drugie odstaw powstałe lejące się, ale oczywiście, nie za rzadkie ciasto na naleśniki na jakieś 30 minut. W międzyczasie brązowy cukier możesz lekko utrzeć w moździerzu z cynamonem. Po trzecie smaż mój drogi czytelniku i podglądaczu, bo przecież dobrze wiesz o moim kanale na YouTube 🙂 naleśniki, tak jak się je smaży tradycyjnie. Po czwarte taka oto uwaga ❗ posyp odrobinę cynamonowego(...)laski cynamonu, wymieszaj, chwilę grzej i wrzuć połamany makaron wermiszel. Ponownie wymieszaj i smaż i grzej i mieszaj całość, aż będzie cudowny zapach i makaron, się lekko podsmaży. Po trzecie wlej połowę mleka i wsyp, wlej kuleczki sago lub tapioki, wymieszaj i grzej, aż makaron zaabsorbuje — jaki wyraz — płyny, wtedy oczywiście ponownie wlej mleko. Na koniec, kiedy makaron będzie już
RafalCookminut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 200-250 g makaronu tagliatelle lub innego – 2-3 ząbki czosnku – 3-4 łyżki serka mascarpone – pół szklanki krojonych pomidorów z puszki – 1/4 szklanki tartego parmezanu + dodatkowy parmezan do podania – 15-20 obranych krewetek (z ogonkami lub bez) – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1/2 łyżeczki płatków chilli – posiekana natka
nietylkopasta.pldbających o swoją sylwetkę. Gorąco polecam przepis każdemu! Smacznego! ZAPIEKANKA Z BROKUŁEM I MIĘSEM MIELONYM – PRZEPIS Składniki 1 brokuł 500 g ziemniaków 500 g mięsa mielonego 150 g tartej mozzarelli 1 cebula 1 papryka czerwona 2 garści kukurydzy 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki ketchupu sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie
Przepiski.plpodawane jako1 dodatek do obiadu, a także jako lekki, samodzielny posiłek. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większy brokuł 2 łyżki masła 2 szklanki mleka około 90 g tartej mozzarelli lub innego żółtego sera szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 pełne łyżki mąki 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Brokuła dzielimy na różyczki
Olcia gotuje!ziemniaki. Dopraw, ułóż jako warstwę, pokryj kolejną warstwą majonezu ze śmietaną. Pokrój ugotowane na twardo jajka i kiszone ogórki, ułóż jako kolejną warstwę i znów pokryj „pierzynką”. Posyp wierzch tartym żółtym serem. Gotowe! Śledź w oleju – Niezapomniana klasyka Śledź w oleju to danie, które wywodzi się z wielowiekowej polskiej tradycji i doskonale przetrwało próbę czasu. Soczyste, pełne smaku filety
Kuchnia MagdaLenysugeruje nazwa jest to dip na bogato, a do tego mega tuczący i uzależniający. Ta kremowa pasta przygotowana jest na bazie serka śmietankowego z dodatkiem smażonego, chrupiącego boczku, tartego sera cheddar, świeżej papryczki chili, szczypiorku oraz uprażonych płatków migdałowych. Smakuje faktycznie jak milion dolarów, a w połączeniu z delikatnym filetem z kurczaka komponuje się rewelacyjnie. Tak przygotowany
Kuchnia MagdaLenysię przepyszny a chrzan dodał mu szlachetnego charakteru. Gorąco polecam! Składniki: ? 4 duże filety z morszczuka ? sok z 1/2 cytryny ? sól, pieprz Sos chrzanowy ? 4 czubate łyżeczki chrzanu tartego ? 1 szklanka śmietany 12 % – 250 ml ? 1 łyżeczka cukru ? 1 łyżka soku z cytryny ? sól, pieprz biały do smaku ? 2 żółtka ? 2 łyżki masła Wykonanie: ? Filet rozmrozić, skropić
To co kochamDodatek zieleniny powoduje, że jest pachnący i bardzo wiosenny. Taki sos na pożegnanie zimy, która nie chce nam odpuścić. Składniki: ? 4 jajka ? 2 łyżki soku z cytryny ? 2 łyżeczki tartego chrzanu ? 1 szklanka kwaśnej śmietany 12% ? 2 łyżki posiekanego szczypiorku ? 1 łyżka posiekanego koperku ? sól, szczypta cukru do smaku Wykonanie: ? Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka
To co kochamłyżek soli ? 2 główki czosnku ? 1 łyżka pieprzu ziarnistego ? 2 łyżki ziela angielskiego ? 1 łyżka kminku ? 8 liści laurowych Farsz ? 250 g śliwek suszonych ? 2 jabłka ? 1/2 szklanki bułki tartej ? 1/2 łyżeczki cynamonu ? 1 łyżka masła ? sok z 1/2 cytryny Do polewania indyka ? 3/4 szklanki oleju ? 3/4 szklanki roztopionego masła ? 2 szklanki soku pomarańczowego Wykonanie: Marynata ? Gotować przez
To co kochamoryginalny twardy, a nie wyrób fetopodobny, bo jest mazisty i miękki ? olej do smażenia Wykonanie: ? Bułki namoczyć w ciepłej wodzie, mocno odcisnąć i pokroić w drobną kostkę. Nie używam tartej bułki, bo sprawia, że kotlety są twardsze niż z suszonej i namoczonej lub świeżej. ? Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na 2 łyżkach oleju. ? Czosnek obrać i przecisnąć przez
To co kochamMonice bardzo smakowały! Składniki: ? 2-3 kalarepki ? sól, pieprz do smaku, szczypta cukru ? 2 jajka ? 2 łyżki sosu sojowego ? 100 g płatków migdałowych ? 4 łyżki orzechów włoskich mielonych lub tartej bułki ? 4 łyżki mąki ? olej do smażenia Wykonanie: ? Kalarepki obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. ? Wrzucić kalarepkę na wrzącą, posoloną wodę ze szczyptą cukru i gotować
To co kochampolecam! Składniki: ? 4 filety tilapii ? 4 plastry sera żółtego ? sól, biały pieprz do smaku ? sok z 1/2 cytryny ? 1/4 szklanki śmietany kwaśnej ? 1/4 szklanki keczupu pikantnego ? 1 łyżeczka chrzanu tartego ? 1 łyżka natki pietruszki ? olej do smażenia Wykonanie: ? Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i białym pieprzem. ? Delikatnie obsmażyć rybę na oleju i ułożyć w naczyniu do zapiekania
To co kochamSkładniki na 2 porcje duże lub 4 małe: ? 4 jajka ? pęczek zielonych szparagów ? kilka liści sałaty zielonej ? garść szpinaku świeżego ? kilka rzodkiewek ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżki tartego parmezanu ? 2 łyżki masła ? oliwa Wykonanie: ? Każdy szparag złamać trzymając jedną ręką za koniec a drugą w środku. Szparag złamie się w odpowiednim miejscu, gdzie nie będzie już włókien. ? Zagotować
To co kochambalsamicznym. Moja męska, konserwatywna kulinarnie część rodziny, tym razem nie marudziła, lecz pałaszowała ze smakiem filecik z truskawkami. Składniki: ? 4 plastry piersi z indyka ? sól, pieprz biały ? 4 łyżeczki tartego parmezanu ? 6 dużych truskawek ? sos balsamiczny ? rozmaryn Wykonanie: ? Plastry piersi z indyka posypać solą i pieprzem, ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia. ? Każdy posypać startym parmezanem. ? Piec
To co kochamcebule ? 1/2 selera i pora ? 4 liście laurowe ? 5 ziaren ziela angielskiego ? 1 płaska łyżka soli Sos chrzanowy ? 1/2 szklanki kwaśnej śmietany ? 2 łyżki majonezu ? 2 łyżeczki chrzanu tartego ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Ozorki umyć, zalać gorącą wodą, dodać przyprawy i sól. ? Wrzucić obraną i przekrojoną marchewkę, pietruszkę, seler, pora i cebulę. ? Gotować ozorki do miękkości na wolnym
To co kocham