szynka - 15650 przepisów (strona:371/1044)

Roladki z ogórka 94

ogórka - przepis na 2 porcje Do przygotowania roladek będziesz potrzebować: 2 duże ogórki, pół zielonej papryki, pół czerwonej papryki, pół żółtej papryki, 150g twarogu, łyżkę jogurtu naturalnego, kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej, sól i pieprz do smaku. 1. Ogórka umyj i potnij wzdłuż w cienkie wstążki.  2. Papryki umyj i pokrój w drobną kostkę. 3. Twaróg wymieszaj z jogurtem, dopraw(...)solą i pieprzem. 4. Ułóż po 3 pasma ogórka tak, żeby brzegi nachodziły lekko na siebie, posmaruj twarożkiem, posyp kosteczkami papryki i przykryj plastrem szynki. 5. Zwiń ogórek w roladkę i zepnij wykałaczką

Z notatnika dietetyka
Jajka zapiekane w kokilkach 119

silikonowe foremki do muffinek. Jajka zapiekane w kokilkach - przepis na 2 porcje Do przygotowania jajek będziesz potrzebować: garść szpinaku baby, pół cebuli, 4 pomidorki koktajlowe, łyżkę oleju, 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej, 2 jajka, 2 plastry mozzarelli, ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku. 1. Cebulę i czosnek posiekaj. Warto zrobić to chwilę wcześniej, aby móc w pełni wykorzystać ich właściwości(...)cebulę, czosnek i szpinak, dodaj sól i pieprz. 4.  Nagrzej piekarnik do 190 stopni C. 5. Kokilki spryskaj lekko olejem, na dnie ułóż na krzyż po 2 plastry szynki i wywiń na boki. 6. Na dno wyłóż farsz z patelni i pokrojone pomidorki. 7. Na wierzch wybij po jajku i dołóż z boku po plasterku mozzarelli. Dodaj szczyptę soli

Z notatnika dietetyka
Klasyczny omlet francuski 88

wystarczyło na śniadanie dla dwojga). Aby go urozmaicić możecie dodać do jajek starty ser lub zioła, albo podczas smażenia, przed złożeniem, włożyć do środka plasterki sera, czy szynki. Pamiętajcie jednak by nie przesadzić z dodatkami. Klasyczny omlet francuski Składniki: 2 jajka 1 łyżka zimnej wody szczypta soli 2 łyżki masła posiekana drobno natka pietruszki Rozpoczynamy od wbicia jajek do miski(...)ściągamy na talerz. Na koniec omlet smarujemy pozostałym masłem i posypujemy natką pietruszki oraz ewentualnie oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Podajemy go w towarzystwie ulubionych dodatków. Ja proponuję dobrej jakości szynkę i ser pleśniowy. Smacznego Artykuł Klasyczny omlet francuski pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Makaron carbonara fit / dietetyczny 111

Spaghetti carbonara jest pyszne - ale boczek i śmietanka 30% to prawdziwy grzech:). Dlatego proponuję jej lżejszą wersję - poniżej przepis na 1 porcję.  50g szynki parmeńskiej 1 mała cebula garść pomidorków koktajlowych 50ml śmietanki 12%  1 jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól, pieprz 100g makaronu natka pietruszki do dekoracji 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną szynkę i cebulę. Smażymy do momentu aż zaczną się rumienić. Dodajemy przekrojone na pół pomidory i posiekany czosnek. Smażymy chwilę.  3. Na patelni umieszczamy ugotowany makaron, zalewamy śmietanką wymieszaną z jajkiem, solą i pieprzem. Dusimy jeszcze kilka minut, aż masa się zetnie i oblepi makaron. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki

Szefowa kuchni
Serusia zupa 154

rosołowy lub kostka ·        ½ kg ziemniaków ·        1 słoik papryki konserwowej ·        10 dag szynki ·        3 serki topione Hochland ·        Pieprz ·        Sól(...)przekładamy do garnka. 2.   Zalewamy wywarem rosołowym, ewentualnie dolewamy wody i gotujemy. 3.   Paprykę kroimy w paseczki i pod koniec gotowania dodajemy do ziemniaków. 4.   Szynkę również kroimy w paseczki, obsmażamy na rozgrzanym oleju i dodajemy do zupy. 5.   Wrzucamy serki topione, doprawiamy solą oraz pieprzem. 6.   Gotujemy do chwili rozpuszczenia się serków

Kulinarna Chwila
Sałatka ze szpinakowym tortellini i szynką 115

okazji na kolację. Też sprawdzi się jako drugie śniadanie do pracy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie (250 g) makaronu tortellini ze szpinakiem i ricottą 150 g szynki drobiowej 120 g żółtego sera (Gouda lub Edamski) 2-3 większe ogórki konserwowe 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku garść roszponki lub rukoli 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Przygotowanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i pozostawić do ostudzenia. Następnie przełożyć do miseczki, w której będziemy robić sałatkę. Szynkę, ser oraz ogórki pokroić w niedużą kostkę, przełożyć do miseczki. Szczypiorek i koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do pozostałych składników. Do miseczki dodać majonez oraz roszponkę lub rukolę i wymieszać. Spróbować i doprawić solą oraz pieprzem

Danka Pichci
roladki z tortilli z szynką i papryką – proste 268

Głosów:2    Średnia:5/5] składniki: 2 placki tortilli pszennej lub z ziarnami serek śmietankowy ok. 100 g szynki w plastrach, ulubionej ok. 100 g sera żółtego w plastrach, ulubionego ok. 1/2 papryki czerwonej ok. 1/2 papryki żółtej natka pietruszki wykonanie: Każdy placek smarujemy serkiem, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Rozkładamy plasterki szynki oraz plasterki sera. Następnie delikatnie smarujemy serkiem

Domowy Smak Jedzenia
szybkowar-fasola jaś na wędzonce w pomidorach... 183

ugotowanie dobrze fasoli), wlać wody do zakrycia fasoli, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, po zasyczeniu pary gotować fasolę 40 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie. Skrawki szynki, ogonówki, boczku wędzonego pokroić w kostkę i na patelni usmażyć na łyżce smalcu, pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażać cebulę na złoty kolor. Do garnka z wywarem z fasolą(...)cukier, majeranek, ostrą paprykę i gotować z 15 minut bez przykrycia. Fasola najlepiej smakuje na drugi dzień pieczywem - bardzo lubimy fasolę w różnych wersjach przygotowaną, tutaj wykorzystałam skrawki wędzonek: szynki, boczku, ogonówki........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Roszponka z szynką na plasterkach kiwi 105

Zaskakujące smakowe połączenie, w niewielkiej cenie. Smakuje wyśmienicie i wygląda znakomicie. Sałatka świeżo podana, to uczta gwarantowana. Składniki :  2-3 łyżki majonezu, 6 szt. kiwi, 6 plasterków szynki drobiowej, 150 g roszponki, pieprz świeżo zmielony do smaku, 1 łyżeczka soku z cytryny,  40 g kiełków rzodkiewki , 1 łyżka oliwy z oliwek. Przygotowanie:   Obierz kiwi i pokój(...)ułóż je fantazyjnie na talerzyku.  Zrób dressing: wymieszaj majonez z oliwą i cytryną. Roszponkę pomieszaj z kiełkami i z dressingiem majonezowym. Powstałą sałatkę ułóż na plasterkach kiwi, dodaj szynkę pokrojoną w paski i ponownie dodaj sałatki. Tak przygotowaną sałatkę podaj od razu. Rada: jeśli chcesz, aby sałatka była ostrzejsza, możesz zamiast roszponki dodać rukolę

Moniki Smakołyki
Imprezowe zawijańce tostowe 101

zawijańce tostowe! To świetna przekąska na ostatnią chwilę, która posmakuje każdemu. Spróbujcie koniecznie! 😉 Składniki: 10 kromek chleba tostowego (u mnie 3 ziarna) 10 plasterków serka topionego (u mnie z szynką) 10 plastrów boczku wędzonego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu Sposób wykonania: W małej miseczce łączymy ze sobą majonez i ketchup. Pojedynczą kromkę rozwałkowujemy bardzo cienko, w tym czasie pozostałe(...)Rozwałkowaną kromkę smarujemy odrobiną mieszanki majonezu i ketchupu (ze za dużo, nadmiar wypłynie). Następnie kładziemy na nią plasterek sera. Na tym etapie możecie urozmaicić swoje zawijańce dodając np. plasterek szynki lub kawałek papryki. Kromkę z serem zawijamy w roladę dość ciasno, następnie owijamy ją plasterkiem boczku. Powyższe czynności powtarzamy do wykończenia składników. Tak przygotowane zawijańce układamy na blaszce wyłożonej papierem

Mostek w kuchni
gwiazdki francuskie nadziane pastą 108

Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 1 białko 2 plasterki ulubionej szynki 2 ząbki czosnku 5 łyżki białego sera 3 łyżki śmietany sól, pieprz wykonanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki. Na jedno „ciastko” potrzebujemy 2 gwiazdki z z wyciętymi środkami (mniejszą gwiazdką) + 1 cała, które sklejamy roztrzepanym białkiem. Na blaszce wyłożonej papierem(...)pieczenia układamy złożone ciastka. Wierzch smarujemy białkiem. Pieczemy na złoty kolor. Upieczone odstawiamy do wystudzenia. Plasterki szynki drobno siekamy, mieszamy z serkiem, śmietaną oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą oraz pieprzem. Przekładamy do worka cukierniczego z końcówką i wyciskamy nadzienie do gwiazdek. Możemy udekorować zieleniną

Domowy Smak Jedzenia
BABECZKI NADZIANE TWAROŻKAMI SMAKOWYMI + FILMIK 104

można dać dowolne, u mnie z twarożkami smakowymi.  SKŁADNIKI :  300 g twarożku kremowego, naturalnego 150 g pieczarek 100 g szpinaku mrożonego + 100 g twarogu  100 g szynki konserwowej  1/2 część papryki czerwonej + 50 g twarogu w kostce  sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku natka pietruszki koperek do ozdoby  PRZEPIS JAK UPIEC BABECZKI(...)pokrojone pieczarki, po ostudzeniu należy je zblędować z 2 łyżkami twarożku i doprawić do smaku. Twarożek przekładamy do szprycy. Szpinak należy rozmrozić i zblędować z twarogiem, doprawiamy do smaku. Szynkę i paprykę również blendujemy z twarożkiem.  Na babeczki wyciskamy ozdobnie twarożki, następnie dekorujemy według własnego uznania. Podajemy od razu lub schłodzone, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z pak choi 112

danie lub jako dodatek do drugiego dania. Zapraszam :) Składniki: 2 małe kapusty pak choi 1 duża marchewka 3 laski selera naciowego kawałek fenkuła 1/2 szklanki zielonych oliwek 5 plastrów szynki z kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1 puszka na raz cieciorki Bonduelle   1, 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku 1/2 szklanki kukurydzy Wykonanie: Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy.Kapust(...)kroimy w paski. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, seler naciowy, oliwki, paprykę, szynkę kroimy w dużą kostkę lub w pół plasterki, przekładamy do miski, następnie dodajemy odsączoną cieciorkę i kukurydzę.Sałatkę przyprawiamy według uznania solą i pieprzem, dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko mieszamy. Odstawiamy na 5 minut do przegryzienia smaków.       Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 131

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ślimaczki ze szpinakiem, to jedne z moich ulubionych imprezowych przekąsek z zastosowaniem ciasta francuskiego. Zazwyczaj robię je wraz ze ślimaczkami z serem i szynką, wtedy mam danie dla osób jedzących mięso jak i dla tych co zrezygnowali ze spożywania mięsa, bądź wolą smaki wegetariańskie. Wszystkie ślimaczki zawsze podaje z domowym sosem czosnkowym, który jest moim faworytem wśród(...)wszystkich sosów do przekąsek. https://tomusiszwiedziec.pl/domowy-sos-czosnkowy/ Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ślimaczki ze szpinakiem jak i inne ślimaczki z ciasta francuskiego są bardzo szybką w wykonaniu i banalnie prostą przekąską bądź daniem imprezowym, ich smak zachwyci praktycznie każdego. Są niewielkich rozmiarów, więc są idealne jako „finger foods”, czyli przekąski na jeden

To Musisz Wiedzieć

Proponowane wyszukiwania