które stanowią podstawę tortilli. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzecz innych, miękkich warzyw jak groszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku(...)minut przed końcem pieczenia papryk, umyj i osusz ziemniaki. Ostrym nożem pokrój je razem ze skórką na cieknie plastry. Włóż je d garnka, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę, gotuj przez 10 minut. Odcedź i przelej zimną wodą, żeby je ostudzić. Krok 3 Nasmaruj formę olejem (my użyliśmy szerokiej formy do tarty o średnicy 30 cm). Na dnie ułóż podgotowane
Niedzielny kucharzktóre stanowią podstawę tortilli. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzecz innych, miękkich warzyw jak groszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku(...)minut przed końcem pieczenia papryk, umyj i osusz ziemniaki. Ostrym nożem pokrój je razem ze skórką na cieknie plastry. Włóż je d garnka, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę, gotuj przez 10 minut. Odcedź i przelej zimną wodą, żeby je ostudzić. Krok 3 Nasmaruj formę olejem (my użyliśmy szerokiej formy do tarty o średnicy 30 cm). Na dnie ułóż podgotowane
Niedzielny kucharzmoże być absolutnie dowolny. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzerz innych, miękkich warzyw jak gorszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku(...)minut przed końcem pieczenia papryk, umyj i osusz ziemniaki. Ostrym nożem pokrój je razem ze skórką na cieknie plastry. Włóż je d garnka, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę, gotuj przez 10 minut. Odcedź i przelej zimną wodą, żeby je ostudzić. Krok 3 Nasmaruj formę olejem (my użyliśmy szerokiej formy do tarty o średnicy 30 cm). Na dnie ułóż podgotowane
Niedzielny kucharzDanie to jest bardziej pastą do smarowania chleba niż wędliną.Ciekawy pomysł na smarowidło do chleba zwłaszcza kiedy to , wszystkie kiełbasy ,szynki mają taki sam smak i są robione z tanich produktów , zwłaszcza te tańsze!.Kielbasę grzybową robimy w jelitach lub tak jak ja w zawiniętej folii spożywczej. 1i 1/2 kg.ugotowanych grzybów lub pieczarek 20 dag . wędzonej słoniny 1 łyżka smalcu(...)farszem , nadając im kształt kiełbasek lub salcesonu i zawiązać nitką z obu stron. 6. Ułożyć je w dużym rondlu , zalač zimną wodą i zagotować.Od momentu wrzenia gotować jeszcze 10 minut.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizaopatrzonego sklepu i kupić je, gdy jeszcze są dostępne. Szparagi to pyszne, zdrowe i lekkostrawne warzywo. Można podać je z masełkiem i bułką tartą lub pieczone albo grillowane, owinięte szynką parmeńską. Ja swoje jedynie lekko podgotowałam i podałam jako dodatek do dania. I tak były pyszne! Gdy je wybieracie zwróćcie uwagę na to czy ich główki są zamknięte, jędrne(...)większym garnku zagotowujemy wodę, solimy ją do smaku, dodajemy cukier. #Przydatne info: Do wody dodajcie szczyptę sody oczyszczonej, dzięki temu szparagi zachowają swój piękny zielony kolor. Szparagi można gotować na stojąco - wystarczy lekko związać je sznurkiem i wstawić do wody, tak by główki wystawały poza wodę. Można także ugotować je na leżąco - wybór należy do Was. Do garnka wkładamy szparagi
Cooking Monstergorszy i mam nadzieję, że wszyscy to sprawdzicie gotując go chociaż raz :-) Możecie go podawać z kaszą, ziemniakami albo pieczywem. Pyszny, aromatyczny, mmm... SKŁADNIKI ok. 500 g mięsa z szynki ok. 200 g pieczarek 1 - 2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 łyżka pasty pomidorowej 5 łyżek oleju 1 łyżka mąki 1 łyżka słodkiej papryki(...)mięso, a następnie przekładamy je do rondla. Na tym samym tłuszczu obsmażamy pieczarki i warzywa, a następnie dodajemy całość do mięsa. Dolewamy wodę - tak by zakrywała składniki i gotujemy na niewielkim ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. 50 - 70 ml wody mieszamy z mąką i pastą pomidorową, a następnie dodajemy do gulaszu, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. Potrawa
Czary - gary w kuchniWeekend majowy to idealny czas na spotkanie z rodziną i przyjaciółmi. Z powodu pracy i codziennych obowiązków, coraz częściej zaczyna nam brakować kontaktu z najbliższymi, dlatego
BabskiePorady.pl - PrzepisyMaj i czerwiec to prawdziwy szał na szparagowe przepisy, nic dziwnego tyle właśnie trwa sezon na to wykwintne warzywo. Jak przyrządzić szparagi? Pomysłów jest bardzo wiele
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!główne, to musiałem spróbować pizzy i nie martwcie się, ale pizza ze zdjęcia nie była przypalona. Chyba tylko tam zjecie czarną pizzę. Skusiłem się na Prosciutto Parma (pizzę z szynką parmeńską, rukolą, parmazanem). Pizza była bogata w składniki, jednak ciemne ciasto to już nie moja bajka – znacznie bardziej wolę to tradycyjne :) Ale warto było spróbować. A teraz(...)pyszne makarony bo zjecie w je w promo -50% :) Dane adresowe Trattoria Boccone ul. Ostrobramska 75c Warszawa http://boccone.pl Artykuł Trattoria Boccone pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarkami szybkie, proste i przepyszne dnie. Idealnie nada się gdy odwiedzą Cię nie spodziewani goście albo szykujesz romantyczna kolację. Nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!serce cebula pieprz ziołowy Skworcu sól bulionetka Składniki na ciasto -mąka pszenna -wrzatek -olej -sol Najpierw przygotujemy farsz. Usmaż cebulę na złoty kolor. Ugotuj kaszę. Następnie ugotuj osobno szynkę i osobno płuca z sercem. Zmiel mięso w maszynce do mięsa. Chłodne wymieszaj z kaszą gryczaną. Jeśli chcesz dodaj ziemniaków ugotowanych, farsz nie będzie taki sypki. Dodaj cebuli. I pieprzu ziołowego(...)jest potrzebne ,a reszte ciasta przykrywamy sciereczka aby nie wyschło . Wykrawamy kółka (podsypujemy stolnicę maką, by nam sie kółka nie przykleiły ) ...nakladamy farsz i lepimy pierogi... Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju, by pierogi nie przylepiały się do siebie. Moje pierożki podałam z sosem pomidorowym z bakłażanem i parmezanem. Tak po włosku. Smakuja wybornie. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniPrzepis na pizze – wersja III Uwielbiamy pizze. Przygotowuję ją najczęściej na weekend. Dziś znów naszła nas ochota na ten prosty smakołyk. Tym razem prezentuje Wam
Słodkie okruszkiCześć! Wracam, chwilę mnie nie było, ale już jestem tym razem z czymś mniej słodkim! Przygotowywana dwa dni, aromatyczna i pełna smaku marynowana 24 godziny karkówka
Kuba Gotujebogata w warzywa! Uwielbiam smak przesmażonej czerwonej papryki z kawałkami mięsa i ziemniakami. 2-3 cebule 2 marchewki 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 500-600 g chudej szynki wieprzowej 1,5 łyżki mąki pszennej 750 ml bulionu Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka 200 g pieczarek Sól Pieprz 4 średnie ziemniaki 1 puszka krojonych(...)Dusimy kilka minut, zalewamy całość bulionem. Zupę dusimy na wolnym ogniu przez minimum 1,5 godziny. Po około godzinie dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą i pieprzem. Możemy również dodać koncentrat pomidorowy. Na samym końcu wlewamy śmietankę wymieszaną z odrobiną wody. Podajemy z świeżą natką pietruszki
VioletoweKucharzeniemakaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką MAKARON Z BOCZKIEM Przygotowanie : 20 minut Porcje : 2 porcje Składniki: – 250 g makaronu tagliatelle lub innego – 50 g goronzoli lub podobnego sera pleśniowego – 6 ząbków czosnku – 10 zielonych lub czarnych(...)patelni podgrzej oliwę i krótko przesmaż czosnek razem z boczkiem. Dodaj na patelnię pokrojone oliwki i krótko podsmaż. Dodaj pokruszony ser gorgonzola, śmietanę i około 50 ml wody z gotującego się makaronu. Wymieszaj i porozgrzewaj 2-3 minuty. Do sosu dodaj ugotowany makaron, w razie potrzeby podlej jeszcze odrobiną wody z gotowania się makaronu, i podgrzewaj aby sos oblepił makaron
nietylkopasta.plmarynata: 7-8 łyżek oleju rzepakowego czosnkowego, 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, 2 łyżki sosu sojowo grzybowego, 3 średnie białe cebule, ponadto: 1 kg szynki wieprzowej, 200 g makaronu świderki, 1 puszka fasoli czarnej, 1 puszka fasoli pinto, ok. 700 ml przecieru pomidorowego (1 butelka), 2 l wody, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 1 płaska łyżka soli himalajskiej(...)dużym garnku (pojemność ok. 4-5 l) zagotowujemy wodę z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. W tym czasie na dużej patelni, partiami podsmażany mięso z cebulą. Przekładamy do gotującej się wody. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 1 godz. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, cukier, przyprawy: czubrycę zieloną, trawę cytrynową, słodką paprykę (papryki wędzonej nie dodajemy !) i gotujemy całość
Moniki SmakołykiPodczas ostatniej wizyty w Polsce, zapodałam te podduszane z rozmarynem i szczyptą cynamonu gruszki posypane kruchymi drobinami kiełbasy zupełnie z premedytacją mojej siostrzenicy i jej partnerowi
Sztuka gotowania w/g Samiry