spora łyżka bułki tartej 1 młoda świeża cukinia Sól Pieprz Niewielka ilość oleju Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Solimy. Cukinię ścieramy na tarce warzywnej, wykładamy na sito, posypujemy solą i pozostawiamy aż cukinia puści sok. Na koniec odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego razem z przestudzonymi pieczarkami, jajkiem i bułką tartą. Całość
Smaki EwyPorcja dla 2-3 osób: około 350-400 g fileta z miruny 1/3 szkl. kaszy jaglanej 1 mała cebula 1 średnie jajko 1 łyżka mielonych orzechów laskowych bułka tarta do panierowania 2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki 1 łyżka oleju Wielkopolski rzepakowy z chilli olej rzepakowy do smażenia Salsa: 2 owoce mango 1 czerwona cebula 1 papryczka chilli(...)dodajemy do niej jedno małe jajko. Wyrobioną masę łączymy z posiekaną zieleninę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Z masy formujemy 6 okrągłych kotlecików. Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na średnio rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na złoto. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę lub cienkie piórka. Papryczkę chilli kroimy na cienkie kawałki (pestki
Smaki Na Talerzubułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 młoda kapusta 1 cebula 2 marchewki 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz pęczek koperku 1 niepełna szklanka bulionu warzywnego lub rosołu pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą
Blog z ApetytemPrinces 1/2 puszki pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 ząbek czosnku około 14-16 paluszków 3-4 jajka bułka tarta olej sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, sól, proszek do pieczenia, wszystko wymieszać, a następnie dodać kefir i całość zagnieść rękoma na jednolite, elastyczne ciasto(...)każdym środku krążka ułożyć jednego paluszka, farsz i zlepić boki. Następnie przekroić na pół tak aby powstał kształt udka. 4. Każde udko obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni aż do zrumienienia. 5. Gotowe mini udka podawać w formie przekąski z różnego rodzaju sosami. Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Szalona Kuchnia Ewelinymięsa. Będą smakować także z każdym rodzajem sosu. Naprawdę polecam. Składniki: • 5-6 ziemniaków • ½ szklanki startego żółtego sera • 1 pęczek szczypiorku • 1 łyżka mąki pszennej • 1 jajko • ¾ szklanki bułki tartej • olej do smażenia • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Gdy są jeszcze gorące, przecisnąć przez praskę. Utłuczone ziemniaki zmieściły się w niedużej misce(...)ziemniaków dodać drobno starty ser, mąkę i posiekany szczypiorek. 3. Doprawić solą i pieprzem. 4. Wyrobić krótko na jednolitą masę. 5. W miseczce rozkłócić jajko. W drugiej przygotować bułkę tartą. 6. Z masy ziemniaczanej formować niewielkie kotleciki. 7. Każdy kotlecik obtoczyć w jajku i w bułce. 8. Placuszki smażyć z obu stron na rumiano na patelni z rozgrzanym
W mojej kuchniByło szybsze. Do zrobienia kotletów devolay potrzebowałam ( porcja na trzy osoby): * 3 połówki piersi z kurczaka * 3 ząbki czosnku * mała wiązeczka natki z pietruszki * 3 łyżki masła * bułka tarta * mąka * jajko * sól, pieprz * olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbiłam najcieniej i najdelikatniej jak mogłam. Pomocna mi bardzo była folia spożywcza, dzięki niej nie miałam mięsa na ścianach(...)łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru. Podałam z ziemniakami i mizerią. Ale fajnie byłoby zjeść devolaya z jakimś ciepłym dodatkiem
Pieprzyć z Fantazjączasu :D Składniki: * 20 dkg kaszy gryczanej * 10-20 dkg białego sera półtłustego * 1 jajko * 1 cebula * 1 łyżka smalcu * 5-6 pieczarek * sól, pieprz * bułka tarta * olej do smażenia Kaszę gryczaną ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedyś przyznałam się, że gotuję w woreczkach bo zwyczajnie nie ma u mnie opcji żeby(...)pokrojoną w kostkę. Dodałam je do kaszy. Wkruszyłam biały ser, wbiłam jajko i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Na koniec formowałam kotleciki, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor. Wlała ! Obiad gotowy! Kiszony ogórek w rękę albo porządny kleks śmietany na talerzu obok gryczaka i brzuch pełny
Pieprzyć z Fantazjąwyższego pojemnika. Dolewamy mleko i blenderem z końcówką do ubijania mieszamy przez kilka sekund. Dodajemy płatki owsiane, a następnie stopniowo mąkę, tak by uzyskać konsystencję niezbyt gęstej śmietany. Dodajemy tarty parmezan, posiekany szczypiorek oraz tuńczyka odcedzonego uprzednio na siteczku tak, by nie miał w sobie zbyt wiele sosu. Doprawiamy do smaku i dodajemy proszek do pieczenia lub sodę
Kuchnia w czekoladzieSKŁADNIKI 530 g piersi z kurczaka 400 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 kulka mozzarelli 1 jajko mąka pszenna typ 500 (np. Wrocławska) tarta bułka sól, pieprz, zioła prowansalskie olej rzepakowy WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Zmielone mięso przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na patelni(...)spłaszczyć (najlepiej właśnie łyżką) na słoni, nałożyć łyżeczkę szpinaku i kawałek mozzarelli, po czym dobrze zalepić. Każdego klopsa obtoczyć dobrze w mące, następnie w rozbełtanym jajku i na koniec tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć klopsy z wszystkich stron. Podawać od razu z wybranymi dodatkami
Passions hobbies lifebułka tarta WYKONANIE: 1. Z chleba usunąć skórkę. 2. Kromki rozwałkować wałkiem. 3. Na każdej ułożyć polędwicę, ser, pomidora i zwinąć jak krokieta. 4. Panierować w bułce tartej i jajku, smażyć na oleju
Dziś Ja gotujeŚWIETNIE SIĘ PREZENTUJE, A DZIECI OSZALAŁY NA JEJ WIDOK 😉 Składniki Masa jabłkowa 1 kg jabłek (ja użyłam 2 kg) Cukier (według uznania) 1 łyżeczka cynamonu 5 łyżek bułki tartej Ciasto 40 dag mąki 15 dag masła 15 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku dopieczenia 1 łyżka śmietany (kwaśna) 1 jajko Przygotowanie : Masa jabłkowa : jabłka obrać poszatkować (do minie(...)szarlotek bardziej odpowiednie będą jabłka pokrojone w małą kostkę) delikatnie podsmażyć, gdy zmiękną dodać cukier wymieszać. . Tak . przygotowane . jabłka . zdjąć . z . ognia . dodać . bułkę . tartą, . cynamon . wymieszać. Odstawić aby wszystkie składniki się przegryzły w tym czasie przygotować ciasto: wszystkie składniki zagnieść. Wyrobione ciasto
RAROSSApuszki tuńczyka w kawałkach w oleju lub w sosie własnym Princes (185 g) sól, pieprz do smaku Panierka: 1 małe jako kl M mąka kukurydziana lub pszenna buła tarta olej do smażenia 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez prasę bądź tłuczemy na gładkie puree. 2. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i dodajemy do ziemniaków. Dodajemy także, ser żółty, koperek, pietruszkę(...)jeszcze pod swój smak. 4. Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i panierujemy je najpierw w mące kukurydzianej, potem w jajku, a na sam koniec w bułce tartej. 5. Gotowe kuleczki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Usmażone wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy je na ciepło jako dodatek do obiadu
Gotowanie...to proste !kokosowe. I wcale tego nie żałuję :) Krem również zmieniłam. Ciasto : 140 g cukru pudru, skórka otarta z 2 pomarańczy, 6 jajek, 140 g wiórków kokosowych, 35 g przesianej bułki tartej, krem : 200 g cukru pudru, 350 ml soku z pomarańczy, 20 ml soku z cytryny, skórka otarta z 1 pomarańczy, 3 żółtka, 15 g mąki ziemniaczanej, 220 g masła(...)sztywną pianę. Na żółtka wsypać wiórki i bułkę, wyłożyć pianę i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy (22 lub 26 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekranika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 – 50 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić do ostygnięcia, najlepiej na kilka godzin. Krem : żółtka
królestwo garówoleju → 3 łyżki przecieru pomidorowego w temp. pokojowej → 15 dag sera żółtego tartego np. cheedar → 1/2 czerwonej cebuli → 2 ogórki kiszone → ulubiony sos np. BBQ → sól i pieprz do smaku → np. świeża rukola do posypania DODATKOWO: → kasza manna lub bułka tarta do podsypywania blaszki →olej najlepiej rzepakowy lub margaryna do posmarowania blaszki
Gotowanie Patki