tarta - 42848 przepisów (strona:902/2857)

Kotlety mielone z porem, śmietaną i pieczywem graham + kilka kotletowych porad 331

można użyć trochę więcej świeżej; opcjonalnie) 1 łyżeczka suszonego koperku (można użyć trochę więcej świeżego; opcjonalnie) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz Ponadto: bułka tarta z grahamki do obtaczania olej do smażenia   Pora drobno pokroić, a czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę. Natomiast bułkę należy(...)niezbyt mocno odcisnąć z nadmiaru mleka/wody. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wyrobić oraz całość doprawić do smaku.   Z masy mięsnej uformować kotlety i każdego z nich obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanym (!) oleju z obu stron - na rumiano. (Najlepiej nie układać ich ściśle, ponieważ wytwarzająca się para sprawi, że kotlety nie będą miały chrupiącego wierzchu. Początkowo kotlety

Di gotuje
Gałeczki serowe na rosole 98

porcji 100 gram sera żółtego 100 gram bułki tartej 2 czubate łyżki mąki 2 jajka 3 łyżki siekanej zieleniny gałka muszkatołowa pieprz, sól rosół Rosół odcedzić do garnka, postawić na gazie. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, przełożyć do miski. Dodać mąkę, bułkę tartą i zieleninę. W osobnej miseczce rozkłócić jajka z przyprawami. Dodać

Czerwony Gupik
Kotlety schabowe z delikatnym sosem 198

dobrze smakuje też np z pieczonymi ziemniakami, na które przepis pojawi się pewnie kiedyś na blogu;) 4-5 plastrów schabu 1 łyżka musztardy kilka łyżek mąki krupczatki bułka tarta 1 jajko olej/oliwa sól, pieprz Sos: 3 łyżki serka śmietankowego kanapkowego 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% (ew. gęstego jogurtu) 1 ząbek czosnku lub czosnek granulowany do smaku(...)soli i około 1 łyżeczkę pieprzu (np zmielony kolorowy). Nacieramy mięso przyprawami i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Zamarynowane kotlety panierujemy w mące, rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączamy na ręczniku papierowym. Serek kanapkowy mieszamy ze śmietaną. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety podajemy

Smaki Na Talerzu
PULPECIKI WIEPRZOWE W SOSIE POMIDOROWYM Z KUKURYDZĄ 218

stał się jeszcze smaczniejszy, aromatyczny. Podane z makaronem lub ryżem tworzą idealne danie obiadowe. Składniki: Na pulpeciki: * około 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 2 łyżki bułki tartej * sól do smaku * przyprawa do mięsa mielonego- ilość według uznania (użyłam  Skworcu ) Na sos: * około 400 g passaty pomidorowej * 1 nieduża cebula * sól do smaku * pół łyżeczki czosnku granulowanego(...)cayenne (użyłam  Skworcu ) * 1 mała puszka kukurydzy konserwowej * olej do smażenia pulpetów * pietruszka świeża do posypania na wierzch Wykonanie: Mięso mielone umieścić w misce, dodać całe jajko, bułkę tartą, sól i przyprawę do mięsa mielonego. Dłonią dobrze wymieszać ciasto. Formować niewielkie pulpeciki i usmażyć je na rozgrzanym na patelni oleju. Mięso zdjąć z patelni. Na oleju

Zrób to smacznie
Koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą 117

push({}); Imprezowe koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą: Imprezowe koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą – Składniki na klopsiki: 250 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 łyżeczka bułki tartej pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 8 małych kuleczek mozzarelli mini mąka pszenna do otoczenia klopsików olej rzepakowy(...)listków świeżej bazylii 8 wykałaczek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na imprezowe koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą: Mięso mielone wymieszać z przyprawami (papryką słodką, suszoną bazylią, czosnkiem), dodać bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Wyrobić mięso na jednolitą masę. Następnie podzielić je na 8 porcji. Uformować 8 kulek z mięsa, a następnie je spłaszczyć. W środku

Kulinarne Przeboje
Krokiety cannelloni z szpinakowym farszem 377

aromatyczną i bardzo smaczną przystawkę. Składniki: 12-14 rurek cannelloni 600g mrożonego szpinaku 60g sera feta 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 3 jajka bułka tarta olej pieprz sól Wykonanie: 1. Drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku podsmażyć na maśle, dodać rozmrożony szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojony w małą kostkę(...)Makaron rurki wrzucić na osolony wrzątek i gotować chwilę tak aby zmiękł. Odcedzić i przelać zimną wodą. 3. Makaronowe rurki nadziać szpinakowym farszem, obtoczyć w roztrzepanym jajku, bułce tartej i usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju

Szalona Kuchnia Eweliny
paszteciki francuskie z kapustą i pieczarkami... 149

cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 5 łyżek, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, kiszona kapusta 70 dag, cukier 1 łyżka, olej 1 łyżka, kostka rosołowa grzybowa 1 sztuka, tarta bułka 2 łyżki, kmin rzymski czarny Royal Brand 1 łyżka kiszoną kapustę drobno pokroić do garnka, dodać cukier, olej, kostkę grzybową, zalać wodą do przykrycia kapusty i gotować do miękkości, woda(...)powinna dużo odparować na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki, pieprz mielony i usmażyć do odparowania wody do grzybów dodać ugotowaną kapustę, podsmażyć z 2 minuty, dodać tartej bułki i wymieszać ciasta francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia i delikatnie je rozwałkować, posmarować pędzelkiem po całości roztrzepanym jajkiem, i rozsmarować farsz ciasno zwinąć w roladę, posmarować jajkiem

W Mojej Kuchni Lubię
MIELONE Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ I BAZYLIĄ 236

uniwersalna 1 jajko 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka musztardy Szczypta gałki muszkatołowej Sól i pieprz 2 duże kulki mozzarelli 2 łyżki drobno posiekanej świeżej bazylii Olej Bułka tarta do obtoczenia kotletów *******************************************  1 . Filety z kurczaka zmielić wraz z cebulą ,czosnkiem i bułka namoczona w mleku. 2 . Dodać jajko ,musztardę , kasze mannę , gałkę ,przyprawy i dokładnie wyrobić(...)jednolitą masę . 3 . Rozgrzać tłuszcz na patelni. 4 . Formować owalne kotlety  nadziewając je kawałkami sera mozzarella i odrobiną posiekanej bazylii,zlepić końce ,uformować w owalny kotlet.Panierowac w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety wegetariańskie 152

kaszy jaglanej 600-650g cukini 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3-4 łyżki mąki kukurydzianej (może być też inna) 1 łyżka natki pietruszki sól pieprz bułka tarta kukurydziana do obtoczenia tłuszcz do smażenia Przygotowanie:      Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko solimy i zostawiamy(...)pietruszki, cebulę z czosnkiem, mąkę plus przyprawy dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy formujemy dłońmi niewielkie kotlety (aby łatwiej nam było formować możemy ręce zwilżyć wodą), obtaczamy w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu, aż będą rumiane. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę w górę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
SAKIEWKI WIEPRZOWE Z SERKIEM I SZCZYPIORKIEM + FILMIK 100

mięsa od szynki  300 g serków topionych gouda ( można pomieszać ze szczypiorkowymi )  1 pączek szczypiorku sól, pieprz, papryka do smaku  2 jajka + mąka + bułka tarta do panierowania(...)posiekanym szczypiorkiem. Na każdy kotlet nakładamy po łyżce farszu i rozsmarowujemy na jednej połowie mięsa. Kotlety składamy i lekko dociskamy.  Panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej z każdej strony. Smażymy na oleju z każdej strony na złoto.  Sakiewki podajemy cieple z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
GOŁĄBKI Z SAŁATY. 221

takich uroczystości.Jest daniem lekkim i smacznym ,myślę ,że wiele pań chętnie przekąsi małe co nie co.Zapraszam!.       1 duża główka sałaty liściastej 1 cebula 2 łyżki tartej bułki ( w zależności ) 15 dag.pieczarek 4 łyžki stopionego masła 2 łyżki zieleniny - koperku i natki pietruszki 1 żółtko sól 1 płaska łyżka czerwonej papryki Posiekany ząbek czosnku(...)zieleniny ,cebuli i czosnku , až do wyparowania soku , często mieszajac , zdjąć z ognia , wystudzić.  2 . Sałatę opłukać ,osuszyć liście ,oderwać białe łodyżki . 3 . Do pieczarek wsypać bułkę tartą , żółtko dodać , šmietanę , doprawić solą i papryką.  4 . Wymieszać.Farszem nadziewać liście sałaty , zwijać jak gołąbki . 5 . Ułożyć w wysmarowanej formie do zapiekania , wlać rosół

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jednogarnkowe klopsiki z makaronem w sosie koperkowym 378

łyżki bułki tartej lub kaszki manny przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek 1 szklanka makaronu (u mnie kolorowe mini rurki) pół pęczka koperku 0.5 litra bulionu warzywnego lub mięsnego 0,5 szklanki kwaśnej śmietany 0,5 szklanki mąki olej do smażenia       *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami

Blog z Apetytem
SŁONECZKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PESTO 120

Idealne na sylwestrowy stół ... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 100 g tartej mozzarelli ok. 100 g pesto zielonego 1 jajko czarnuszka (do posypania) Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i za pomocą szklanki wycinamy koła o średnicy około 10-12 cm. Na połowie wyciętych kółek rozsmarowujemy pesto i posypujemy tartą mozzarellą. Przykrywamy drugą połową wyciętych kółek i sklejamy. Następnie

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone gołąbki bez zawijania 156

czosnku 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 2 jajka 3 łyżki kaszy manny bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia 1/2 l bulionu Przygotowanie: Ryż gotujemy wg instrukcji z opakowania i odkładamy do ostygnięcia. Cebule i czosnek obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na łyżce(...)przesmażoną cebulkę z czosnkiem, mieszamy. Dodajemy surowe mięso mielone, mieszamy. Na koniec dodajemy jajka, kaszę manną oraz przyprawy. Wyrabiamy masę na gołąbki, formujemy podłużne kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podsmażone gołąbki układamy na blaszce, podlewamy bulionem i przykrywamy dokładnie folią aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką 187

pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku 45 g Parmezanu lub sera Grana Padano 60 g sera Królewskiego lub Gouda bułka tarta do panierowania ok. 250 ml oleju rzepakowego do głębokiego smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką: Pieczarki oczyścić (przeczytaj artykuł: Pieczarki – obierać czy myć(...)powstało jednolite gęste ciasto. Każdy kapelusz nadziać farszem cebulowo-pieczarkowo-serowym, a następnie otoczyć w wyżej przygotowanym cieście (z jajek, mąki i przypraw). Kolejno każdy kapelusz otoczyć w bułce tartej. Na patelni (u mnie mała patelnia o średnicy 23 cm) rozgrzać porządnie olej (najlepiej w takiej ilości, by pieczarki były w nim w połowie zanurzone). Pieczarki smażyć w dwóch

Kulinarne Przeboje