Coś bezmięsnego i szybkiego .. 8 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe kilka łyżek bułki tartej 1-2 łyżki majonezu Kielecki(...)łyżki złotego lnu Skworcu szczypiorek, koperek Ugotowane jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do pokrojonych jajek dodać surowe jajko,majonez, złoty len, 1 łyżkę bułki tartej, posiekany szczypiorek, sól, pieprz. Składniki wymieszać( jeśli masa będzie za rzadka dodać więcej bułki tartej).Uformować niewielkie kotleciki, a następnie obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć na rumiano
Moje domowe kucharzenieżółtego sera 2 jajka bułka tarta sól, pieprz naturalny olej Kalafiora ugotować (na półtwardo) w osolonej wodzie. Po ostudzenia rozgnieść dłońmi lub widelcem. Dodać jajka i bułkę tartą (tyle, aby masa nie była zbyt luźna, około 4-5 łyżek). Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku. Z ciasta formować kotlety - wkładając do środka kawałek sera. Kotlety(...)obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron - na złoty kolor
Di gotujełyżka przyprawy chicken masala bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy, mieszamy z żółtkiem, przyprawą i bułką tartą. Dokładnie wyrabiamy, formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchentartą, którą wcześniej zrumieniłam na masełku. Kalafior w panierce doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy ale także jako przekąska na kolacje. Składniki: * 1 kalafior * 2 jajka * bułka tarta do obtoczenia kalafiora * sól * olej do smażenia Wykonanie: Kalafior umyć, podzielić na mniejsze części. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ale tak, żeby się nie rozgotował(...)Odcedzić i przestudzić. Jajka rozkłócić. Kawałki kalafiora obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wyłożyć na ręcznik kuchenny do odsączenia z nadmiaru oleju i można się zajadać
Zrób to smaczniewrong? Składniki 7 średnich pieczarek 1/3 łyżeczki suszonej bazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki szczypta czarnego mielonego pieprzu 1 czubata łyżeczka sosu czosnkowego Folwark 2 jajka klasy M bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia propozycja podania: garść roszponki i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki Przygotowanie Pieczarki pozbawiamy ogonków i obieramy. Do miseczki wbijamy(...)jajka, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę, mieszamy. Do jednego głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą, do drugiego mąkę pszenną. Pieczarki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Następnie obtaczamy je w mące, znów w masie, a na koniec dokładnie w bułce tartej. Tak postępujemy
Słodkie okruszkijajka 2 sztuki, bułka czerstwa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, czosnek granulowany 1 łyżeczka, bułka tarta 1 szklanka cukinię zetrzeć na tarce grubsze oczka, posolić i po 30 minutach dobrze odcisnąć nadmiar wody, bułki(...)namoczyć w wodzie i dobrze namoczone odcisnąć z wody tartej bułki wsypać niepełną szklankę, resztę zostawić do posypania wierzchu pasztetu, wszystkie składniki dokładnie wyrobić na kleistą masę keksówka 25 cm wysmarowana olejem, do keksówki włożyć masę i dobrze ubić w formie wierzch pasztetu ponacinać nożem na skos, posypać tartą bułką, piec w 180 C około 60 minut
W Mojej Kuchni Lubięwieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 surowe jajko szczypta słodkiej mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku czarny pieprz sól Przepis : Obraną cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz jajko. Całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, mieloną papryką oraz majerankiem(...)wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy i wyrabiamy dłonią. Do formy na babkę lub keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą przekładamy połowę masy mięsnej i dokładnie ją rozprowadzamy delikatnie dociskając łyżką. Na mięsie układamy ugotowane na twardo jajka i przykrywamy je pozostałą masą. Pieczeń wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i pieczemy około godziny
Smakowite Daniatermoobiegiem. Gdy ciasto będzie już dobrze schłodzone, wyjmujemy je z lodówki i i rozwałkowujemy na grubość mniej więcej 4-5 mm. Wykładamy na formę do tarty posmarowaną masłem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Na przygotowaną formę z ciastem kładziemy pognieciony papier do pieczenia ,a następnie obciążamy np.grochem. Pieczemy około 20 minut, po czym ściągamy obciążenie i pieczemy 5 minut. Wyciągamy(...)gdyż, za chwilkę włożymy je ponownie do piekarnika. Na razie odstawiamy na bok i zaczynamy robić masę waniliową. Składniki na masę miksujemy i połowę masy wylewamy na spód od tarty, układamy brzoskwinie. I ponownie wylewamy masę. Pieczemy w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem lub 160 stopni bez termoobiegu około 30 minut. Wychłodzoną tartę posypujemy cukrem pudrem. Pamiętajcie
Z Kuchni Do Kuchnizagnieść ciasto, odłożyć je na 30 minut od lodówki lub do zamrażarki na ok 15 minut, następnie ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, na średnicę większą niż mamy formę do tarty, ciasto nawijamy na wałek i odwijamy na blaszkę(...)następnie owoce mieszamy z mąką i cukrem, wykładamy na ciasto, z pozostałego ciasta kroimy paski i układamy tworząc kratkę, jeśli chcecie zrobić taką przekładaną jak moja, poniżej filmik instruktażowy, tartę pieczemy około 40 minut w 180 stopniach, można posmarować wierzch jajkiem a w wolne kratki poukładać kawałki masła. Smacznego
zdrowa vege kuchniasmak wynagradza wszystko. Nie są skomplikowane w przygotowaniu. Składniki - usmażone naleśniki 500 g pieczarek tarty ser żółty ok. 70 g 2 cebule natka pietruszki jajo bułka tarta masło około 1 łyżka olej ryżowy u mnie Olitalia http://www.vog.pl Pieczarki umyj i poszatkuj.Ser zetrzyj na grubych oczkach.Cebulę pokrój w kosteczkę, a pietruszkę drobno posiekaj. W rondlu(...)farszem i zwijaj jak gołąbki – czyli najpierw wszystkie berzegi do środka, apotem rulonik.ię zezłociły a nie przypaliły. Gotowe krokiety obtaczaj najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. I smaż powoli na oleju ryżowym, tak aby się zezłociły, a nie przypiekły za mocno. Smacznego! Soczyste krokiety gotowe. Podałam je z glassą sojową z dodatkiem octu balsamicznego
Z Kuchni Do Kuchnikurczaka 2 całe jajka klasy M 4 plasterki ulubionej wędliny (u mnie schab) 4 plasterki żółtego sera duża szczypta słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku bułka tarta olej do smażenia papier do pieczenia lub naczynie żaroodporne * dobrze dobrany rodzaj sera i wędliny gwarantuje dobry smak roladki; ser i wędlina powinny być wyczuwalne Przygotowanie Piersi z kurczaka(...)roladki (rolujemy). Do głębokiego talerza wbijamy dwa jajka, rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy (ilość pieprzu i soli, jak przy standardowej panierce) i znów mieszamy. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Nasze roladki bardzo ostrożnie (, aby się nie rozwinęły) moczymy w jajku, następnie w bułce tartej i znów w jajku i bułce. Tak przygotowane roladki obsmażamy na rozgrzanym
Słodkie okruszkipszennej 130 gram masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Ze składników wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Formę wysmarować masłem i osypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć formę. Nakłuć widelcem, odciążyć fasolą. Piec 20 minut w temperaturze 180 st.C Dodatkowo: 4 jabłka 4 łyżki miodu 1/2 paczki masła 1/2 szklanki brązowego cukru(...)plastry. Położyć na wypieczony spód i zapiekać przez 20 minut w temp. 200 st.C Masło rozpuścić z cukrem. Następnie dodać miód, orzechy laskowe i żurawinę. Całość wymieszać. Polać tartę i zapiekać jeszcze 5 minut. Smacznego
tojestpyszne.blogspot.comprzełamana smakiem różanej konfitury, pychotka!!! SKŁADNIKI Biszkopt orzechowy: tortownica średnica 18 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 2 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kawowy: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g masła, 2 łyżki kawy sypanej, 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej sypkiej Dodatkowo(...)łyżeczka kawy rozpuszczalnej (całkowicie zmielonej) 3 łyżki orzechów włoskich zmielonych do dekoracji, liście z czekolady WYKONANIE Biszkopt: Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczeniem, boki smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka. Dodajemy po kolei: orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem i bułkę tartą, mieszamy delikatnie
słodki bratekobiad: 2 piersi z kurczaka ziemniaki surówka – marchewka z chrzanem surówka – buraczki tarte z cebulką Przygotowanie obiadu: Piersi usmażone w klasycznej panierce z jajka i bułki tartej. Surówka z tartej marchewki z łyżką chrzanu ( przepis ), plus surówka z gotowanych, tartych buraczków z cebulą, doprawiona solą, pieprzem i sokiem z cytryny ( przepis ). Ziemniaki ugotowane
NiePieprz.plmięsa mielonego 1 sucha kajzerka + mleko do namoczenia 1 jajko 1 cebula 2 łyżki kaszy manny lub bułki tartej sól, pieprz majeranek Sos: 2 szklanki wody chrzan tarty ze słoiczka - ilość wedle uznania sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy 2 łyżki mąki 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: 1. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na patelni(...)mięsa mielonego dodać cebulkę, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę, jajko, bułkę tartą lub kaszę manną, sól, pieprz i majeranek, dokładnie wymieszać i uformować dowolnej wielkości pulpety. 2. W rondlu rozgrzać wodę, dodać liść laurowy i ziele angielskie, na gotującą się wodę powoli wkładać pulpety i gotować na wolnym ogniu. Można je wcześniej obamażyć na patelni
Kuchnia domowa Ani