innym zestawieniu. Posypka powinna zostać taka jak w oryginale, to ona „robi” to danie! Polecam Wam także inne przepisy: – makaron bolognese – Makaron z szynką parmeńską – Caccio e peppe – rzymski makaron – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron(...)cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – Canneloni ze szpinakiem – Makaron ze szparagami – Lasagne (lasagne bolognese) – domowy makaron – Makaron carbonara MAKARON Z KORZENIEM CHRZANU PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: 250 g makaronu spaghetti lub podobnego 50 g bułki tartej, najlepiej grubszej 1 łyżeczka płatków ostrego chilli pół szklanki świeżego korzenia
nietylkopasta.plkilka łyżek czarnych oliwek 3) kilka łyżek startego sera żółtego 4) ok. 80 g szynki parmeńskiej pokrojonej w cienkie plasterki 5) dwie garście rukoli 6) oliwa lub keczup do podania Sposób przygotowania: 1. W pierwszej kolejności przygotowujemy rozczyn(...)której będą wyczuwalne drobne kawałki pestek słonecznika. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy do smaku. 4. Każdy placuszek nakłuwamy widelcem lub patyczkiem, smarujemy rzodkiewkowym pesto, na nim układamy kawałki szynki parmeńskiej, połówki pomidorków koktajlowych oraz plasterki oliwek i posypujemy startym serem żółtym. 5. Tak przygotowane pizzerinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i pieczemy około
Na kulinarnym poligoniegarść sałat z odrobiną oliwy. Pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego 600 g pieczarek 10 plastrów szynki dojrzewającej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko pieprz sól tymianek papryka słodka papryka ostra 4-5 łyżek oleju 1 łyżka masła klarowanego Instrukcje Polędwiczkę dokładnie(...)olej i wkładamy osuszoną polędwiczkę. Mocno rumienimy z każdej strony, nie smażymy zbyt długo. Odkładamy na talerz i studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy szynkę „na zakładkę” na nią rozkładamy zimne pieczarki. Na pieczarkach układamy polędwiczkę. Zwijamy ciasto, smarując jego brzegi jajkiem żeby dobrze się skleiło. Delikatnie nacinamy z wierzchu i całość smarujemy rozbełtanym jajkiem
To co lubię - gotuję i polecamuważam za bardzo udane. Przygotowałam te roladki po raz pierwszy na imieniny męża, goście byli zachwyceni. Składniki: 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 2 aromatyczne gruszki 12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 150 g sera gorgonzola z niebieską pleśnią 2-3 spore garści drobno posiekanych orzechów włoskich Przyprawy: sól lub vegetta, pieprz 400ml śmietanki kremówki 30%-36% Olej rzepakowy Przygotowanie: Przygotowane(...)filety rozkroić i rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię aby nie poprzecinać włókien mięsa. Oprószyć przyprawami. Każdy kotlet ułożyć na plasterku szynki, posypać orzechami. Na każdym z nich ułożyć po kawałku sera oraz kawałek obranej i pozbawionej gniazd nasiennych gruszkę. Całość zwinąć w zgrabną roladkę, którą najlepiej spiąć wykałaczką aby utrzymała formę. Każdą z roladek delikatnie posmarować olejem i ułożyć
W garach u GosiWielkanocny torcik chrzanowy bardzo smaczny, charakterny w smaku za sprawą chrzanu. Na pewno nie tylko swoim wyglądem zachwyci wielkanocnych gości przy stole. Składniki pasty: 5 dużych jajek kurzych 150g szynki drobiowej, zetrzeć na tarce na dużych oczkach 3 łyżki majonezu 1 słoiczek ulubionego chrzanu Sól, odrobina cukru do smaku Do dekoracji: Jajka przepiórcze, koperek Przygotowanie: Ugotowane jajka na twardo, obrać(...)pastę. W razie konieczności doprawić. Jeśli masa byłaby zbyt zwarta można dołożyć nieco majonezu. Odłożyć 4-5 łyżek masy do dekoracji. Do reszty gotowej masy dodać potarkowaną wcześniej szynkę i wymieszać. Tak przygotowaną pastą przełożyć blaty ciasta francuskiego. Górę ciasta ozdobić rozetkami z pasty oraz ugotowanymi na twardo jajeczkami przepiórczymi oraz koperkiem. Przygotowanie ciasta: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 roztrzepane
W garach u Gosidługi sobotni spacer. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Omlet z warzywami Składniki 2 jajka 8 małych pieczarek pół papryki czerwonej 2 łyżki posiekanego szczypiorku garść pomidorków koktajlowych 2 plasterki szynki (możemy pominąć) sól pieprz olej lub masło klarowane Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na ćwiartki, przesmażamy na niewielkiej ilości masła, dodajemy paprykę oraz szynkę pokrojone w kostkę i kilka pomidorków pokrojonych
To co lubię - gotuję i polecamprzypadnie do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekane jajka w cieście francuskim. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego garść świeżego szpinaku lub 2 łyżki mrożonego 200 g wędzonego łososia lub szynki 1 cebula szalotka 2 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku świeżo mielony Instrukcje Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, lekko ją rumieniąc. Następnie dodajemy liście szpinaku lub jeśli(...)odrobina masła lub wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie kroimy na 4 kwadraty lub prostokąty, układamy w kokilkach żaroodpornych (średnica około 10 cm). Na spód kładziemy kawałki łososia (lub szynki) pokrojonego w dużą kostkę. Na wierzch wykładamy farsz szpinakowy. Następnie do każdej kokilki wbijamy jajko. Brzeg ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem. Kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C, pieczemy około
To co lubię - gotuję i polecampolecam skorzystać z przetworów Moryń, sprawdzą się idealnie jako dodatek do mięs, u mnie dziś roladki wieprzowe z dodatkiem śliwek w occie. SKŁADNIKI: 9 plastrów schabu 9 plastrów szynki parmeńskiej 18 sztuk śliwek z zalewy octowej (firmy Moryń) 2 marchewki sól pieprz maggi papryka słodka 1 łyżka masła odrobina zalewy WYKONANIE: 1. Mięso rozbijamy jak na schabowe, posypujemy solą, pieprzem(...)delikatnie skrapiamy maggi. 2. Na każdy kawałek układamy po plasterku szynki, i po 2 śliwki, zawijamy dość ciasno roladki, układamy obok siebie w brytfannie do pieczenia. Wierz posypujemy papryką. 3. Marchewkę kroimy w grubsze plastry wrzucamy do garnka, podkładamy około 1 łyżkę masła, zapiekamy pod przykryciem w temperaturze 180* do miękkości, w razie potrzeby w trakcie pieczenia możemy mięso delikatnie
Dziś Ja gotujeZaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić. Ale efekt smaczny wg konsumentów. Składniki: 200 g szynki konserwowej 1 słoiczek żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto ) 1 mała puszka kukurydzy 200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta(...)łyżeczki chrzanu ze słoiczka Pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego pieprz 200 g ciemnych bezpestkowych winogron Przygotowanie: Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego ogórka ( ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o grubych oczkach ). Winogrona
R'n'G KitchenGrubo ciosane ziemniaki i nie tylko one. Wyrazista sałatka w której dominuje ona, nowa królowa stołu, kiszona rzodkiewka. Musicie to wypróbować! Składniki: 3 średniej wielkości ziemniaki 150 g szynki konserwowej 10 sztuk kiszonych rzodkiewek 1 mała czerwona cebula 1/2 pęczku natki pietruszki 2 pełne łyżki majonezu (wg upodobań) pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku(...)Odcedzamy i studzimy. Rzodkiewki kroimy na pół, większe na ćwiartki. Szynkę kroimy w dużą kostkę. Cebulę i natkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenPyszna kanapka z pastą z awokado. Składniki (na jedną kanapkę): 1/2 awokado 2 kromki dowolnego pieczywa 1 ząbek czosnku 1 plasterek szynki 2 plasterki sera żółtego sok z cytryny 2-3 plasterki pomidora oliwa z oliwek Sposób wykonania: 1. Awokado przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać zmiażdżony ząbek czosnku i odrobinę soku z cytryny. 2. Na obie(...)kromki wyłożyć po plasterku sera żółtego i po połowie pasty z awokado. Następnie wykładamy po połowie plasterka szynki i na jedną kromkę plasterki pomidora. Całość składamy w jedną kanapkę. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek. Przekładamy ostrożnie kanapkę i rumienimy z obu stron. Podczas smażenia lekko dociskamy kanapkę do patelni, by ładnie się przyrumieniła. Po usmażeniu kroimy
Kuchnia domowa Anilodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówki i sałatki obiadowe: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na sałatki: Sałatka z makaronem i papryką Sałatka z szynką i ananasem Sałatka brokułowa z papryką Sałatka z paluszkami krabowymi Sałatka z szynką i ananasem
Kulinarny S.O.S.naprawdę prosta w przygotowaniu i praktycznie ekspresowa. To co zachęciłam Was? Jeśli tak to zapraszam na przepis poniżej. Polecam Wam także inne przepisy: – makaron bolognese – Makaron z szynką parmeńską – Caccio e peppe – rzymski makaron – makaron ze szpinakiem – makaron z boczkiem – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem(...)makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – Canneloni ze szpinakiem – Makaron ze szparagami – Lasagne (lasagne bolognese) – domowy makaron – Makaron carbonara SAŁATKA MAKARONOWA Z BOCZKIEM PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: 250 g makaronu risoni (bardzo drobny w kształcie ryżu, lub inny ale najlepiej drobny) 200 g wędzonego boczku
nietylkopasta.plCudowna, odświeżająca sałatka. Składniki: Sos : 1 łyżka płynnego miodu spadziowego 1 łyżka octu balsamicznego 4 łyżki oliwy melon miodowy 100 g szynki parmeńskiej ser mozzarella w kulkach listki mięty Przygotowanie: Zrobiłem gęsty sos balsamico, energicznie mieszając łyżkę płynnego miodu spadziowego z łyżką octu balsamicznego i 4 łyżkami oliwy ( można(...)użyć gotowego z Modeny ). Melon obrałem, usunąłem nasiona i pokroiłem wzdłuż na kawałki o grubości około 1 cm. Ułóżyłem na półmisku plasterki szynki parmeńskiej (lub innej typu prosciutto crudo), kilka przepołowionych kuleczek sera mozzarella i cząstki melona. Udekorować można listkami mięty. Polałem sosem balsamico
R'n'G KitchenSkładniki - ulubiony makaron - ugotowany głąb brokułu opcjonalnie - cukinia pokrojona na grube zapałki - śmietanka 30 % mały kubeczek - sól i pierz do smaku, oliwa z oliwek - pomidory suszone pokrojone drobno - opcjonalnie szynka lub dobra kiełbaska mocno czosnkowa- u mnie smętne 3 plasterki, zapomniane, ale nadające się do spożycia - żabek czosnku lub więcej, uwielbiam czosnek! - cebulka dymka lub szczypior, bazylia świeża, natka pietruszki(...)tarty parmezan lub ser owczy tarty Makaron ugotuj. Cukinie i głąba brokułu podsmaż na oliwie z dodatkiem kiełbasy lub szynki i czosnku. Dodaj pomidory suszone i wsyp makaron. Zalej śmietanką i przemieszaj , aż śmietanka zgęstnieje i pokryje dokładnie makaron. Wsyp od serca tartego sera, dodaj zioła i…gotowe
Z Kuchni Do Kuchni