T en quiche, jeszcze na wiele lat przed tym, zanim zacząłem blogować był jednym z moich większych kulinarnych odkryć* i popisowym daniem serwowanym na specjalne okazje i romantyczne kolacje. Połączenie fig, koziego sera, miodu i tymianku jest tak hipnotyzujące, że nikt nie mógł się jemu oprzeć! Do tego butelka dobrego wina i z powodzeniem można było zdobyć swoją wybrankę/swojego wybranka w myśl zasady: przez żołądek do serca . Ale nawet jeśli nie potrzebujecie robić popisu swoich kulinarnych zdolności (z tą tartą to... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...