tarta - 42848 przepisów (strona:347/2857)

PIERZYNKI Z INDYKA (KOTLETY) 175

łyżeczka  pieprz 1/4 łyżeczki tymianek suszony 1/2 łyżeczki koperek suszony 1 łyżeczka natka pietruszki suszona 1 łyżeczka białka z 4 jaj kasza manna 2 łyżki bułka tarta do obtoczenia czosnek 1 ząbek olej do smażenia ~~METODA~~ Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz, tymianek, koperek(...)natkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo do mięsa. Na koniec dodajemy kaszę mannę i ponownie mieszamy. Do osobnej miski wsypujemy bułkę tartą. Mięso nabieramy na łyżkę i umieszczamy w bułce tartej, Obtaczamy bułką i formujemy okrągłe kotleciki. Każdy smażymy na złocisty kolor na małym ogniu z obu stron

Kuchnia Paulettes
Kanapka z indykiem, sałatą i czerwoną cebulą 142

zimno, dzięki czemu bez zawahania możemy ją spakować i zabrać ze sobą np. do szkoły, pracy, czy na trening. Składniki 200 g piersi z indyka 1 jajko Bułka tarta Olej Sałata strzępiasta 1 bagietka 2 plastry czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu Sól, pieprz Przygotowanie Pierś(...)indyka myjemy, oczyszczamy, suszymy i kroimy w kosteczkę. Do jednej małej miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wszystko dokładnie roztrzepujemy widelcem. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Mięso tradycyjnie panierujemy w jajku, a w następnej kolejności w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż uzyskamy złoty kolor panierki. Bagietkę przecinamy na pół

Programista w kuchni
Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 146

przyrządzić samemu w domu, przynajmniej mamy pewność, że korzystamy ze świeżych składników, a przy okazji zaoszczędzisz trochę pieniędzy. Składniki Podwójna pierś z kurczaka 1 jajko Mąka Bułka tarta 200 g pieczarek 1 mała cebula Ser żółty Olej do smażenia Sól, pieprz Przygotowanie Pieczarki kroimy w drobne paseczki lub kostkę. Cebulę również siekamy w drobną kosteczkę. Oba składniki podsmażamy(...)doprawiamy solą oraz pieprzem. Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W trzech miseczkach przygotowujemy mąkę, roztrzepane jajko z solą i pieprzem oraz bułkę tartą. Naszą pierś panierujemy wkładając ją po kolei do mąki, jajka oraz bułki tartej. Przygotowane przez nas mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż panierka zyska piękny

Programista w kuchni
Jagodzianki z kruszonką, czyli jak naturalnie pomalować usta niemowlakowi. 205

Zaufajcie mi Jagody możecie również zastosować do tarty z tego przepisu: Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i frużeliną owocową. Jagodzianki z kruszonką Kruszonka – składniki 150 gramów mąki pszennej typ 450 100 gramów zimnego masła 50 gramów cukru kokosowego Ciasto(...)szklanki syropu klonowego ( / około 150-ml) 1 laska wanilii Nadzienie – składniki 500 gramów jagód ( /mogą być porzeczki, borówki, maliny) 3-4 łyżki cukru kokosowego 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Kruszonka – wykonanie Składniki posiekać nożem i połączyć rozcierając w dłoniach. W razie, gdyby kruszonka była zbyt kleista, można dodać więcej mąki. Wstawić do lodówki

Krupeczki
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i serem 147

białego 2 jajka 1 cebula 50 g sera żółtego 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 płaska łyżka soli szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 2 – 3 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Na patelni roztopić masło, dodać szpinak (jeśli jest zamarznięty należy go podgrzać do czasu, aż się rozmrozi), posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek(...)Wszystko poddusić i lekko przestudzić. Ugotować makaron. Szpinak wymieszać z białym serem i jajkami. Doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Na spód naczynia wyłożyć 2/3 makaronu, masę szpinakowo – serową i pozostały makaron. Całość posypać startym serem żółtym. Piec przez 30 minut w temperaturze

KuchniaWeDwoje.pl
kotlety mielone z pieczarkami 156

mięsa mielonego, np.  z szynki 1 jajo starta mała cebulka 3-4 nieduże pieczarki ulubione przyprawy do mielonego - u nas sól, pieprz, lubczyk i odrobina papryki bułka tarta Przygotowanie: pieczarki ścierami na grubych oczkach(...)mięso mielone przekładamy do miski dodajemy jajo, startą cebulkę i pieczarki wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku teraz są dwie szkoły  pierwsza mówi o tym aby bułkę tartą dodać do mięsa i tak formować kotlety  druga aby formować kotlety i obtaczać w bułce tartej  jaką wybierzecie taka będzie dobra - bo Wasza :)  kotlety

Gotowanie z pasją
Frittata z brokułami i serem 142

u0142adamy pokrojone na p\u00f3\u0142 pomidorki.\r","Frittat\u0119 wk\u0142adamy do nagrzanego do 180\u00b0C piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy j\u0105, posypujemy tartym serem i wk\u0142adamy do piekarnika na kolejne 10 minut. Gotowe! "]} Frittata to bardzo proste danie kuchni włoskiej. Jest to w zasadzie zapiekany omlet, który możemy dowolnie urozmaicać wybranymi przez(...)minut/y Czas gotowania 30 minut/y Czas całkowity 45 minut/y Składniki ok. 200g różyczek brokuła 2 małe czerwone cebulki 2 ząbki czosnku ok. 70g sera feta ok. 70g drobno tartego sera żółtego kilka pomidorkow koktajlowych 6 dużych jajek 3 łyżki śmietany 3 łyżki mleka 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu sól, pieprz olej i masło Sposób przygotowania

Mostek w kuchni
Sałatka na pieczarkowym cieście 184

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na tortownicę o śr 26cm Spód pieczarkowy : 6 jajek 200g pieczarek 1 szklanka bułki tartej 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli Masło do wysmarowania spodu formy Sałatka: 1 duży słoik pieczarek lub 2 małe 1 słoiczek marynowanych(...)sztywnej piany dodajemy po jednym żółtku, a następnie cały czas miksując na wolnych obrotach dodajemy siemię lniane i pieprz. Odstawiamy mikser i powoli dodajemy pieczarki wymieszane z bułka tartą i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką, przelewamy na wysmarowaną masłem i oprószoną bułka tartą formę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st C na ½h. Upieczony

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety z mortadeli w panierce z cebulki prażonej 197

podsumowanie można znaleźć na blogu: c.d.n. Składniki dla 2-3 osób: 4 plastry mortadeli - o grubości ok 1 cm 1 jajko olej rzepakowy - do smażenia PANIERKA: 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżka cebulki prażonej - zmielona na proszek w młynku do kawy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego W miseczce(...)trochę mokry od tłustawej cebulki, trzeba będzie pomóc sobie łyżeczka w zeskrobaniu go ze ścinek młynka . Na głębszy talerz lub miseczkę o szerokim dnie wysypać zmieloną cebulkę prażoną, bułkę tarta oraz mąkę pełnoziarnista - preferuję ją w panierkach zamiast zwykłej maki pszennej . Dosypać przyprawy: paprykę słodką, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać widelcem na jednolity proszek. Plastry mortadeli

Grunt to przepis!
Fasolka z zasmażką 121

Zazwyczaj używa się do jej przygotowania masła i bułki tartej, ale nie w tym przypadku… Od dziadków dostałem siatę fasolki szparagowej z ich własnego ogródka, dlatego z wielkim smakiem ją zajadam. Chcąc przygotować ją tak, jak babcia zawsze to robiła, już prawie poszedłem do sklepu po bułkę tartą, gdy wpadłem na genialnie prosty, ale też zarazem(...)niecodzienny pomysł, żeby użyć… siemienia lnianego. W końcu zmielony jest prawie identyczny jak bułka tarta, zwłaszcza ten złoty. Artykuł Fasolka z zasmażką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Boczniaki panierowane 180

Składniki: 250 g boczniaków; 250 ml mleka; 2 jaja; 2 łyżki mąki pszennej; Bułka tarta; Sól; Pieprz; Masło klarowane do smażenia. Sposób przygotowania: Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowymi ręcznikami, jeżeli mają długie nóżki należy je delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (jak u mnie) lub odciąć, gdyż mogą być twarde. Przełożyć do miski. Zalać zimny mlekiem. Odstawić(...)wyjąć z mleka i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami (inaczej panierka nie będzie się trzymać). Przygotować 2 miseczki. Do jednej wbić jaja i roztrzepać widelcem. Do drugiej wsypać bułkę tartą. Osuszone boczniaki oprószyć solą, pieprzem i mąką z obu stron. Następnie zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej z obu stron. Tak przygotowane boczniaki smażyć

Gospodyni Miejska
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą 161

porą nie dostaniemy świeżych. Dziś wykorzystamy przepyszną żółtą fasolkę szparagową! W moim rodzinnym domu mama bardzo często robiła nam w wakacje na obiad fasolkę z masłem i bułką tartą! Dla nas był to najlepszy obiad. Nic do tego nie chcieliśmy nigdy jeść. Oczywiście fasolka może być również jako dodatek do obiadu zamiast surówki. Tutaj nic nie stoi(...)bułki tartej Przygotowanie: Odcinamy końcówki z dwóch stron fasolki. Następnie myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy zimną wodą. Stawiamy na gazie, wsypujemy sól. Fasolkę gotujemy ok. 5-10 minut od momentu zagotowania wody. Oczywiście sprawdzamy kawałek czy już jest ugotowana. Kiedy jest już ugotowana odcedzamy z wody. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, kiedy się rozpuści wsypujemy bułkę tartą

Gotuj z Mąką
Postny obiad: Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym 182

posiekaj. Na patelni rozgrzej trochę oleju. Na gorącym tłuszczu podsmaż cebulę. Kiedy cebula ładnie się zeszkli, zestaw ją z ognia i odstaw do przestudzenia. Na płaski talerz wsyp bułkę tartą. Do ziemniaków wbij jajko. Dodaj do nich także wystudzoną cebulę i mąkę. Całość dobrze wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie dokładnie wymieszaj. Z masy ziemniaczanej(...)uformuj kotleciki. Każdy kotlecik opanieruj w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu usmaż kotleciki. Kiedy kotleciki z obu stron ładnie się przyrumienią, przełóż je na papierowe ręczniki, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane kotlety ziemniaczane podawaj z gorącym sosem pieczarkowym (podgrzewając sos, uważaj, aby się nie zagotował) i dowolną surówką

blog.moje-pasje.info
Delikatne knedle twarogowe z truskawkami 137

kaszy manny ( u mnie pe\u0142noziarnista)\r","2 \u0142y\u017cki mas\u0142a\r","\r","Do podania \r","4 \u0142y\u017cki mas\u0142a\r","4 -5 \u0142y\u017cek bu\u0142ki tartej\r","cukier"],"name":"Delikatne knedle twarogowe z truskawkami","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Nadzienie\r","Truskawki myjemy, usuwamy szypu\u0142ki.\r","\r","Ciasto \r","Z podanych(...)łyżek bułki tartej cukier Sposób przygotowania Nadzienie Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Ciasto Z podanych składników zagniatamy zwarte ciasto. Odrywamy kawałki ciasta. rozpłaszczamy dłonią i w środek wsadzamy po truskawce. Jeśli trzeba, truskawkę podsypujemy cukrem. Zalepiamy. Wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy ok 3-4 minut od wypłynięcia. Okrasa Masło rozpuszczamy, dosypujemy bułkę tartą. Bułkę rumienimy. Knedle podajemy polane

Mieszam w Garnku
Wiśniowa tarta z bezą 172

pyszna tarta, to idealne połączenie nieco kwaśnych wiśni i słodkiej bezy, a to wszystko na pysznym kruchym spodzie. Nie oszukujmy się, nie ma lepszej bezy, niż ta zrobiona z białym cukrem. Nie przesadzajmy więc z byciem ciągle fit, bo życie jest na to za krótkie. Ważne jest to, by umieć je  sobie osłodzić z głową. Więcej informacji(...)szczyptą soli stopniowo dodając cukier. Do ubitej masy dodać ocet winny, wymieszać szpatułką, następnie dodać mąkę ziemniaczaną, ponownie wymieszać i przelać na ochłodzoną masę wiśniową. Pianę rozprowadzić równomiernie po tarcie, po czym włożyć do piekarnika. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę piekarnika do 150 ° C i piec ponownie 60 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezę

Passions hobbies life