plastry oraz drobno posiekaną cebulę.doprawiam. następnie dodaję świeży i umyty szpinak. Mieszam. Na patelnię do pieczarek przekładam kaszę i mięso. Na koniec dodaję jogurt oraz ser żółty tarty. Mieszam. Smażę całość jeszcze kilka chwil by wszystko się że sobą połączyło a ser rozstopil. Podaję od razu
Gotowanie Patkispody: - 1 duża cukinia - olej rzepakowy do smażenia około 1 litra - bułka tarta Cukinię kroimy na 1 cm plastry, oprószamy odrobiną soli i obtaczamy w bułce tartej. Olej mocno rozgrzej - tylko wtedy cukinia nie będzie go "piła". Po wrzuceniu kawałka cukinii na olej, powinien mocno się pienić, smażymy na deliakatny złoty kolor. Wyjmujemy łyżką cedzakową, układamy
SMYKWKUCHNIbułki tartej sól, pieprz do smaku Farsz 1. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. 2. Na patelni przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz starte pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem i przesmażamy do momentu wyparowania całej wody z patelki. 3. Kiedy pieczarki są już gotowe przekładamy je do miseczki, dodajemy bułkę tarta
Gotowanie...to proste !POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki na pulpety: około 50 dag mięsa mielonego, jajko, wcześniej namoczona i odciśnięta kajzerka, sól, pieprz, majeranek, bazylia, słodka papryka, bułka tarta. Składniki na sos: większa marchewka, nieduża pietruszka, 2 duże pieczarki, 300 ml bulionu, 50 ml śmietanki(...)łyżka posiekanego koperku, sól i pieprz do smaku, łyżka oleju, łyżeczka mąki ziemniaczanej + odrobina wody do zagęszczenia sosu. Przygotowanie: Mięso dokładnie łączę z jajkiem, odciśniętą bułką, odrobiną bułki tartej i przyprawami, formuję pulpeciki. Marchewkę i pietruszkę kroję w drobną kostkę, pieczarki w półplastry. Mięso podsmażam na rozgrzanym oleju do lekkiego zezłocenia. Do garnka z mięsem wrzucam warzywa, całość zalewam
JejKuchniabardzo smaczna. Polecam:) około 700-800 g mięsa mielonego (np łopatka wp) 2 ząbki czosnku 1 cebula 2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka bułki tartej przyprawa do mięsa mielonego 1 duża marchewka 1 duża cukinia zioła prowansalskie sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Marchewkę oraz cukinię myjemy. Marchew obieramy. Oba warzywa kroimy w cienkie długie(...)około 2-3 minutach przecedzamy na sicie. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki, mieszamy. Wbijamy jajko,wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy i znów mieszamy. Na rękę nalewamy odrobinę zimnej (lodowatej) wody i wyrabiamy mięso. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie. Na dużym kawałku folii aluminiowej rozprowadzamy mięso mielone, formujemy
Smaki Na Talerzucebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 3 suszone pomidory z zalewy 1 pęczek natki pietruszki Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na patelni z łyżką masła do lekko złocistego koloru, zdjąć z ognia, wystudzić. Gotowane i ostudzone ziemniaki przecisnąć(...)pokrojonym drobno suszonym pomidorem , wbić jajko, wsypać mąkę doprawić do smaku solą oraz pieprzem , dodać zeszkloną cebulę z czosnkiem i dokładnie wymieszać. Formować owalne kotleciki obtaczać w bułce tartej obsmażyć na złocisto na rozgrzanym oleju. Smacznego
Wanilia i Kardamonulubiony) 1/2 szklanki tartego grana padano sól, pieprz, suszony tymianek oliwa z oliwek + 1 czubata łyżka masła 2 – 3 ząbki czosnku 1 średnia cebula Do posypania na końcu: tarty ser mozzarella Wykonanie: Zacznij od przygotowania sosu. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek drobno posiejaj. W rondelku rozgrzej oliwę z oliwek z masłem i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek
Moja pasja smakupieczarkowym krok po kroku. W razie wątpliwości, niejasności proszę pisać komentarze pod wpisem. Składniki: 6 jaj na twardo 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko sól, pieprz olej roślinny do smażenia Sos: 300 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oleju roślinnego 250 ml śmietanki(...)Jajka na twardo obierz ze skorupki. Posiekaj lub pokrój w krajalnicy do jajek. Najpierw wzdłuż potem w poprzek, uzyskasz ładne słupki. Dodaj bułkę tartą, posiekany szczypiorek, wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Uformuj dłońmi niewielkie kotleciki, z tych ilości wyszło mi sześć. Smaż na rozgrzanym oleju po trzy
kuron.com.plcebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Mięso dokładnie oddzielamy od kości, przekładamy do miski. Dodajemy ugotowane warzywa: seler, pietruszkę i marchewkę. Cebulę oraz czosnek kroimy na mniejsze kawałki. Całość dokładnie blendujemy lub mielimy przez maszynkę. Do masy wbijamy jajko, dodajemy natkę pietruszki, bułkę tartą oraz sól, pieprz i przyprawę
VioletoweKucharzeniejuż ciecierzycy kilka czarnych oliwek pół szklanki posiekanego serka typu włoskiego – capri, zamiennie pokruszona feta lub serek śmietankowy Piątnicy, ten gęsty, zwarty garść płatków migdałów garść suszonej żurawiny tarty parmezan Składniki na winegret: 6 łyżek oliwy z oliwek łyżeczka miodu łyżeczka musztardy 2 łyżeczki octu jabłkowego świeżo zmielony pieprz do smaku Przygotowanie: Sałatka: Na półmisku układam szpinak
Zasmakuj Kuchnismaku 1/2 łyżki papryki czerwonej mielonej słodkiej i wędzonej 3 łyżki przyprawy do kurczaka Olej do smażenia mięsa Panierka 3 jajka 1 szklanka płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej Sól i pieprz czy smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej PRZYGOTOWANIE: Filety kroję w grube na ok 1.5 cm fileciki jeśli nie mamy mini polędwiczek(...)kurczaka. Myję mięso i osuszam. Płatki kukurydziane dokładnie kruszę. Ja robię tak ,że przekładam płatki do woreczka foliowego a następnie ubijamy wałkiem do ciasta. Do miski przestępuje bułkę tartą,płatki pokruszone,przyprawy. Mieszam. Na patelnię wylewam olej a następnie rozgrzewam. Mięso doprawiam solą ,pieprzem, papryką wędzoną. Mięso panieruje i smażę na rumiano ze wszystkich stron
Gotowanie Patkidoprawiam solą, pieprzem, przyprawami do indyka. Nastepnie dodaję warzywa. Mieszam. Dodajemy przecier pomidorowy. Mieszam doprawiam do smaku solą i pieprzem. Kiedy sos będzie gęsty dodajemy ser żółty tarty. Mieszam dokładnie aż ser się roztopi. Sos przekładam do miski z makaronem. Mieszam. Podaję na ciepło
Gotowanie Patkidziś. Składniki : 2 mini bagietki lub jedna duża przekrojona na pół ok 1 kg pieczarek (jeżeli chcemy dać grubszą warstwę pieczarek) 1 łyżka masła sól pieprz ser żółty tarty szczypior do posypania kukurydza Wykonanie: Pieczarki opłukać, obrać ze skórek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć(...)maśle na małym ogniu, aby wszystka powstała woda odparowała. Pod koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Bagietki przekroić na pół, pieczarki poukładać na przekrojonych bagietkach i posypać tartym serem. Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku ok 15-20 minut w temperaturze ok 180 stopni aby ser się zapiekł. Zapiekanki po upieczeniu posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i kukurydzą. Artykuł Zapiekanka
Pomysłowa kuchniatego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na nadziewane cebule. 4 łyżki bułki tartej 2 żółtka 2 łyżki owoców Goji 2 łyżki sera Parmezan 1/4 łyżeczki pieprzu 1 pierś z kurczaka 2 suszone pomidory w oliwie plus 4 łyżki oliwy 6 białych cebul(...)wyciąć środek. Pozostawić tylko dwie zewnętrzne warsty. Kurczaka posiekać bardzo drobno nożem lub zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, krojone w kostkę suszone pomidory, oliwę, bułkę tartą, Parmezan, owoce Goji oraz żółtka. Bardzo dokładnie wymieszać. Nadziewać każdą z cebul gotowym farszem. Gotowe cebule ułożyć na blasze do pieczenia, którą następnie wstawić do piekarnika nagrzanego
mecooksjadłam ich od lat i tak z racji, że miałam ładną młodą cukinię, to przygotowałam ją do obiadu. Składniki: młoda mała cukinia z miękką skórką jajko bułka tarta pieprz, sól olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Cukinię umyć(...)pokroić na plastry o grubości ok 1,5-2cm. Cukinię solimy i pieprzymy, czekamy aż puści sok. 2. Każdy krążek panierujemy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. 3. Smażymy na rumiano z obu stron. 4. Podajemy wedle uznania - u mnie młode ziemniaki oraz mizeria. Smacznego
Kuchnia domowa Ani