Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami to prawdziwa pychotka! A co to tortellini? To rodzaj włoskiego makaronu z farszem. Występują one pod różnymi postaciami. Mogą być z szynką prosciutto, szynką, ricottą i szpinakiem czy mozzarellą. Kombinacj Artykuł Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Świetnie sprawdzi się zarówno na spotkania w gronie przyjaciół, jak i na co dzień, do pracy. Nam bardzo smakuje :) 250 g makaronu w kształcie ryżu 300 g szynki konserwowej ogórek szklarniowy 2-3 ząbki czosnku pęczek koperku puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Szynkę i ogórka pokroić
Smakołyki Asibardzo smaczną i błyskawiczną w przygotowaniu sałatkę, której głównym, bardzo wyczuwalnym składnikiem jest seler konserwowy. Z innymi składnikami tworzy idealną całość:). 1 słoik selera konserwowego 200g szynki konserwowej 200g sera żółtego 1/2 puszki kukurydzy 4 jajka natka pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Szynkę
Szefowa kuchniogórki konserwowe · 15 dag szynki konserwowej · 15 dag sera żółtego · 400 g {puszka) mieszanki po polsku(...)Pieprz · 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Rzodkiewkę, ogórki, szynkę oraz ser kroimy w kostkę. 2. Mieszankę po Polsku odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami. 3. Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane jajka. 4. Doprawiamy pieprzem oraz
Kulinarna Chwiladomownicy nie będą krzyczeli że obiad i to już bo są głodni. Na takie dokładnie dni zostaw sobie ten przepis. Polecam Wam także inne przepisy: – makaron bolognese – Makaron z szynką parmeńską – Caccio e peppe – rzymski makaron – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem(...)makaron z szynką – Canneloni ze szpinakiem – Makaron ze szparagami – Lasagne (lasagne bolognese) – domowy makaron – Makaron carbonara RAVIOLI Z RICOTTĄ Ilość porcji: 2 Przygotowanie : 60 minut Składniki makaron: – 300 g mąki pszennej typ 550-650 + mąka do podsypywania – 2 jajka i 4 żółtka (rozmiar L) – pół łyżeczki soli *z takiej ilości zostanie Ci prawie połowa ciasta po ulepieniu
nietylkopasta.plSkładniki Pieczywo Szynka Ser Pomidor Oregano Masło Pieczywo smarujemy masłem, kładziemy na nie szynkę, ser, pomidory, posypujemy oregano. Pieczemy ok. 10minut w 200st
Kulinarne blogowanieusmażeniu krokiety przekładam na papierowe ręczniczki, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu. Podaję na ciepło i na zimno. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na naleśniki : Naleśniki z szynką i serem pleśniowym zapiekane w piekarniku. Krokiety z farszem pieczarkowo-jajecznym. Smaczne i sycące. Śledzie po parysku. Elegancka i smaczna przystawka. Naleśniki z szynką i serem żółtym
Kuchnia z widokiem na ogródinnym zestawieniu. Posypka powinna zostać taka jak w oryginale, to ona „robi” to danie! Polecam Wam także inne przepisy: – makaron bolognese – Makaron z szynką parmeńską – Caccio e peppe – rzymski makaron – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron(...)cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – Canneloni ze szpinakiem – Makaron ze szparagami – Lasagne (lasagne bolognese) – domowy makaron – Makaron carbonara MAKARON Z KORZENIEM CHRZANU PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: 250 g makaronu spaghetti lub podobnego 50 g bułki tartej, najlepiej grubszej 1 łyżeczka płatków ostrego chilli pół szklanki świeżego korzenia
nietylkopasta.plkilka łyżek czarnych oliwek 3) kilka łyżek startego sera żółtego 4) ok. 80 g szynki parmeńskiej pokrojonej w cienkie plasterki 5) dwie garście rukoli 6) oliwa lub keczup do podania Sposób przygotowania: 1. W pierwszej kolejności przygotowujemy rozczyn(...)której będą wyczuwalne drobne kawałki pestek słonecznika. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy do smaku. 4. Każdy placuszek nakłuwamy widelcem lub patyczkiem, smarujemy rzodkiewkowym pesto, na nim układamy kawałki szynki parmeńskiej, połówki pomidorków koktajlowych oraz plasterki oliwek i posypujemy startym serem żółtym. 5. Tak przygotowane pizzerinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i pieczemy około
Na kulinarnym poligoniegarść sałat z odrobiną oliwy. Pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego 600 g pieczarek 10 plastrów szynki dojrzewającej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko pieprz sól tymianek papryka słodka papryka ostra 4-5 łyżek oleju 1 łyżka masła klarowanego Instrukcje Polędwiczkę dokładnie(...)olej i wkładamy osuszoną polędwiczkę. Mocno rumienimy z każdej strony, nie smażymy zbyt długo. Odkładamy na talerz i studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy szynkę „na zakładkę” na nią rozkładamy zimne pieczarki. Na pieczarkach układamy polędwiczkę. Zwijamy ciasto, smarując jego brzegi jajkiem żeby dobrze się skleiło. Delikatnie nacinamy z wierzchu i całość smarujemy rozbełtanym jajkiem
To co lubię - gotuję i polecamuważam za bardzo udane. Przygotowałam te roladki po raz pierwszy na imieniny męża, goście byli zachwyceni. Składniki: 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 2 aromatyczne gruszki 12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 150 g sera gorgonzola z niebieską pleśnią 2-3 spore garści drobno posiekanych orzechów włoskich Przyprawy: sól lub vegetta, pieprz 400ml śmietanki kremówki 30%-36% Olej rzepakowy Przygotowanie: Przygotowane(...)filety rozkroić i rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię aby nie poprzecinać włókien mięsa. Oprószyć przyprawami. Każdy kotlet ułożyć na plasterku szynki, posypać orzechami. Na każdym z nich ułożyć po kawałku sera oraz kawałek obranej i pozbawionej gniazd nasiennych gruszkę. Całość zwinąć w zgrabną roladkę, którą najlepiej spiąć wykałaczką aby utrzymała formę. Każdą z roladek delikatnie posmarować olejem i ułożyć
W garach u GosiWielkanocny torcik chrzanowy bardzo smaczny, charakterny w smaku za sprawą chrzanu. Na pewno nie tylko swoim wyglądem zachwyci wielkanocnych gości przy stole. Składniki pasty: 5 dużych jajek kurzych 150g szynki drobiowej, zetrzeć na tarce na dużych oczkach 3 łyżki majonezu 1 słoiczek ulubionego chrzanu Sól, odrobina cukru do smaku Do dekoracji: Jajka przepiórcze, koperek Przygotowanie: Ugotowane jajka na twardo, obrać(...)pastę. W razie konieczności doprawić. Jeśli masa byłaby zbyt zwarta można dołożyć nieco majonezu. Odłożyć 4-5 łyżek masy do dekoracji. Do reszty gotowej masy dodać potarkowaną wcześniej szynkę i wymieszać. Tak przygotowaną pastą przełożyć blaty ciasta francuskiego. Górę ciasta ozdobić rozetkami z pasty oraz ugotowanymi na twardo jajeczkami przepiórczymi oraz koperkiem. Przygotowanie ciasta: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 roztrzepane
W garach u Gosidługi sobotni spacer. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Omlet z warzywami Składniki 2 jajka 8 małych pieczarek pół papryki czerwonej 2 łyżki posiekanego szczypiorku garść pomidorków koktajlowych 2 plasterki szynki (możemy pominąć) sól pieprz olej lub masło klarowane Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki, przesmażamy na niewielkiej ilości masła, dodajemy paprykę oraz szynkę pokrojone w kostkę i kilka pomidorków pokrojonych
To co lubię - gotuję i polecamprzypadnie do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekane jajka w cieście francuskim. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego garść świeżego szpinaku lub 2 łyżki mrożonego 200 g wędzonego łososia lub szynki 1 cebula szalotka 2 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku świeżo mielony Instrukcje Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, lekko ją rumieniąc. Następnie dodajemy liście szpinaku lub jeśli(...)odrobina masła lub wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie kroimy na 4 kwadraty lub prostokąty, układamy w kokilkach żaroodpornych (średnica około 10 cm). Na spód kładziemy kawałki łososia (lub szynki) pokrojonego w dużą kostkę. Na wierzch wykładamy farsz szpinakowy. Następnie do każdej kokilki wbijamy jajko. Brzeg ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem. Kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C, pieczemy około
To co lubię - gotuję i polecam