tarta - 42848 przepisów (strona:360/2857)

TARTA Z RABARBAREM 135

TARTA Z RABARBAREM to połączenie kruchego ciasta z dodatkiem kremowego... Artykuł TARTA Z RABARBAREM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Serowe frytki z cukinii 156

jajka bułka tarta Ponadto: olej do smażenia Umytą cukinię pokroić (ze skórką) w słupki (wielkości frytek). Całość oprószyć solą i pieprzem. Jajka dokładnie rozmieszać, a bułkę tartą połączyć z parmezanem. Na patelni rozgrzać olej (dosyć sporo). Frytki z cukinii panierować kolejno w mące, jajku a następnie w bułce tartej z serem. Smażyć na złoty kolor

Di gotuje
Pieczeń do chleba 189

bardzo aromatyczna :) Składniki: 500 g mielonej karkówki 500 g mielonej łopatki 1/2 szklanki bułki tartej (125 ml) szklanka wody (250 ml) 1 duża cebula 8 ząbków czosnku 2 jajka 2 czubate łyżeczki majeranku 2 płaskie łyżeczki soli 1,5 płaskiej łyżeczki pieprzu Wykonanie: Bułkę tartą zalewamy wodą i mieszamy. Cebulę ścieramy na tarce. Czosnek przeciskamy przez praskę(...)rodzaje mięsa wkładamy do dużej miski. Dokładamy wszystkie pozostałe składniki: namoczoną bułkę tartą, cebulę, czosnek, jajka, majeranek, sól i pieprz. Mięso dokładnie wyrabiamy. Mięso przekładamy do jednej większej lub dwóch mniejszych foremek. Ja użyłam dwóch małych aluminiowych foremek o wymiarach: 6 cm x 10 cm x 23 cm. Do foremek wkładamy tyle mięsa, aby od góry zostało

Smak mojego domu
Klopsiki drobiowe bardzo delikatne w sosie grzybowym z thermomix i nie tylko 346

szczypiorek, wymieszać za pomocą kopystki, w razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem – formować małe okrągłe klopsiki, jak masa będzie się lekko kleiła do rąk podsypać bułką tartą Sos grzybowy thermomix – do naczynia miksującego dodać pokrojoną w duże kawałki cebulę i grzyby przekrojone na pół, suszone grzybki, 4 sek, obroty 4 – wlać wodę, dodać(...)czosnek i cebulkę zmielić maszynką o dużych oczkach, dodać paprykę słodką w proszku, szczypiorek, kwaśną śmietanę, sól, pieprz do smaku. Formować małe okrągłe klopsiki. Na dłoń posypać troszeczkę bułki tartej co pomoże uformować ładniejsze klopsiki. Sos – do garnka wlać troszeczkę oleju, wrzucić posiekaną cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilkę smażyć, około 1 minuty. Wlać wodę, dodać kostkę

Kuchnia Pokoleń
Schabowy w panierce z bułki tartej i sera żółtego 139

inny, coś innego dodać lub odjąć..tym razem do panierki do bułki tartej dodałam ser żółty starty na drobnej tarce...w sumie to chyba podobne są na blogu..  schab, polędwica sól, zioła prowansalskie  przyprawa do kurczaka mąka, jajka i bułka tarta , ser żółty do panierki Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą(...)pieprzem.Bułkę tartą wymieszać z serem startym na tarce o drobnych oczkach.Jajka rozbić , dodać przyprawy i roztrzepać.Kotlety panierować w mące, jajkach i następnie w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kotlety jajeczne 145

Coś bezmięsnego i szybkiego .. 8 jajek ugotowanych na twardo  1 jajko surowe kilka łyżek bułki tartej 1-2 łyżki majonezu Kielecki(...)łyżki złotego lnu Skworcu szczypiorek, koperek  Ugotowane jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonych jajek dodać surowe jajko,majonez, złoty len, 1 łyżkę bułki tartej, posiekany szczypiorek, sól, pieprz. Składniki wymieszać( jeśli masa będzie za rzadka dodać więcej bułki tartej).Uformować niewielkie kotleciki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć na rumiano

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z kalafiora z żółtym serem 748

żółtego sera 2 jajka bułka tarta sól, pieprz naturalny olej Kalafiora ugotować (na półtwardo) w osolonej wodzie. Po ostudzenia rozgnieść dłońmi lub widelcem. Dodać jajka i bułkę tartą (tyle, aby masa nie była zbyt luźna, około 4-5 łyżek). Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Z ciasta formować kotlety - wkładając do środka kawałek sera. Kotlety(...)obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron - na złoty kolor

Di gotuje
Drobiowe kotlety z chicken masala 113

łyżka przyprawy chicken masala bułka tarta olej do smażenia   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy, mieszamy z żółtkiem, przyprawą i bułką tartą. Dokładnie wyrabiamy, formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
KALAFIOR W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ 471

tartą, którą wcześniej zrumieniłam na masełku. Kalafior w panierce doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy ale także jako przekąska na kolacje. Składniki: * 1 kalafior * 2 jajka * bułka tarta do obtoczenia kalafiora * sól * olej do smażenia Wykonanie: Kalafior umyć, podzielić na mniejsze części. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ale tak, żeby się nie rozgotował(...)Odcedzić i przestudzić. Jajka rozkłócić. Kawałki kalafiora obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wyłożyć na ręcznik kuchenny do odsączenia z nadmiaru oleju i można się zajadać

Zrób to smacznie
Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą 259

wrong? Składniki 7 średnich pieczarek 1/3 łyżeczki suszonej bazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki szczypta czarnego mielonego pieprzu 1 czubata łyżeczka sosu czosnkowego Folwark 2 jajka klasy M bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia propozycja podania: garść roszponki i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki Przygotowanie Pieczarki pozbawiamy ogonków i obieramy. Do miseczki wbijamy(...)jajka, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę, mieszamy. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą, do drugiego mąkę pszenną. Pieczarki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Następnie obtaczamy je w mące, znów w masie, a na koniec dokładnie w bułce tartej. Tak postępujemy

Słodkie okruszki
pasztet drobiowo-cukiniowy... 131

jajka 2 sztuki, bułka czerstwa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, czosnek granulowany 1 łyżeczka, bułka tarta 1 szklanka cukinię zetrzeć na tarce grubsze oczka, posolić i po 30 minutach dobrze odcisnąć nadmiar wody, bułki(...)namoczyć w wodzie i dobrze namoczone odcisnąć z wody tartej bułki wsypać niepełną szklankę, resztę zostawić do posypania wierzchu pasztetu, wszystkie składniki dokładnie wyrobić na kleistą masę keksówka 25 cm wysmarowana olejem, do keksówki włożyć masę i dobrze ubić w formie wierzch pasztetu ponacinać nożem na skos, posypać tartą bułką, piec w 180 C około 60 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczeń z jajkiem + film 113

wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 surowe jajko szczypta słodkiej mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku czarny pieprz sól Przepis : Obraną cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz jajko. Całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, mieloną papryką oraz majerankiem(...)wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy i wyrabiamy dłonią. Do formy na babkę lub keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą przekładamy połowę masy mięsnej i dokładnie ją rozprowadzamy delikatnie dociskając łyżką. Na mięsie układamy ugotowane na twardo jajka i przykrywamy je pozostałą masą. Pieczeń wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i pieczemy około godziny

Smakowite Dania
Słoneczna tarta brzoskwiniowa Mistrza Małeckiego 106

termoobiegiem. Gdy ciasto będzie już dobrze schłodzone, wyjmujemy je z lodówki i i rozwałkowujemy na grubość mniej więcej 4-5 mm. Wykładamy na formę do tarty posmarowaną masłem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Na przygotowaną formę z ciastem kładziemy pognieciony papier do pieczenia ,a następnie obciążamy np.grochem. Pieczemy około 20 minut, po czym ściągamy obciążenie i pieczemy 5 minut. Wyciągamy(...)gdyż, za chwilkę włożymy je ponownie do piekarnika. Na razie odstawiamy na bok i zaczynamy robić masę waniliową. Składniki na masę miksujemy i połowę masy wylewamy na spód od tarty, układamy brzoskwinie. I ponownie wylewamy masę. Pieczemy w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem lub 160 stopni bez termoobiegu około 30 minut. Wychłodzoną tartę posypujemy cukrem pudrem. Pamiętajcie

Z Kuchni Do Kuchni
Zdrowa orkiszowa tarta w kratkę z owocami 163

zagnieść ciasto, odłożyć je na 30 minut od lodówki lub do zamrażarki  na ok 15 minut, następnie ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, na średnicę większą niż mamy formę do tarty, ciasto nawijamy na wałek i odwijamy na blaszkę(...)następnie owoce mieszamy z mąką i cukrem, wykładamy na ciasto, z pozostałego ciasta kroimy paski i układamy tworząc kratkę, jeśli chcecie zrobić taką przekładaną jak moja, poniżej filmik instruktażowy, tartę pieczemy około 40 minut w 180 stopniach, można posmarować wierzch jajkiem a w wolne kratki poukładać kawałki masła. Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Krokiety z pieczarkami 340

smak wynagradza wszystko. Nie są skomplikowane w przygotowaniu. Składniki - usmażone naleśniki 500 g pieczarek tarty ser żółty ok. 70 g 2 cebule natka pietruszki jajo bułka tarta masło około 1 łyżka olej ryżowy u mnie Olitalia http://www.vog.pl Pieczarki umyj i poszatkuj.Ser zetrzyj na grubych oczkach.Cebulę pokrój w kosteczkę, a pietruszkę drobno posiekaj. W rondlu(...)farszem i zwijaj jak gołąbki – czyli najpierw wszystkie berzegi do środka, apotem rulonik.ię zezłociły a nie przypaliły. Gotowe krokiety obtaczaj najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. I smaż powoli na oleju ryżowym, tak aby się zezłociły, a nie przypiekły za mocno. Smacznego! Soczyste krokiety gotowe. Podałam je z glassą sojową z dodatkiem octu balsamicznego

Z Kuchni Do Kuchni