Głosów:2 Średnia:5/5] składniki: 2 placki tortilli pszennej lub z ziarnami serek śmietankowy ok. 100 g szynki w plastrach, ulubionej ok. 100 g sera żółtego w plastrach, ulubionego ok. 1/2 papryki czerwonej ok. 1/2 papryki żółtej natka pietruszki wykonanie: Każdy placek smarujemy serkiem, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Rozkładamy plasterki szynki oraz plasterki sera. Następnie delikatnie smarujemy serkiem
Domowy Smak Jedzeniaugotowanie dobrze fasoli), wlać wody do zakrycia fasoli, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, po zasyczeniu pary gotować fasolę 40 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie. Skrawki szynki, ogonówki, boczku wędzonego pokroić w kostkę i na patelni usmażyć na łyżce smalcu, pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażać cebulę na złoty kolor. Do garnka z wywarem z fasolą(...)cukier, majeranek, ostrą paprykę i gotować z 15 minut bez przykrycia. Fasola najlepiej smakuje na drugi dzień pieczywem - bardzo lubimy fasolę w różnych wersjach przygotowaną, tutaj wykorzystałam skrawki wędzonek: szynki, boczku, ogonówki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZaskakujące smakowe połączenie, w niewielkiej cenie. Smakuje wyśmienicie i wygląda znakomicie. Sałatka świeżo podana, to uczta gwarantowana. Składniki : 2-3 łyżki majonezu, 6 szt. kiwi, 6 plasterków szynki drobiowej, 150 g roszponki, pieprz świeżo zmielony do smaku, 1 łyżeczka soku z cytryny, 40 g kiełków rzodkiewki , 1 łyżka oliwy z oliwek. Przygotowanie: Obierz kiwi i pokój(...)ułóż je fantazyjnie na talerzyku. Zrób dressing: wymieszaj majonez z oliwą i cytryną. Roszponkę pomieszaj z kiełkami i z dressingiem majonezowym. Powstałą sałatkę ułóż na plasterkach kiwi, dodaj szynkę pokrojoną w paski i ponownie dodaj sałatki. Tak przygotowaną sałatkę podaj od razu. Rada: jeśli chcesz, aby sałatka była ostrzejsza, możesz zamiast roszponki dodać rukolę
Moniki Smakołykizawijańce tostowe! To świetna przekąska na ostatnią chwilę, która posmakuje każdemu. Spróbujcie koniecznie! 😉 Składniki: 10 kromek chleba tostowego (u mnie 3 ziarna) 10 plasterków serka topionego (u mnie z szynką) 10 plastrów boczku wędzonego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu Sposób wykonania: W małej miseczce łączymy ze sobą majonez i ketchup. Pojedynczą kromkę rozwałkowujemy bardzo cienko, w tym czasie pozostałe(...)Rozwałkowaną kromkę smarujemy odrobiną mieszanki majonezu i ketchupu (ze za dużo, nadmiar wypłynie). Następnie kładziemy na nią plasterek sera. Na tym etapie możecie urozmaicić swoje zawijańce dodając np. plasterek szynki lub kawałek papryki. Kromkę z serem zawijamy w roladę dość ciasno, następnie owijamy ją plasterkiem boczku. Powyższe czynności powtarzamy do wykończenia składników. Tak przygotowane zawijańce układamy na blaszce wyłożonej papierem
Mostek w kuchniGłosów:1 Średnia:5/5] składniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 1 białko 2 plasterki ulubionej szynki 2 ząbki czosnku 5 łyżki białego sera 3 łyżki śmietany sól, pieprz wykonanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki. Na jedno „ciastko” potrzebujemy 2 gwiazdki z z wyciętymi środkami (mniejszą gwiazdką) + 1 cała, które sklejamy roztrzepanym białkiem. Na blaszce wyłożonej papierem(...)pieczenia układamy złożone ciastka. Wierzch smarujemy białkiem. Pieczemy na złoty kolor. Upieczone odstawiamy do wystudzenia. Plasterki szynki drobno siekamy, mieszamy z serkiem, śmietaną oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą oraz pieprzem. Przekładamy do worka cukierniczego z końcówką i wyciskamy nadzienie do gwiazdek. Możemy udekorować zieleniną
Domowy Smak Jedzeniamożna dać dowolne, u mnie z twarożkami smakowymi. SKŁADNIKI : 300 g twarożku kremowego, naturalnego 150 g pieczarek 100 g szpinaku mrożonego + 100 g twarogu 100 g szynki konserwowej 1/2 część papryki czerwonej + 50 g twarogu w kostce sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku natka pietruszki koperek do ozdoby PRZEPIS JAK UPIEC BABECZKI(...)pokrojone pieczarki, po ostudzeniu należy je zblędować z 2 łyżkami twarożku i doprawić do smaku. Twarożek przekładamy do szprycy. Szpinak należy rozmrozić i zblędować z twarogiem, doprawiamy do smaku. Szynkę i paprykę również blendujemy z twarożkiem. Na babeczki wyciskamy ozdobnie twarożki, następnie dekorujemy według własnego uznania. Podajemy od razu lub schłodzone, smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolidanie lub jako dodatek do drugiego dania. Zapraszam :) Składniki: 2 małe kapusty pak choi 1 duża marchewka 3 laski selera naciowego kawałek fenkuła 1/2 szklanki zielonych oliwek 5 plastrów szynki z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1 puszka na raz cieciorki Bonduelle 1, 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku 1/2 szklanki kukurydzy Wykonanie: Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy.Kapust(...)kroimy w paski. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, seler naciowy, oliwki, paprykę, szynkę kroimy w dużą kostkę lub w pół plasterki, przekładamy do miski, następnie dodajemy odsączoną cieciorkę i kukurydzę.Sałatkę przyprawiamy według uznania solą i pieprzem, dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko mieszamy. Odstawiamy na 5 minut do przegryzienia smaków. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ślimaczki ze szpinakiem, to jedne z moich ulubionych imprezowych przekąsek z zastosowaniem ciasta francuskiego. Zazwyczaj robię je wraz ze ślimaczkami z serem i szynką, wtedy mam danie dla osób jedzących mięso jak i dla tych co zrezygnowali ze spożywania mięsa, bądź wolą smaki wegetariańskie. Wszystkie ślimaczki zawsze podaje z domowym sosem czosnkowym, który jest moim faworytem wśród(...)wszystkich sosów do przekąsek. https://tomusiszwiedziec.pl/domowy-sos-czosnkowy/ Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ślimaczki ze szpinakiem jak i inne ślimaczki z ciasta francuskiego są bardzo szybką w wykonaniu i banalnie prostą przekąską bądź daniem imprezowym, ich smak zachwyci praktycznie każdego. Są niewielkich rozmiarów, więc są idealne jako „finger foods”, czyli przekąski na jeden
To Musisz Wiedziećdobre do faszerowania. Taka przekąska jest lekka, szybka i bardzo prosta do przygotowania. 6. Jeżeli nie macie pomysłu na słone przekąski to zachęcam do przyrządzenia bagietek faszerowanych serkiem wiejskim, szynką, rzodkiewką, ogórkiem oraz szczypiorkiem . 7. Rolada serowa nadziana szynką, pastą jajeczną i sałatą to przekąska na słono, która zachwyci gości. Wbrew pozorom jej przygotowanie jest bardzo proste. 8. Hot wings
UgotowaćImprezowe krokiety z chleba tostowego Szukacie szybkich przepisów na sylwestra lub inną imprezę? Ja polecam Wam proste w przygotowaniu imprezowe krokiety z chleba tostowego. U mnie wypełnione szynką, kiszonym ogórkiem i mozzarellą. Całość jest naprawdę pyszna i prosta w przygotowaniu. Oczywiście takie krokiety możecie nadziać innymi dodatkami. Pamiętajcie tylko, by nie dodawać ich zbyt dużo, bo to utrudni zwijanie chleba(...)dodatków. Spróbujcie. Składniki: (ilość można dostosować do potrzeb) 6 kromek chleba tostowego około 3 łyżki mozzarelli wiórki lub innego startego żółtego sera 1 mały ogórek kiszony 3 plasterki szynki 1-2 małe jajka bułka tarta świeżo mielony pieprz i sól do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Do głębokiego talerza wbijamy jajka, doprawiamy je świeżo mielonym pieprzem i solą i mieszamy
Słodkie okruszkiprzed samym podaniem rozpadnie się. W dzień poprzedzający „gości” zabrałam się za jej robienie. Składniki: * pieczarki marynowane * marchew * jajka * żółty ser * kukurydza * szynka * majonez * jogurt naturalny * czosnek * sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki Nie podawałam konkretnych ilości składników, ponieważ to zależy jakie mamy do dyspozycji naczynie. Salaterkę wyłożyłam folią aluminiową. Na sam spód(...)naturalnym i przyprawiłam solą i pieprzem. Proporcje jogurtu i majonezu dowolne. Ja zastosowałam 3:1 Wcisnęłam dwa ząbki czosnku. Na posmarowaną majonezem marchew kolejno układałam pokrojoną w kostkę szynkę, cienką warstwę majonezu, kukurydzę, majonez, ser żółty starty na tartce o grubych oczkach, majonez, jajko starte na tartce, majonez i na koniec odrobinę żółtego sera. Jest dowolność składników
Pieprzyć z Fantazjątrzyma się kupy przez długi czas. W dzień poprzedzający „gości” zabrałam się za jej robienie. Składniki: * pieczarki marynowane * marchew * jajka * żółty ser * kukurydza * szynka * majonez * jogurt naturalny * czosnek * sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki Salaterkę wyłożyłam folią aluminiową. Na sam spód wyłożyłam marynowane pieczarki kapeluszami do dołu. Na to wysypałam pokrojoną w kostkę(...)naturalnym i przyprawiłam solą i pieprzem. Proporcje jogurtu i majonezu dowolne. Ja zastosowałam 3:1 Wcisnęłam dwa ząbki czosnku. Na posmarowaną majonezem marchew kolejno układalam pokrojoną w kostkę szynkę, cienką warstwę majonezu, kukurydzę, majonez, ser żółty starty na tartce o grubych oczkach, majonez, jajko starte na tartce, majonez i na koniec odrobinę żółtego sera. Jest dowolność składników
Pieprzyć z Fantazjąmnie na pierwszy strzał idzie sałatka, którą zrobiłam z resztek świątecznych wędlin i otwartej puszki brzoskwiń. Prosta, szybka i bardzo przyjemna. Składniki: 200 g drobnego makaronu 200 g wędzonej szynki 4 połówki brzoskwiń z puszki 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 szalotka 1 łodyga selera naciowego 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól(...)pieprz Makaron gotujemy al dente, przecedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojone w małą kostkę szynkę, brzoskwinie i ser, pokrojone drobno seler i szalotkę, jogurt, majonez, sok z cytryny. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki
Kardamonovystole nie może zabraknąć dobrej sałatki. Moja propozycja na te święta to sałatka brokułowo - jajeczna. Składniki: - 2 brokuły - 10 pieczarek marynowanych - 6 jajek ugotowanych na twardo - 200 g szynki konserwowej - 1 puszka kukurydzy - 4 ogórki konserwowe sos - 6 łyżki majonezu - 6 łyżki jogurtu naturalnego - 5 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuły obgotowujemy w osolonej wodzie. Pieczarki(...)jajka, szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Ugotowane brokuły dzielimy na małe różyczki, dodajemy wcześniej pokrojone składniki oraz kukurydzę. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, jogurt, przyprawy i mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowane składniki i dokładnie wszystko mieszamy
Zainspirowana w kuchni