tarta - 42848 przepisów (strona:877/2857)

Kurczak nadziany mięsem mielonym, dynią i żurawiną 114

łyżki przyprawy do kurczaka sól pieprz olej Farsz: 500g mięsa mielonego drobiowego 200g dyni (waga po obraniu) 60g suszonej żurawiny 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 mała cebula olej sól pieprz Wykonanie: 1. Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć olejem, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 1 godzinę(...)posiekać, zeszklić na oleju i pozostawić do wystudzenia. Natkę z pietruszki drobno posiekać. Mielone mięso przełożyć do dużej miski, dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę z pietruszki, bułkę tartą, jajko i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Następnie dodać dynię, suszoną żurawinę, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Kurczaka napełnić farszem, dokładnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Prosta Ryba w Panierce 89

cytryny mąka bułka tarta jajko WYKONANIE: 1. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, całą nacieramy przyprawą do ryb Na Szlaku Smaku. 2. Panierujemy w mące, rozbitym jajku, bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor z obydwu stron

Dziś Ja gotuje
Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami 157

propozycja na różnego rodzaju przyjęcia. 6 szt dużych podudzi (pałek) z kurczaka  8 dużych pieczarek 1 mała cebula sól  pieprz odrobina czosnku w proszku Czubata łyżka bułki tartej 1 małe jajko przyprawa do kurczaka lub ulubione przyprawy A by przygotować takie nadziewane pałeczki z kurczaka musimy pozbyć się kości.Wbrew pozorom to  nie jest trudna czynność(...)kości, aż do punktu przełamania. Kostki odkładamy można wykorzystać do wywarów czy rosołu Farsz Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę , przyprawiamy dodajemy bułkę tartą i całość łączymy z jajkiem. Nie podsmażam wcześniej pieczarek i cebuli, ale można wcześniej podsmażyć. Gotowym farszem ( będzie nieco luźny) za pomocą łyżki nadziewamy podudzia. Staramy się umieścić

Andzia Pichci
Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim 121

łyżki musztardy -żółty tarty ser Przygotowanie Ciasto francuskie posmarować musztardą i pociąc w paski o szerokości ok. 1,5cm. Każdą kiełbaskę owinąć dokładnie paskami ciasta. Całość posypać tartym żółtym serem. Zapiec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Zielona Kuchnia
Wysoki jabłecznik z borówkami -przepis z mojego bloga 157

tarce 20 dag borówek umytych 2 1/2 szklanki bułki tartej 2 1/2 szklanki mąki 2 1/2 cukru kryształu ale może być ciut mniej niż 1/2 szklanki żeby nie było za słodkie 1 1/2 margaryny może się wydawać dużo ale nie zawsze całość się zużywa . przygotowanie Mąkę ,bułkę tartą ,cukier kryształ wymieszać w jednej misce i podzielić

Moje Wyroby
Zamaskowany schabowy 197

oraz chrupiącym ciastem francuskim. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Pieprz ·        Sól(...)pieczarek Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5.   Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Klopsiki z kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym 99

jajko oraz odciśniętą bułkę tartą. Całość doprawiamy solą morską oraz świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wyrabiamy. W przypadku gdyby masa była zbyt luźna dodajemy niewielką ilość bułki tartej. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy niewielkie klopsiki. Na patelni rozgrzewamy olej (około 3-4 łyżki). Partiami podsmażamy klopsiki, ze wszystkich stron do zarumienienia. Usmażone mięso przekładamy do rondelka

Smaki Na Talerzu
Pulpety faszerowane brukselką w sosie koperkowym 141

bułki tartej  4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe wegeta brukselka 8 szt. Sos koperkowy 1 czubata łyżka masła lub margaryny 2 łyżki mąki pszennej  150 ml. wywaru od gotowania pulpetów 150 ml. wody 3 lub 4 łyżki posiekanego koperku opcjonalnie 2 łyżki słodkiej śmietanki Mięso przekładamy do miski dodajemy przyprawy, wodę i bułkę tartą

Andzia Pichci
Serowiec ze Świętoniowej - kuchnia podkarpacka 1785

łyżek cukru 150 g orzechów włoskich zmielonych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku i dalej ubijamy. Na koniec dodajemy zmielone orzechy, mąkę, bułkę tartą i delikatnie mieszamy. Masę orzechową wykładamy kupkami na kruchy spód. Składniki na masę serową

Trzeci talerz
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 98

czosnek. Dodaję mięso, smażę do uzyskania jasnego koloru mięsa. Wlewam sos boloński i passatę, przyprawiam do smaku. Dodaję posiekane oliwki, mieszam. Sos: w misce mieszam jajka, śmietanę i tarty ser, mieszam dokładnie, doprawiam solą i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego na makaron wykładam równomiernie mięso z patelni, polewam sosem serowo-śmietanowym. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie

Zasmakuj Kuchni
Kurczak z serem francuskim w cieście 191

opakowania ciasta francuskiego (XL) 1 duża pierś z kurczaka 6 szt. dużych pieczarek kawałek twardego sera francuskiego "zapachowego" ;-) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku - posiekany 2 jajka bułka tarta szczypiorek przyprawy: sól, pieprz przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki olej lub oliwa i łyżka masła(...)smażenia Przygotowanie: - Kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na kilka mniejszych kawałków. - Mięso wkładamy do miski i doprawiamy przyprawami i mieszamy ... następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. - Naczynia do zapiekania smarujemy olejem lub oliwą za pomocą pędzelka i układamy przycięty na rozmiar naczynia kawałek ciasta francuskiego - smarujemy rozbełtanym jajkiem za pomocą pędzelka, posypujemy papryką i wstawiamy

Alutka-Gotuje
Siekane kotleciki z dorsza 104

czerwonej papryki 3 łyżki mleka 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, ostra papryka mielona olej do smażenia     *** Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę *** *** W miseczce łączymy jajko z mlekiem i mąką *** *** Dodajemy pokrojoną rybę, szczypiorek i paprykę *** *** Dodajemy bułkę tartą, solimy, pieprzymy oraz doprawiamy szczyptą ostrej papryki mielonej. Wszystko razem

Blog z Apetytem
Schab z jajkiem i papryką 127

Sól ·        Pieprz ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenne do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy(...)papryce cząstki jajka. 6.    Składamy w sakiewki. 7.    Obtaczamy w mące. 8.    Zanurzamy w roztrzepanym jajku. 9.    Panierujemy w bułce tartej. 10.              Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Pokusa naleśnikowa z niespodzianką 100

Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Kilka plasterków sera żółtego ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cieńsze plastry(...)Zanurzamy w jajku. 17.                        Obtaczamy w bułce tartej. 18.                        Smażymy na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Kurczak w liściach kapusty 83

filet z kurczaka ·        20 dag pieczarek ·        2 jajka ·        2 łyżki bułki tartej ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia(...)oleju. 6.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 7.    Również doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.    Do naczynia wbijamy jajka. 9.    Dodajemy bułkę tartą. 10.                     Przekładamy pieczarki i dokładnie mieszamy

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania