tarta - 42848 przepisów (strona:924/2857)

Jajka zapiekane w kurzej skorupce 189

Składniki: 5 dużych jaj 7 sztuk świeżych pieczarek  2 plastry żółtego sera 1 małą cebulkę czerwoną kilka gałązek natki pietruszki sól i pieprz świeżo mielony 1 łyżka tartej bułki 1 łyżka masła Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Ostudzone jajka ostrożnie przeciąć na pół, razem ze skorupką używając noża z piłką. Delikatnie wyjąć ze skorupek białko z żółtkiem(...)drobniutką kosteczkę pieczarki ,cebulkę , natkę pietruszki oraz plastry sera .Wszystko łączymy z pokrojonymi jajkami przyprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Z farszu formujemy kulki wkładamy do skorupek, posypujemy bułką tartą i wiórkami masła. Jajka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 180 st C aż bułka się zrumieni

kgwjanczewo
Budyń orzechowy 164

miękkiego masła, 120 g cukru, 120 g orzechów włoskich, 10 g bułki tartej, wanilia lub esencja waniliowa, Orzechy zetrzeć na tarce lub zmiksować. Masło utrzeć na puszystą masę z żółtkami i cukrem. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą, startymi orzechami, bułką tartą i małą łyżeczką esencji waniliowej. Formę do gotowania wysmarować masłem - dokładnie. Masę

królestwo garów
Babka piaskowa 240

piaskowa – składniki: 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 4 jajka 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia kostka masła (250g) 1 łyżeczka aromatu migdałowego odrobina bułki tartej i masła do posmarowania formy 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka Babka piaskowa – przepis: Jajka wbijamy do miski, a następnie ucieramy z cukrem. Do jajek dodajemy mąkę(...)proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie mieszamy. Masło roztapiamy w garnku i jeszcze ciepłe wlewamy do ciasta. Całość dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy masłem, a następnie obsypujemy tartą bułką. Do formy wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na 55-60 minut. Pieczemy do momentu uzyskania „suchego patyczka”. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyzy z Mięsam Mielonym z Ziemniaków Gotowanych 109

łyżka masła 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek SKŁADNIKI NA CIASTO: 1kg ziemniaków 1 jajko 1 szklanka mąki ziemniaczanej WYKONANIE: 1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać mięso przypiec, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać jajko i bułkę tartą, dokładnie wymieszać. 2. Ziemniaki ugotować

Dziś Ja gotuje
JAJKA FASZEROWANE KREMOWYM SERKIEM I MIĘSEM KRABA 177

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek. Krok 2. Jajka przekrawamy wzdłuż na pół i wyjmujemy żółtka. Krok 3. Do miseczki wkładamy żółtka, kremowy serek twarogowy, chrzan tarty, śmietanę, pieprz cayenne, szczyptę soli i kilka kropel soku z cytryny - wszystko dokładnie ucieramy na gładką masę. Dokładamy pokrojone drobno paluszki krabowe oraz paprykę, mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Krok

Moja Książka Kucharska
Pyzy Z Mięsem Mielonym z Dodatkiem Surowych Ziemniaków 128

SKŁADNIKI NA CIASTO: 1kg ziemniaków 1 jajko 4-5 łyżek mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA FARSZ: 350g mięsa mielonego 1 cebula 1 łyżka masła 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek WYKONANIE: 1. 0,5kg ziemniaków obrać i ugotować w delikatnie osolonej wodzie, po ugotowaniu przecisnąć przez praskę. Pozostawić do ostygnięcia. 2. Drugą połowę ziemniaków(...)mąkę,dokładnie wymieszać. 3. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać mięso przypiec, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać jajko i bułkę tartą, dokładnie wymieszać. 4. Z ciasta odrywamy kawałki wielkości kluski śląskiej, spłaszczamy, nadziewamy mięsem i formujemy pyzy. 5. Przygotowane pyzy wrzucamy do gorącej osolonej wody, gotujemy około 10 minut. Podajemy

Dziś Ja gotuje
Masoor dal – zupa z soczewicy wg Nigeli Lawson 175

rondlu rozgrzej olej, a następnie wsyp drobno posiekaną cebulę. Smaż przez 3 minuty, aż cebula lekko się zeszkli. Dodaj pokrojonego batata i dynię. Smaż przez kolejne 5 minut. Dodaj tarty imbir i drobno posiekane ząbki czosnku. Zamieszaj, smaż jeszcze 2 minuty. Krok 2 Posiekaj drobno papryczkę chili i razem z soczewicą, utartą kolendrą, kuminem i imbirem w proszku

Niedzielny kucharz
Chrzan gotowany 536

łyżeczka białego cukru. Sposób przygotowania: Jaja wbić do miski (u mnie misa od miksera) i ubić mikserem, przy pomocy mieszadeł, jedynie do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać tarty chrzan, śmietanę i cukier i wymieszać mikserem w celu połączenia składników. Zmiksowany chrzan z jajami, śmietaną i cukrem przełożyć do rondelka i, gotując na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia. Następnie

Gospodyni Miejska
Kotlety jaglane z mięsem 127

łyżki posiekanej natki pietruszki 25 dag mielonego mięsa wieprzowego papryka mielona słodka do smaku 1 biała cebula 1 łyżka smalcu 1 jako sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia(...)Wykonanie: Ugotowaną kaszę, rozgnieść widelcem, wymieszać z mięsem, jajkiem, posiekaną i zrumienioną na smalcu cebulą, natką pietruszki i przyprawami do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem do obiadu

Tradycyjna Kuchnia
Zupa pieczarkowa z pulpecikami. 122

moim domu. Zatem zapraszam!  Składniki; 20 dag pieczarek 1 marchew 1 pietruszka liść laurowy i ziele angielskie 2 łyżki śmietany 30 dag mięsa mielonego (dowolne) 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku makaron do podania Przygotowanie; Warzywa obieramy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Dorzucam liść laurowy(...)minut. W tym czasie obieram pieczarki i kroję je w półplasterki. Dodaję do zupy. Dolewam wodę jeśli jest taka potrzeba. W misce mieszam mięso mielone z jajkiem, czosnkiem, bułką tartą i przyprawami. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy jeszcze bułki. Formuje małe kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucam do zupy. Gotuje do miękkości około

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlety mielone z serem i pieczarkami 163

kajzerka - 1 szt sól i pieprz Farsz : pieczarki - 250 g cebula - 1 szt ser w kawałku - 100 g natka pietruszki - 0,5 pęczka sól i pieprz Panierka: bułka tarta Dodatkowo tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Bułkę kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa z jajkiem i cebulą. Doprawić mięso solą(...)smaku solą i pieprzem. Dodać ser pokrojony i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, na środek nakładać porcję farszu, dobrze zlepiać. Obtaczać kotlety w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Babka piaskowa z bakaliami 121

pieczenia 1 szkl mieszanki keksowej Helio 1 łyżeczka masła do wysmarowania formy i 1 łyżka bułki tartej do jej posypania cukier puder do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, nadmiar bułki wysypujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do mąki mieszankę keksową – dzięki temu

MojaQchnia.pl
Chrupiące ziemniaczane paluchy z czosnkiem i cebulką 607

dziś będą często gościły na moim stole. 3 duże ziemniaki 1 biała cebulka 2 ząbki czosnku 2 łyżki mleka 1 jajko Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po odcedzeniu i ostudzeniu przeciskamy ziemniaki przez praskę. Wbijamy jajko, wlewamy mleko. Cebulkę kroimy(...)bardzo drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Z ziemniaczanego ciasta formujemy podłużne paluchy. Każdy obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Chilli con carne 153

łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 1 l pomidorów z puszki 100 ml wody Do podania: kwaśna śmietana, nachosy, tarty ser żółty. Chilli con carne Jak przygotować mięsne chilli con carne. Mięso mielone włożyć do dużego garnka. Dodać łyżkę oleju oraz drobno krojoną cebulę czerwoną. Podsmażać na średnim ogniu przez(...)odlaną z zalewy fasolę czerwoną. Kontyuujemy gotowanie przez kolejną godzinę, od czasu do czasu mieszając. Gotowe danie możemy podać z ryżem czy ziemniakami. Ja osobiście lubię serwować je z tartym żółtym serem, keksem śmietany i nachosami. Spróbujcie Chilli con carne O czym warto pamiętać przygotowując con carne. W sezonie zimowym zostają nam tylko pomidory z puszki. Jeśli będziecie

mecooks
Dietetyczna zupa kapuściana z pulpetami 161

łyżka masła, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 4 łyżki bułki tartej, 5 łyżek mąki, sól do smaku, pieprz ziołowy do smaku. Wykonanie pulpetów: Kapustę dobrze oczyścić, zmielić w maszynce lub rozbić blenderem. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Połączyć kapustę z cebulą, dodać rozmącone jajka, olej, jogurt, mąkę, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Wymieszać składniki, formować

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania