tarta - 42848 przepisów (strona:906/2857)

Ziołowe kotleciki z halloumi i cukinią 96

mała cukinia 500g sera halloumi 2 jajka 3 cebule dymki / 4 łyżki posiekanego grubego szczypioru 2 łyżki posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej kolendry/ natki pietruszki 2-4 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Do tego: 4 łyżki greckiego jogurtu naturalnego sos sriracha lub inny pikantny liście sałaty rzodkiewki oliwa z oliwek sól i pieprz(...)Posiekaj zioła i zetrzyj halloumi na tarce o dużych oczkach. 5. Odciśnij nadmiar soku z warzyw bardzo dokładnie. 6. Do warzyw dodaj wszystkie zioła, starty ser, jajka i bułkę tartą (tyle, żeby masa była zwarta) - dokładnie wymieszaj. 7. Dopraw do smaku solą i pieprzem i włóż do lodówki na 20min. 8. Formuj kotleciki z warzywnej masy i smaż

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szarlotka z budyniową pianką 2535

mąki pszennej tortowej – ok. 300g 200g schłodzonego masła (1 kostka) 1 płaska łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżki cukru pudru – ok. 40g 4 żółtka garść bułki tartej do oprószenia wierzchu kruchego spodu Składniki na budyniową piankę: 4 białka 3/4 szklanki cukru (ok. 160g) 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego (bez cukru, razem(...)wymiarach 23,5 cm x 23,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce o dużych oczkach większą część ciasta (60%), wyrównać lekko dłonią, oprószyć bułką tartą. Piec w temp. 180 st.C przez ok. 10 minut (do lekkiego podpieczenia). Lekko ostudzić. Ubić białka na sztywno. Następnie stopniowo, po łyżce dodawać zwykły cukier i cukier wanilinowy

Kulinarne Przeboje
drożdżówka z budyniem i śliwkami... 137

mleko letnie 1,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, margaryna 10 dag, jajka 3 sztuki"L", mąka tortowa 70 dag, sól - szczypta, śliwki 50 dag, tarta bułka 2 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, cukier puder - ile potrzeba drożdże rozetrzeć w misie robota z 1/2 szklanki letniego mleka i z łyżką cukru i mąki, odstawić(...)opakowaniu i wystudzić na letni, forma z papierem do pieczenia 34x25 cm, ciasto drożdżowe wyłożyć na blachę, budyń rozłożyć na wierzchu ciasta śliwki bez pestek, połówki śliwek maczać w tartej bułce i układać na budyniu skórką do dołu piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z mięsem mielonym 114

duży słoik gotowego sosu spaghetti lub puszka pomidorów, ew. passata ostra papryczka wg uznania sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka, oregano i zioła prowansalskie, cząber olej do smażenia makaron, tarty ser, natka do podania PRZYGOTOWANIE: Rozgrzewam kilka łyżek oleju. Obieram cebulę i czosnek, siekamy drobno razem z papryczką. Pomidory kroję w kostkę. Na oleju przesmażam cebulę, czosnek, papryczkę(...)kilku chwilach wrzucam mięso. Gdy zmieni kolor dodaję pomidory świeże, mieszam. Smażę kilka minut. Dodaję sos, ewentualnie pomidory z puszki, passatę, doprawiam do smaku. Podaję z makaronem, posypuję tartym serem i posiekaną świeżą natką. Danie gotowe! Smacznego

Zasmakuj Kuchni
pieczone mielone w boczku 105

boczku. Bardzo smaczne i inne niż wszystkie. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego 2 jaja 0,5 szklanki bułki tartej sól, pieprz twardy ser mozarella 10 plastrów wędzonego boczku Mięso mielone należy przyprawić solą i pieprzem, dodać jaja i bułkę tartą. Całość wymieszać. Uformować placuszki. W środek włożyć pasek sera. Zwinąć w podłużne kotleciki. Całość otoczyć plastrem boczku

Słodki Zakątek
Cytrynowe kaszotto z kaszy bulgur z zielonymi szparagami. 114

pokrojone szparagi i gotować kolejne 4-5 min., aż szparagi zmiękną, ale nie będą się rozpadać, w razie potrzeby dalej dolewając bulionu. 6) Na koniec dodać łyżkę zimnego masła, tarty parmezan, skórkę oraz sok z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. 7) Kaszotto zdjąć z ognia, zostawić pod przykryciem ok. 2 min. i podawać ze świeżymi

Fitsweet.me
Ciasto waniliowe z gruszką 177

śmietany krem waniliowy: 3/4 szkl mleka 3/4 szkl śmietany 30% 2 jajka 2 budynie waniliowe 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy dodatkowo: 200 g płatków migdałowych 1/2 szkl bułki tartej 2 duże gruszki 1 duże jabłko 1 cytryna Przygotowanie: ciasto: Z mąki,zimnego masła,cukru,żółtek, śmietany i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. Ciasto odstawiamy do lodówki(...)gruszki i jabłka (można użyć samych gruszek albo jabłek) Gruszki i jabłko obieramy, kroimy w dużą kostkę i skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.  Wykonanie: Kruche ciasto posypujemy bułką tartą. Na bułce rozkładamy równomiernie owoce i całość polewamy kremem waniliowym z migdałami (nie gotowanym!). Formę z ciastem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy

Bon appetit mon amie
Kanie w zalewie ketchupowej 218

wysyp tych grzybów, więc razem z Folwark podpowiemy Wam, jak można je zagospodarować. Składniki 10 kapeluszy kani 1 litr mleka mąka 4 jajka 1 łyżka mielonej papryki bułka tarta olej do smażenia Zalewa: 460 g ketchupu od Folwark 1 łyżka gorczycy 10 sztuk liści laurowych 2 łyżki miodu 2 duże cebule 50 ml octu sól, pieprz Przygotowanie Grzyby(...)kapelusze kroimy na ćwiartki, zalewamy mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie osączamy, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach (z dodatkiem soli, mielonej papryki i pieprzu), na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. W tym samym czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, miód i wodę ( 1 litr ), zagotowujemy

R'n'G Kitchen
Dorsz w chrupiącej panierce z pomidorową jaglanką 122

pysznego, oraz zdrowy dodatek – pomidorowa kasza jaglana – świetny dodatek do wielu dań lub super wege danie. Składniki (na 2 porcje): 500g filetu z dorsza 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki mielonych pistacji 1 jajko 3 łyżki mąki pieprz do smaku olej do skropienia Na pomidorową kaszę jaglaną: 100g kaszy jaglanej 250g pomidorków koktajlowych 8 dużych, suszonych pomidorów(...)wszystko razem dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Ściągamy z ognia.   W czasie przygotowywania kaszy nagrzewamy piekarnik na 200°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem.   Obrane pistacje razem z bułką tartą przekładamy do robota kuchennego i rozdrabniamy na panierkę.   Do głębokiego talerza wybijamy jajko rozkłócamy. Na osobne talerze wsypujemy mąkę oraz panierkę z pistacji.   Kawałki ryby obtaczamy

Smaczna Strona
Faszerowane rolady z mięsa mielonego 259

farszem, polane aromatycznym sosem, świetnie sprawdzą się jako obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki kaszy manny (lub bułki tartej) 1/2 szklanki mąki 250g kapusty kiszonej 150g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 2 szklanki bulionu mięsnego lub rosołu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 3 plasterki suszonych grzybów Przyprawy: sól(...)pieczarek dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz masło, mieszamy i zasmażamy przez chwilę. Całość doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz majerankiem *** *** Mięso mielone mieszamy z kaszą manną (lub z bułką tartą), jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce, na dość cienki placek i nakładamy równomiernie po 2 łyżki farszu *** *** Mięso

Blog z Apetytem
Kotlety z indyka z dynią 128

indyczego udźca 300 g dynii 1 jajko 1 cebula bułka namoczona w mleku sól, pieprz 1/2 łyżeczki ziaren kolendry natka zielonej pietruszki tłuszcz do smażenia dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie: cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dynię zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Cebulę zsszklić na łyżce oleju, dodać dynię i przesmażyć(...)razem przez kilka minut mięso wymieszać z jajkiem, odciśniętą bułeczką i zawartością patelni. Dodać przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać lekko wilgotnymi dłońmi formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron do zrumienienia. W wersji dietetycznej ułóż kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 200*C 20 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką 141

cukru 100 g masła 2 jajka szczypta soli 1 cukier waniliowy Nadzienie jabłkowe: 2 kg jabłek 3 łyżki cukru 1 spora łyżeczka cynamonu   1 łyżka bułki tartej Kruszonka: 100 g masła 100 g cukru 180 g mąki pszennej    Kruszonka: Podane składniki zagnieść ze sobą na kruszonkę i włożyć do lodówki. Ciasto drożdżowe: Przygotować zaczyn: mleko podgrzać(...)miejsce do wyrośnięcia (na około 1 godzinę). Jabłka: W międzyczasie przygotować nadzienie. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier, cynamon oraz bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Podane składniki na kruszonkę dobrze ze sobą zagnieść i odstawić. Blachę wysmarować delikatnie masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić i rozwałkować

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania