Pierogi leniwe z cynamonową okrasą
Pierogi leniwe z cynamonową okrasą
Sporo mącznych potraw kuchni polskiej tj. kluski, pierogi czy pyzy, jadałam jako dziecko. Do dziś bardzo je lubię, a smak pierogów leniwych na słodko przywołał wspomnienia z obiadów jedzonych u babci. Dlaczego nazywa się je pierogami skoro wyglądają jak kopytka? Otóż lepienie pierogów wymaga czasu, tutaj mamy wersje dla leniwych, gdzie wystarczy tylko zagnieść ciasto, które normalnie mogłoby stanowić podstawę farszu do pierogów ruskich ( pozbawione oczywiście mąki w środku). Pierożki te są mięciutkie i rozpły... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia
Autor
kierunekuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, pierogi przepis, tarta, leniwe pierogi, kluski, ziemniaki, ciasto, twaróg, bułki, kopytka, mielone, obiad, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta z masa, jajka z farszem, tarta na słodko
Inne przepisy z Kierunekuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję