Bardzo cenię domowe wyroby i od czasu do czasu lubię samodzielnie upiec pyszny pasztet, czy zrobić dobrą wędlinę. Mam jeszcze możliwość uwędzenia mięsa u mojej babci
Di gotujePrzepis powstał z potrzeby chwili... Kompozycja i propozycja składników to już moja inwencja twórcza... sałatka wyszła smaczna i z pewnością będę ją robić:-) Składniki: 5 jajek
IMPRESJA SMAKUmakaronowych muszelkach prezentuje. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na pyszne sałatki: Ryżowa sałatka z ananasem i kukurydzą Sałatka z kukurydzą i ananasem Makaronowa sałatka z szynką i żółtym serem Sałatka makaronowa z brokułem i papryką Makaronowa sałatka z wakame Sałatka makaronowa z brokułem i kukurydzą Sałatka meksykańska z ananasem Sałatka szwajcarska(...)szklanka zielonego mrożonego groszku 1/2 zielonego ogórka 2 łyżki posiekanej natki Sos: oliwa z oliwek sok z cytryny 1/2 łyżeczki musztardy sól pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i przelewamy delikatnie zimną wodą. Groszek zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 2 minuty, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Warzywa (oprócz groszku) kroimy w drobną kostkę
Kulinarne przygody Gatitytortille. W każdym zestawie będzie smakowała pysznie. Polecamy Wam również przepis na mega zdrowe śniadanie z pieczoną cieciorką, pieczonym jajkiem, awokado i innymi warzywami. Składniki: 500 g mielonej szynki wołowej 2 puszki cieciorki 1 i 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Szczypta cynamonu Szczypta gałki muszkatołowej 4 drobno posiekane ząbki czosnku 1 czerwona cebula(...)kaszę pod zimną wodą, rozgrzej łyżkę oleju na patelni, wsyp posiekaną dymkę i smaż około 3 minut. Dodaj kaszę i smaż mieszając przez minutę. Zalej dwiema szklankami wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Na koniec rozdrobnij widelcem. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, dodaj posiekaną czerwoną cebulę. Smaż około 5 minut. Dodaj czosnek, przesmaż
Niedzielny kucharzholenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Zielone i białe szparagi kupujemy każdego roku od producenta, który mieszka kilka km od naszej miejscowości, najbardziej lubimy jednak(...)sól, pieprz do smaku sałata Jak przygotować naleśniki ze szparagami? Zielone szparagi pozbawiamy twardych części odłamując ich końcówki, nie trzeba ich obierać. W garnku zagotowujemy osoloną wodę, do gotującej wody wkładamy szparagi i blanszujemy ok. 4 minuty, następnie je odcedzamy i osuszamy ręcznikiem papierowym, studzimy. Szparagi dzielimy na 6 części. Ostudzone naleśniki układamy pojedynczo na desce, smarujemy serkiem, doprawiamy delikatnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzłocistą serową skorupką. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 6-8 Składniki: 1 kg ziemniaków 1 mała czerwona cebula 260 g mięsa mielonego (z szynki) 2 łyżki oliwy 1 duży ząbek czosnku 100 g pieczarek 50 g papryki czerwonej 50 g papryki zielonej zioła prowansalskie (opcjonalnie) ½ łyżeczki papryki mielonej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Sos beszamelowy(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Kolejno dolać mleko, przyprawić solą i pieprzem. Wbić jajko – energicznie wymieszać. Na koniec wymieszać całość z połowę startego sera i gotować do czasu całkowitego rozpuszczenia się sera. Całą zapiekankę zalać sosem i posypać drugą połową startego sera. Piec pod przykryciem w 180 stopniach przez 40 minut
KuchniaWeDwoje.plSpaghetti bardzo lubimy. Dzisiaj zrobiłam z pomidorów z puszki i świeżych pomidorów oraz dodałam świeżej bazylii. Aromatyczne i apetyczne. Składniki: szynka lub łopatka wieprzowa 0.5 kg. czosnek 4 ząbki cebula 1/2 szt. olej 2 łyżki pomidory w puszce 1 puszka pomidory świeże 2 szt. bazylia świeża posiekana 2 łyżki zioła prowansalskie 1 łyżeczka woda 1 szkl. mąka ziemniaczana(...)kostkę świeże pomidory. Dodać bazylię oraz zioła prowansalskie. Zmiksować ręcznym blenderem. 6. Dodać do mięsa wraz z wodą i przecierem. Doprawić solą i pieprzem. Kiedy zacznie się gotować dodać mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wodzie
Kuchnia Paulettesmęską specjalnością. Do indyka przygotowuje się nadzienie, tradycyjnie na bazie chleba. Dla tych, którzy nie lubią indyka, bo są i tacy (jak np. ja), przygotowuje się spiralnie pociętą szynkę w miodowej zaprawie, często wysadzaną goździkami. Do tego ziemniaki, najczęściej tłuczone pure z gęstym sosem gravy zrobionym na bazie soków z indyka, które wyciekły do brytfanny. Najpopularniejsze warzywa na przystawki(...)mrożonej żurawiny 1 czubata łyżka świeżej, zmielonej skórki pomarańczowej Zebrać razem wszystkie składniki. Wymyć żurawinę w zimnej wodzie. W rondlu zagotować wodę z sokiem pomarańczowym, dodać cukier i gotować dopóki się nie roztopi. Dodać żurawinę i skórkę pomarańczową do rondla z wrzącą cieczą, po kilku minutach wrzenia zredukować temperaturę, dodać miód i gotować na średnim ogniu do czasu kiedy żurawina
Jem więc Jestemmęską specjalnością. Do indyka przygotowuje się nadzienie, tradycyjnie na bazie chleba. Dla tych, którzy nie lubią indyka, bo są i tacy (jak np. ja), przygotowuje się spiralnie pociętą szynkę w miodowej zaprawie, często wysadzaną goździkami. Do tego ziemniaki, najczęściej tłuczone pure z gęstym sosem gravy zrobionym na bazie soków z indyka, które wyciekły do brytfanny. Najpopularniejsze warzywa na przystawki(...)mrożonej żurawiny 1 czubata łyżka świeżej, zmielonej skórki pomarańczowej Zebrać razem wszystkie składniki. Wymyć żurawinę w zimnej wodzie. W rondlu zagotować wodę z sokiem pomarańczowym, dodać cukier i gotować dopóki się nie roztopi. Dodać żurawinę i skórkę pomarańczową do rondla z wrzącą cieczą, po kilku minutach wrzenia zredukować temperaturę, dodać miód i gotować na średnim ogniu do czasu kiedy żurawina
Jem więc JestemMoje Smaki Życia - strona 46. Numer 7 lipiec 2014 ---> KLIK Składniki: 300 g kaszy gryczanej (3 woreczki) 250 g mięsa mielonego z łopatki
ClauditteMissCookingzdecydowanie wiem co jem! Oczywiście mięso musi być dobrej jakości… Na blogu znajdziecie kategorię domowe wędliny w której można znaleźć przepisy m.in. na schab suszony, mięso w słoiku, szynki pieczone, boczek pieczony i inne. Warto na coś się skusić :)! Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na wędlinę ze słoika, który znalazłam na blogu Bożenki ( ttp://www.smakowekubki.com/2014/01/wedlina-ze-soika.html ). Wędlina wyszła pyszna, aromatyczna(...)jego wyjęciem. Zamknięty słoik włożyć do większego rondelka. Mięso powinno sięgać do około 3/4 wysokości słoika i do takiej wysokości powinniśmy nalać w rondelku zimnej wody. Od momentu wrzenia gotujemy mięso 2 godziny. Wyłączamy gaz i zostawiamy słoik z mięsem do wystygnięcia w wodzie. Najlepiej po całkowitym wystudzeniu włożyć słoik do lodówki na kilka godzin. Smacznego Post Domowa wędlina
UgotujmyTo.plSałatka Caprese – to bardzo prosta przystawka, która nie tylko świetnie się prezentuje na stole i wyróżnia się kolorystyka przypominając flagę Włoch. Przygotowanie tej sałatki jest bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekane ziemniaki w boczku to zarówno dodatek do innego dania, ale również może być pełnowartościowym posiłkiem. Potrawę najlepiej jest przygotować z młodych ziemniaków, jednak nie zawsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Miasto łączące wiele kultur Walencja – mały skrawek Hiszpanii, w którym zakochałem się od pierwszej chwili. Niezwykłe miasto łączące wiele kultur, smaków i krajobrazów. Jeżeli ktoś
Gotuj po hiszpańsku