recipeIngredient":["ok 450g mi\u0119sa mielonego,\r","1 jajko,\r","p\u00f3\u0142 kajzerki,\r","1 ma\u0142a cebula,\r","sos sojowy,\r","s\u00f3l, pieprz,\r","bu\u0142ka tarta."],"name":"Sznycle","recipeCategory":"dania mi\u0119sne, obiady","cookTime":"PT0H20M","prepTime":"PT0H10M","recipeInstructions":["Kajzerk\u0119 namoczy\u0107 i ods\u0105czy\u0107.\r","Cebul\u0119 drobno pokroi\u0107.\r","Wszystkie(...)u0142adniki (bez bu\u0142ki tartej) dobrze wymiesza\u0107.\r","Uformowa\u0107 kulki, obtoczy\u0107 w bu\u0142ce tartej.\r","Sma\u017cy\u0107 po 10 minut z ka\u017cdej strony."],"recipeYield":"4 sznycle","keywords":"cebula,jajka,mi\u0119so mielone,sznycle","totalTime":"PT0H30M"} Drukuj Sznycle Czas przygotowania: 10 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 20 minut/y Czas całkowity: 30 minut/y Porcje: 4 sznycle
Bardzo Gruby Smokponiższe zdjęcie ślinka sama cieknie. Dla mnie to najdoskonalsza wersja burgerów, nawet najlepszej jakości mielona wołowina nie zastąpi wieprzowego kotleta schabowego smażonego w podstawowej panierce z mąki, jajka i tartej bułki. Świeża bułka z mąki pszennej, koperkowe masełko i Kielecki majonez podkreślają polski charakter fast fooda. Od razu wywołuje u mnie miłe skojarzenia z wycieczkami za czasów szkolnych(...)pszenne z panierowanym kotletem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: KOTLETY SCHABOWE W PANIERCE 4 plastry schabu wieprzowego bez kości sól mąka pszenna 1 roztrzepane jajko + 1 łyżka mleka miałka bułka tarta smalec lub olej rzepakowy POLSKIE BURGERY 4 świeże bułki pszenne 4 plasterki sera tostowego Hochland liście sałaty ozdobnej 40 g miękkiego masła garść świeżo posiekanego koperku
ProstePesto.plkilka prostych modyfikacji, by danie stało się bardziej oryginalne i przyciągneło uwagę gości oraz domowników. Po pierwsze zamieniamy mięso wieprzowe na drobiowe, po drugie do mięsa dodajemy pieczarki, po trzecie nadajemy kotletom kształt paluchów i na końcu panierujemy je w płatkach kukurydzianych zamiast bułki tartej. Prawda, że proste? A efekt końcowy zaskakująco smaczny... Składniki: 500 g mięsa mielonego(...)indyka 300 g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól, pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka sosou sojowego 2 szklanki płatków kukurydzianych olej do smażenia Wykonanie: Cebulę oraz pieczarki obieramy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy małą ilość oleju i wrzucamy cebulę oraz pieczarki. Chwilę podsmażamy, a następnie
Kuchnia MagdaLenyboczkiem 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Trudność: Łatwe Porcje 20 sztuk Przygotowanie 20 min. Pieczenie 15 min. Kalorie 300 kcal Pieczone zielone szparagi owinięte wędzonym boczkiem, oprószone tartym parmezanem. Przystawka ze szparagami zachwyci każdego. Składniki: 500 g młodych zielonych szparagów 200 g boczku wędzonego, surowego w cienkich plastrach 50 ml oliwy z oliwek 10 g parmezanu tartego(...)oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i zapiecz przez 15 minut. Po upieczeniu natychmiast oprósz solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz posyp tartymi płatkami parmezanu. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pieczone szparagi owijane boczkiem","image
ProstePesto.plhttps:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/crocquetas-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["2 jajka,\r","50g sera parmezan,\r","250g fleta z indyka,\r","100g \u015bwie\u017cych li\u015bci szpinaku,\r","bu\u0142ka tarta,\r","olej,\r","s\u00f3l, pieprz"],"name":"Hiszpa\u0144skie crocquetas","recipeCategory":"na imprez\u0119, przek\u0105ski","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Jajka roztrzepa\u0107 na talerzu. Doda\u0107(...)u00f3l i pieprz.\r","Doda\u0107 ser, filet z indyka i szpinak. Ca\u0142o\u015b\u0107 rozdrobni\u0107 blenderem.\r","Doda\u0107 15g bulki tartej y wymiesza\u0107.\r","Formowa\u0107 kule, obtacza\u0107 je w roztrzepanym jajku i panierowa\u0107 w bu\u0142ce tartej.\r","Sma\u017cy\u0107 na g\u0142\u0119bokim oleju."],"recipeYield":"6","keywords":"kuchnia
Bardzo Gruby SmokFASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ Żółta czy zielona fasolka szparagowa to bardzo smaczny dodatek do obiadu lub może stanowić samodzielne danie. Tą fasolkę w mojej rodzinie zawsze robiło się z podsmażoną na maśle bułką tartą jako osobne danie. Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 100g masła 4-5 łyżek bułki tartej sól Sposób(...)Ugotowaną fasolkę odcedzamy z wody i wykładamy na talerz. 6. W międzyczasie, gdy gotujemy fasolkę, na patelni lub w małym garnuszku rozpuszczamy masło. 7. Wsypujemy do niego bułkę tartą. 8. Mieszany , doprowadzamy do zrumienienia. 9. Fasolkę podajemy ciepłą, polaną zrumienioną bułką tartą. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresachwiem jak Wy, ale ja wręcz uwielbiam żółtą fasolkę i zawsze wyczekuję pory, kiedy pojawia się ona w sklepach. Mogłabym ją jeść codziennie, zarówno w wersji z bułką tartą jak i tą ugotowaną, wyjętą prosto z wody. Fasolka z bułką tartą to doskonały dodatek do obiadu, podana z mięsem i ziemniakami. Taki obiad posmakuje każdemu(...)Składniki: * 500 g fasolki szparagowej żółtej * 3 łyżki bułki tartej * 3 łyżki masła * sól do smaku Wykonanie: Fasolkę szparagową umyć, z obu stron odciąć ogonki. Jeśli fasola jest długa to przekroić ją na pół. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie, następnie fasolę zlać z wody na sitko. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć bułkę tartą. Pod koniec smażenia
Zrób to smaczniesałatki z truskawek pochodzi z bloga asmallkitcheningenoa.com Spróbuj innych naszych przepisów z truskawkami: Chłodnik z truskawek Wytrawne quiche z truskawkami Prosta tarta truskawkowa z patelni Orzechowa tarta z truskawkami bez pieczenia Składniki: 1 pierś z kurczaka Garść truskawek Duża garść sałaty lub szpinaku Pęczek rzodkiewki ½ czerwonej cebuli Pesto Szklanka bobu 2 łyżki tartego parmezanu(...)zagotuj, gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości (około 10 minut). Odcedź, przelej zimną wodą, obierz. Przełóż do misy. Dodaj do bobu 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki oleju, tarty ząbek czosnku. Zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Krok 3 Umyj sałatę, rzodkiewki i truskawki. Sałatę porwij na kawałki, truskawki przekrój na połowy, rzodkiewki posiekaj na plasterki
Niedzielny kucharzminut pracy! 1) Kurczak z pieczarkami i makaronem Kawałki fileta z kurczaka smażone z pieczarkami i wymieszane z makaronem typu kolanka. Całość posypana jest posiekaną natką pietruszki oraz tartym serem mozzarella, który rozpływa się pod wpływem temperatury i zaczyna się ciągnąć. Proste danie obiadowe z kilku podstawowych składników - gotowe w 20 minut! Czytaj dalej >> 2) Tagliatelle(...)Pizza makaronowa spaghetti Pizza na spodzie makaronowym z makaronu typu spaghetti z sosem pomidorowym z mięsem mielonym, pomidorami suszonymi, oliwkami i kukurydzą, a całość posypana jest tartą mozzarellą. Spełniała ona funkcje sytego obiadu. Czytaj dalej >> 13) Makaron z szynką i serem Bardzo proste danie obiadowe z kilku podstawowych składników i makaronem w roli głównej. Gotowe
Kuchnia MagdaLenyczerwonych 3 łyżki cukru brązowego 2-3 łyżki octu balsamicznego 1/2 szklanki wytrawnego wina czerwonego 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: ok. 100 g tartej mozzarelli zioła prowansalskie Wykonanie: Ciasto drożdżowe: Mleko podgrzewamy do temp. około 30 stopni. W podgrzanym mleku rozpuszczamy cukier oraz drożdże świeże. Rozczyn przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepły miejscu(...)odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby bułeczki podrosły. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 18-20 min. Po tym czasie, posypujemy je po wierzchu tartą mozzarellą oraz ziołami prowansalskimi. Wkładamy do piekarnika jeszcze na około 5 min. Studzimy na kratce
Kuchnia MagdaLenyPierwsze 20 min piec pod przykryciem, aby buraki się nie spiekły. Tartę wyjąć, podawać gorącą. Smacznego! Tarta z jarmużem, pieczonymi burakami i sosem beszamelowym Tarta z jarmużem, pieczonymi burakami i sosem beszamelowym
moj przepis na100g masła – 80g mąki żytniej 2000 – 60g cukru trzcinowego – 3 żółtka Składniki na piankę: – 60g cukru pudru – 3 białka Dodatkowo: wafel tortowy, tarte orzechy, tarta gorzka czekolada MASA ORZECHOWA: Mąkę mieszamy z tartymi orzechami. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną masę. Następnie dodajemy masło i dalej ucieramy. Gdy uzyskamy jednolitą masę(...)sztywno, a następnie stopniowo dodajemy cukier. Piana powinna być sztywna i błyszcząca. Piankę wykładamy na masę orzechową. Wierzch posypujemy tartymi orzechami. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160 stopni i pieczemy 25-30 minut. Gdy ciasto ostygnie, posypujemy je tartą gorzką czekoladą i kroimy. Smacznego! Artykuł Ciasto a’la marcepan z orzechów włoskich na waflu pochodzi
Be Fit Be Strongłyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2-3 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g sera żółtego 100 g szynki 100 g tartej mozzarelli zioła prowansalskie Dodatkowo: ok. 50 g masła 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Ciasto: W miseczce mieszamy drożdże z cukrem. Dodajemy 1/2 szklanki ciepłej wody(...)Pizza: Upieczone bułeczki kroimy na pół, jak biszkopt. Na dolnej części rozsmarowujemy przecier pomidorowy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Następnie układamy pokrojony ser żółty, na niego kawałki szynki i posypujemy tartą mozzarellą. Całość przykrywamy górą częścią bułeczek. Wierzch smarujemy roztopionym masłem czosnkowym z pietruszką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Aby wierzch
Kuchnia MagdaLenyjako przekąska imprezowa... Składniki: 2 półbagietki 1 cebula 6-8 pieczarek 200 g kiełbasy z piersi kurczaka Morliny 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 g tartej mozzarelli 1 pęczek szczypiorku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1-2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Z półbagietek ścinamy wierzch i wydrążamy cały środek. Wydrążony miąższ rozdrabniamy na mniejsze(...)pomidorków oraz połowę posiekanego szczypiorku i po około 3 min. smażenia dodajemy miąższ z bagietek oraz przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy wydrążone półbagietki, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałą ilością posiekanego szczypiorku. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem lub ketchupem. Przepis
Kuchnia MagdaLeny