szynka - 15543 przepisów (strona:376/1037)

Kanapki z Bresaolą i czekoladowymi pomidorami 116

Mała kanapka, powiecie a jak dużo się na niej zmieści. Włoska, wołowa szynka długodojrzewajaca Bresaola i salsa z udziałem czekoladowych pomidorów i rzodkiewki i ajwar a w rezultacie pyszne, pożywne śniadanie. Zachęcam do spróbowania takiej kombinacji smaków. Szynka Bresaola i czekoladowe pomidory na kanapce. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tort tostowy poprzeczny (z piekarnika) 209

sosu sprawi, że Twój dzień rozpoczniesz iście królewsko! Składniki na tortownicę o śr.16cm: 1 opakowanie chleba tostowego (ok 500g) Margaryna Śniadaniowa o smaku Solonego Masła 600g pieczarek 150g szynki konserwowej 250g sera mozzarella Po 1 bardzo małej papryce np. czerwona, żółta i zielona 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku Mały pęczek zielonej cebuli (cebuszki) Sól, pieprz do smaku Dodatkowo(...)Zielony ogórek Odrobina zielonej sałaty strzępiastej Kilka plastrów cieniutko pokrojonego salami Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i smażymy bez tłuszczu aż do odparowania. Letnie łączymy z posiekaną szynką konserwową, startym serem mozzarella, posiekaną papryką, czosnkiem, cebulą czerwoną, zieloną oraz jajkiem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Kanapki chleba tostowego pozbywamy skórek (nie wywalamy! Suszymy na słońcu i mielimy

Kuchnia w czekoladzie
Zdrowy i syty lunch mix. Propozycja na danie w pudełku. 158

sałaty lodowej 1 pomidor malinowy łyżka serka ziarnistego kilka kawałków sera z błękitną pleśnią świeża bazylia Pojemnik z owocem: jabłko pokrojone w kawałki świeża mięta Kanapeczki ulubiony chleb odrobina szynki i ser żółty świeża bazylia ketchup Gotujemy woreczek z ziarnami. Wsypujemy do miski, wkładamy pozostałe składniki i mieszamy wszystko ręką na jednolitą masę. Formujemy kulki, wkładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy(...)komory pojemnika wkładamy sałatę, pomidory , ser ziarnisty, pleśniowy oraz bazylię. Jeśli chcesz dodaj opcjonalnie kilka kropel oliwy. Kolejny pojemnik to jabłko z miętą, a następny to kanapeczki z szynką i serem dosmaczone ketchupem i bazylią. Gdy kulki się upieką, włóż wraz z sosem do pojemnika. Kulki mogą być jedzone również na zimno. Taki pojemnik to lekkie zabezpieczenie na cały dzień

Z Kuchni Do Kuchni
Krem z dyni z masłem orzechowym 98

początku połączenie dyni i masła orzechowego wydawało mi się szaleńczym pomysłem dopóki nie spróbowałam... Jeśli dołożysz do tego jeszcze szynkę i ser żółty, to na pewno Ci zasmakuje. ;-) Smacznego! Składniki: Cebula – 1 szt.Czosnek – 2 ząbkiMasło – 25gDynia w kostkach – 500g Zupa mocy (czytaj więcej o zupie mocy...) – 300ml Gładkie masło migdałowe (unikamy masła z orzechów ziemnych!) – 20g Mleko kokosowe – 200gImbir świeży(...)całość gotujemy z pokrojonymi kawałkami dyni i bulionem (zupa mocy).Jak dynia będzie miękka, całość blendujemy i dodajemy starty imbir oraz dolewamy mleka kokosowego.Przyprawiamy według uznania. Podawaj z dodatkami: Szynka szwarcwaldzka – 1,5szt. przysmażona na patelniPestki dyni – uprażone na patelniSer żółty – starty Wartości odżywcze (w 100 g samej zupy): Kalorie: 78kcalWęglowodany: 4,9gZawartość tłuszczu: 6,2gZawartość białka

Keto Przepisy
szybkowar-szynka w sosie cebulowym w przyprawie gyros... 115

Składniki: szynka świeża wieprzowa 1,5 kg, przyprawa do gyrosa Prymat 1 opakowanie, jogurt naturalny 330 gram, musztarda miodowa 4 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 6 sztuk, woda 4 szklanki, śmietana 12% gęsta 200 gram, ziemniaki ugotowane 50 dag, mizeria: 2 ogórki węże, do smaku cukier, sól, pieprz, ocet winny, śmietana 12% 200 gram, koperek 1 pęczek Przyprawę wsypać(...)minut. Gotowe mięso wyjąć z szybkowara, do wywaru wlać śmietan.ę i blenderem zmiksować na sos, sos bez mąki jest gęsty dzięki cebuli, śmietanie, podawać z ziemniakami, mizerią - szynka marynowana w jogurcie,musztardzie z cebulą z szybkowara jest bardzo soczysta, krucha,aromatyczna..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pomysły na przekąski na piknik 96

jego kolor. Sama używam soli peklującej przy produkcji domowych wędlin. Mam nadzieję, że tak samo jak ja zwracacie uwagę na skład kupowanych produktów, a wędlin w szczególności. Sałatka z szynką i serem Przygotowanie : 15 minut Ilość porcji:  2-3 Składniki: – 150-200 g polędwicy lub szynki z kurczaka Cedrob – 150 g sera gouda w kawałku – 3-4 łyżki marynowanego

nietylkopasta.pl
Roladki z kurczaka z pesto, szparagi w posypce z bułki tartej, czarna soczewica z groszkiem i natką pietruszki oraz sos maślano- 103

Składniki (na 2 porcje): Roladki z piersi kurczaka z pesto: 3 plastry piersi kurczaka  3 łyżki pesto 3 suszone pomidory  3 plastry sera mozzarella  6 plastrów szynki parmeńskiej  szczypta soli i pieprzu  Szparagi z posypką 250 g szparagów zielonych  2 łyżki masła  garść groszku świeżego  natka pietruszki  szczypta soli i pieprzu(...)robić, doprawić solą i pieprzem. Każdy z plastrów należy posmarować po jednej stronie pesto, ułożyć kawałek sera mozzarella oraz suszonego pomidorka i zawinąć w rulon. Następnie każdą roladkę owinąć szynką parmeńską. Gotowe roladki należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30 minut.  Soczewicę gotuję w 2/3 szklanki wody na średnim ogniu. Po ugotowaniu

Mango Papaja
Sałatka z truskawek i pieczonego prosciutto 133

musztardy dijon lub innej Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Wyłóż plastry prosciutto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika. Piecz około 10 minut aż szynka będzie dobrze wypieczona, czyli łamliwa i chrupka. Wyciągnij z piekarnika, przestudź, połam na małe kawałki. Szynkę lub boczek możesz wysmażyć na patelni: połóż plastry na zimną patelnię, postaw na kuchence

Niedzielny kucharz
Szparagi z makaronem i boczkiem wędzonym 92

ponadto nie musimy ich obierać. Wystarczy je umyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Składniki na porcję dla czterech osób: 1 pęczek szparagów (500g) 3 grubsze plasterki wędzonego boczku 3 plasterki szynki parmeńskiej 400 g makaronu – u mnie spaghetti 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz czosnkowy OLMIX sól- 1 łyżka do gotowania makaronu, oraz według smaku do szparagów(...)minuty, stale mieszając (aż szparagi zrobią się chrupiące i miękkie). Ugotowany makaron przelewamy na sito i gorący wrzucamy na patelnię ze szparagami. Dodajemy boczek i pokrojoną na małe kawałki szynkę parmeńską. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy danie skropione oliwą i posypane tartym parmezanem. Można posypać rukolą, jej orzechowy smak świetnie się komponuje ze szparagami. Smacznego

Kasia i jej kobiecy świat
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 95

zdaniem „termoobieg” oznaczał doroczny bieg pracowników firm zajmujących się ogrzewaniem.  Będzie więc łatwo, szybko i przyjemnie.  Potrzebne składniki:  Ciasto francuskie - 300 g  Szparagi – pęczek  Szynka Szwarcwaldzka/ Parmeńska/  Ser 100 g (użyłem Ementaler, może być Wasz ulubiony)  Oliwa z oliwek,  sól, pieprz,  Papier do pieczenia (nie próbujcie bez, sprawdzone info)  Oregano(...)solą. Następnie wyciąłem z ciasta francuskiego kwadraty o wymiarach 12x12 cm. Położyłem na najdłuższej przekątnej po pół plasterka sera, pociętego w paski szerokości 1 cm i po plasterku szynki Szwarcwaldzkiej. Każdy z kwadratów został uzupełniony dwoma szparagami, również po skosie. Całość „zamykamy”, obtaczamy bardzo delikatnie w oliwie z oliwek. Na koniec posypałem Oregano każdą porcję. Gdy jesteśmy gotowi, umieszczamy nasze

Mango Papaja
Omlet z szynką i nowalijkami 242

wydatek ale taka patelnia z pewnością będzie służyć nam na długie lata. Składniki: 4 jajka 50 ml mleka sól,pieprz do smaku 1 płaska łyżeczka masła 2 plasterki chudej szynki Dodatki: sałata masłowa ogórek zielony rzodkiewki pomidorki koktajlowe szczypiorek Przygotowanie: Jajka wbić do naczynia wlać mleko doprawić solą, pieprzem i wymieszać widelcem. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną(...)posypać szynką pokrojoną w paski. Smażyć na średnim ogniu około 2-3 minuty. Można z góry przykryć pokrywką, żeby się masa szybciej ścięła. Omlet za pomocą płaskiej szpatułki odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty. Gotowy omlet przełożyć na talerz na połowie ułożyć warzywa i złożyć na pół. Posypać pokrojonym szczypiorkiem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Ala piecze i gotuje