Składniki: – 500 g mięsa mielonego – 1 mała najlepiej czerstwa bułka – 1 średnia cebula – 1 jajko – sól i pieprz do smaku – bułka tarta do obtoczenia – woda do namoczenia bułki – ziemniaki – 1 duży ogórek lub 3 małe gruntowe – świeży koperek – jogurt naturalny (u mnie bez laktozy) Przygotowanie: Bułkę(...)włożyć mięso. Wbij jajko, zetrzyj na grubych oczkach cebulę. Dodaj odciśniętą bułkę. Dopraw solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej patelnię. Formuj kotlety i obtaczaj w przygotowanej bułce tartej. Kładź na rozgrzany olej. Smaż z dwóch stron. Po usmażeniu odłóż do naczynia. Ziemniaki i ogórka umyj. Obierz ze skórek. Przygotuj mizerię. Ogórek pokrój na cienkie plasterki dopraw solą
I LOVE LIFEGYROS Składniki na kotlety mielone gyros: 500g mięsa mielonego 2 bułki kajzerki 1 szkl mleka 1 cebula mała 1 jajko sól pieprz 3 łyżeczki przyprawy gyros olej bułka tarta do panierki Jak zrobić kotlety mielone gyros(...)Bułki moczymy w mleku, miksujemy je. Do mięsa dodajemy bułki z mlekiem, jajko, startą na tarce cebulę, przyprawy, wyrabiamy chwilę masę. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i układamy na oleju na rozgrzanej patelni. Smażymy na złoto z obu stron. Artykuł Kotlety mielone gyros pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujekaparów. Składniki (na 2 porcje): Łosoś i panierka: 2 średniej wielkości filety z łososia, bez skóry i ości sól, pieprz, sok z cytryny 3 łyżki bułki tartej, posiekany drobno koperek, sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia Sos kaparowy: 1 szalotka 1 suszony pomidor łyżka kaparów 1 lampka wina(...)Dodaję śmietanę i gotuję sos do zgęstnienia. Na koniec doprawiam solą i pieprzem wg potrzeb. Łososia doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. W misce przygotowuję panierkę: bułkę tartą mieszam z solą i posiekanym koprem. Jedną stronę wyfiletowanej ryby obsypuję panierką i smażę na rozgrzanej patelni na oleju, do uzyskania złocistego koloru. Po usmażeniu jednej strony ryby
Mango Papajałyżeczka masła i 1-2 łyżki bułki tartej do posmarowania i obsypania foremki rozgrzej piec do 190ºC w misce umieść miękkie masło, jajka, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Mieszaj przy pomocy ręcznego miksera przez ok 2 minuty (aż składniki się połączą) posmaruj foremkę masłem i obsyp bułką tartą (nadmiar wysyp z foremki) przełóż połowę
SandraFrej.comsamym tzw kieszeń. Oprószamy z obu stron niewielką ilością soli oraz pieprzu. Suszone pomidory drobno siekamy, przekładamy do miski. dodajemy porwaną na kawałki (lub pokrojoną w małą kostkę) mozzarellę, tarty cheddar oraz posiekaną drobno natkę, mieszamy. Doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Przygotowanym nadzieniem wypełniamy „kieszenie” kurczaka. Każdą pierś owijamy 2 plasterkami szynki parmeńskiej w taki
Smaki Na Talerzumajonezem, ketchupem, passatą, pesto, użyć dowolnego sera, nawet wędliny. Ciasteczka wytrawne na kilka sposobów na pewno zasmakują Waszym bliskim. SKŁADNIKI: 375 g ciasta francuskiego 2 spore łyżki ajwaru tarty parmezan, grana padano, żółty(...)wolicie PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 200 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto rozkładam na blacie, kroję na równej wielkości kwadraty, smaruję pastą i posypuję tartym serem. Wychodzi 24 kwadraty. Piekę na papierze do pieczenia, na środkowej półce piekarnika przez 10 minut. Ekspresowa przekąska na ciepło lub zimno gotowa
Zasmakuj KuchniPomysł na obiad na szybko, czyli ryba w panierce z ziemniakami i duszonymi w curry marchewką i pietruszką. Szybko i zdrowo! Składniki : -filet z morszczuka - jajko - bułka tarta - ziemniaki - świeża natka pietruszki - odrobina masła - marchew - pietruszka(...)curry - sól -pieprz - olej roślinny Przygotowanie : 1. Ziemniaki obrać, po czym gotować w osolonej wodzie przez około 25 minut. 1. Rybę rozmrozić, następnie obtoczyć w jajku i w bułce tartej, po czym smażyć przez około 10 minut. 3. Obrać marchew i pietruszkę, następnie pokroić w talarki i gotować w osolonej wodzie około 15 minut. 3. Ugotowaną marchewkę i pietruszkę
Kuchenne innowacjesztywno białka z odrobiną soli-ubite białka dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać(już bez miksera). I wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(lub wysmarowaną masłem i obsypaną tartą bułką).Ciasto posypać odrobiną mąki(owoce nie zapadną się) i na nim ułożyć owoce. Połączyć wszystkie składniki na kruszonkę, ja robię ręką i rozłożyć na owocach. Piec w nagrzanym(...)placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki... Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka z cynamonem i jabłecznika gotowy! Przepis Mamy Jadzi z messages,za który dziekuje ,szybki smaczny
mojej kuchnisztywno białka z odrobiną soli-ubite białka dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać(już bez miksera). I wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(lub wysmarowaną masłem i obsypaną tartą bułką).Ciasto posypać odrobiną mąki(owoce nie zapadną się) i na nim ułożyć owoce. Połączyć wszystkie składniki na kruszonkę, ja robię ręką i rozłożyć na owocach. Piec w nagrzanym(...)placów z owocami sezonowymi: ja zaczynam od rabarbaru potem truskawki, borówki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, śliwki... Ale też można je podzielić na 2 części i do środka włożyć tarte jabłka z cynamonem i jabłecznika gotowy! Przepis Mamy Jadzi z messages,za który dziekuje ,szybki smaczny
w mojej kuchniłyżki roztopionego masła szczypta soli Nadzienie: 300g świeżych truskawek 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżka maki ziemniaczanej Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki bułki tartej 1 jajko Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania krokietów Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i dokładnie zmiksować mikserem. Z gotowego ciasta usmażyć(...)Nadzienie: Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na mniejsze plasterki i zasypać brązowym cukrem. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie wymieszać. 3. Panierka: Płatki kukurydziane skruszyć, dodać bułkę tartą, wiórki i dokładnie wymieszać. 4. Na każdy naleśnik nałożyć nadzienie, zwinąć i złożyć formując krokiet. Następnie krokiety zanurzyć w rozkłóconym jajku, panierce i smażyć na rozgrzanym oleju
Szalona Kuchnia Ewelinyczubate łyżki bułki tartej 1 jajko 2,3 łyżki oleju na sos 2 duże cebule 1 łyżeczka tymianku 500 ml.wody lub bulionu pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/3 szklanki wody wymieszanej z kopiastą łyżką mąki pszennej Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na odrobinie masła. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, jajko,bułkę tartą wodę
Andzia Pichciłyżki bułki tartej – 2 jajka – 1-2 łyżki drobno startego parmezanu do posypania – sól i pieprz Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. SOS DO MAKARONU: Czosnek pokrój w cienkie plasterki, podobnie anchois i chilli. Na oliwie podsmaż krótko czosnek, chilli i anchois. Zmniejsz grzanie patelni i dodaj masło. Rozpuść masło i dodaj bułkę tartą
nietylkopasta.plŚwietnie smakują również na zimno. Składniki: 100 gramów kaszy jaglanej, 4 małe jajka, 1 cebula, 2 średnie marchewki, puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach, sól, pieprz, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia. Zrób tak: kaszę ugotuj i przełóż do miski. Ugotuj na twardo także dwa jajka. Marchewkę obierz i zetrzyj na małych oczkach razem cebulą, następnie(...)odstaw na około pół godziny, aby masa stężała. Można ją także schłodzić, łatwiej będzie uformować z niej kotleciki – powinny być płaskie i niezbyt duże. Każdy obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zrumienią. Rada: do kotlecików świetnie pasują wszelkie sałatki. My zjedliśmy je z sałatą, ogórkiem i szczypiorkiem wymieszanymi z kwaśną
Kulinarna Polska