oraz drobno tartą cebulę. Wymieszać. Białka jajek ubić na sztywno. Delikatnie wmieszać
mecookstuńczyka jak zrobić . Tuńczyka odlać z zalewy. Tak samo postąpić z fasolą czerwoną. Do miski przełożyć tuńczyka, fasolę, pokrojoną w paseczki paprykę marynowaną, drobno krojoną zieloną cebulę oraz tarty ser Gouda . W kubeczku wymieszać majonez , śmietanę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, szczyptę soli oraz pieprzu. Zalać składniki w misce i delikatnie wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce. Sałatka
mecooksaromatycznym oregano. Obiad wyszedł rewelacyjny! Kotleciki: 300 g mięsa mielonego wołowego 200 g mięsa mielonego wieprzowego 5 łyżek kaszy gryczanej niepalonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki bułki tartej 3 jajka Sól Pieprz Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka Mąka ryżowa do obtoczenia (opcjonalnie mąka pszenna) Olej rzepakowy do smażenia Sos pomidorowy: 2 cebule 700 ml wody(...)delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Mięso mielone wieprzowe oraz wołowe przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą i ugotowaną kaszę gryczaną. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Z mięsa wyrabiamy jednolitą, zwartą masę. Formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w mące. Mięso obsmażamy na patelni
VioletoweKucharzeniejajka 2 łyżki bułki tartej lub mąki z ciecierzycy świeżo zmielony pieprz i sól do smaku szczypta papryki, cynamonu i kuminu 200 g żółtego sera startego na tarce Przepis na botwinkę zapiekaną z pokrzywą i żółtym serem Cebulę, botwinkę i pokrzywę podsmażyć na patelni aż będą miękkie. W miseczce wymieszać jajka, bułkę tartą, połowę sera i przyprawy
Ugotowane pozamiatanetrochę bułki tartej. Masę na pasztet doprawiamy: solą, świeżo zmielonym pieprze, świeżo startą gałką muszkatołową, suszonym imbirem oraz ziołami (estragon, cząber i tymianek). Dla urozmaicenia do pasztetu można dodać grubo pokrojone migdały, orzechy włoskie lub suszoną żurawinę. Pasztet przygotowany z tej porcji idealnie zmieści się tradycyjnej keksówce. Foremkę bardzo dokładnie smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy
KorniszonkiPrzygotowanie mięsa – kotleciki rozbić. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Jajko roztrzepać w miseczce, do drugiej wsypać bułkę tartą. Kotleciki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Na patelnię wlać odrobinę oleju i obsmażyć kotleciki z obydwu stron na złoty kolor. Z każdej strony około 1 minuty. Wyjąć ziemniaki z piekarnika. Zdjąć kotleciki z patelni
Kuchnia Pokoleńsuszone pomidory z zalewy 1 pomidor lub 5 koktajlowych 1/2 posiekanej chili 300 g makaronu spaghetti lubczyk, oregano, zioła prowansalskie, pieprz, sól, słodka papryka płaska łyżeczka cukru pudru oliwa tarty ser (cheddar, grana padano, żółty miękki), natka i świeża kolendra posiekana do podania PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oliwy. Czosnek i cebulę obieram, siekam drobno, wrzucam
Zasmakuj Kuchnikażdy był zadowolony :) Z podanych składników wyszło mi pięć kotletów. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1 bułka pszenna szczypiorek sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie. Jajka utrzeć(...)tarce o małych oczkach. Szczypiorek pokroić i wrzucić do jajek. Dodać odciśniętą bułkę i wbić jajko. Przyprawić sola i pieprzem. Wyrobić ręką. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony
Agusiowe smakołykiorzechów (użyłam włoskich ale możecie dodać trochę migdałów, czy orzechów laskowych) 75 g bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zaczynamy od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej. Następnie miękkie masło ucieramy na puch dodając stopniowo cukier, a później kolejno żółtka. Wsypujemy orzechy, bułkę tartą i proszek do pieczenia oraz rozpuszczoną czekoladę, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy z solą
Cynamonowe szczęście