tarta - 42848 przepisów (strona:878/2857)

Roladki z pysznym nadzieniem 152

łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        Jajko ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą(...)Zanurzamy w roztrzepanym jajku. 14.                     Panierujemy w bułce tartej. 15.                     Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Roladki z młodą kapustą 180

schabu ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Sól ·        Pieprz(...)Zanurzamy w roztrzepanym jajku. 13.                     Panierujemy w bułce tartej. 14.                     Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 79

Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąką do obtoczenia ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Do miski wlewamy jogurt. 2.    Dodajemy majonez(...)solimy i zanurzamy w marynacie co najmniej na godzinę. 6.    Obtaczamy w mące. 7.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 8.    Panierujemy w bułce tartej. 9.    Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Tymiankowe schabowe z papryką 119

Sól ·        Pieprz ·        ½ łyżeczki czosnku ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenne do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania(...)Zanurzamy w roztrzepanym jajku. 11.                     Panierujemy w bułce tartej. 12.                     Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Roladki nadziewane leczem 119

się pomysł, że to doskonały farsz do roladek ze schabu. Wyszły pyszne. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka ·        1 laska kiełbasy(...)Zanurzamy w roztrzepanym jajku. 18.                     Panierujemy w bułce tartej. 19.                     Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Kotlety porowo paprykowe 161

łyżki mąki pszennej ·        2 łyżki ziemniaczanej ·        Papryka ostra ·        Bułka tarta ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielimy i przekładamy do miski. 2.    Pora drobno kroimy, dodajemy do mięsa(...)tarce o dużych oczach. 6.    Dodajemy majonez. 7.    Wsypujemy mąki. 8.    Doprawiamy papryką i solą. 9.    Robimy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. 10.         Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 11.         Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Słodkie kuleczki 121

mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        Jajko ·        Sól ·        4 łyżki bułki tartej ·        Majeranek ·        Papryka ostra ·        2 Cebule ·        Olej(...)Ryż jaśminowy BIO   Polskie Młyny Sposób przygotowania: 1.    Mięso przekładamy do miski. 2.    Wbijamy jajko. 3.    Doprawiamy solą oraz wsypujemy bułkę tartą. 4.    Następnie dodajemy majeranek oraz paprykę ostrą. 5.    Cebulę obieramy drobno kroimy, łączymy z mięsem. 6.    Robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego

Kulinarna Chwila
Rzodkiewkowe Schabowe 127

duży jogurt naturalny ·        3 łyżki majonezu ·        8 szt. Rzodkiewek ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Olej do smażenia(...)Zanurzamy w roztrzepanym jajku. 11.                     Panierujemy w bułce tartej. 12.                     Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Niebiańskie roladki 118

łyżeczka sosu sojowego ·        Chili ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Opakowanie kuleczek mozzarelli Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy(...)Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 17.              Panierujemy w bułce tartej. 18.              Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 19.              Roladki Gotowe

Kulinarna Chwila
Roladki Brokułowo rzodkiewkowe 140

rzodkiewek ·        Serek śmietankowy ·        2 łyżki majonezu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu(...)solą. 7.    Na środek mięsa wykładamy farsz. 8.    Zawijamy w roladki. 9.    Obtaczamy w mące. 10. Zanurzamy w jajku. 11. Panierujemy w bułce tartej. 12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 13. Roladki gotowe. 14. Smacznego

Kulinarna Chwila
Klopsiki Oleksego 112

Jajko ·        Majeranek ·        Papryka ostra ·          2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 18 % ·        2 papryki czerwone ·        6 ogórków konserwowych(...)kotleciki, do miski przekładamy mięso mielone, doprawiamy solą. 2.    Połowę cebuli kroimy drobno, dodajemy do mięsa. 3.    Wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz bułkę tartą. 4.    Dolewamy śmietanę i wyrabiamy. 5.    Robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju. 6.    Na drugiej większej patelni

Kulinarna Chwila
Zagubione Schabowe 453

Sól ·        Pieprz ·        Mąka pszenna do panierki ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Cebula ·        60 dag pieczarek(...)przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Panierujemy w mące pszennej, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i następnie panierujemy w bułce tartej. 3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.   Połowę kotletów układamy na dnie naczynia. 5.   Robimy sos pieczarkowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prażymy

Kulinarna Chwila
Sznycel z jajkiem sadzonym – przepis krok po kroku 104

około 240 g 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 kefiry Robico o pojemności 400 g 4 jajka mąka pszenna bułka tarta olej roślinny do smażenia sól, czarny pieprz   Przygotowanie:   Krok 1:   Kotlety dobrze jest wyjąć na godzinę przed przygotowaniem, mięso łatwiej się rozklepuje(...)czasie kotlety osusz z nadmiaru marynaty ręcznikiem papierowym. Panieruj klasycznie najpierw w mące pszennej, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej.   Krok 4:   Sznycle smaż na rozgrzanym oleju roślinnym. Temperatura nie powinna być za wysoka, mięso musi się smażyć około 4-5 minut

kuron.com.pl
Naleśniki z farszem z boczniaków 157

więcej grzybów. Usmażyć naleśniki wg tego przepisu . Na farsz: mięso z rosołu kapusta kiszona  ok. 20 dag boczniaków cebula pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa plus jajko, bułka tarta i olej do smażenia. Przygotowanie: Usmażyć naleśniki Ugotowane mięso zmielić, to samo zrobić z kapustą którą wpierw gotujemy dość krótko na maśle Grzyby pokroić, tak samo cebulę i razem(...)Wszystkie zmielone składniki doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem Na usmażone naleśniki rozłożyć cienko farsz, zwinąć w ruloniki Obsmażyć na oleju, wpierw obtaczać w jajku i bułce tartej. Pracę z przygotowaniem naleśników z farszem rozkładam zawsze

Proste Potrawy
Farfalle z pomidorem i bazylią w (prawie) 5 minut 93

makaronu, u mnie farfalle 1 bardzo duży pomidor z działki mojej kuzynki. Postarajcie się o dobre pomidory. Potrawa odwdzięczy się smakiem! Sporo listków świeżej bazylii grubo tarty parmezan ok.100 g oliwa z oliwek Extra Virgin ok.30 g sól ewentualnie pieprz do smaku oraz malutki ząbek czosnku Zagotuj wodę. Do posolonego wrzątku wrzuć makaron. Gotuj tyle, ile wymaga tego(...)czosnek przez praskę, dodaj oliwę z oliwek. Wymieszaj, odstaw , niech się przegryzie. Odcedź makaron i jeśli masz ochotę dodaj dwie łyżki sosu pomidorowego. Wlej pomidory, wymieszaj. Podawaj z grubo tartym parmezanem! Smacznego! Prościej się

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania