tarta - 42848 przepisów (strona:340/2857)

Proste obiady na 7 dni # 6 - Przepisy i lista zakupów do pobrania! 111

Zacznij od przygotowania kotletów. Do miski wsyp ryż i dodaj drobno posiekanego łososia oraz wszystkie zioła. Dopraw solą i pieprzem, wbij jajko i wymieszaj. Na koniec dodaj trochę bułki tartej lub mąki z ciecierzycy, aby zagęścić masę i uzyskać konsystencję pozwalającą na formowanie kotletów. Malwina w swojej książce podaje, że można dobrze wyrobić masę ręką i całkiem zrezygnować(...)bułki tartej. Jednak przyznam, że mój ryż (mieszanka ryżu długoziarnistego i dzikiego) był dość sypki i mimo wyrabiania ręką nie chciał się kleić. Dopiero po dodaniu bułki tartej, wszystko fajnie się zlepiło. Mokrymi dłońmi uformuj 8 niedużych kotletów. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i usmaż na niej kotlety po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Gotowe kotlety

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta z warzywami - z cukinią i marchewką 257

formie, ponakłuwać widelcem i piec 25 min. 6.   Marchew obrać, cukinię umyć. Za pomocą obieraczki do warzyw wykrawać cienkie wstążki. 7.   Wstążki warzyw układać naprzemiennie wokół tarty. 8.   Do miski(...)wlać śmietanę, dodać 3 jajka i gałkę muszkatolową. Doprawić solą i pieprzem. 9.   Masę jajeczna wlać na tartę, pomiędzy wstążkami warzyw. 10. Piec w 180°C ok 50 min. 11. Podajemy na ciepło lub zimno. ZAPRASZAM NA FILM - Pyszna tarta z warzywami na obiad ! Jeśli spodobał Ci się film  subskrybuj mój kanał YouTube

Atlas Smaków
Kotlety mielone a’la pizza , prosty obiad 179

polubić W ramach odmiany i eksperymentu sięgnijcie po łatwy sposób na pyszne mięsko Składniki na 3 osoby : 0,5 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 3 pieczarki tarty ser mozzarella 3 łyżki , pomidorowego sosu włoskiego z cukinii ,lub ketchupu 1 łyżeczka suszonego oregano i bazylii 2 plasterki czerwonej cebuli sól , pieprz(...)smaku kilka ziaren kukurydzy 1-2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej dodatkowo : olej do smażenia , świeża bazylia do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki kroimy w plasterki , rumienimy na patelni na złoty kolor .Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy bułkę tartą , sól , pieprz do smaku i wyciśnięty praską czosnek . Mieszamy całość na gładką masę . Dzielimy

Ogrodnik w podróży
Panierowane boczniaki z “gruzińską solą” 114

boczniaków – lepiej wybierać te o mniejszych kapeluszach. Te największe będą łykowate 2 jajka 1-2 łyżeczki przyprawy Mąka do obtoczenia – może być również ryżowa lub bezglutenowa 1 szklanka bułki tartej – również może być bezglutenowa Po ¼ łyżeczki mielonych: kolendry, kolorowego pieprzu, ostrej lub wędzonej papryki Olej do smażenia 1 łyżka majonezu 1 łyżka pikantnego keczupu Sezonowe warzywa Przygotowanie: Boczniaki dobrze(...)sody oczyszczonej. Odkrawamy zgrubiałe nóżki – będą one łykowate i nieprzyjemnie ciągnące się między zębami. W miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy swańską sól, dokładnie mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy bułkę tartą z mielonymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki maczamy w kolejności: jajko – mąka – jajko – bułka tarta i kładziemy na gorący olej. Smażymy na złoto. W międzyczasie

Kate's Kitchen
KOTLETY PO STAROPOLSKU 149

obiadu ale również do kanapek czy do boxa dla meża do pracy.  Tym razem zapraszam na kotlet z kurczaka w marynowane musztardą i majonezem,w panierce z bułki tartej.  Polecam i życzę smacznego :)   apraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com(...)bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI NA 6 sztuk: 3 filety z kurczaka pojedyncze Sól i pieprz do smaku 3 łyżki musztardy ostrej 3 łyżki majonezu tradycyjnego Olej do smażenia Bułka tarta do panierki 3 jajka do panierowania PRZYGOTOWANIE:  Filety z kurczaka myję, osuszam a następnie kroję wzdłuż, tak by powstało ok 6 dużych kotletów. Dokładnie rozbijamy tłuczkiem. Solę

Gotowanie Patki
Papierówki pod migdałową kruszonką 116

orzeźwiającym jabłkami otulonymi chrupiącą kruszonką migdałową to świetny pomysł na łatwe w przygotowaniu i szybkie sezonowe ciasto. Składniki: 500g jabłek papierówek 3 łyżki cukru brązowego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka cynamonu masło do wysmarowania tortownicy Ciasto: 380g mąki pszennej 150g masła 80g cukru pudru 2 jajka całe Kruszonka: 80g mąki pszennej 40g cukru 40g masła ekstra 30g pokruszonych(...)lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką i przełożyć do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wierzch ciasta nakłuć widelcem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. 3. Kruszonka: Masło, mąkę, migdały i cukier wymieszać, rozcierać palcami aż powstaną okruchy

Szalona Kuchnia Eweliny
Panierowane boczniaki z „gruzińską solą” 125

boczniaków – lepiej wybierać te o mniejszych kapeluszach. Te największe będą łykowate 2 jajka 1-2 łyżeczki przyprawy Mąka do obtoczenia – może być również ryżowa lub bezglutenowa 1 szklanka bułki tartej – również może być bezglutenowa Po ¼ łyżeczki mielonych: kolendry, kolorowego pieprzu, ostrej lub wędzonej papryki Olej do smażenia 1 łyżka majonezu 1 łyżka pikantnego keczupu Sezonowe warzywa Przygotowanie: Boczniaki dobrze(...)sody oczyszczonej. Odkrawamy zgrubiałe nóżki – będą one łykowate i nieprzyjemnie ciągnące się między zębami. W miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy swańską sól, dokładnie mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy bułkę tartą z mielonymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki maczamy w kolejności: jajko – mąka – jajko – bułka tarta i kładziemy na gorący olej. Smażymy na złoto. W międzyczasie

Kate's Kitchen
Pasztet z cukinii i mięsa mielonego 166

kanapki. składniki: ok 900 g młodej cukinii 500 g mięsa mielonego, u mnie z łopatki 200 g żółtego sera 4 jajka 1 cebula 1 i 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki oleju 1 czubata łyżeczka tymianku 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Cukinię dokładnie umyć, osuszyć(...)godzinę. W międzyczasie zetrzeć ser żółty i cebulę , na tarce na grubych oczkach.  Potem cukinię bardzo dokładnie odcisnąć ze soku. Do cukinii dodać mięso mielone, bułkę tartą, żółtka jaj, starty ser i cebulę, olej oraz wszystkie przyprawy. Sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić. Białka ubić na sztywno i dodać na koniec do masy. Ponownie całość

Monia miesza i gotuje
Galette ze śliwkami 138

nich ułóż połówki śliwek zwrócone rozcięciem ku górze (8 śliwek na jedną tartę). Śliwki posyp obranymi z gałązki listkami tymianku cytrynowego oraz łyżką cukru trzcinowego i odrobiną siekanych migdałów. Wolne brzegi ciasta składaj do środka przykrywając trochę śliwek, środek pozostanie widoczny. Brzegi tarty posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp migdałami. Wstaw galette do nagrzanego piekarnika i piecz przez(...)minut. To samo zrób z ciastem na drugą tartę

Delicious Place
Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 160

grana padano sól, pieprz, suszony tymianek oliwa z oliwek + 1 czubata łyżka masła 2 – 3 ząbki czosnku 1 średnia cebula Do posypania na końcu: tarty ser mozzarella tarty ser grana padano Wykonanie: Zacznij od przygotowania sosu. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek drobno posiejaj. W rondelku rozgrzej oliwę z oliwek z masłem i zeszklij cebulę. Dodaj

Moja pasja smaku
Galette ze śliwkami 127

łatwością wykonania. Proste składniki - masło, mąka, twaróg i jajko (podobnie jak w ciasteczkach gęsie łapki) pozwoliły uzyskać efekt ciasta delikatnie listkującego się, które przypomina francuskie. Galette to rodzaj tarty, takiej prostej, rustykalnej, bez starannego wyklejania formy, z uroczo zawiniętymi brzegami i soczystym nadzieniem. Na razie wypróbowałam wersję ze śliwkami i to aż dwukrotnie w ciągu kilku(...)łyżka cukru bązowego 1 łyżka bułki tartej szczypta cynamonu brązowy cukier do posypania oraz do śliwek, jeśli są kwaśne Masło i twaróg posiekać z mąką, dodać żółtko, szybko zagnieść ciasto, owinąć folią i schłodzić przez min. godzinę. Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki, każdą połówkę przekroić na pół. Płatki, bułkę tartą, cukier i cynamon wymieszać. Ciasto wyjąć

Obiad gotowy
Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii 174

sieci znalazłam kilka przepisów na ciasto z cukinii, jednak w żadnym z nich cukinia nie była dominująca, u mnie jest inaczej, do zrobienia dużej blaszki ciasta zużyłam 3 szklanki tartej, surowej cukinii. Dodatkowym atutem przepisu jest fakt, że ciasto jest bezglutenowe, wegańskie, słodzone daktylami, a do odmierzenia składników posłuży Wam zwykła szklanka. ps. ciasto zaniosłam do przedszkola

moj przepis na
Sałatka z suszonymi pomidorami 114

parmezan opcjonalnie: 2 łyżki sezamu sól, pieprz do smaku kilka łyżeczek oleju z pomidorów Przygotowanie: W misce łączę ze sobą sałaty, pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz tarty parmezan. Mieszam, przyprawiam, dodaję olej. Gotowe, zajadamy! SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Kotlet schabowy wg Magdy Gessler 175

Zastanawialiście się kiedyś nad tym jak robić schabowego? Ja przyznam się, że aż do teraz nigdy o tym nie myślałam. Doprawione mięso panierowałam tradycyjnie w mące, jajku i bułce tartej, smażyłam na złoto i już. Czy schabowego można więc przygotować inaczej? Ano ponoć można. Przepis na schabowego wg Magdy Gessler zakłada kilkugodzinne moczenie mięsa wraz z piórkami cebuli(...)takim przepisie??;) A Wy jak robicie schabowego? Próbowaliście już tak przygotowanego? Smakował Wam? 6 plastrów schabu (ilość w zasadzie wg potrzeb) mleko 2 cebule 1-2 jajka bułka tarta sól, pieprz smalec lub olej do smażenia Kotlety delikatnie rozbijamy. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Przekładamy do miski lub woreczka strunowego. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Panierowane boczniaki z „gruzińską solą” 131

boczniaków – lepiej wybierać te o mniejszych kapeluszach. Te największe będą łykowate 2 jajka 1-2 łyżeczki przyprawy Mąka do obtoczenia – może być również ryżowa lub bezglutenowa 1 szklanka bułki tartej – również może być bezglutenowa Po ¼ łyżeczki mielonych: kolendry, kolorowego pieprzu, ostrej lub wędzonej papryki Olej do smażenia 1 łyżka majonezu 1 łyżka pikantnego keczupu Sezonowe warzywa Przygotowanie: Boczniaki dobrze(...)sody oczyszczonej. Odkrawamy zgrubiałe nóżki – będą one łykowate i nieprzyjemnie ciągnące się między zębami. W miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy swańską sól, dokładnie mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy bułkę tartą z mielonymi przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej. Boczniaki maczamy w kolejności: jajko – mąka – jajko – bułka tarta i kładziemy na gorący olej. Smażymy na złoto. W międzyczasie

Kate's Kitchen