tarta - 42848 przepisów (strona:337/2857)

Schaboburger 159

sosu worchester -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Plastry schabu rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Do miski włożyć mięso mielone. Dodać jajko, drobno posiekaną cebulkę, sos worchester i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Całość wyrobić na burgery. Majonez wymieszać z keczupem i sosem tabasco. w głębokim talerzu rozkłócić jajko. Kotlety schabowe panierować w mące, jajku i bułce(...)tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Z masy z mięsa mielonego formować burgery i także usmażyć. Na talerzu formować "kanapkę" kładąc: kotlet schabowy, sos, suszoną cebulkę, plasterki ogórka konserwowego, ser, burger, ser, ogórek, suszoną cebulkę, sos i drugi kotlet schabowy. Tak samo postąpić z drugą porcją. Smacznego ;-) Przepis dodaję do akcji "Domowy fastfood

Zielona Kuchnia
Imprezowe krokiety z tortilli 165

kostkę kiełbasę i jeszcze chwilę smażymy. Szykujemy dwa głębokie talerze. Do jednego wbijamy jajko, doprawiamy je solą i pieprzem i mieszamy całość widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Na środek każdego placka układamy po dwa plasterki żółtego sera (obok siebie). Na pas z żółtego sera nakładamy nasz farsz. Tortille ostrożnie rolujemy. Odcinamy końcówki i przekrawamy każdy rulon(...)pół. Nasze a la krokiety maczamy z obu stron w jajku z przyprawami, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Najlepszy przepis na kotlet schabowy - marynowany w mleku, cebuli i czosnku 484

kości 2 szklanki mleka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego olej do smażenia do obtoczenia mąka pszenna bułka tarta  2 jajka Najlepiej dzień przed smażeniem (lub z samego rana) schab umyć, osuszyć i pokroić na 4 kawałki. Mięso lekko rozbić. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Czosnek obrać(...)Jajka wbić do miski, lekko posolić i roztrzepać za pomocą widelca. Przygotowane kotlety panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu, aż do zarumienienia.  Marynowanie kotletów schabowych Panierowanie kotletów schabowych: mąka, jajko i bułka tarta Smażenie kotletów Pomysł na danie STĄD

Ugotować
Jajka w skorupce ( po szkocku ) 163

rozm. S ) 🌿 mięso mielone 500 g.  🌿 żółtko + 4 łyżki mleka 🌿 musztarda sarepska 2 łyżki  🌿 sól 1 łyżeczka 🌿 pieprz 1/2 łyżeczki 🌿 mozzarella w kulce 1 op. 🌿 bułka tarta do obtoczenia 🌿 olej do smażenia(...)Jaja obrać ze skorupki. Mięso dokładnie wymieszać z rozbełtanym żółtkiem z mlekiem, musztardą, solą i pieprzem. Mozzarellę odsączyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać dobrze z bułką tartą. Na zwilżone dłonie nabrać mięso, owinąć w nim jajko. Następnie obtoczyć je w bułce tartej z serem. Zanurzyć w głębokim, rozgrzanym oleju. Smażyć do złocistego koloru. Odsączyć

Kuchnia Paulettes
czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 119

chcesz.   P iec 190º C przez oko ło 50 minut, na zloty kolo r. Ostudzić tarte przed podaniem przez co najmniej 15 minut . Podawać w temperaturze pokojowej lub ciepłą.. . z gałką lodów waniliowych :)) pyszny i łatwy letni deser .Ta domowa tarta jest dokładnie tym czego potrzebujesz. Łuszcząca się skórka i maślane, chrupiące ciasto z nadzieniem(...)owocowym Jest to idealny deser dla tych z Was, którzy kochają tarty. jest bardzo prosta w wykonaniu,zwłaszcza jeśli używasz miksera lub robota kuchennego jak ja. Ciasto jest gotowe w krótkim czasie. Trzeba tylko odstawić ,by odpoczęło w lodówce przez około 30 minut, aby ułatwić wałkowanie

mojej kuchni
Drobiowe kotlety z warzywami 117

smalec gęsi sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości. Mielimy razem ze skórą, lekkim przyrostem tłuszczu oraz ugotowanymi warzywami. Tak, wyjdzie papka, do której wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Masę wyrabiamy, dodając nieco rosołu. Odstawiamy w chłodne miejsce i przygotowujemy ulubione dodatki do kotletów. Z masy formujemy kotlety (uprzednio doprawiamy solą i pieprzem), obtaczamy(...)bułce tartej i smażymy na gęsim smalcu

R'n'G Kitchen
SZYBKIE PRZEKĄSKI SYLWESTROWE + FILMIK 503

sera żółtego 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko do farszu sól pieprz do smaku papryka słodka do smaku 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka koperku jajko + bułka tarta do panierowania(...)wodzie. Ostudzić.  Przekładamy go do miski, dodajemy przyprawy, podpieczoną cebulę, jajko, tarty ser i mieszamy masę. Formujemy nieduże kulki i panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Podajemy z wykałaczkami i sosem pomidorowo- paprykowym.  Wszystkie przekąski są bardzo smaczne, kulki przed podaniem podgrzewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotleciki ziemniaczane na RAZ, DWA 159

malutkie kotleciki wykonajcie. W bułce tartej jak obtoczycie, na oleju wysmażycie, to ze śmietaną będą smakować idealnie, małe kotleciki, delikatne, w wykonaniu, proste wręcz banalne. Składniki: 350 g ziemniaków ugotowanych, ugniecionych na puree, ok. 100 g surowych łodyg z brokułu, 120 g polędwiczek z kurczaka, 40 g startego sera mozzarella (żółtego), bułka tarta, ½ płaskiej łyżeczki kozieradki, sól(...)jest najbardziej stwardniała. Trzemy na tarce o grubych oczkach. Mięso miksujemy lub drobno mielimy ( możne też być mięso z indyka, ale polędwiczki, są najdelikatniejsze). Ziemniaki mieszamy z mięsem, dodajemy starte łodygi brokuła, ser oraz przyprawy (na ostro). Całość wyrabiamy ręką, do połączenia wszystkich składników. Z masy formułujemy równe krążki (ok. 15 szt.), które obtaczamy w bułce tartej. Rada: żeby

Moniki Smakołyki
Chrupiąca smażona ryba – szybki sposób 56852

Ryby osuszamy i posypujemy przyprawą do ryb (około małej szczypty na płat). Płaty dzielimy na pół. Szykujemy głębokie talerze. Do jednego wsypujemy mąkę pszenną, do drugiego bułkę tartą i mąkę kukurydzianą (pół na pół, mieszamy łyżką). Do trzeciego talerza wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i mieszamy szybko widelcem (ja najpierw wbijamy 3-4 małe jajka , dodaję 3/4 płaskiej łyżeczki(...)gustu; gdy mieszanka się skończy robię nową). Każdy kawałek ryby maczamy w mące pszennej, później w mieszance jajecznej, a na końcu obtaczamy w mieszance mąki kukurydzianej  i bułki tartej. Smażymy na mniejszej ilości oleju na złoto. Smacznego

Słodkie okruszki
Kanapka z indykiem, sałatą i czerwoną cebulą 91

zimno, dzięki czemu bez zawahania możemy ją spakować i zabrać ze sobą np. do szkoły, pracy, czy na trening. Składniki 200 g piersi z indyka 1 jajko Bułka tarta Olej Sałata strzępiasta 1 bagietka 2 plastry czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Pierś(...)indyka myjemy, oczyszczamy, suszymy i kroimy w kosteczkę. Do jednej małej miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wszystko dokładnie roztrzepujemy widelcem. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Mięso tradycyjnie panierujemy w jajku, a w następnej kolejności w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż uzyskamy złoty kolor panierki. Bagietkę przecinamy na pół

Programista w kuchni
Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 86

przyrządzić samemu w domu, przynajmniej mamy pewność, że korzystamy ze świeżych składników, a przy okazji zaoszczędzisz trochę pieniędzy. Składniki Podwójna pierś z kurczaka 1 jajko Mąka Bułka tarta 200 g pieczarek 1 mała cebula Ser żółty Olej do smażenia Sól, pieprz Przygotowanie Pieczarki kroimy w drobne paseczki lub kostkę. Cebulę również siekamy w drobną kosteczkę. Oba składniki podsmażamy(...)doprawiamy solą oraz pieprzem. Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W trzech miseczkach przygotowujemy mąkę, roztrzepane jajko z solą i pieprzem oraz bułkę tartą. Naszą pierś panierujemy wkładając ją po kolei do mąki, jajka oraz bułki tartej. Przygotowane przez nas mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż panierka zyska piękny

Programista w kuchni
makowiec na kruchym cieście 146

suszonych owoców (rodzynki, żurawina, figi, morele, skórka pomarańczowa )   2 płaskie łyżki tartej bułki 3 białka wykonanie: Składniki na ciasto zagniatam dokładnie, 2/3 ciasta wykładam na formę do tarty o średnicy 24 cm (możecie użyć tortownicy, pamiętając o wylepieniu brzegów do wysokości ok. 3 cm) i nakłuwam widelcem. 1/3 ciasta pozostawiam do dekoracji. Masę makową mieszam(...)bakaliami oraz tartą bułką. Na koniec łączę delikatnie z, ubitą na sztywno, pianą z białek. Wykładam na ciasto. Na wierzchu układam gwiazdki wycięte foremką z rozwałkowanego ciasta. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem 110

bułka tarta mąka olej do smażenia 500 ml rosołu 1 szklanka passaty pomidorowej makaron sól, pieprz cukier Przygotowanie Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki). Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy

R'n'G Kitchen
Karp wigilijny 8746

spore dzwonka karpia – ok. 840 g 2 szklanki mleka – 500 ml 1 średnia cebula – ok. 140 g sok z 1 średniej cytryny mąka pszenna bułka tarta jajko sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia (lub oliwa z oliwek + zwykłe masło) Przepis na smażonego karpia wigilijnego: Dzwonka karpia pozbawić ewentualnych łusek (za pomocą noża(...)stron solą i pieprzem. Kolejno otoczyć każdy kawałek ryby w mące, rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Wedle uznania możecie panierować karpia tylko w mące, ale ja wolę karpia zdecydowanie w wersji z chrupiącą bułką tartą. Na patelni rozgrzać z 2-3 pełne łyżki masła klarowanego. Smażyć karpia na małym ogniu, z obu stron

Kulinarne Przeboje
ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony 257

wędzonego boczku + dodatkowe plasterki do obłożenia formy 3 cebule 2 marchewki 1/2 selera 3 ząbki czosnku po kilka ziarenek ziela, pieprzu i goździków 3 listki laurowe 3 łyżki bułki tartej 3 jajka kilka suszonych śliwek kilka kapeluszy suszonych grzybów sól i grubo mielony pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej i mielonego imbiru Pasztet wieprzowy przepis. Domowy pasztet wieprzowy, pieczony(...)wywaru mięso, boczek, wątróbkę, grzyby oraz śliwki - wystudzić.  Po wystudzeniu zmielić wszystko 3 razy w maszynce do mielenia mięsa. Wywar przecedzić i odparować do 250ml. Krok 4. Bułkę tartą zalać 4 łyżkami rosołu. Ubić pianę z białek. Krok 5. Do masy pasztetowej dodać pianę z białek, bułkę tartą, pozostały rosół, żółtka - doprawić do smaku grubo

Moja Książka Kucharska