tarta - 42848 przepisów (strona:116/2857)

Serowa tarta bez pieczenia 106

cukru pudru 1 laska wanilli 3 łyżki żelatyny 40 dag truskawek Herbatniki zmiksować w malakserze, przełożyć do miski i wymieszać z nutellą do uzyskania elastycznej masy. Okrągłą formę do tarty o średnicy 20 cm wyłożyć masą herbatnikową i odstawić do lodówki do stwardnienia. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Twaróg wymieszać ze śmietaną(...)przygotowaną wcześniej żelatynę. Dokładnie wymieszać i wylać masę na herbatnikowy spód. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Truskawki pokroić na kawałki albo plasterki i wyłożyć na schłodzoną tartę. Artykuł Serowa tarta bez pieczenia pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
KOTLECIKI RYŻOWE 150

lekko rozgotowanego) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 4 łyżki tartego parmezanu sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz olej roślinny do smażenia (najlepiej kokosowy) bułka tarta do obtoczenia WYKONANIE Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju, na średniej mocy palnika, przez około(...)zrobi się szklista i miękka. Często mieszamy, na minutę przed końcem smażenia dodajemy starty na tarce ząbek czosnku. Ugotowany ryż, parmezan, podsmażoną cebulkę, jajko, natkę pietruszki i bułkę tartą wkładamy do pojemnika malaksera. Doprawiamy solą i pieprzem. Krótko miksujemy, wykładamy do miski. Zwilżonymi wodą dłońmi nabieramy porcje masy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy

cool and minty
TARTA Z ŁOSOSIEM, RICOTTĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 143

francuskim, również tym gotowym, co skróci czas przyrządzenia tarty. Ja proponuję Wam dzisiaj tartę z łososiem, ricottą i pomidorkami koktajlowymi, jest kolorowa i lekka, a podana z bukietem sałat smakuje wyśmienicie .   Czas przygotowania : 30 min. Pieczenie : 35 min Składniki na tart ę o średnicy 24 cm . Porcje dla 4-6 osób : Składniki na ciasto (lub gotowe(...)przynajmniej na 1 godz.***   Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je na grubość ok. 5 mm. Wyłóż formę do tarty papierem do pieczenia lub natłuść ją i oprósz delikatnie mąką. Wyłóż ciastem formę, starannie dociskając je do brzegów formy, i ścinając nożem ciasto wystające ponad krawędź. Ponakłuwaj ciasto

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Fasolka szparagowa 116

szparagowej (dowolnego koloru) 3 łyżki masła 2-3 łyżki bułki tartej sól Fasolkę porządnie myjemy i obcinamy obie końcówki. Wrzucamy ją do garnka i zalewamy wodą tak aby była cała przykryta. Wodę solimy. Fasolkę gotujemy do miękkości.. W rondelku roztapiamy masło i dodajemy do niego bułkę tartą. Smażymy mieszając, aby się nie przypaliła. Bułka tarta jest gotowa kiedy zbrązowieje i zacznie się pienić na całej szerokości rondelka. Odcedzoną fasolkę szparagową łączymy z tak przygotowaną bułką tartą i podajemy. Smacznego Artykuł Fasolka szparagowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Prosty I Szybki Klops Z Jajkami 146

mielonego ( u mnie szynki i indyka ) 1/2 startej cebuli na najdrobniejszych oczkach 1 całe jajko 2-3 łyżki bułki tartej do środka 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki majeranku 3-4 jajka ugotowane na twardo pieprz, czerwona papryka, bułka tarta 1. Mięso przekładamy do miski, ścieramy pół cebuli, dajemy bułkę tartą, sól, pieprz , paprykę(...)słodką, oraz 1 łyżeczkę majeranku. Całość porządnie wyrabiamy i odstawiamy do lodówki na jakieś 2-3 h. 2. Po tym czasie smarujemy foremkę oliwą czy to margaryna, obsypujemy bułka tartą z majerankiem dając dość grubo jej na dno, wykładamy połowę mięsa a na nim układamy długością jajka ( Tyle ile wejdzie ) lekko je dociskając. Przykrywamy resztą mięsa, dokładnie obkładając

Gotowanie...to proste !
Mięsne muffiny z chrzanowym kremem 185

mnie czerwona papryka konserwowa) Składniki (na ziemniaczany krem): 6 średnich ziemniaków kawałek masła 82% odrobina słodkiej śmietany 2 łyżeczki chrzanu tartego (może być więcej) kolorowy pieprz drobny szczypiorek sól Do formy: olej, bułka tarta Wykonanie: Zmiel mięso, pokrój w kostkę cebulę i paprykę. Włóż do miski mięso, jajko, paprykę, cebulę oraz dodaj wszystkie przyprawy(...)bułkę tartą. Wymieszaj całość dokładnie, następnie uformuj 12 kul. Formę do muffin wysmaruj lekko olejem, następnie obsyp bułką tartą. Włóż kule do formy, ugnieć, wyrównaj górę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (program góra/dół) na 30-40 minut. W tym czasie obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie. Gdy lekko

Garniec Magalie
KROKIECIKI MIELONE ZE SZPINAKIEM 414

tarta 3 łyżki sól 1/2 łyżeczki pieprz 1/2 łyżeczki cebula 1 sztuka olej do smażenia szpinak mrożony rozdrobniony brykiet Hortex 8 brykietów szczypta soli i pieprzu bułka tarta do panierowania masło 1 łyżka czosnek 1 ząbek mozzarella ser tarty ok. 50 gram  ~~METODA~~ Filety myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa(...)mokre dłonie nabieramy garstkę mięsa. Rozbijamy palcami na mały placek. Nakładamy łyżeczkę farszu szpinakowego oraz łyżeczkę sera mozzarella. Lekko dogniatamy i zamykamy placek, formując małego krokieta. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na złocisty kolor z każdej strony

Kuchnia Paulettes
TARTA WAFELKOWA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 716

Idealna kompozycja, idealne połączenie! Tarta jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki! http://lusette.pl/ Ps. do jej wykonania zainspirowały mnie wafelki Lusette – jest pysznie ! SKŁADNIKI: ( forma do tarty ok. 20 cm ) SPÓD: * herbatniki – 100 g * wafelki Lusette mleczne – 2 szt * masło min. 82% – 50 g * miód wielokwiatowy – 2 łyżki MASA: * jogurt grecki(...)Herbatniki miksujemy na „piasek” razem z wafelkami Lusette, dodajemy miękkie masło i miód, dokładnie wyrabiamy na zwartą gładką masę ( w razie potrzeby dodajemy miodu ). Wylepiamy foremkę do tarty, chłodzimy. MASA: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, podgrzewamy, dokładnie mieszamy. Jogurt grecki miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę ( wcześniej „hartujemy”1 łyżką jogurtu ), dokładnie

Ostra na Słodko
Tarta z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi, bez cukru, bez glutenu 222

jest bardzo sycąca, mnie smakowała. W przygotowaniu szybka i prosta. Zamiast malin możemy dać borówki, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z masłem orzechowym i orzechami arachidowymi wegańska, bez cukru, bez glutenu Składniki: Spód: 2 szklanki orzechów arachidowych (bez soli) 80g suszonych daktyli 1/4 szklanki kakao bez cukru(...)Orzechy i daktyle przełożyć do blendera i zmiksować. Dodać pozostałe składniki na spód i wymieszać. Masę orzechową wyłożyć do blaszki na tartę z wyjmowanym dnem o wymiarach 21x21cm i wyrównać, dociskając do blaszki (proszę również wylepić brzeg tarty). Nadzienie: 3. Do miski przełożyć wszystkie składniki na nadzienie i wymieszać mikserem do połączenia składników. Nadzienie przełożyć na przygotowany spód

Mała Cukierenka
Zakochana tarta 121

urosło do góry. Ciasto nakłuwamy widelcem, układamy na nim papier, obciążamy i wkładamy do piekarnika na półkę jedną niżej niż środkowa na 20 min. Po tym czasie, ściągamy z tarty papier z obciążeniem, przekładamy na środkową półkę i pieczemy jeszcze 15 min. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. PIANKA: Truskawki przekładamy na sito, aby odciekły. Powstały płyn podgrzewamy(...)ubijamy. Kiedy zgęstnieje dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Serek rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do śmietany. Mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy na bok. SKŁADANIE TARTY: Na ciasto wykładamy warstwę kremu, zostawiamy tyle, aby móc udekorować wierch. Wygładzamy i wylewamy na niego piankę. Wstawiamy do lodówki, aby całość stężała. Zajmie

Kuchnia od dwojga
Żytnia tarta z łososiem i szpinakiem - idealnie kruche ciasto! 138

ciasto 100 g mąki żytniej 50 g mąki pszennej  80 g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki zimnej wody +mąka ryżowa do podsypywania Przygotować formę na tartę. Mąki przesiać do miski, dodać pokrojone w kosteczkę masło, sól oraz wbić jajko. Wlać 2 łyżki zimnej wody. Zagnieść wszystkie składniki ciasta w gładką kulę. W razie potrzeby dosypać mąki(...)zwiędnie, po czym zdjąć z patelni. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Filety z łososia opłukać, oprószyć solą i pieprzem, następnie upiec lub zgrillować. Łososia najlepiej przygotować wcześniej, przed pieczeniem tarty. Upieczony spód wyjąć i ostudzić.  Jajka roztrzepać dodając twaróg, chrzanowy serek, mąkę i odrobinę mleka (masa nie może być zbyt gęsta). Doprawić solą, pieprzem i odrobiną czosnku

Kuchnia Ellie
Tradycyjny obiad. Panierowane kotlety z piersi kurczaka z fasolką. 242

drugie danie? Składniki: (dla całej rodziny) 3 piersi z kurczaka 3 jajka M sól i pieprz bułka tarta olej do smażenia Ulubione dodatki: fasolka szparagowa z bułką tartą ziemniaczki Przygotowanie: Mięso myjemy, kroimy na pół i wzdłuż tworząc kotlety. Następnie delikatnie rozbijamy je tłuczkiem do mięsa. W misce mieszamy widelcem jajka z przyprawami (solą i pieprzem(...)czasie (lub od razu jeśli nie możemy czekać) kotlety obtaczamy dokładnie z obu stron w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i fasolką szparagowej z bułką tartą. Smacznego

Słodkie okruszki
Tarta z masą serową i jabłkami 92

Tarta czekała na swoją kolej od wczorajszego wieczoru, i chyba jest to najlepszy sposób, aby zrobić tartę na szybko w trakcie przygotowywania, po pracy, obiadu dla rodziny. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Reasumując wczoraj wieczorem zagniotłam ciasto i zostawiłam w lodówce na 24 godziny. Jeżeli ktoś robi ją podczas jednego podejścia wystarczy jak ciasto spędzi w lodówce godzinę. Na ciasto(...)deserów lub cynamonu Jabłka obieramy i trzemy na tarce do ogórków, lub kroimy w bardzo cienkie plasterki. Wyciągamy podpieczony spód ciasta, chwilkę studzimy (5 minut wystarczy), wylewamy masę serową. Na masę wrzucamy jabłka, na jabłka sypiemy cukier trzcinowy oraz cynamon. Wkładamy do piekarnika, 180 stopni, na około 45 minut. Smacznego życzy Aga. Tarta

Kocham Czekoladę
Tarta "Oreo" 456

przekrojone na pół) Wykonanie: Spód: Masło rozpuszczamy w garnuszku i studzimy. Następnie wlewamy je do drobno zmielonych (najlepiej w blenderze) ciasteczek Oreo i dokładnie mieszamy. Wysypujemy do formy na tartę (o średnicy 24 cm), uprzednio posmarowanej cienko masłem lub spryskanej spray’em do pieczenia i starannie wylepiamy jej dno oraz boki, dociskając masę. Formę wstawiamy do lodówki(...)ostrożnie na kajmak. Posypka i dekoracja: Krówki (najlepiej kruche, nie ciągutki) oraz jedno Oreo bardzo drobno siekamy. Przekrojone na pół ciasteczka układamy dookoła, na wierzchu masy śmietanowej z mascarpone. Tartę posypujemy drobnymi kawałeczkami Oreo i krówek. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny. Smacznego

MyCookBook.pl