tarta - 42848 przepisów (strona:119/2857)

Tarta karmelowa z orzechami laskowymi i czekoladą 132

Zapodziały mi się kiedyś zdjęcia tej tarty, ale w końcu je odnalazłem, więc wstawiam dla Was ten przepis. Tarta wyszła przepyszna. Połączenie jasnego, kruchego ciasta wraz ze słodką masą karmelową z orzechami i ganache czekoladowym to jedno z lepszych połączeń według mnie. Tarta karmelowa z orzechami laskowymi i czekoladą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe

AleTorcik
Tarta karmelowa z orzechami laskowymi i czekoladą 132

Zapodziały mi się kiedyś zdjęcia tej tarty, ale w końcu je odnalazłem, więc wstawiam dla Was ten przepis. Tarta wyszła przepyszna. Połączenie jasnego, kruchego ciasta wraz ze słodką masą karmelową z orzechami i ganache czekoladowym to jedno z lepszych połączeń według mnie. Tarta karmelowa z orzechami laskowymi i czekoladą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe

AleTorcik
Tarta z malinami 55

Szybka i bardzo smaczna tarta z owocami. Zrobiłam ją na ostatni weekend - zjedliśmy do kawy na raz. Taka była smaczna - na kolejny weekend chyba znowu zagości na naszym stole

Prosty przepis na
Cukinia smażona w złocistej panierce 51

panierce na wegetariański obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większa zielona cukinia 3 łyżki mąki pszennej 1 duże jajko + 50 ml mleka 4 czubate łyżki drobno zmielonej bułki tartej wegeta Natur, sól i pieprz olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Cukinii nie obieraj, odetnij jedynie jej końce. Pokrój na talarki o grubości około 0,4 mm. Tak przygotowaną(...)Możesz także użyć innych ulubionych przypraw, cukinia z pewnością je polubi. Przygotuj 3 niewielkie miseczki, wypełnij je kolejno: mąką pszenną, roztrzepanym jajkiem z mlekiem, a do ostatniej wsyp bułkę tartą. Każdy plasterek cukinii opanieruj według podanej powyżej kolejności. Następnie usmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smaż bo obu stronach do uzyskania złocistej skorupki. Po usmażeniu odsącz z nadmiaru

ProstePesto.pl
MOJE WARSZTATY FIT SŁODKOŚCI W AKADEMII SWEET DECOR ( 23.04 ) 64

TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • bazowe wypieki bez glutenu ( m.in. biszkopty i ciasta kruche ) • wegańskie serniki jaglane • bezglutenowe i wegańskie brownie z masłem orzechowym • słodkie chlebki owsiano-bananowe • tarty inspirowane batonami ( m.in. – tarta karmelowo-czekoladowa – tarta kokosowa – tarta orzechowa ) a także FIT wypieki (ze zdrowszymi zamiennikami) inspirowane ukochanymi

Ostra na Słodko
Filet z dorsza smażony na patelni z masłem pietruszkowym 75

posiekanej 1 niewielka cytryna sól morska PONADTO 400 g zielonej fasolki szparagowej mamut 1 solidna łyżeczka soli 1,5 litra wody 2 łyżki masła 2 czubate łyżki miałkiej bułki tartej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: DORSZ Z PATELNI Filet z dorsza wyjmij z lodówki 20 – 30 minut przed planowanym smażeniem, musi nabrać temperatury pokojowej na kuchennym blacie. Skróci(...)gotuj do miękkości przez 10 – 15 minut (najlepiej wyjąć jedną i sprawdzić czy jest wystarczająco miękka). W małym rondelku podgrzej rozpuść masło. Do płynnego masła wsyp bułkę tartą i zamieszaj energicznie. Zasmażaną bułeczką polej ugotowaną gigantyczną fasolkę. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Filet z dorsza sma\u017cony na patelni, z mase\u0142kiem pietruszkowym i plastrami cytryny

ProstePesto.pl
Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym 40

małe sznycelki z lejącym gorącym serem i pomidorowym sosem. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 10 sztuk Sk ładniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 150 g ser żółtego ½ pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Sos: 400 g passaty pomidorowa szczypta soli szczypta pieprzu Dodatkowo: bułka tarta olej Przygotowanie: Mięso wymieszać(...)jajkiem, posiekaną natką pietruszki i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem. Masę na pulpety i ser podzielić na 10 części. Następnie uformować z mięsa małe kuleczki, do każdej dając kawałek sera. Pulpeciki obtoczyć w bułce tartej i piec na oleju. Sos: Passate przelać do garnka, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Krok po kroku: 1. Wymieszać składniki

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta ze szpinakiem i wędzonym łososiem 65

Bardzo lubię tarty! Miękkie, bogate nadzienie z chrupiącym ciastem dookoła kojarzy mi się ze śniadaniem w fajnej kawiarni, albo leniwym weekendowym porankiem. Lubię je także dlatego, że można je zrobić wcześniej i odgrzać w razie potrzeby. Albo pokroić na mniejsze kwadraciki i podawać jako małe przekąski na imprezach. Tarta ze szpinakiem i łososiem łączy w sobie(...)posiekać z masłem. Dodać żółtko i zagnieść elastycze ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. Schłodzić w lodówce przez 15 minut. Rozwałkować cienko i wylepic ciastem formę do tarty. Nakłuć spód i podpiec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Można ciasto obciążyć np. fasolą.  Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać starty czosnek i szpinak. Mieszać aż liście

Kulinarne Inspiracje
Gryczana tarta z botwinką i ricottą FIT 65

sama botwinka nie wymaga czasochłonnej obróbki. Dodatkowo, rewelacyjny i wielokrotnie sprawdzony, bezglutenowy spód gryczany również nie sprawia nikomu trudności. Użyta ricotta, zamiast śmietanki w znaczny sposób obniża kaloryczność tej tarty, a mimo to porządny kawałek takiej tarty jest bardzo sycący i idealnie sprawdzi się na obiad, ale również do lunchbox’a do pracy. Koniecznie jej spróbujcie(...)botwinki z buraczkami – 350g ricotty – 1 jajko – 30g parmezanu – ½ łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego (opcjonalnie) – ½ łyżeczki gałki muszkatołowej – sól, pieprz Dodatkowo: 30g sera Feta, kiełki rzodkiewki SPÓD: Formę do tarty o śr. 25 cm natłuszczamy oliwą. Mąkę przesiewamy do miski lub na stolnicę, dodajemy pokrojone w kosteczkę zimne masło, 50ml wody oraz sól. Miksujemy mieszadłem miksera planetarnego

Be Fit Be Strong
Razowa tarta rustykalna – galette z rabarbarem FIT 56

uzyskujemy idealny deser z cudownym rabarbarem, którego coraz więcej w pobliskich warzywniakach. Banalny spód, który nie wymaga chłodzenia, a którego wałkowanie nie sprawia trudności, to coś co uwielbiam. Dlatego tarta ta wyjdzie idealna nawet osobom, które mają dwie lewe ręce w kuchni. Co więcej, tarta nie wychodzi sucha, dzięki użyciu skrobi ziemniaczanej, która sprawia, że rabarbar(...)pieczenia i rozwałkowujemy na kształt koła. Ostudzony rabarbar obsypujemy 60g erytrolu i 30g skrobi ziemniaczanej, mieszamy i przekładamy na środek ciasta, skrapiamy sokiem z pomarańczy. Brzegi zawijamy do wnętrza tarty i lekko dociskamy (podnosząc papier do pieczenia). Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Studzimy i przed podaniem posypujemy erytrolem w pudrze. Smacznego! Artykuł Razowa tarta

Be Fit Be Strong
Seromak 60

spód: 300 gr pierniczków bez lukru mleka żeby spryskać/namoczyć pierniczki Spód z pierniczków można zastąpić zwykłym ciastem kruchym, które należy przygotować z połowy składników z przepisu na tartę z czerwoną porzeczką. Pierniczki zmielić w maszynce do mięsa wcześniej można je odrobinkę spryskać mlekiem żeby maszynka nam się nie zapchała. Można też zmielić w foodprocesorze – malakserze na proszek(...)jajka 1/2 szklanki cukru (następnym razem dam 1/3 szklanki) najlepiej drobnego lub pudru 50 gr rodzynek 50 gr żurawiny suszonej 50 gr orzechów włoskich posiekanych 1 łyżka bułki tartej kilka kropel olejku migdałowego Mak zalać wrzątkiem, tylko do pokrycia i odstawić na noc. Następnego dnia mak odsączyć na ręczniku lnianym lub na sitku, z drobnymi oczkami. Można też kupić

moj przepis na
Kalafior pieczony w panierce 638

dodatki oraz dobrej jakości, świeży kalafior to podstawy tego prostego przepisu. Jak zrobić kalafiora pieczonego? Kalafior zapiekany w piekarniku to świetna alternatywa dla klasycznego kalafiora w masełku i bułce tartej. Jest bardzo delikatny, kremowy w środku i chrupiący na zewnątrz. Przed panierowaniem i zapiekaniem polecamy kalafiora ugotować al dente. Dzięki temu kalafior będzie krótko w piekarniku i nie wyschnie(...)zakupie kalafiora unikaj tych, które mają ciemne plamki na różyczkach. O świeżości kalafiora poinformują nas również jego liście. Im są ciemniejsze, tym warzywo jest starsze. Pieczony kalafior w bułce tartej to tylko jeden z wielu świetnych pomysłów na to pyszne warzywo. Kalafiora możesz również przygotować w cieście piwnym, w rękawie, z warzywami oraz na patelni. Jest również świetną bazą

Kuchnia Na Wypasie
Seromak 59

spód: 300 gr pierniczków bez lukru mleka żeby spryskać/namoczyć pierniczki Spód z pierniczków można zastąpić zwykłym ciastem kruchym, które należy przygotować z połowy składników z przepisu na tartę z czerwoną porzeczką. Pierniczki zmielić w maszynce do mięsa wcześniej można je odrobinkę spryskać mlekiem żeby maszynka nam się nie zapchała. Można też zmielić w foodprocesorze – malakserze na proszek(...)jajka 1/2 szklanki cukru (następnym razem dam 1/3 szklanki) najlepiej drobnego lub pudru 50 gr rodzynek 50 gr żurawiny suszonej 50 gr orzechów włoskich posiekanych 1 łyżka bułki tartej kilka kropel olejku migdałowego Mak zalać wrzątkiem, tylko do pokrycia i odstawić na noc. Następnego dnia mak odsączyć na ręczniku lnianym lub na sitku, z drobnymi oczkami. Można też kupić

moj przepis na
Tarta owsiana z borówkami i serkiem 60

mój Smakosz, który nie przepada za tak zwanymi "fit podróbkami słodyczy", stwierdził, że pyszne i trzeba powtórzyć :) więc powtórzymy! Zapraszam Was do próbowania, a jeśli się spodobało, dajcie znać :) Tarta owsiana z borówkami i serkiem Składniki: Spód: 1)       120 g płatków owsianych pełnoziarnistych  2)       4 łyżki syropu(...)łyżki miodu 3)       1 łyżka masła   Sposób przygotowania: 1.        Przygotowujemy spód tarty:    1)    W garnuszku umieszczamy masło i syrop klonowy i podgrzewamy na wolnym ogniu aż masło się rozpuści. Następnie dodajemy płatki owsiane pełnoziarniste i mieszamy aż wszystkie płatki będą oblepione masą

Na kulinarnym poligonie