tarta - 42848 przepisów (strona:896/2857)

Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem/Pieczeń rzymska 133

Forma o wymiarach około 8 cm x 20) Warstwa mięsna: 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem wieprzowe) 1 cebula 1 ugotowana marchewka 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska) 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1 szczypta gałki  muszkatołowej (solidna) sol, pieprz Dodatkowo: 3 jajka(...)posiekać.   Wszystkie składniki masy mięsnej należy dokładnie wyrobić. Całość doprawić do smaku oraz podzielić na 2 części. Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą i napełnić 1/2 masy mięsnej. Wzdłuż mięsa delikatnie zrobić wgłębienia, w których należy umieścić (jedno za drugim) uprzednio ugotowane jajka. Jajka zakryć pozostałą masą, a wierzch wyrównać

Di gotuje
Wtorek: Spaghetti z pieczoną cieciorką z rozmarynem 126

spaghetti albo linguini 6 łyżek oliwy 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 3 gałązki rozmarynu Siekana natka pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczka papryczki chili Szczypta kuminu Tarty parmezan (ilość według uznania) 1 łyżka oleju rzepakowego Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Cieciorkę wyjmij z puszki, odcedź, przelej wodą na sicie. Wysyp(...)minuty, następnie dodaj 2 łyżki masła i energicznie zamieszaj. Podłej sos wodą spod makaronu – kilka łyżek. Wymieszaj. Dodaj do sosu makaron i pokruszony rozmaryn. Posyp posiekaną natką pietruszki, tartym parmezanem i podawaj. Artykuł Wtorek: Spaghetti z pieczoną cieciorką z rozmarynem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
NAJPROSTSZE PULPETY Z KURCZAKA 90

pulpetów): 500g piersi z kurczaka* 5 łyżek (płaskich!) bułki tartej 1 duże jajko przyprawy wedle uznania (lub bez przypraw) jeśli używasz piersi z kurczaka, posiekaj je drobno. Osobiście wolę taką opcję od mięsa mielonego, ponieważ konsystencja pulpetów jest inna wymieszaj posiekane mięso z bułką tartą i jajkiem formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego gotowe mięsne kulki dodaj

SandraFrej.com
Pulpeciki rybne w zalewie 160

szklanki bułki tartej Dodatkowo: mąka i olej Zalewa: 1 ½ l wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonych warzyw 250 ml octu 10% 1 łyżeczka cukru 1 cebula ( pokrojona w ćwiartki ) 1 łyżeczka naturalnej vegety Wykonanie: Filety z ryb i boczek mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Dodajemy sól, bułkę tartą i przyprawę do ryb. Dokładnie

Smaki Ewy
KOTLECIKI Z KAPUSTY KISZONEJ 112

średnia cebula 1 jajko sól pieprz Sos pieczarkowy: 5 - 6 pieczarek 2 łyżki śmietany 18% 1 średnia cebula ok. 1 łyżki mąki - do zagęszczenia sosu Dodatkowo: bułka tarta olej Przygotowanie: Kotleciki - ziemniaki obrać, ugotować w wodzie z solą. Kiedy będą już miękkie odcedzić, ubić tłuczkiem, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie przecisnąć przez praskę. Kapustę kiszoną odcisnąć i poszatkować(...)cebulą dodać do ziemniaków - wymieszać. Do masy ziemniaczanej wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem - wymieszać. Z masy uformować kotleciki i obtoczyć z obu stron w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i na małym ogniu usmażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron. Po zdjęciu z patelni kotleciki położyć na papierowym ręczniku, aby odsączyć z nadmiaru

Ciastka - domowe słodkości
Wegeburgery 146

łyżka koperku (ok. 8 g), - 2 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 40 g), - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania 1 . Kaszę dokładnie płuczemy i gotujemy do miękkości. 2. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. 3. Cebulę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. 4. Nasiona słonecznika i sezamu prażymy na suchej patelni. 5. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy(...)wyłożonej papierem do pieczeniem. 7. Kotlety pieczemy w 200 stopniach C ok. 30 min. (po ok. 20 min. obracamy kotlety na drugą stronę). 8. Przygotowujemy tzatziki: ogórka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Łączymy ogórka z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem, jogurtem, szczyptą soli i pieprzu. 9. Wegeburgery podajemy z tzatzikami. Wartość odżywcza jednej

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
KOTLETY PO HAWAJSKU + FILMIK 137

piersi z kurczaka 100 g żółtego sera w plastrach 50 g sera blue  sól, przyprawa do kurczaka kilka plastrów ananasa  2 jajka i bułka tarta do panierowania olej do smażenia dżem borówkowy do mięs(...)PRZYGOTOWANIE :  Mięso z kurczaka rozbijamy nie za cienko, doprawiamy przyprawami.  Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoto z jednej i drugiej strony. Kotlety odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na każdy kotlet kładziemy plaster sera, na to plaster ananasa, w środek ananasa wkładamy ser blue i przykrywamy następnym plastrem sera.  Zapiekamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pulpeciki z indyka w kremowym sosie z kurkumą i marchewką 215

łyżki bułki tartej ok 0,5 litra bulionu lub wody 1 nieduża marchewka 2 łyżki posiekanego koperku ok pół szklanki mąki pszennej 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka kurkumy w proszku sól, pieprz olej do smażenia       *** Mięso mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz drobno

Blog z Apetytem
PASZTECIKI 185

suszone oregano, bazylia FARSZ: ok. 30 dag mięsa z rosołu razem z marchewką łyżka prażonej cebuli jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz WYKONANIE: FARSZ: Mięso mielimy razem z marchewką i cebulą. Dodajemy jajko, bułkę tartą i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. CIASTO: Mleko podgrzewamy żeby było letnie, rozpuszczamy w nim drożdże i cukier. Dodajemy

Pani na deser
Pesto ze szpinaku i pestek słonecznika z makaronem 102

ząbki czosnku 0,5 szkl. słonecznika garść tartego parmezanu + trochę do posypania dania sól, pieprz do smaku Wykonanie Szpinak zblendować z oliwą i pestkami słonecznika.  Dodać tarty ser i przeciśniety czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Chwilkę blendować. Jeśli pesto jest suche, dolać trochę oliwy. Podawać z makaronem, chlebem, wędlinami, serami Artykuł Pesto ze szpinaku

Mieszam w Garnku
Proste i szybkie przekąski karnawałowe z salami 196

zadbamy o składniki o wyrazistym smaku. Składniki: Salami w obsypce TEXAS - *przeczytaj więcej pod przepisem ser żółty chleb tostowy jajko szczypta soli, szczypta świeżo mielonego pieprzu bułka tarta tłuszcz do smażenia Kromki tostowego(...)chleba rozwałkować wałkiem jak najcieniej. Na chlebie układać plasterki sera i salami. Zwijać ciasto w rulonik, a następnie panierować w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać na gorąco lub na zimno z ulubionymi dipami. *Czy wiesz, że... Salami Sokołów w obsypce zostało bardzo wysoko ocenione przez

Codzienna kuchnia niecodzienna
Faworki schabowe 254

bułki tartej) olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety schabowe myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem oraz posypujemy solą i pieprzem. Kroimy rozbite kotlety na paski. Na środku każdego paska robimy nacięcie i przekładamy przez nie jedna końcówkę mięsa (tak samo jak robimy klasyczne faworki), delikatnie rozciągamy. Na jeden talerzyk nasypujemy mąkę kukurydzianą, na drugi talerzyk nasypujemy panier z ciecierzycy (bułkę tartą). Do miseczki wbijamy jajka i je roztrzepujemy. Kolejno obtaczamy każdy faworek w mące, jajku i panierze. Smażymy w głębokim gorącym oleju

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka ze smażonym serem Camembert i żurawiną 149

musztarda oliwa z oliwek sól pieprz Zrobić sos tzn. wymieszać oliwę z oliwek z łyżką musztardy i przyprawami. Pokroić Camembert na niewielkie trójkąty. Panierować w mące, jajku, bułce tartej i smażyć na rumiano. Cebulę pokroić w piórka i jeszcze raz na pół. Przekroić umyte pomidorki na połówki. Połączyć mix sałat z cebulą i pomidorkami. Zalać sosem i wymieszać

Karola gotuje
Kotlety rybne z kaszą jaglaną 119

oleju (ok. 10 g), - łyżka bułki tartej (ok. 11 g), - łyżeczka musztardy (ok. 10 g), - 2 łyżki koperku (ok. 16 g), - przyprawy: sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Rozdrabiamy cebulę i filet rybny. 3. Mieszamy cebulę z rybą, olejem, bułką tartą, musztardą, koperkiem, ugotowaną kaszą jaglaną

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
ZŁOTE FILETY MIRUNY Z KOPREM 127

pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia 1/3 szklanki bułki tartej domowej 1/3 szklanki mąki np orkiszowej 2 jajka 50 ml mleka  PRZYGOTOWANIE:  Rybę rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy płat kroję na 3 części. Posypuję solą, pieprzem.  Na jeden talerz wysypuje bułkę tartą, na drugi mąkę (ja dałam orkiszową) a na trzeci rozbijam

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania