podprażone, słone orzechy laskowe. Składniki: Rolada z sera koziego 100 gram Kilka moreli 1 gruszka Garść orzechów laskowych Pół niedużej czerwonej cebuli Pęczek botwinki 3-4 łyżki bułki tartej do panierowania sera 2-3 łyżki octu balsamicznego (lub łyżeczka miodu i 2 łyżki cytryny) 1 łyżka oleju Sól Pieprz Dresing Łyżka soku z cytryny Łyżka musztardy miodowej Łyżka(...)połówki. Mocno rozgrzej patelnię i przez około dwie minuty grilluj na niej owoce ułożone przecięciem do patelni. Zdejmij z patelni. Krok 4 Teraz ser. Do miseczki wsyp bułkę tartą. Pokrój kozi ser na krążki grubości centymetra i zwilż wodą z obydwu stron, po to, żeby panierka lepiej do nich przylegała. Dzięki panierce ser zarumieni się, będzie lekko chrupki
Niedzielny kucharzłyżki pasty ajvar (pasta z bakłażanów dostępna bez konserwantów w sklepach) – 100 g ryżu jaśminowego – 2 łyżeczki przyprawy curry – garść świeżego szpinaku – opcjonalnie tarty parmezan marynata – 1 łyżeczka octu balsamicznego – 1 łyżeczka oliwy z oliwek – 1/2 ząbku wyciśniętego czosnku – przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie: Pierś(...)piekarnik do 180 stopni. Ugrilowane piersi z indyka smarujemy ajvarem i kładziemy na nim wzceśniej podsmażone liście szpinak. Wkładamy na 30 minut do piekarnika (po 20 minutach posypujemy opcjonalnie tartym parmezanem). Ryż jaśminowy gotujemy wg instrukcji na opakowaniu dodając 2 łyżeczki przyprawy curry. Indyka wyciągamy z piekarnika ukladamy na talerzu dodajemy ryż jaśminowy i ugrilowaną cukinię. Artykuł Indyk
I LOVE LIFEkilka łodyg rabarbaru cynamon cukier do posypania owoców 3 łyżki bułki tartej cukier puder Diamant do posypania ciasta Z podanych składników wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy bułką tartą. Na ciasto rozkładamy równomiernie pokrojony rabarbar i jabłka obrane
Kuchnia u Bietkiktóry w towarzystwie chrupiących szparagów i delikatnego sera smakuje rewelacyjnie. Składniki: 600g fileta z kurczaka 9-10 szparagów 6 grubszych plasterków mozzarelli przyprawa do kurczaka olej jajka bułka tarta Wykonanie: 1. Filety z kurczaka pociąć na plastry (u mnie wyszło 6), a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć przyprawą do kurczaka. 2. Szparagi umyć, odłamać twarde(...)mniej więcej długości plastra mięsa. 3. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę. 4. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Szalona Kuchnia Ewelinyniezawodny wujek Google. :D Oto pierwszy z pomysłów na wykorzystanie Zottarelli. Szynka z mozzarellą 10 plasterków szynki 1 opakowanie serka Mozzarella sól pieprz 1 jajko (do panierki) bułka tarta (do panierki) mąka (do panierki) Serek wyjąć z opakowania i odsączyć z zalewy. Pokroić(...)mniejszych plasterków. Szynkę wyłożyć na stół. Na każdą dać jeden plasterek serka mozzarella. Przyprawić każdy szczyptą soli i pieprzu. Lekko zawinąć, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z obu stron. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia panierki. Podawać ciepłe. Smacznego
Gotuję Testujęłyżki pasty ajvar (pasta z bakłażanów dostępna bez konserwantów w sklepach) – 100 g ryżu jaśminowego – 2 łyżeczki przyprawy curry – garść świeżego szpinaku – opcjonalnie tarty parmezan marynata – 1 łyżeczka octu balsamicznego – 1 łyżeczka oliwy z oliwek – 1/2 ząbku wyciśniętego czosnku – przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie: Pierś(...)piekarnik do 180 stopni. Ugrilowane piersi z indyka smarujemy ajvarem i kładziemy na nim wzceśniej podsmażone liście szpinak. Wkładamy na 30 minut do piekarnika (po 20 minutach posypujemy opcjonalnie tartym parmezanem). Ryż jaśminowy gotujemy wg instrukcji na opakowaniu dodając 2 łyżeczki przyprawy curry. Indyka wyciągamy z piekarnika ukladamy na talerzu dodajemy ryż jaśminowy i ugrilowaną cukinię. Artykuł Indyk
I LOVE LIFEpokrojone szparagi i gotować kolejne 4-5 min., aż szparagi zmiękną, ale nie będą się rozpadać, w razie potrzeby dalej dolewając bulionu. 6) Na koniec dodać łyżkę zimnego masła, tarty parmezan, skórkę oraz sok z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. 7) Kaszotto zdjąć z ognia, zostawić pod przykryciem ok. 2 min. i podawać ze świeżymi
Fitsweet.mespora łyżka bułki tartej 1 młoda świeża cukinia Sól Pieprz Niewielka ilość oleju Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Solimy. Cukinię ścieramy na tarce warzywnej, wykładamy na sito, posypujemy solą i pozostawiamy aż cukinia puści sok. Na koniec odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego razem z przestudzonymi pieczarkami, jajkiem i bułką tartą. Całość
Smaki EwyPorcja dla 2-3 osób: około 350-400 g fileta z miruny 1/3 szkl. kaszy jaglanej 1 mała cebula 1 średnie jajko 1 łyżka mielonych orzechów laskowych bułka tarta do panierowania 2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki 1 łyżka oleju Wielkopolski rzepakowy z chilli olej rzepakowy do smażenia Salsa: 2 owoce mango 1 czerwona cebula 1 papryczka chilli(...)dodajemy do niej jedno małe jajko. Wyrobioną masę łączymy z posiekaną zieleninę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Z masy formujemy 6 okrągłych kotlecików. Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na średnio rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na złoto. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę lub cienkie piórka. Papryczkę chilli kroimy na cienkie kawałki (pestki
Smaki Na Talerzubułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 młoda kapusta 1 cebula 2 marchewki 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz pęczek koperku 1 niepełna szklanka bulionu warzywnego lub rosołu pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą
Blog z ApetytemPrinces 1/2 puszki pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 ząbek czosnku około 14-16 paluszków 3-4 jajka bułka tarta olej sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, sól, proszek do pieczenia, wszystko wymieszać, a następnie dodać kefir i całość zagnieść rękoma na jednolite, elastyczne ciasto(...)każdym środku krążka ułożyć jednego paluszka, farsz i zlepić boki. Następnie przekroić na pół tak aby powstał kształt udka. 4. Każde udko obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni aż do zrumienienia. 5. Gotowe mini udka podawać w formie przekąski z różnego rodzaju sosami. Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Szalona Kuchnia Ewelinymięsa. Będą smakować także z każdym rodzajem sosu. Naprawdę polecam. Składniki: • 5-6 ziemniaków • ½ szklanki startego żółtego sera • 1 pęczek szczypiorku • 1 łyżka mąki pszennej • 1 jajko • ¾ szklanki bułki tartej • olej do smażenia • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Gdy są jeszcze gorące, przecisnąć przez praskę. Utłuczone ziemniaki zmieściły się w niedużej misce(...)ziemniaków dodać drobno starty ser, mąkę i posiekany szczypiorek. 3. Doprawić solą i pieprzem. 4. Wyrobić krótko na jednolitą masę. 5. W miseczce rozkłócić jajko. W drugiej przygotować bułkę tartą. 6. Z masy ziemniaczanej formować niewielkie kotleciki. 7. Każdy kotlecik obtoczyć w jajku i w bułce. 8. Placuszki smażyć z obu stron na rumiano na patelni z rozgrzanym
W mojej kuchniByło szybsze. Do zrobienia kotletów devolay potrzebowałam ( porcja na trzy osoby): * 3 połówki piersi z kurczaka * 3 ząbki czosnku * mała wiązeczka natki z pietruszki * 3 łyżki masła * bułka tarta * mąka * jajko * sól, pieprz * olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbiłam najcieniej i najdelikatniej jak mogłam. Pomocna mi bardzo była folia spożywcza, dzięki niej nie miałam mięsa na ścianach(...)łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru. Podałam z ziemniakami i mizerią. Ale fajnie byłoby zjeść devolaya z jakimś ciepłym dodatkiem
Pieprzyć z Fantazjączasu :D Składniki: * 20 dkg kaszy gryczanej * 10-20 dkg białego sera półtłustego * 1 jajko * 1 cebula * 1 łyżka smalcu * 5-6 pieczarek * sól, pieprz * bułka tarta * olej do smażenia Kaszę gryczaną ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedyś przyznałam się, że gotuję w woreczkach bo zwyczajnie nie ma u mnie opcji żeby(...)pokrojoną w kostkę. Dodałam je do kaszy. Wkruszyłam biały ser, wbiłam jajko i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na koniec formowałam kotleciki, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor. Wlała ! Obiad gotowy! Kiszony ogórek w rękę albo porządny kleks śmietany na talerzu obok gryczaka i brzuch pełny
Pieprzyć z Fantazją