tarta - 42848 przepisów (strona:917/2857)

Wytrawne gofry tuńczykowe 177

wyższego pojemnika. Dolewamy mleko i blenderem z końcówką do ubijania mieszamy przez kilka sekund. Dodajemy płatki owsiane, a następnie stopniowo mąkę, tak by uzyskać konsystencję niezbyt gęstej śmietany. Dodajemy tarty parmezan, posiekany szczypiorek oraz tuńczyka odcedzonego uprzednio na siteczku tak, by nie miał w sobie zbyt wiele sosu. Doprawiamy do smaku i dodajemy proszek do pieczenia lub sodę

Kuchnia w czekoladzie
Klopsy drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą 180

SKŁADNIKI 530 g piersi z kurczaka 400 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 kulka mozzarelli 1 jajko mąka pszenna typ 500 (np. Wrocławska) tarta bułka sól, pieprz, zioła prowansalskie  olej rzepakowy WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Zmielone mięso przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na patelni(...)spłaszczyć (najlepiej właśnie łyżką) na słoni, nałożyć łyżeczkę szpinaku i kawałek mozzarelli, po czym dobrze zalepić. Każdego klopsa obtoczyć dobrze w mące, następnie w rozbełtanym jajku i na koniec tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć klopsy z wszystkich stron. Podawać od razu z wybranymi dodatkami

Passions hobbies life
Krokiety z chleba tostowego 96

bułka tarta WYKONANIE: 1. Z chleba usunąć skórkę. 2. Kromki rozwałkować wałkiem. 3. Na każdej ułożyć polędwicę, ser, pomidora i zwinąć jak krokieta. 4. Panierować w bułce tartej i jajku, smażyć na oleju

Dziś Ja gotuje
MINI SZARLOTKI 113

ŚWIETNIE SIĘ PREZENTUJE, A DZIECI OSZALAŁY NA JEJ WIDOK 😉 Składniki Masa  jabłkowa 1 kg jabłek (ja użyłam 2 kg) Cukier (według uznania) 1 łyżeczka cynamonu 5 łyżek bułki tartej Ciasto 40 dag mąki 15 dag masła 15 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku dopieczenia 1 łyżka śmietany (kwaśna) 1 jajko Przygotowanie : Masa jabłkowa : jabłka obrać poszatkować (do minie(...)szarlotek bardziej odpowiednie będą jabłka pokrojone w małą kostkę)   delikatnie podsmażyć, gdy zmiękną dodać cukier wymieszać. . Tak . przygotowane . jabłka . zdjąć . z . ognia . dodać . bułkę . tartą, . cynamon . wymieszać. Odstawić aby wszystkie składniki się przegryzły w tym czasie  przygotować ciasto:  wszystkie składniki zagnieść. Wyrobione ciasto

RAROSSA
Dufinki Ziemniaczane Z Tuńczykiem, Serem I Botwinką 155

puszki tuńczyka w kawałkach w oleju lub w sosie własnym Princes (185 g) sól, pieprz do smaku Panierka: 1 małe jako kl M mąka kukurydziana lub pszenna buła tarta olej do smażenia 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez prasę bądź tłuczemy na gładkie puree. 2. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i dodajemy do ziemniaków. Dodajemy także, ser żółty, koperek, pietruszkę(...)jeszcze pod swój smak. 4. Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i panierujemy je najpierw w mące kukurydzianej, potem w jajku, a na sam koniec w bułce tartej. 5. Gotowe kuleczki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.  Usmażone wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy je na ciepło jako dodatek do obiadu

Gotowanie...to proste !
Tort pomarańczowy 106

kokosowe. I wcale tego nie żałuję :) Krem również zmieniłam. Ciasto : 140 g cukru pudru, skórka otarta z 2 pomarańczy, 6 jajek, 140 g wiórków kokosowych, 35 g przesianej bułki tartej, krem : 200 g cukru pudru, 350 ml soku z pomarańczy, 20 ml soku z cytryny, skórka otarta z 1 pomarańczy, 3 żółtka, 15 g mąki ziemniaczanej, 220 g masła(...)sztywną pianę. Na żółtka wsypać wiórki i bułkę, wyłożyć pianę i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy (22 lub 26 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekranika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 – 50 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić do ostygnięcia, najlepiej na kilka godzin. Krem : żółtka

królestwo garów
Wiosenna Pizza z Tuńczykiem 188

oleju → 3 łyżki przecieru pomidorowego w temp. pokojowej  → 15 dag sera żółtego tartego np. cheedar → 1/2 czerwonej cebuli  → 2 ogórki kiszone  → ulubiony sos np. BBQ → sól i pieprz do smaku  → np. świeża rukola do posypania  DODATKOWO: → kasza manna lub bułka tarta do podsypywania blaszki →olej najlepiej rzepakowy lub margaryna do posmarowania blaszki

Gotowanie Patki
Krokiety z szynką, mozzarellą i chleba tostowego 462

dodatek podczas organizowanego przyjęcia lub wizyty . Polecam jest po prostu pyszny SKŁADNIKI opakowanie chleba tostowego 100g szynki w plasterkach 100g mozzarelli lub sera w plasterkach 2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Usunąc nożem wszystkie skórki z chleba tostowego Rozwałkować przy pomocy wałka każdą kromkę(...)chleba tostowego Na każdej kromce chleba układac plasterek szynki i mozzarelli Złożyć na pół po przekątnej i mocno docisnąć Panierować najpierw w roztrzepanym i posolonym jajku a następnie bułce tartej Smażyć na gorącym oleju aż do uzyskania złotego koloru SMACZNEGO

zielonacukinka
Kotlet drobiowy , obtaczany w pieczarkowym pure 128

wieprzowe , wieprzowina , konkretnie szynka też się nadaje ale drobiowy jest smaczniejszy ;)) około 10 -15 pieczarek 1 mała cebula 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia 5 jajek ( dwa do obtaczania , trzy do dekoracji kotleta ) trochę mąki pszennej do oprószenia mięsa Mięso delikatnie rozklepujemy na niezbyt cienkie plastry, zbyt cienkie nie dadzą się obrócić(...)gładkie . Następnie mięso, lekko prószymy mąką z jednej strony , na to ,nakładamy łyżką, cienką warstwę ,smażonego pure z pieczarek , dociskamy ręką , obtaczamy w roztrzepanym jajku i następnie w bułce tartej ( jak schabowe ) . Trzeba to robić ostrożnie ,żeby się nie rozpadło . Obtoczone kotlety , odstawiamy do lodówki na około 30 minut ,żeby się schłodziły i „zesztywniały” , wtedy nie rozpadną

Ogrodnik w podróży
KLOPSY Z KASZANKI 162

niedalekiej przyszłości powtórki 👌 Składniki: kilka kaszanek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 kajzerka namoczona w mleku 1-2 całe jajka sól pieprz ziołowy majeranek olej do smażenia bułka tarta Wykonanie: Kaszankę wyjąć z osłonki, pokroić na plasterki włożyć do miski. Następnie dodać  jajka, drobno posiekaną cebulę(...)można ją przesmażyć na złoty kolor) i namoczoną wcześniej w mleku kajzerkę. Masę doprawić solą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Lekko wilgotnymi dłońmi  formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju

Walijskie Pichcenie
Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw 205

jajko 3 pełne łyżki bułki tartej posiekany por (około 2 łyżeczki) sól i pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia miks warzyw z patelni lub warzywa przygotowane na parze Przygotowanie: Do miseczki przekładamy tuńczyka (odsączonego), dodajemy posiekany por i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wbijamy całe jajko, mieszamy składniki widelcem. Kolejno dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Odstawiamy

Słodkie okruszki
Kotlety mielone z fasolką szparagową 180

mielone - 400 g 1 czerstwa bułka sól i pieprz jajko - 1 szt cebula - 1 szt Nadzienie: fasolka szparagowa żółta - 300 g natka pietruszki Dodatkowo tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierki Dekoracja; liście sałaty koperek pomidorki koktajlowe Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć(...)ostudzić. Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po kilka ugotowanych fasolek szparagowych i natkę pietruszki, dobrze zlepić, uformować kotlety. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Kotlety z ciecierzycy i kaszy jęczmiennej 204

moje zjadłam w towarzystwie sałatki greckiej i było pysznie!  Składniki na ok. 10 kotletów: 250 g ugotowanej ciecierzycy (1 puszka) 200 g kaszy jęczmiennej 1 jajko Bułka tarta Olej rzepakowy/kokosowy lub oliwa z oliwek 2 łyżeczki tahini Kurkuma Sól himalajska Pieprz Czosnek granulowany Słodka papryka Kumin Przygotowanie(...)Gotujemy kaszę jęczmienną w osolonej wodzie.  Ciecierzycę blendujemy razem z kaszą. Dodajemy jajko, tahini i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez kilka minut z każdej strony na średnim ogniu

Czarnawisienka
Klopsiki w sosie pomidorowym z ciecierzycą 162

800g) 1/2 puszki lub 1/3 ciecierzycy ze słoiczka garść rodzynek 2 liście laurowe 1 łyżka miodu kumin 1 laska cynamonu sól, pieprz, świeży tymianek lub natka pietruszki bułka tarta olej   Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę oraz obrany kawałek selera kroimy w drobną kostkę. Cebulę, czosnek oraz pozbawioną ziarenek papryczkę chilli drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość(...)Mięso mielone doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy jajko oraz posiekane świeże zioła (u mnie ok 1/2 garści świeżego tymianku). W razie potrzeby zagęszczamy mięsną masę 1-2 łyżkami bułki tartej. Formujemy pulpety. Obsmażamy je ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie układamy na przygotowanym sosie pomidorowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-30 minut

Smaki Na Talerzu
Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami 197

chwil i gotowe. Składniki 4 szt kotletów schabowych (po 150 g) kilka łyżek mąki z zielonego grochu starta wędzona mozzarella kilka pieczarek 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta smalec wieprzowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie S Mięso cienko rozbijamy(...)oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy. Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania