tarta - 42848 przepisów (strona:353/2857)

Tarta z cukinią i serem fetą 152

miękkości na odrobinie oleju...nie musimy jej solić, ponieważ kolejnym dodatkiem do tarty będzie słony ser feta.  Po wyjęciu z lodówki wałkujemy ciasto do formy na tartę i ponownie schładzamy przez 20 minut. Ciasto nakłuwamy widelcem. Tartę zapiekamy około 15-20 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wyciągamy ją z piekarnika i nakładamy na podpieczone ciasto(...)zalewie. Farsz zalewamy śmietaną z roztrzepanymi jajkami. Ja używam około 100 ml kwaśnej śmietany 12% (można użyć jogurtu naturalnego bądź greckiego) i 2 jajka...do smaku sól i pieprz. Tartę należy jeszcze piec około 20-30 minut....do ścięcia się masy śmietanowo-jajecznej

upichcic
ROLADKI DROBIOWE Z PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW 125

niemal nie wyczuwalny.  Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * słoik pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem * sól, pieprz *  przyprawa do kurczaka Skworcu * jajko, mąka i bułka tarta do panierki * olej do smażenia, użyłam oleju kokosowego Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić na dwie połówki. Rozbić tłuczkiem na cienki(...)kotlet. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Posmarować cienką warstwę  pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem , zawinąć w roladkę. Do jednej miseczki wsypać mąkę, do drugiej bułkę tartą a do trzeciej jajko rozklepane. Roladki obtoczyć w mące następnie w jajku i bułce tartej. Następnie obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Piekarnik nagrzać do 170'C. Podsmażone

Zrób to smacznie
Knedle z białym serem 617

jajko szczypta soli farsz 0,5 kg twarogu, np. półtłustego 1 łyżka zwykłego cukru 1 łyżka masła 1 żółtko  do podania 3 łyżki masła 2-3 łyżki bułki tartej cukier *jeśli ciasto na knedle będzie lepić się do rąk to należy dosypać do niego jeszcze więcej mąki pszennej i ponownie wyrobić. Ciężko określić konkretną ilość mąki, ponieważ wszystko(...)gotować na średnim ogniu 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Ugotowane knedle wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej i przełożyć na talerz. Na małej patelni rozpuścić masło i dodać bułkę tartą. Gdy bułka lekko się zarumieni to polać nią ugotowane knedle. Całość posypać cukrem do smaku.  Przygotowywanie farszu do knedli Przygotowywanie ciasta na knedle Składanie knedli i gotowanie

Ugotować
Kotlety mielone z marchewką i jabłkiem 121

Miód malina <3 Składniki 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 marchew 1 łyżeczka pasty imbirowej 1 kwaśne jabłko 50 ml bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew ścieramy na drobnych oczkach, tak by powstały wiórki. Jabłko ścieramy na dużych oczkach. Do mięsa dodajemy marchew, jabłko, pastę imbirową, jajko i bułkę tartą (do zagęszczenia masy). Całość dokładnie wyrabiamy z niewielką ilością bulionu warzywnego, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy

R'n'G Kitchen
Klopsiki z jajek i kaszy jaglanej 102

porcje) 4 ugotowane jajka plus jedno surowe 1/3 szklanki kaszy jaglanej 3 łyżki szczypiorku 3 łyżki koperku sól pieprz kurkuma  curry 1 łyżeczka musztardy delikatesowej bułka tarta olej PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Kaszę jaglaną kilkakrotnie płuczemy na sitku, następnie zalewamy 2/3 szkl. wody, odrobinę solimy,gotujemy bez odkrywania, przez 15 minut. Zioła drobno siekamy. Ugotowane(...)kurkumą, musztardą i curry. Wbijamy surowe jajko i mieszamy. Formujemy spłaszczone klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. DO PODANIA: u mnie z czerwonym ryżem (przepis znajdziecie Tu:: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/czerwony-ryz.html  , oraz fasolką szparagową z masłem i bułką tartą

Kopystką po garach
Kotleciki z białej kiełbasy 147

majeranku, pieprz czarny mielony, maggi, olej do smażenia. Bułkę namocz. Surową kiełbasę wyjmij z osłonek. Jajka sparz. Do dużej miski przełóż mięso z kiełbasy, lekko odciśniętą bułkę oraz bułkę tartą (warto dodawać ją stopniowo, do uzyskania odpowiedniej konsystencji masy). Do miski wbij też jajka. Całość dopraw do smaku majerankiem, pieprzem oraz maggi i dokładnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi uformuj(...)masy kotlety. Uformowane kotlety możesz opanierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej lub inny tłuszcz. Usmaż na nim kotlety. Smaż je na średnim ogniu, aby z zewnątrz nabrały ładnego, złotobrązowego koloru, a w środku „doszły”. Podsmażone kotlety możesz także podlać odrobiną wody i dusić do momentu wyparowania płynu. Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubioną

blog.moje-pasje.info
Kotlety jajeczne z kaszą kuskus 170

bezmięsny obiad. Do tego ulubiona surówka i obiad gotowy. Składniki: 8 jajek 1 szklanka kaszy kuskus mała cebula 3 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: 7 jajek ugotować na twardo, obrać, pokroi w drobną kosteczkę. Kaszę zalać szklanką wrzątku, odłożyć. Gdy napęcznieje wmieszać, wsypać do miski. Cebulę(...)łyżki bułki tarty, dodać do kaszy i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, mocno ugniatając w rękach. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor

magiczna kuchnia Kasi
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 138

śmietany 12% vegeta, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, majeranek, papryka słodka, mieszanka przyprawy kebeb-gyros pęczek posiekanego szczypiorku 2-3 łyżki soku z cytryny łyżeczka czerwonej pasty curry tarta mozzarella - do woli 2 łyżki oliwy z oliwek olej Przygotowanie: Bakłażany myjemy, osuszamy. Na oleju przesmażamy mięso z chilli pokrojonym w talarki (kilka pestek możecie zostawić jeśli lubicie), także(...)faszerować. Podpiekamy je przez 15 minut skropione sokiem z cytryny i lekko popieprzone. Po tym czasie wyjmujemy i faszerujemy: na dno układamy śmietanowo-szczypiorkowe ziemniaki, na to mięsny farsz, tarty ser mozzarella. I tak postępujemy z każdym bakłażanem. Zapiekamy 20-30 minut w temp. 180C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika najpierw przykryte papierem do pieczenia / folią

Zasmakuj Kuchni
Kotlety schabowe z cebulą 169

Przygotuj składniki: 4 kotlety schabowe, 2-3 cebule (ilość cebuli zależy od jej wielkości, w razie potrzeby zawsze można pokroić na plasterki dodatkowe cebule), 1-2 jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, olej lub smalec do smażenia. Cebule obierz z łupinek i pokrój w cienki plasterki. Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij. Oprósz je z każdej strony solą(...)mięsa. Tak przygotowane kotlety wstaw na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie sparz jajko / jajka. Wbij je do miski i roztrzep widelcem. Na płaski talerz wsyp bułkę tartą. Wyjęte z lodówki kotlety panieruj ostrożnie (żeby cebula nie odpadła) w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej lub smalec. Na gorący tłuszcz wkładaj kotlety i smaż

blog.moje-pasje.info
Babcine mielone 191

bułka tarta majeranek wegeta pieprz Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą, cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Tak aby masa nie była mocno zbita. Formować kotlety. Przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym

Motylkowa Kuchnia
Kotlet z panierce z wiórkami kokosowymi 158

smakiem. Składniki: mięso na kotlety schab środkowy lub pierś z kurczaka, jajko, bułka tarta, wiórki kokosowe, sól. Przygotowanie: mięso zbić. jajko rozbić, dodać ciut soli, rozmącić. bułkę tartą zmieszać z wiórkami kokosowymi. Kotlet umoczyć w jajku, następnie w bułce tartej z wiórkami. Kładziemy go na rozgrzany tłuszcz i smażymy

Państwo Wojtczuk gotują
PIERSI Z KURCZAKA OTULONE PIECZARKOWĄ PIERZYNKĄ 461

czasu przyrządzam je dość często na obiad :) Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * około 1/2 kg pieczarek * starty żółty ser na tarce o dużych oczkach * jajko i bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól, pieprz i ulubione(...)przyprawy Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Z obu stron doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. W jednej miseczce rozklepać jajko, w drugiej wysypać bułkę tartą. Kotlety moczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone kotlety układać na blachę wyłożoną folią aluminiową. Pieczarki pokroić

Zrób to smacznie
Mozzarella in carrozza- grzanka z serem 178

tartą sól, pieprz, ewentualnie inne ulubione przyprawy olej do smażenia Jajko roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu oraz ewentualnie innymi przyprawami, ziołami. Na płaski talerz wysypujemy bułkę tartą. Mozzarellę kroimy na plastry, które wkładamy między kromki chleba. Jeśli pieczywo, które wybraliście ma grubą i ciemną skórkę- lepiej ją odkrójcie, może się za bardzo przypiec. Złożone kromki(...)dokładnie moczymy w jajku, a następnie obtaczamy w tartej bułce. Smażymy najlepiej w dość mocno rozgrzanym głębokim oleju. Po usmażeniu odkładamy na papier, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przesmaczna, chrupiąca, serowa, ciągnąca się kanapka

Pichceniomania
Wegańskie kiełbaski z puree ziemniaczanym i podsmażoną cebulką 127

porcje: 800g marchewki 3 czubate łyżki masła orzechowego 4 łyżki bułki tartej łyżka papryki chilli łyżka mielonej kolendry 800g ziemniaków łyżka musztardy sarepskiej łyżka oliwy z oliwek ząbek czosnku 2 małe cebule majeranek sól, grubo mielony pieprz Sposób przygotowania: Wegańskie kiełbaski: W głębokim garnku podsmaż tartą na grubych oczkach marchewkę. Jeżeli zacznie się przypalać podlej ją trochę(...)wodą. Zdejmij z ognia i wymieszaj z masłem orzechowym, bułką tartą, papryką chilli, kolendrą, solą oraz grubo mielonym pieprzem. Ręcznie uformuj kiełbaski i odłóż na około godzinę do lodówki. Następnie usmaż na patelni z obu stron aż ładnie się zarumienią. Na patelni po smażeniu kiełbasek, podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Kiedy zmięknie dodaj majeranek i dokładnie wymieszaj. Puree

wysmienity
Pieczone bataty z mięsem z indyka podane z buraczkami domowej roboty 132

mnie himalajska różowa oliwa z oliwek mięso z indyka na kotlety, mielone jajko pieprz do smaku ząbek czosnku opcjonalnie buraczki do podania bazylia świeża tarty parmezan bułka tarta Ziemniaki i bataty umyj ,obierz, pokrój na cząstki. Wrzuć do miski, dodaj zioła, dosmacz(...)solą jeśli potrzeba, dodaj oliwy z oliwek, wymieszaj i włóż do piekarnika.Zapiekaj w 200 stopniach do zezłocenia się ziemniaków. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj jajo, parmezan, trochę bułki tartej,przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę. Formuj kotleciki i wyłóż na blaszkę. Piecz do zezłocenia się kotletów. Wykładaj na talerze w towarzystwie buraczków. Posyp bazylia jeśli lubisz! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni