delikatnej, kremowej konsystencji. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem. Odstawiamy na bok. 3. Na patelnię wlewamy tyle oleju, żeby pokryły szparagi, rozgrzewamy. W jednej misce umieszczamy rozbełtane jajka, w drugiej tarty ser wymieszany z bułką tartą. Szparagi obtaczamy w jajku, potem w serze i smażymy na złoty kolor w tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym, przekładamy
My Culinary Artmiałabym sałatę lodową, masłową, brokuła i kalafiora. Mój zestaw obiadowy: łosoś na parze z ziołami prowansalskimi, ziemniaki z koperkiem i zielone szparagi polane masłem z tartą bułką. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 1 opakowanie zielonych szparagów(...)łyżeczka cukru 4 łyżki masła 4 łyżki bułki tartej szczypta soli, pieprz WYKONANIE Szparagi umyć i odciąć doły (około 1-2 cm). W wysokim garnku zagotować wodę, włożyć szparagi na stojąco, tak żeby wystawały tylko czubki, dodać łyżeczkę cukru i gotować pod przykryciem 10 minut. W garnuszku rozpuścić masło, dodać tartą bułkę i smażyć do momentu
Passions hobbies lifepieczarek i sera nabrała całkiem innego smaku. SKŁADNIKI (na 3-4 porcje) ok 50 dag filetów rybnych (u mnie tilapia) sól pieprz cytrynowy Rafex Panierka: mąka jajko bułka tarta (ok 3/4 szkl) 1 łyżka drobniutko startej skórki z cytryny Dodatkowo(...)pieczarek kilka plastrów sera żółtego 1. Filety rybne umyć, osolić i oprószyć pieprzem cytrynowym. 2. Do głębokiego talerza wsypać mąkę, w drugim rozkłócić jajko, a w trzecim wymieszać bułkę tartą ze skórką z cytryny. Każdy kawałek ryby obtaczać kolejno w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej ze skórką cytrynową. 3. Pieczarki pokroić
Kto ugości moich gości?soli. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Z jednego żółtka i cukru pudru ucieramy kogel-mogel. Gruszki obieramy, ścieramy na grubej tarce i skrapiamy sokiem z cytryny. Formę do tarty smarujemy tłuszczem, posypujemy wiórkami i wykładamy rozwałkowane ciasto. Następnie posypujemy połową orzechów, słonecznikiem i wkładamy do piekarnika (220°)- pieczemy 15 minut. Podczas pieczenia ubijamy pianę(...)pozostałych białek, łączymy z koglem-moglem i pozostałymi orzechami. Po wyjęciu ciasta w piekarnika nakładamy odsączone gruszki i przykrywamy warstwą masy białkowo orzechowej. Zmniejszamy temperaturze do 150° i dopiekamy tarte około 20 minut
Tradycyjna Kuchniapalce lizać! Składniki: 25 dag kaszy jaglanej 35 dag selerów 2 szklanki wywaru warzywnego 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały por 4 jajka 1 łyżka masła Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Wykonanie: 2 jaja ugotować na twardo i posiekać. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie (wywar odstawić). Selery zetrzeć na tarce(...)włoszczyzny razem z startami selerami i połączyć z przestudzoną, zrumienioną na maśle cebulą. Dodać ugotowane pokrojone jaja i przyprawić do smaku. Z masy formować podłużne kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na oleju z obu stron na złoty kolor
Tradycyjna Kuchniategorocznymi truskawkami! Idealne na Dzień Dziecka :) Składniki: 20 dag mąki pszennej, ½ kg truskawek, 10 dag bułki tartej, ½ szklanki mleka, 1 łyżka masła, 3 żółtka, sól do smaku, cukier waniliowy do posypki. Wykonanie: Truskawki obrać, przepłukać, pokroić i wymieszać z bułką tartą. Masło utrzeć z żółtkami, połączyć z mąką, bułką tartą, wlać mleko, posolić i zagęścić
Tradycyjna Kuchniazacnego grona warto dołączyć mięsne kulki w occie – poza walorami smakowymi, mają tajemną moc – wydłużają życie na imprezie Składniki: 1 kg mięsa mielonego bułka tarta 2 jajka szklanka octu(...)cebule ziele angielskie liść laurowy sól pieprz cukier Przygotowanie: Mięso wrzucamy do sporej miski, w której będzie nam się wygodnie wyrabiało masę. Dodajemy 2 jajka, sól, pieprz i bułkę tartą. Wyrabiamy do czasu aż powstanie jednolita masa, która nie klei się do rąk. W razie potrzeby dodajemy bułki tartej. Następnie formujemy kulki o średnicy
Kulinarna Patilogiaminut do lodówki, bądź na 15 minut do zamrażalnika, uważając aby nie zamarzło całkowicie. Po tym czasie ciastem wykładamy natłuszczoną i posypaną bułką tartą formę do tarty, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i ponownie umieszczamy w lodówce. W tym momencie zabieramy się za robienie masy. Masa 3 gruszki (najlepiej nie za miękkie(...)masy dodajemy 2 łyżki kakao, oraz mielone migdały. Całość dokładnie mieszamy. Z lodówki wyjmujemy wyłożoną ciastem foremkę, na ciasto wykładamy masę, układamy połówki gruszek (delikatnie dociskając). Gotową tartę pieczemy w temperaturze 180 st przez około 30 - 40 minut, aż ciasto się przyrumieni
Kuchenne aromatydziś tak trochę danie "na leniwca" ponieważ sposób przyrządzania nie tak do końca jest wykonany bez pomocy rynkowych fixów :) Urozmaiciłam go tylko o posypkę z bułki tartej i sezamu, naprawdę warto! Za to przepis zdecydowanie prosty a rybka wykwintnie dobra! Poniżej przepis na danie rodzinne, dla 4 osób. Składniki: Szpinak w zalewie serowo-czosnkowej: - szpinak/ 1 paczka mrożonego, może(...)Biedronki, 6 kostek za ok. 9,98pln i tylko 5% glazury - sos winiary "pomysł na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym" - 50 ml wody - 200 ml śmietany 12 voltowej - bułka tarta - sezam 4 rozmrożone kostki rybne wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zawartość sosu z torebki mieszamy z 50 ml wody i 200 ml śmietany. Wymieszanym sosem zalewamy rybkę w naczyniu
upichconałyżeczki cynamonu Dodatkowo: 100 ml mleka, 2 łyżki bułki tartej Składniki na ciasto połączyć i zagnieść, aby było gładkie i lśniące. Podzielić na dwie części - 3/4 i 1/4 ciasta. Przygotować tortownicę o średnicy 22 cm - spód należy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Większą część ciasta wyłożyć spód i boki tortownicy(...)jabłka zaczną się rozpadać. Dodać cukier, cynamon i odstawić do ostygnięcia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Ciasto należy ponakłuwać widelcem i podpiec 12 minut. Po podpieczeniu dno wysypać bułką tartą i przełożyć jabłka. Na wierzch wyłożyć resztę ciasta, wyrównać tak, aby dochodziło do boków i piec kolejne 40-45 minut do czasu aż wierzch będzie rumiany. Ciasto wystudzić
Plate of Joymięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe), 2 małe ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 3/4 łyżeczki suszonego oregano, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej + 4 łyżki mleka, garść startego parmezanu, pieprz Bułkę tartą wsypać do miseczki, zalać 4 łyżkami mleka i ostawić na chwilę do wchłonięcia. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, sól(...)pieprz i parmezan. Następnie dołożyć wcześniej nasączoną mlekiem bułką tartą, całość dokładnie wyrobić przy pomocy rąb, bądź wymieszać widelcem. Wymieszane mięso nabierać łyżeczką i formować małe kuleczki, wielkości orzecha włoskiego. Obsmażyć do zrumienienia na rozgrzanej patelni, na oliwie z oliwek, następnie ściągnąć na talerz. 2 puszki krojonych pomidorów (po 400 g), 200 ml bulionu warzywnego, 1 czerwona cebula
Plate of JoyNastępnie wstawiamy ją do lodówki na co najmniej 3 h. Po pewnym czasie na powierzchni bezy mogą pojawić się kropelki rosy – nie panikujcie, tak ma być PODANIE Tarta najlepiej smakuje po kilkugodzinnej wizycie w lodówce – wtedy nabiera puszystej, kremowej konsystencji. Deser idealny nie tylko dla fana wirtualnej symulacji życia! OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych(...)szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości *strona posiada charakter fanartu (twórczości fanów) – nie jest powiązana z żadną marką Świeżutki post KEY LIME PIE – THE SIMS 3 – tarta limonkowa z bezą na blogu NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenszklanka domowej bułki tartej 3 łyżeczki curry 2 łyżeczki ostrej papryki z OWOCOWEGO RAJU (tutaj) Sól Pieprz 2 jajka Sos: 1 mały jogurt naturalny 3 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka oregano 2 ząbki czosnku Filet z kurczaka kroimy na płaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry(...)ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Przepis bierze udział w konkursie organizowanym przez
VioletoweKucharzeniełyżeczka oleju/oliwy z oliwek do posmarowania całości po zagnieceniu ciasta Farsz: 1,5 kg jabłek 80 g cukru łyżka miodu płaska łyżeczka cynamonu Dodatkowo potrzebne będą: bułka tarta, odrobina oliwy 2-3 łyżki stopionego masła ściereczka blacha 12 na 36 cm papier do pieczenia cukier puder do oprószenia pędzelek/łyżka/szpatułka do rozprowadzenia roztopionego masła(...)podgrzewać jabłka z cukrem, miodem oraz cynamonem do momentu aż staną się miękkie a cukier się skarmelizuje i nada im piękną brązową barwę. 6. Na ściereczkę posypać obficie bułkę tartą. Położyć ciasto na ściereczkę 7. Rozwałkować bardo cienko ciasto. 8. Na rozwałkowane ciasto nałożyć roztopione masło przy pomocy pędzelka cukierniczego, szpatułki bądź łyżki, posypać odrobinę bułki tartej
KreatywnePinymamy nic na kolacje... sałatka zawsze rozwiązuje takie problemy :) Potrzebujemy: paczkę mix'u sałat opakowanie pomidorków cherry 1 mała czerwona cebula sos sałatkowy francuski 2 sery camembert bułka tarta 1 jajko 1 łyżka żurawiny lub ewentualnie 1 łyżka miodu oliwa z oliwek olej do smażenia Do dużej miski wrzucamy opakowanie mix'u sałat. Pomidorki(...)kroimy na połówki, cebulę kroimy w piórka i również wrzucamy do miski. Teraz smażymy ser. Ser kroimy na ćwiartki, panierujemy w jajku i w bułce tartej. Serki muszą być porządnie pokryte bułką tartą. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kawałki sera na złoto. Zajmuje to około 2 minut. Zdejmujemy z patelni na papier aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/