Bułeczki te możemy zaserwować naszej rodzince na pyszne poranne śniadanko ;) ale i na popołudniową przegryzkę tez będą dobre ;) Składniki na około 8-10 bułeczek 300 gr
Gotowanie...to proste !potrawy na obiady i kolacje, w dodatku ekonomiczne, bo można przygotować je na kilka dni lub zamrozić. Przygotowywane w jednym naczyniu, bez zbędnego bałaganu i sprzątania sprawiają, że gotowanie może być naprawdę przyjemne, zwłaszcza w okresie, kiedy dzień jest coraz krótszy. Z przyjemnością zapraszam do korzystania z inspiracji, które znaleźć można na blogu. Z pewnością pojawi się jeszcze(...)pomidorach Krupnik Krem zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie
Moja smaczna kuchniaPizzerinki – pyszne mini pizze Pizzerinki, to nic innego jak pyszne mini pizze. Idealne na imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a nawet prosty weekendowy obiad. Moja rodzina
Słodkie okruszkiKotlety mielone z indyka to nasza propozycja na zdrowy, dietetyczny obiad. Kotlety możemy podać na obiad z dodatkiem pysznej mizerii z ogórkami, albo z marchewką z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – domowy makaron GNOCCHI Z BOCZKIEM I SOSEM POMIDOROWYM PRZYGOTOWANIE: 15 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 450-500 g gnocchi – możesz użyć gotowych kupionych w sklepie lub zrobić(...)pokrojone suszone pomidory, trochę soli i pieprzu. Teraz uzupełnij pomidory dodatkowym płynem – wodą lub winem. Podgrzewaj. Po 2 minutach dodaj gnocci, jeśli dodajesz takie gotowe kupione w sklepie to gotuj je w sosie o 1 minutę dłużej niż podany na opakowaniu czas z wykorzystaniem wrzątku. Jeśli używasz domowych gnocchi to zerknij na punkt 4. UWAGA: Jeśli samodzielnie robisz gnocchi ugotuj
nietylkopasta.plwzględem jego ilości w produktach przetwarzanych - w przeciwieństwie do większości substancji im bardziej przetworzymy pomidory, tym więcej likopeny będziemy mieli w produkcie finalnym, ponieważ uwalnia się on podczas rozdrabniania, gotowania czy smażenia. Tak więc sok, sos, zupa czy ketchup przygotowane z pomidorów będą bogatsze w likopen niż surowy pomidor. Oprócz pomidorów likopen możemy znaleźć także m.in. w czerwonej papryce, owocach(...)płatki owsiane, otręby, chleb razowy, skrzyp polny, pokrzywa, woda źródlana; miedź - kakao, nasiona słonecznika, pestki dyni, orzechy laskowe, migdały; selen - łosoś świeży i wędzony, jaja kurze, kasza gryczana, kakao, szynka wędzona; żelazo - wątroba wieprzowa lub cielęca, płatki kukurydziane wzbogacane, kakao, orzechy pistacjowe. Nienasycone kwasy tłuszczowe Nienasycone kwasy tłuszczowe, oprócz bezpośredniego działania na naszą skórę poprzez wpływ na funkcjonowanie płaszcza hydrolipidowego
Z notatnika dietetykaPierwszy sekret już znacie, teraz skupcie się, pora na drugi: wszystkie płyny dodawane do risotto muszą być ciepłe, minimum w temperaturze pokojowej. Zimne płyny zahartują nam ryż, zatrzymają proces gotowania i będziemy mieć jakąś breję, a nie risotto. Być może powiem teraz oczywistą oczywistość, ale breja z ryżem to nie rosotto. Risotto to wyrafinowana, kremowa potrawa. To dzieło, to efekt(...)już posiedliście potrzebną wiedzę, zapraszam po przepis: Dla 4 osób: 350 g ryżu do risotto litr rosołu mała butelka (0,33 l) ciemnego piwa 100 g masła trochę szynki parmeńskiej 150 g tartego sera grana padano cebula sól, pieprz Najpierw kilka uwag: - grana padano można zastąpić parmezanem - my do zrobienia rosołu użyliśmy naszej domowej bulionetki - moim zdaniem najlepiej tutaj spisze
Marder&Marder Manufacturektóre stanowią podstawę tortilli. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzecz innych, miękkich warzyw jak groszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku(...)minut przed końcem pieczenia papryk, umyj i osusz ziemniaki. Ostrym nożem pokrój je razem ze skórką na cieknie plastry. Włóż je d garnka, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę, gotuj przez 10 minut. Odcedź i przelej zimną wodą, żeby je ostudzić. Krok 3 Nasmaruj formę olejem (my użyliśmy szerokiej formy do tarty o średnicy 30 cm). Na dnie ułóż podgotowane
Niedzielny kucharzktóre stanowią podstawę tortilli. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzecz innych, miękkich warzyw jak groszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku(...)minut przed końcem pieczenia papryk, umyj i osusz ziemniaki. Ostrym nożem pokrój je razem ze skórką na cieknie plastry. Włóż je d garnka, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę, gotuj przez 10 minut. Odcedź i przelej zimną wodą, żeby je ostudzić. Krok 3 Nasmaruj formę olejem (my użyliśmy szerokiej formy do tarty o średnicy 30 cm). Na dnie ułóż podgotowane
Niedzielny kucharzmoże być absolutnie dowolny. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzerz innych, miękkich warzyw jak gorszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku(...)minut przed końcem pieczenia papryk, umyj i osusz ziemniaki. Ostrym nożem pokrój je razem ze skórką na cieknie plastry. Włóż je d garnka, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę, gotuj przez 10 minut. Odcedź i przelej zimną wodą, żeby je ostudzić. Krok 3 Nasmaruj formę olejem (my użyliśmy szerokiej formy do tarty o średnicy 30 cm). Na dnie ułóż podgotowane
Niedzielny kucharzDanie to jest bardziej pastą do smarowania chleba niż wędliną.Ciekawy pomysł na smarowidło do chleba zwłaszcza kiedy to , wszystkie kiełbasy ,szynki mają taki sam smak i są robione z tanich produktów , zwłaszcza te tańsze!.Kielbasę grzybową robimy w jelitach lub tak jak ja w zawiniętej folii spożywczej. 1i 1/2 kg.ugotowanych grzybów lub pieczarek 20 dag . wędzonej słoniny 1 łyżka smalcu(...)farszem , nadając im kształt kiełbasek lub salcesonu i zawiązać nitką z obu stron. 6. Ułożyć je w dużym rondlu , zalač zimną wodą i zagotować.Od momentu wrzenia gotować jeszcze 10 minut.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizaopatrzonego sklepu i kupić je, gdy jeszcze są dostępne. Szparagi to pyszne, zdrowe i lekkostrawne warzywo. Można podać je z masełkiem i bułką tartą lub pieczone albo grillowane, owinięte szynką parmeńską. Ja swoje jedynie lekko podgotowałam i podałam jako dodatek do dania. I tak były pyszne! Gdy je wybieracie zwróćcie uwagę na to czy ich główki są zamknięte, jędrne(...)większym garnku zagotowujemy wodę, solimy ją do smaku, dodajemy cukier. #Przydatne info: Do wody dodajcie szczyptę sody oczyszczonej, dzięki temu szparagi zachowają swój piękny zielony kolor. Szparagi można gotować na stojąco - wystarczy lekko związać je sznurkiem i wstawić do wody, tak by główki wystawały poza wodę. Można także ugotować je na leżąco - wybór należy do Was. Do garnka wkładamy szparagi
Cooking Monstergorszy i mam nadzieję, że wszyscy to sprawdzicie gotując go chociaż raz :-) Możecie go podawać z kaszą, ziemniakami albo pieczywem. Pyszny, aromatyczny, mmm... SKŁADNIKI ok. 500 g mięsa z szynki ok. 200 g pieczarek 1 - 2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 łyżka pasty pomidorowej 5 łyżek oleju 1 łyżka mąki 1 łyżka słodkiej papryki(...)mięso, a następnie przekładamy je do rondla. Na tym samym tłuszczu obsmażamy pieczarki i warzywa, a następnie dodajemy całość do mięsa. Dolewamy wodę - tak by zakrywała składniki i gotujemy na niewielkim ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. 50 - 70 ml wody mieszamy z mąką i pastą pomidorową, a następnie dodajemy do gulaszu, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. Potrawa
Czary - gary w kuchniWeekend majowy to idealny czas na spotkanie z rodziną i przyjaciółmi. Z powodu pracy i codziennych obowiązków, coraz częściej zaczyna nam brakować kontaktu z najbliższymi, dlatego
BabskiePorady.pl - PrzepisyMaj i czerwiec to prawdziwy szał na szparagowe przepisy, nic dziwnego tyle właśnie trwa sezon na to wykwintne warzywo. Jak przyrządzić szparagi? Pomysłów jest bardzo wiele
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!