MUSAKA Z CIELĘCINĄ BEZ GLUTENU, ALE Z BESZAMELEM :)

MUSAKA Z CIELĘCINĄ BEZ GLUTENU, ALE Z BESZAMELEM :)

MUSAKA Z CIELĘCINĄ BEZ GLUTENU, ALE Z BESZAMELEM :)

Bardzo lubię zapiekanki, szczególnie jesienią i zimą. Tym razem padło na musakę, którą przygotowałam z mieloną cielęciną. Musaka zawiera sos beszamelowy, który w oryginalnej recepturze zawiera mąkę pszenną, a ja unikam mąki pszennej. Wymyśliłam dwie opcje na sos beszamelowy bez glutenu, wybór należy do Was. Ja opcji nr 1. a nr 2 zostawiłam do zapiekanki z warzyw. Składniki: 500 mielonej cieleciny 4 duże ziemniaki (przy IO mogą być bataty) 1 duży bakłażan puszka pokrojonych pomidorów (lub świeże obrane ze skóry) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

CytrynaCytryna

Opisz link...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mielone, tarta, sos beszamelowy, ziemniaki, mięso, zapiekanka, zapiekanki, bułki, kasza jaglana, zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka z ziemniakami, bułka pszenna, zapiekanka z serem, ziemniaki zapiekane, mięso mielone, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z Cytryna&Co.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.