tarta - 42848 przepisów (strona:907/2857)

Makaron z pulpecikami z indyka w sosie musztardowo - miodowym 95

musztardy 1 łyżka ketchupu 1 jajko L 3 łyżki bułki tartej sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 szklanka śmietanki 18% do zup i sosów 1 łyżka miodu zioła prowansalskie 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę musztardy, ketchup, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i słodką paprykę, mieszamy, nabieramy porcje

kruche babeczki
Schabowy według Magdy Gessler 205

będzie pewna odmiana…. Składniki 2 dobrze rozbite kawałki schabu (możecie również użyć np. karkówki) 400 ml mleka 3 cebule sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta smalec Składniki do pieczonych ziemniaków 5-6 ziemniaków ulubione przyprawy (możecie użyć np. przyprawy do pieczonych ziemniaków) oliwa 2 ząbki czosnku Przepis na schabowy według Magdy Gessler Cebulę kroimy w piórka(...)układamy w mleku razem z cebulą i odstawiamy na ok. 3 godziny. Po wyjęciu schabu z mleka dokładnie je osuszamy, a następnie panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, aż będą rumiane z każdej strony. Przepis na pieczone ziemniaczki Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy do ziemniaków oliwę, ulubione przyprawy, przeciśnięty przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
RYBA PO GRECKU 146

papryczka chilli 1 szt przecier pomidorowy 200 g cebula biała 1 szt pieprz czarny mielony 2 szczypty sól morska 2 szczypty mąka 25 g jajka 2 szt bułka tarta 50 g olej do smażenia 50 ml    Espumisan Max to wyrób medyczny CE Sposób przygotowania Obrany seler oraz marchewki ścieramy na dużych oczkach. Papryczkę chilli pozbawiamy(...)minut. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, starte marchewki oraz seler i smażymy jeszcze 15 minut. Filety z dorsza doprawiamy solą i pieprze. Obtaczamy w jajku, mące i bułce tartej. Smażymy filety około 6-8 minut z każdej strony. Wykładamy do naczynia dorsza. Na ryby kładziemy nasze warzywa. Wsadzamy do lodówki na minimum 6 godzin

chefintheforest
Perfekcyjne kotlety z kurczaka àla schabowe 163

tkwi w szczegółach... Przeczytajcie jak przygotować perfekcyjne kotlety, tylko uważnie! 😜 2 porcje: * piersi z kurczaka- 2 szt. * sól, świeżo zmielony pieprz- do oprószenia mięsa * jajka- 2 szt. * bułka tarta- 1 szklanka * olej rzepakowy- do smażenia Piersi (jeżeli grube, to przekroić wzdłuż na pół) najpierw(...)oprószyć solą oraz pierzem, a następnie delikatnie rozbić- pamiętaj, nigdy w odwrotnej kolejności! Roztrzepać jajka, zamoczyć w nich mięso i odstawić na 15 minut. Obtoczyć w cienkiej warstwie bułki tartej, delikatnie dociskając i smażyć- tylko do delikatnego zezłocenia. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Pieczeń rzymska z bazylią 208

cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano pieprz do smaku garść liści oregano Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy aż się nie zezłoci. W misce mieszamy mięso mielone, cebulę, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Metalową formę (keksówkę) smarujemy masłem klarowanym. Wykładamy

Dieta bez mleka
Krokiety Z Kapusty Coolwarp I Pieczarek 145

roztopionego masła Farsz: 400 g pieczarek 1/3 główki kapusty coolwarp 1 mała cebula liść laurowy (ewentualnie) 2 kulki ziela angielskiego (ewentualnie) sól, pieprz do smaku Panierka: bułka tarta 1 roztrzepane jajko 1. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe, a następnie smażymy cienkie naleśniki (smażyłam na patelni o śred. 24 cm ) 2. Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy(...)pieczarek i całość jeszcze chwilkę przesmażamy. Gotowy farsz doprawiamy do smaku. 5. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu i składamy w kopertę, zamaczamy w jajku oraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Ps. farsz przed nakładaniem na naleśniki możemy sobie podzielić na kupki aby w każdym krokiecie  było go po równo

Gotowanie...to proste !
Szarlotka na serku homogenizowanym 116

proszku 1 kg jabłek 2 łyżki cynamonu 2 łyżki bułki tartej cukier puder do posypania Mąkę, zimne masło i proszek do pieczenia posiekać. Dodać zimny serek i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część wylepić blaszkę (20x30 cm), nakłuć widelcem i posypać bułką tartą. Jabłka obrać, podzielić na pół i wydrążyć gniazda nasienne

Smakołyki Asi
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA ZIMNO + FILMIK 215

kulki jajeczne ; 5 jaj ugotowanych na twardo 50 g szynki pokrojonej w kostkę sól, pieprz do smaku odrobina majonezu  parmezan, lub ser tarty do obtoczenia           zawijasy z szynki ; 100 g plastrów kiełbasy krakowskiej lub żywieckiej po garści oliwek i pomidorków koktajlowych(...)PRZYGOTOWANIE : Kulki jajeczne - jajka ścieramy na tarce, dodajemy przyprawy, majonez i mieszamy masę. Na ręku formujemy kulki, w środek wkładamy po kostce szynki i obtaczamy w parmezanie lub tartym serze. Wbijamy w nie wykałaczki i układamy na paterze.  Zawijasy- plastry kiełbasy składamy tak jak na filmiku, w środek wkładamy pomidorka lub oliwkę, nabijamy wykałaczkę i układamy na paterze

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka tatrzańska 284

zimnego masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Warstwa jabłkowa: 3 kg jabłek - antonówki lub szara reneta 3 łyżeczki cynamonu 0,5 szklanki cukru Dodatkowo: 4 łyżki tartej bułki cukier puder do oprószenia ciasta PRZYGOTOWANIE: Ciasto - do miski wsypać mąkę krupczatkę, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy lub wanilinowy i wymieszać. Zimne masło pokroić w kostkę, dodać(...)temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem i piec przez 15 minut na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu blaszkę z ciastem wyjąć i posypać tartą bułką. Warstwa jabłkowa - jabłka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie obrać. Obrane jabłka pokroić w cienkie plasterki usuwając gniazda nasienne. Do pokrojonych w plasterki jabłek dodać cukier i cynamon, wymieszać

WSZYSTKO SMACZNE
Ziołowe kotleciki z halloumi i cukinią 87

mała cukinia 500g sera halloumi 2 jajka 3 cebule dymki / 4 łyżki posiekanego grubego szczypioru 2 łyżki posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej kolendry/ natki pietruszki 2-4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Do tego: 4 łyżki greckiego jogurtu naturalnego sos sriracha lub inny pikantny liście sałaty rzodkiewki oliwa z oliwek sól i pieprz(...)Posiekaj zioła i zetrzyj halloumi na tarce o dużych oczkach. 5. Odciśnij nadmiar soku z warzyw bardzo dokładnie. 6. Do warzyw dodaj wszystkie zioła, starty ser, jajka i bułkę tartą (tyle, żeby masa była zwarta) - dokładnie wymieszaj. 7. Dopraw do smaku solą i pieprzem i włóż do lodówki na 20min. 8. Formuj kotleciki z warzywnej masy i smaż

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szarlotka z budyniową pianką 2516

mąki pszennej tortowej – ok. 300g 200g schłodzonego masła (1 kostka) 1 płaska łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżki cukru pudru – ok. 40g 4 żółtka garść bułki tartej do oprószenia wierzchu kruchego spodu Składniki na budyniową piankę: 4 białka 3/4 szklanki cukru (ok. 160g) 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego (bez cukru, razem(...)wymiarach 23,5 cm x 23,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce o dużych oczkach większą część ciasta (60%), wyrównać lekko dłonią, oprószyć bułką tartą. Piec w temp. 180 st.C przez ok. 10 minut (do lekkiego podpieczenia). Lekko ostudzić. Ubić białka na sztywno. Następnie stopniowo, po łyżce dodawać zwykły cukier i cukier wanilinowy

Kulinarne Przeboje
drożdżówka z budyniem i śliwkami... 127

mleko letnie 1,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, margaryna 10 dag, jajka 3 sztuki"L", mąka tortowa 70 dag, sól - szczypta, śliwki 50 dag, tarta bułka 2 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba drożdże rozetrzeć w misie robota z 1/2 szklanki letniego mleka i z łyżką cukru i mąki, odstawić(...)opakowaniu i wystudzić na letni, forma z papierem do pieczenia 34x25 cm, ciasto drożdżowe wyłożyć na blachę, budyń rozłożyć na wierzchu ciasta śliwki bez pestek, połówki śliwek maczać w tartej bułce i układać na budyniu skórką do dołu piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie

W Mojej Kuchni Lubię