Przepis troszkę czasochłonny i mało dietetyczny ale warto go w wypróbować choć raz. Soczysty schab a nadzieniem szpinakowym, podany na pomidorowej kołderce-pycha! SKŁADNIKI: 4 porcje 4 kawałki schabu 2 opakowania szpinaku ( u mnie mrożony) Kawałek sera feta 3-4 ząbki czosnku Kartonik passaty pomidorowej lub 2 puszki pomidorów Mała cebula Sól. Pieprz Suszona bazylia Papryka słofka Papryka ostra Gałka
Kopystką po garachwystudzić. W miseczce wymieszać zimy szpinak wraz z pokruszonym białym serem. Z masy ziemniaczanej formować kulki po czym rozpłaszczać je na dłoni. Na środek każdej wykładać łyżkę farszu szpinakowego. Zaklejać a następnie formować delikatnie w dłoniach. Na koniec, uformowane kulki z farszem spłaszczać na kształt krokieta. W miseczce roztrzepać jajko z dodatkiem mleka. Uformowane krokiety obtaczać w jajecznej kąpieli
mecooksżółtka wymieszane ze śmietaną, całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę i doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. 5. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układać warstwami: płaty lasagne, masę szpinakową aż do wykończenia składników. Na wierzchu wyłożyć sos beszamelowy i posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut
Szalona Kuchnia Ewelinydopadła mnie moda na rolady XD Ostatnio bardzo popularna i wszechobecna jest rolada szpinakowa z łososiem. Ale nie o niej będzie tym razem, choć przepis pojawi się wkrótce. Moja dzisiejsza propozycja to pomidorowa rolada. Przepis znalazłam gdzieś w internecie. Zachwycił mnie jej kolor i składniki. A że miałam już w planach zieloną roladę, doszłam do wniosku, że będzie się pięknie
PatiGotujenasionkami chia Koktajl z rzodkiewką Wiosenny detox, czyli zielony koktajl Koktajl jogurtowy z nasionami chia i mango Koktajl z jarmużu i kiwi Zielony koktajl z jarmużem i granatem Koktajl szpinakowy z zielonym jabłkiem Smoothie z mango i pomarańczą Jogurtowy zielony koktajl z ananasem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego 2 garści świeżego szpinaku 1 plaster świeżego ananasa
Kulinarne przygody Gatitycałość na wolnym ogniu. Na końcu dodać pokrojony w małą kostkę camembert i ser feta. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem. 3. Na ugotowany makaron wyłożyć przygotowany sos szpinakowy
Szalona Kuchnia EwelinyŚwietna przekąska pomidorowo-szpinakowa na diecie dr Dąbrowskiej. Można również usmażyć szpinak na oliwie, ale to już poza dietą. Składniki: – 2 pomidory – 250 g liści szpinaku świeżego – 2 ząbki czosnku – sól czarna, pieprz do smaku Wykonanie: – Pomidory pokroić na plastry, posypać delikatnie pieprzem. – Rozgrzać patelnię, dodać umyty
To co kochamidealnie w środku. -------------------------------------------- Mechanik w kuchni ------------------------------------------- Składniki : serek twarożkowy bez dodatków 1/3 pęczka natki pietruszki pół papryki czerwonej pół papryki żółtej pół papryki zielonej liście szpinaku 2 placki tortilli szpinakowej Przygotowanie: Placki tortilli posmarować serkiem ( ok 1 mm grubości ). Na serku ułożyć w rzędach szpinak oraz kolorami wszystkie trzy pokrojone w paski papryki. Całość zawinąć tak aby szpinak był
Mechanik w kuchniUgotowane kopytka przekładamy łyżką cedzakową na talerz. I to wszystko. Nasze kopytka są już gotowe. Mnie najbardziej smakują polane rozpuszczonym masłem. Można je również podawać z sosem lub dipem szpinakowym, albo na słodko – polane śmietaną i posypane cukrem;) Smacznego! A jeśli szukacie innego przepisu z kaszy jaglanej, polecam zapiekankę: Zapiekanka z kaszy jaglanej z warzywami – przepis krok
Okiem Blondynki by McBlondichrzan, śmietanę, sól, pieprz, mieszam. Smaruję naleśniki serkiem, układam plastry wędzonego łososia i zawijam naleśnik. Naleśniki kroję w cienkie plasterki, można nakłuć je wykałaczkami. Artykuł Naleśniki szpinakowe z łososiem – super przekąska na imprezę pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plPodzielę się z Wami przepisem na kopytka szpinakowe. Muszę się przyznać że jako dziecko byłam niejadkiem, ale wszelkie kluchy, placki mogłam jeść bez limitu ;) Zostało mi tak do tej pory ;)Pomyślałam żeby na obiad zrobić kopytka, ale żeby smakowały troszkę inaczej dodałam do nich szpinak. Wyszły cudnie zielone i pyszne. Kopytka są bardzo delikatne, czuć dość wyraźny smak i zapach
Różne smaki w kuchniuraz w mózgu... Wyleczyli mnie z traumy: "syndrom po szpinaku w przedszkolu z lat 70-tych"(ktoś pamięta?), która trwała do 30 roku życia". Niestety wepchnęli mnie w uzależnienie szpinakowe . Od tego czasu zjadłem tonę szpinaku i niezliczone wersje w Polsce i na świecie oraz chyba w każdej postaci. P.S. Nie róbcie tej zapiekanki! Bo będziemy musieli założyć nową grupę
Dieta Rozdzielna i Zdrowieubijać i włożyłam na 30 min. do zamrażalnika. Następnie ubijałam śmietanę na najwyższych obrotach miksera, następnie dodałam cukier oraz śmietanę fix i ubijałam do uzyskania gęstej konsystencji. Biszkopt szpinakowy przekroiłam na pół. Następnie posmarowała go bitą śmietaną i przykryłam górną częścią. Górę ciasta cienko posmarowałam bitą śmietaną i dekorowałam borówkami oraz startą na grubych oczkach czekoladą
Receptura smakuTruskawkowe pole, czyli ciasto szpinakowe. Piękny zielony kolor można uzyskać bez użycia sztucznych barwników. Ciasto można podawać w dowolnej formie. Dekoracja to ulubione dodatki. Ja proponuję truskawki, borówki lub granat. A waszym zdaniem, która forma jest najsmaczniejsza? Truskawkowe pole Biedronkowe truskawki Borówkowe runo Wybuchowy granat Ciasto: 450g mrożonego szpinaku 3 duże jaja 250g cukru 1 cukier waniliowy 1 szkl oleju
Słodki Zakąteksolą i pieprzem. Na koniec dodać dwa serki topione. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Posolić i usmażyć na patelni. Połączyć z sosem szpinakowym. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Słodki Zakątek