zaskoczona, tym że mimo że nie smażone, to takie pyszne. Podaję więc Wam przepis * abyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki
moj przepis najedna strona się zrumieni, przekładamy na drugą. Upieczone na złoty kolor czebureki przekładamy na papierowy ręcznik. Podajemy z przygotowanym sosem czosnkowym. Pierożki można też przygotować z mięsem wieprzowym (np z szynki), dodając do niego odrobinę bulionu, pieprzu. soli i czerwonej słodkiej papryki
Kuchnia w czekoladziesokiem pomidorowym, nie był to tradycyjny zagęszczany mąką sos, ale oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie by taki przygotować... Składniki na 12 sztuk: - 550g mielonego mięsa (u mnie szynka i łopatka wieprzowa) - 200g ugotowanego ryżu (u mnie basmati) - ok. 490g zszatkowanej białej kapusty - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 jajko - sól (daję himalajską) - świeżo mielony pieprz - 3 łyżki oleju
Smaczne ZdroweMARYNATA PIKANTNA : 1 i 1/2 kg mięsa od szynki lub łopatki wieprzowej 1/2 szklanka oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli 1 łyżeczka chili 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 3 łyżki ketchupu pikantnego 3 łyżki dowolnej przyprawy do grilla pieprz do smaku MARYNATA ZIOŁOWA DO KARCZKU : 1 kg karkówki wieprzowej w plastrach 1/4 szklanka oleju 2-3 ząbki
Kulinarne Fantazje Mariolizaskoczona, tym że mimo że nie smażone, to takie pyszne. Podaję więc Wam przepis * abyście i Wy zaskoczyli swoją rodzinę :) Składniki na 14 dużych kotletów: 1 kg mięsa wieprzowego u mnie szynka zrazowa 1/2 kg mięsa wołowego u mnie szponder 200 gr surowego boczku** 2 duże cebule 3 kajzerki 200 ml mleka do namoczenia kajzerek około 200 ml 2 ząbki
moj przepis nakapustę. Szybkie i łatwe do przygotowania. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: >6 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 1 kg mięsa mielonego z szynki i łopatki wieprzowej ½ główki kapusty (ok 800 g) 200 g ugotowanego ryżu 1 cebula 2 jajka 2 l bulionu warzywnego 500 g ketchupu pikantnego 200 g koncentratu pomidorowego 10 łyżek kaszy
karolgotujePrzedstawiam kolejny, nieszablonowy przepis na gulasz:). Bakłażany nadają mu smaku i gęstości a kapary charakteru. Nie musimy sztucznie go zagęszczać. Smakuje świetnie z pieczonymi ziemniakami. 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej 3 bakłażany 150g kaparów w zalewie octowej 2 duże cebule 2 puszki pomidorów krojonych sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Mięso, bakłażany i cebulę
Szefowa kuchniilością mięsa. Rumpuć to regionalna potrawa jednogarnkowa z kuchni wielkopolskiej. Bardzo smaczna i pożywna zupa, polecam! Składniki: 0,5 kg mięsa wołowego 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka lub szynka) 20 dkg wędzonego boczku 1 cebula 2 litry zimnej wody 1 włoszczyzna 3-4 ziemniaki 1/3 główki kapusty 30 dkg kapusty kiszonej 100g koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła
Blog z Apetytemprawdziwej włoskiej kuchni w gospodarstwie agroturystycznym:) To byłaby kopalnia fantastycznych przepisów, którymi mogłabym się podzielić. Tymczasem zapraszam na zapiekankę po włosku. Polecam również ten przepis Składniki 4 sznycle wieprzowe 4 plastry szynki 4 … Czytaj dalej Zapiekanka po włosku Artykuł Zapiekanka po włosku pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog
gotuj ze mnąstartej marchewki. Jeżeli lubicie gładkie, kremowe sosy to przed podaniem możecie go zblendować. Składniki na porcję dla 4-5 osób: pulpety 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z szynki/łopatki 1/2 główki młodej kapusty (0,4 kg - waga przed usunięciem głąba) 1 młoda marchewka 1 średniej wielkości cebula 3/4 szklanki (suchej!) kaszki manny (120 g) 2 jajka sól
Ugotowaćmałe mięsne kuleczki, podane z delikatnym sosem śmietanowo koperkowym będą idealnym daniem obiadowym. Podane z makaronem lub całymi młodymi ziemniaczkami..mmm...pyszotka! Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego np z szynki 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki śmietany 18% pół szklanki śmietany słodkiej 30% pęczek koperku sól, pieprz bulion drobiowy- 3 szklanki mąka - 2 łyżki Koperek siekamy. Wykonanie: Mięso mielone
Z Majeczką w kuchnismaku. Składniki na 3-4 porcje: ciasto na pierogi 3 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki wrzącej wody szczypta soli farsz 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z szynki 1 por (tylko jasna część) 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki sosu sojowego pieprz do podania posiekany szczypiorek sos sojowy Na samym początku przygotować
Ugotowaćpewno do serc i żołądków waszych panów ;) Mojemu mężowi bardzo smakowało. Do tego kasza gryczana i buraczki i pyszny obiad gotowy ;) Gulasz piwny składniki: 150 g chudego mięsa wieprzowego (najlepiej z szynki) 330 ml ciemnego piwa butelkowego 3 ogórki kiszone 1 szklanka bulionu garść suszonych grzybów 1 duża cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz piwny wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, marynujemy
Delusional Trineczyli seler naciowy i kapustę pak -choi . Więc nic tylko zrobić i się zajadać , szczególnie jeśli macie mało czasu to danie wybitnie się sprawdzi składniki : 0,3 kg szynki lub schabu wieprzowego ( chudej wieprzowiny ) 1 kapusta pak-choi 3 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchew 1 papryka spiczasta , o cienkim miąższu szczypiorek 1 opakowanie makaronu sojowego
Ogrodnik w podróżyKotlety mielone panierowane w grzankach Przepis krok po kroku. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego np. z szynki lub łopatki 1 duża cebula 2 łyżki oleju roślinnego 4 kromki czerstwego jasnego pieczywa 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki majonezu 2-3 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczenia sól, pieprz czarny mielony olej
kuron.com.pl