Przygotowanie jej jest szybkie i proste, więc może to propozycja dla Was już na dzisiejszą kolację? Składniki 180 g szpinaku mrożonego 3 jajka 150 g żółtego sera 150 g szynki w plastrach 200 g serka wiejskiego sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Szpinak rozmrozić, odlać wodę, lekko odcisnąć. Serek wiejski przełożyć na gęste sitko do odkapania. Do miseczki wbić jajka(...)nagrzanego do 180 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec 15 minut. Wyjąć i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Na upieczonym i wystudzonym plastrze szpinakowego ciasta rozłożyć serek wiejski, na nim szynkę. Zwinąć w roladę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szpinakowa rolada pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyszklanka = 250 ml) około 3/4 szklanki mąki 2 łyżki płatków owsianych (można pominąć) 1/4 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona) 1/4 łyżeczki soli pieprz Dodatkowo: 100g pieczarek 50g szynki 50g/3 plastry sera topionego (może być ser żółty) pomidorki koktajlowe Ponadto: olej do smażenia Placuszki a'la pizza- przygotowanie: Połowę pieczarek należy pokroić w kostkę, a resztę w plasterki (będą(...)całość podsmażyć na odrobinie oleju. W misce dokładnie połączyć jajko, mleko, mąkę, płatki owsiane oraz przyprawy. (Masa powinna przypominać niezbyt gęstą śmietanę.) Na koniec do ciasta wmieszać drobno pokrojoną szynkę oraz pieczarki - te pokrojone w kostkę. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa = 1 placek.) Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się
Di gotujeJajka faszerowane szynką – to jedne z naszych ulubionych faszerowanych jajek. Są proste i szybkie w wykonaniu i nie znam osoby, której by one nie zasmakowały. Tak więc jak zastanawiacie się, co przygotować na Wielkanoc, to gorąco polecam wyprób The post Jajka faszerowane szynką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzybka przekąska z jajkiem i chrzanem. My ją uwielbiamy! Może i Wam posmakuje? Składniki: 7 plastrów szynki, 4 ugotowane jaja na twardo, pęczek szczypiorku, 1 łyżeczka majonezu, 4 łyżki chrzanu, pieprz, sól, 1 łyżka żelatyny, 1 szklanka bulionu. Ugotowane na twardo jaja posiekać w drobną kostkę. Dodać tarty chrzan (tak, aby smak był dosyć ostry), majonez oraz pieprz i sól(...)smaku. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki. Bulion zagotować. Dodać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia. Tężejącą galaretą polewamy roladki. Dziękuję, że tutaj jesteś! Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga
Słodki ZakątekFrittata to inaczej zapiekany omlet jajeczny, który można podawać z warzywami, serem czy szynką. To także propozycja na niezwykle aromatyczne śniadanie, w którym możecie zmieniać dodatki w zależności od swoich upodobań . Możecie przygotować ją na śniadanie, kolację, a także jako przekąskę do zabrania ze sobą. Frittata smakuje wyśmienicie zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Jest to jeden(...)mleka (4 łyżki - użyłam 1,5%) 120 g pomidorków koktajlowych (ok. 6-8 sztuk) 30 g tartej mozzarelli lub sera żółtego 1 pęczek świeżej bazylii 4 plastry salami lub szynki 20 g tartego parmezanu do posypania (2 łyżki, opcjonalnie) przyprawy: pieprz, sól, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Instrukcja Jajka wbij do miski i roztrzep, dodaj do nich mleko
Przepisy na widelcusałatek, które co jakiś czas powtarzamy w różnych wersjach. Składniki: 250 g tortellini z serem i bazylią 1 czerwona papryka 1 ogórek 2 jajka ugotowane na twardo 250 g szynki konserwowej 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 200 g jogurtu naturalnego Skyr 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii sól Przygotowanie: Normal 0 21 false false(...)ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka, ogórek, paprykę i szynkę kroimy w kostkę. Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Do smaku doprawiamy solą
R'n'G Kitchenporcji – 10 gołąbków) - 200 g ryżu białego, - kapusta włoska (ok. 1,5 kg) - duża cebula (ok. 250 g), - 2 łyżki oleju rzepakowego (ok. 20 g), - mięso mielone z szynki wieprzowej (ok. 500 g), - 3 ząbki czosnku, - 5 łyżek natki pietruszki (ok. 20 g), - 1,5 l wywaru warzywnego np. z domowej kostki rosołowej, - 3 łyżki koncentratu pomidorowego(...)gotujemy pod przykryciem ok. 40-50 min. 10. Do miękkich gołąbków dodajemy przecier pomidorowy, zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Gołąbki są bogate w: - pełno wartościowe białko (pochodzące z szynki wieprzowej), które jest składnikiem budulcowym, - witaminę K (pochodzącą z kapusty), które odpowiada za prawidłową krzepliwość krwi. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 500 g Energia: 385,7 kcal Białko
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachoszczędzam czas i nie gotuję codziennie. Taką potrawę można szybko odgrzać i nic ona przy tym nie traci na jakości. Dziś również zrobiłam takie danie, a mianowicie gulasz z szynki wieprzowej z białą fasolą, marchewką i cebulą. Dodałam też pora i odrobinę selera. Gulasz zaprawiłam lekko koncentratem pomidorowym. Wyszedł bardzo smaczny i sycący. Nawet dzieci zajadały z apetytem. Oto przepis(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,7kg szynki wieprzowej 250g fasoli typu Jaś 2 duże marchewki 3 cebule biała część pora mały kawałek selera 3 ząbki czosnku przyprawa do mięsa wieprzowego 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta ostrej papryki w proszku sól 1 łyżka majeranku 100g koncentratu pomidorowego 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 2 łyżki
Waniliowe Improwizacjebardzo dziś miałam pomysł na obiad, nie zrobiłam zakupów, więc musiałam wykorzystać to co było w lodówce. Wyszło całkiem dobrze. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka kilka plasterków wędzonej szynki około 15 dag. sera żółtego startego na małych oczkach 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej plastry boczku wędzonego sól,pieprz grubo mielony szczypiorek drobno posiekany WYKONANIE: filet pokroić na małą kostkę(...)szynkę na cienkie paski, dodać starty ser, jajko, mąkę , szczypiorek,sól i pieprz, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 2godz. uformować podłużne kotleciki, zawinąć w boczek i smażyć do miękkości na oleju lub maśle klarowanym z dodatkiem cebuli pokrojonej w piórka
Kuchnia Beatynaprzeciw będę co jakiś czas wrzucać przepisy, które sprawdzą się także na wielkanocnym stole, tak jak właśnie te faszerowane jajka. Składniki: 8 jajek na twardo 3 ogórki konserwowe 100g szynki konserwowej 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka tartego chrzanu Sól, ewentualnie pieprz- do smaku Świeże zioła do dekoracji (u mnie tymianek) Sposób przygotowania: Jajka obieramy i przekrawamy(...)pół. Wydrążamy żółtka i przecieramy je przez sitko. Szynkę kroimy w drobniutką kostkę, podobnie obrane ogórki konserwowe. Dodajemy do żółtek i łączymy z chrzanem, majonezem oraz przyprawami. Napełniamy przygotowane połówki białek i dekorujemy ziołami. Podajemy na świeżo, więc najlepiej przygotować sobie samą pastę i białka, a napełnić je dopiero przed konsumpcją
Kuchnia w czekoladziepobudza wyobraźni jak kilka składników na blacie. Spróbujcie naszej propozycji, która nam przypadła do gustu. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 200 g plastrów szynki serrano 3 łyżki oleju peperoncino 1 łyżka suszonego oregano 150 g plastrów żółtego sera królewskiego listki świeżej bazylii Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso mieszamy z olejem i oregano. Plastry szynki układamy na folii aluminiowej, na niej rozsmarowujemy mięso, układamy ser, dodajemy listki bazylii. Zawijamy w roladki i folię. Pieczemy 35 minut
R'n'G KitchenDziś na obiad zrobiłam szynkę wieprzową duszoną w kawałkach w kapuście kiszonej z warzywami. Jest to danie jednogarnkowe, trochę a'la bigos, ale krócej duszone i z dodatkiem marchewki, pietruszki, pora i cebuli. Dodatkowo dodałam koncentrat pomidorowy, czosnek, trochę ziół prowansalskich i na koniec serek topiony. Mieszanka z pozoru wybuchowa, ale bardzo smaczna. Takie danie super rozgrzewa w chłodne(...)jest fajną odmianą od tradycyjnych potraw. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 1,3kg szynki wieprzowej 500g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 pietruszka kawałek pora 2 cebule 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 3 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz do smaku 1 łyżka majeranku 0,5 łyżeczki
Waniliowe Improwizacjeprzygotowaniu i idealne do pieczywa, polecam. SKŁADNIKI : 12 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g serka topionego gouda 100 g miękkiej szynki w kawałku 1 duży pęczek szczypiorku mała papryka czerwona 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku majonez PRZYGOTOWANIE : Jajka obieramy, dzielimy do trzech(...)jajka połączą się ze składnikami i powstanie pasta. Do drugiej dodajemy - serek topiony, sól, pieprz i majonez, ugniatamy aż składniki się połączą. Do trzeciej dodajemy - pokrojoną szynkę, ogórek, szczypiorek, sól, pieprz i majonez, ugniatamy aż składniki się połączą. Pasty są gotowe do jedzenia
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: · 1 duży naleśnik · 4 jajka ugotowane na twardo · 20 dag szynki konserwowej · 5 ogórków konserwowych · Puszka kukurydzy · Cebula czerwona(...)Sposób przygotowania: 1. Naleśnika kroimy drobno, jajka obieramy ze skorupek i siekamy. 2. Szynkę oraz ogórki kroimy w kostkę. 3. Dodajemy kukurydzę i drobno posiekaną cebulę. 4. Doprawiamy
Kulinarna Chwila