tarta - 42848 przepisów (strona:1782/2857)

Tarta z kukurydzą 78

Można oczywiście samemu przygotować ciasto francuskie, ale na to potrzeba trochę czasu, chyba że przygotujemy ciasto francuskie według starego przepisu . A gdy już mamy ciasto francuskie, to proponuję zrobić tartę z kukurydzą. Kukurydzę obrać z liści, przyciąć końcówkę i wierzchołek. Włożyć do gotującej się lekko osolonej i ocukrzonej wody z łyżką masła. Gotować 5 – 10 minut. Ściąć ziarna. Ustawić kolbę

królestwo garów
Quiche wegański z dynią i jarmużem 68

Jestem wielką fanką tart – tych na słodko, jak i na słono. Ta wersja jest stworzona specjalnie dla wegan, ale zasmakuje nie tylko im! Quiche wegański z dynią i jarmużem, dzięki dodatkowi czarnej soli Kala Namak od @qualityfoodpl smakuje tak, jakby był stworzony  z jajek!  … Artykuł Quiche wegański z dynią i jarmużem pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Maślana tarta z serem, śliwkami i bezą 85

jest ciasto petarda, kruche ciasto, kremowy ser i delikatna beza a do tego kwaskowość śliwek, idealne połączenie. Polecam spróbować upiec tą pyszna tartę a potem przepadniecie. Trzeba uważać aby nie zjeść za dużo 😉 Maślane cudo ze śliwkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciastka z chleba 74

pojemnika, dodaj masło z odżywką, wbija jajka, wsyp kawałki czekolady oraz prażone pistacje. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj i ugnieć. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 160-170 stopni. Po trzecie uformuj 12 kulek i każdą lekko spłaszcz czystą oczywiście dłonią. Po czwarte połóż ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na jakieś 15-20 minut. Na koniec

RafalCook
Czekoladowe tartaletki sernikowe z dynią 76

dynią to pyszny deser do kawy, na śniadanie i na przyjęcie – w sam raz na jęden kęs! Jeżeli jednak chcecie, równie dobrze możecie upiec je jako jedną tartę. Read More Artykuł Czekoladowe tartaletki sernikowe z dynią pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Misiankowa szarlotka z jabłkami 105

Zagnieć, wyrób, uformuj kulę. Owiń folią spożywczą i włóż na 2 godziny do lodówki. Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Jedną rozwałkuj, wyłóż nią dno i boki formy na tartę o średnicy 25 cm. Posmaruj roztrzepanym białkiem, ponakłuwaj widelcem. Podpiecz w piekarniku nagrzanym do 160ºC prze ok. 15minut. Na podpieczonym cieście ułóż jabłka i przykryj drugą częścią rozwałkowanego wcześniej ciasta

Moja Delicja
10 POWODÓW DLA KTÓRYCH WARTO WPROWADZIĆ SELERA NACIOWEGO DO SWOJEJ DIETY JUŻ DZIŚ! 98

cytryny, albo pomieszać z kawałkami jabłka. W połączeniu z delikatnym mięsem z kurczaka może stworzyć fantastyczną sycącą sałatkę na lekki,dietetyczny obiad. Jest genialnym składnikiem zup jarzynowych, zapiekanek makaronowych, tart warzywnych, naleśników z farszem, no i oczywiście niezawodnych koktajli. Wybierając seler naciowy koniecznie powinniśmy zwrócić uwagę na jego łodygę.- ważne, żeby była odpowiednio jędrna oraz twarda. Aby zachować wszystkie cenne

Ostra na Słodko
Tarta z rabarbarem i kruszonką 137

Mąkę i kakao przesiać. Zimne masło pokroić w małą kosteczkę. Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować do połączenia składników. Ciasto wyłożyć na stolnicę i szybko zagnieść. Formę na tartę wysmarować tłuszczem, od razu wylepić ciastem i schłodzić w zamrażarce 15-20 min. albo w lodówce 1-1,5 godziny. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika

Anielskie wypieki
Kotlety mielone z papryką 148

Kotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jesienne ciasto z orzechami laskowymi i śliwkami wg Aleex 115

thermomixie). 3. Dodać jajko, cukier waniliowy, cukier, orzechy i wyrobić do połączenia składników. 4. Ciasto podzielić na 2 części: 2/3 (na spód) i 1/3 (na górę). 5. Formę na tartę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć 2/3 ciasta, rozprowadzić po dnie i wyrównać. 6. Śliwki pokroić na grubsze plasterki. Dodać skrobię I cukier. Wymieszać

W mojej kuchni
Tarta z pomidorami na spodzie z czerstwego pieczywa 109

rynku są jeszcze pyszne pomidory, można też kupić szpinak. Świeże pomidory staną się niedługo już tylko wspomnieniem. Warto więc z nich korzystać, póki jeszcze są. Inspiracją na tę tartę, był przepis Tadeusza Mullera

Stare Gary
GALETTE Z OWOCAMI LATA – TARTA RUSTYKALNA 119

szybkie! Kruche ciasto idealnie komponuje się ze słodko-kwaśnymi dodatkami. Każdy łasuch z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! Spróbujcie i Wy! Ps. możemy je przygotować jako jedną dużą tartę albo zrobić mniejsze, dla każdego osobno, bez potrzeby porcjowania! Smacznego! SKŁADNIKI: KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 300 g * PALMA – 200 g * cukier puder – 100 g * jajko

Ostra na Słodko
CIASTO MARCHEWKOWE 170

szklanki - mąki 1  łyżeczka - przyprawy do piernika 1  łyżeczka - cynamonu ½  łyżeczki - soli 1½  szklanki - startej marchewki(ok.5-6 szt.) WYKONANIE Na początek obieramy i trzemy marchewkę.Jajka ubijamy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolewamy olej - ciasto w trakcie mieszania wchłonie cały. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z solą, proszkiem do pieczenia

Mała w garnku miesza
Placki ziemniaczane dla leniwych 158

tani obiad :) Do przygotowania tej potrawy wystarczy nam dosłownie kilka składników. Całość przygotowania nie powinna zająć więcej jak 10 minut :) Wszyscy myślą, że placki ziemniaczane to długie, mozolne tarcie ziemniaków, a ja tym razem pokażę Wam szybszą wersję. Składniki 3 duże ziemniaki 3 łyżki mąki 1 cebula jajko sól pieprz Dodatki śmietana cukier Przepis na placki ziemniaczane Ziemniaki obieramy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZAPIEKANKI ZIEMNIACZANE Z RADAMEREM I KARMELIZOWANYM CZOSNKIEM – imprezowa przekąska 148

posypujemy startym Radamerem. Zalewamy mieszanką śmietanki i mleka, zapiekamy ok. 15 minut w 160C. Tak jak pisałam wyżej świetnym dodatkiem do zapiekanek i wszelkiego rodzaju słonych i wytrawnych tart jest karmelizowany czosnek! KARMELIZOWANY CZOSNEK: – czosnek – 2 główki – oliwa z oliwek – 2 łyżki – ocet balsamiczny – 3 łyżki – woda – 2×150 ml – cukier – 1 płaska łyżeczka

Ostra na Słodko