upieką się tak jak chcę, ale tym razem wyszło super. Sery możecie zmieniać wedle upodobań. Składniki: 7 pieczarek portobello 100 g sera z niebieską pleśnią 50 g tartej mozzarelli pół cebuli 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki pieprz olej rzepakowy Z pieczarek odcinamy nóżki. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę nóżki pieczarek i pokrojoną
Kardamonovytemu, na drugie śniadanie, opijaliśmy się tym oto koktajlem. Pyszny, pyszny, pyyyyszny. I totalnie bez żadnych dodatków – mamy tutaj jedynie owoce, warzywa i wodę. A tymczasem lecę robić tarte buraki do słoików. Składniki: 1 szklanka dyni (obranej i pokrojonej w średnią kostkę) 3/4 szklanki wody sok z dwóch pomarańczy sok z połowy cytryny garść jarmużu (przepis
Kardamonovyciasta, mieszamy. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy dyniowe z jabłkami Orkiszowe racuchy drożdżowe z jabłkami Artykuł Racuchy z gruszkami
Kardamonovyroku, może ktoś z Was zrobi ten sos na domówkę. Polecam baardzo. Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 połówki brzoskwiń z puszki 2 łyżeczki świeżo tartego chrzanu (lub więcej) lub 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka soku z cytryny sól Brzoskwinie kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników
Kardamonovyrozgrzany olej nakładamy ciasto łyżką. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia. Przed podaniem racuchy można posypać cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy dyniowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Orkiszowe racuchy drożdżowe z jabłkami Artykuł Racuchy drożdżowe z jabłkami
Kardamonovyminut. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy z jabłkami Racuchy dyniowe z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Artykuł Racuchy pełnoziarniste z jabłkami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyciasta, mieszamy. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy dyniowe z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Orkiszowe racuchy drożdżowe z jabłkami Artykuł Racuchy z jabłkami
Kardamonovygranatów (jeżeli macie problem z jej dostaniem, zastąpcie ją 1 łyżką miodu i 1 łyżką soku z cytryny lub octu balsamicznego) pół szklanki obranych orzechów włoskich 3 łyżki bułki tartej 1 duży ząbek czosnku pół łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka płatków chili (lub więcej) sok z połowy cytryny (lub więcej) 1 łyżka oliwy extra virgin pół łyżeczki soli
KardamonovySylwestra. Łapcie więc i wybierajcie co lubicie. 1. Sos chrzanowy z brzoskwiniami Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 połówki brzoskwiń z puszki 2 łyżeczki świeżo tartego chrzanu lub 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka soku z cytryny sól Brzoskwinie kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników, mieszamy
Kardamonovyolej. Nakładamy na nią porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Orkiszowe racuchy drożdżowe z jabłkami Artykuł Racuchy dyniowe z jabłkami
Kardamonovykoreczków z szynką, 9 z rybą. Jeżeli zostaną Wam jakieś resztki składników, wykorzystajcie je do jajecznicy, pasty jajecznej lub zjedzcie tak o. Chleb też się nie zmarnuje, bułki tartej w domu nigdy dość. Składniki: 1 opakowanie jajek przepiórczych (18 sztuk) 1 małe opakowanie serka śmietankowego 3-4 cienkie kromki ulubionego pieczywa (tak na grubość nie więcej niż
Kardamonovymoże będziecie ją wyjadać prosto z miski, jak ja. A, jeszcze jedno. Przeglądając różne przepisy, widziałam różne sposoby krojenia buraków. Była to grubsza kostka, słupki, część przepisów była z tartymi burakami (na grubych oczkach). Na początku chciałam zetrzeć buraki, ale ostatecznie pokroiłam je po prostu w małą kostkę. Mimo, że do buraków w formie kostek nigdy nie byłam przekonana
Kardamonovysmażymy z obu stron na złoty kolor (na średnim ogniu), po 2 minuty z każdej strony. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Racuchy dyniowe z jabłkami Orkiszowe racuchy drożdżowe z jabłkami Artykuł Racuchy z kaszy manny
Kardamonovydziwnego, że i bitki wyszły niemalże idealne. „Niemalże”, bo były bez grzybów i nie były robione przez moją mamę. Dodatki? No najlepsze będą tłuczone ziemniaki i tarte buraki. Chociaż to jak zwykle jest bardzo indywidualne. Mnie by pasował do tego jeszcze ogórek kiszony. A najlepiej to sałatka z buraków z kiszonym ogórkiem . My musieliśmy się jednak ograniczyć
Kardamonovywieprzowej 1 marchewka (z rosołu) 1 korzeń pietruszki (z rosołu) mały kawałek selera (z rosołu) 3 czubate łyżki otrębów żytnich (zamiennie można dać 2 łyżki kaszy manny lub bułki tartej) duża garść całych migdałów duża garść migdałów w płatkach (możecie dać też po prostu dwie garści całych migdałów) 2 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki rosołu
Kardamonovy