SUROWIEC I ROZDRABNIANIE - szynka 1 kl. w moim wypadku z kulek / krojona w dużą kostkę około 4-5 cm i potraktowane tłuczkiem do schabowych z każdej strony w celu wytworzenia na powierzchni każdego kawałka masy klejącej-wiążącej. - 30-40 g/kg skórki wieprzowe /ugotowane do miękkości, wystudzone i rozdrobnione 2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNIC ZE -peklosól 16-18 g/kg -woda 20% i 3% skrobi ziemniaczanej lub woda 10% i 2% skrobi ziemniaczanej Ps.osobiście robiłem wersję 20... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.